Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zglaszałam już propozycję moderatora dla naszej rasy, ale przeszła zupełnie nie zauważona.Więc powracam do tematu: Sądzę, że idealnym moderatorem dla nas i pomeranianów byłaby Marta - Filonek Bezogonek, która dba o nasze forum, zawsze chętnie służy pomocą i ściąga dla nas atrykuły i informacje o książkach, zamieszcza zdjęcia i ciekawostki, zawsze odpowiada, gdy ktoś ma jakieś pytania czy wątpliwości. Proszę o słowa poparcia!.

Posted

w pełni popieram. jednak obawiam się że może nam odmówić choćby dlatego że i tak dużo czasu spędza przy komputerze a nie zawsze ma czas na swoje sprawy. ale kandydaturę popieram i nie widzę innej odpiwiedniejszej osoby.

Posted

Ostatnio Marta(Filonek Bezogonek) nie udziela się na forum z braku czasu jak sama napisała w swoim poście.
Ja znam od roku towarzystwo właścicieli pomków,jednych lubię mniej drugich więcej ale jeszcze nikt z forum dzięki mnie nie uciekł,a dzięki Marcie uciekło kilka osób i jestem na wielkie NIE,zresztą Neutralko znasz ten temat te osoby rozmawiały o tym z tobą.

WEDŁUG MNIE NIE MA W ŚRÓD NAS OSOBY BEZSTRONNEJ KTÓRA MOGŁA BY ZOSTAĆ MODERATOREM NASZEJ RASY.;)

Posted

Ja uważam,że forum pomeraniana jest tak małe,a ludzie znają się tutaj bardzo dobrze,że nie potrzeba moderatora konkretnie do tej rasy,a Ci,którzy działają do tej pory w zupełności wystarczą.A przede wszystkim nie wypowiedziała się Marta,co o tym sądzi.

Posted

Jacku drogi - te osoby, które uciekły, żle Martę zrozumiały, albo inaczej - po prostu jej nie zrozumiały, a nie miałam okazji porozmawiać z nimi "od serca", aby wykazać, że intencje Marty nie były ani ironiczne ani złośliwe, jak się tego dopatrywały.Ale mam nadzieję, że wkrótce porozmawiam z nimi.. Prawdę powiedziawszy sądziłam zrazu, że osoby te uciekły z forum z mojego powodu a nie Martowego i to wcale nie jest wykluczone !

Edie, dziękuję za poparcie mojej kandydatki , Penciu nawet niedużemu forum bardzo przydaje się ktoś, kto wszystko umie zrobić, wyszuka ciekawe tematy, zamieści ciekawostki. Jeśli Marta chwilowo nie ma czasu, to wcale nie znaczy, że nie będzie miała go zawsze.

Posted

Neutralko z jedną osobą będziesz miała okazję porozmawiać już dziś:loveu:
A ja zawszę będę mówił w oczy a nie po za oczy co o kimś i o czymś myślę czy komuś to się podoba czy nie,bez względu kto zostanie moderatorem rasy ja z forum nie ucieknę;).

Posted

Przypatruje się tej dyskusji od jakiegoś czasu i cicho czekam na rozwój ...
I chyba otworzę salon wróżbiarski bo przewiduje dokładnie wszystko, kto - jaką odpowiedź udzieli w tym temacie :loveu:

Neutralko - jest tak jak napisałam ci w e - mailu - jak zapropojnujesz moją kandydaturę to włożysz kij w mrowisko. Od razu wiedziałam, że moja kandydatura wywoła na forum "czkawkę" o ile nie "niestrawność" i pewnie już stała się tematem długich ploteczek telefoniczno - internetowych.

W chwili obecnej nie mam nic więcej nie dodam, ale z chęcią poczytam jeszcze "opowieści dziwnej treści" jakie się pewnie pojawią w tym temacie.

Czołem Miłośnicy Pomeraniana :cool3::cool3:

Posted

To jest forum i każdy może wyrazić swoją opinię,ja jestem szczery aż do bólu w życiu i na forum,i uważam Marto że lepiej poznać cudze zdanie prosto w oczy a nie poza oczy.Niestrawności i czkawek nie miewam ale widzę że ty z tego co sama napisałaś "czajnikujesz się" a kiedyś posądzałaś o to innych;)

Posted

Czajnikuje się Jacku :razz::razz:- ponieważ "ważę" swoje słowa i nie piszę byleczego dla samego pisania tylko odpowiadam wtedy, gdy uważam to za stosowne.

Owszem - to jest forum i każdy może wyrazić swoją opinie.
Ale wyrażanie opinii i wymiana zdań powinna być konstruktywna.
Skoro jest to forum (podforum) dotyczące pomeranianów to moim zdaniem konstruktywna rozmowa powinna dotyczyć właśnie ich i spraw z nimi związanymi (pośrednio czy bezpośrednio).
Odnoszę natomiast wrażenie, że pojawiają się tutaj "ukryte" wycieczki personalne - czego moim zdaniem - powinniśmy unikać, choćbyśmy chcieli się kreować na "szczerych do bólu."

Tyle mam do dodania w tej kwestii i nadal czekam na jakąś konstruktywną wymianę zdań i poważne argumenty, a nie z "mchu i paproci."

Posted

Po twych dwóch postach w tym temacie mimo mych wahań utwierdziłem się w 100% że nie była byś idealnym moderatorem rasy tak jak napisała Neutralka.
Szybko nerwy tobie puszczają,ciekawy jest co masz do zaoferowania jako jedyna i ostatnia kandydatka na moda rasy?:loveu:

Posted

Nadal uważam, że forum to nie miejsce na "osobiste" utarczki i nie zamierzam dać Ci się Jacku wkręcić w rozmowę, która w gruncie rzeczy ogranicza się do dywagacji o "wyższości Swiąt Bożego Narodzenia nad Świetami Wielkiej Nocy" - czyli dwoma słowami: jest bezprzedmiotowa (sic!)

Zgłaszam Twoją Kandydaturę Jacku - myślę , że zakończy to wkońcu beznadziejne rozmowy jakich pragnę uniknąć w wątku o POMERANIANACH.

Posted

Czyli nie masz nic do zaoferowania,rozmowa nie jest bezprzedmiotowa wiele osób zapewne chciało by wiedzieć czego się mogą po tobie oprócz "odwracania kota ogonem" spodziewać.

Dziękuję że zgłosiłaś moją kandydaturę na moda rasy,ale dziękuję nie chcę nim być bo nie jestem bezstronny tak jak ty;),i jestem modem na innym forum i nie poradził bym sobie z takimi obowiązkami.

To jest wątek w wyborze moderatora rasy,jeżeli to są beznadziejne rozmowy to dziwię się bardzo że je prowadzisz....

Posted

ja co prawda wpadam na chwile i żadko. z tego co czytam wątek, to nie rozumiem o co wam chodzi? naprawdę nie mam zielonego pojęcia ani żadnego innego, w jakim kolwiek bądź kolorze. wybieramy moderatora a nie kogoś kto zachęca czy zniechęca. z kim chce j.g rozmawiać a z kim nie chce. mniej więcej znamy swoje jakieś walory tylko ze znajomości w net. a ja to raczej tylko z net. nie mam ani okazji ani odwagi podchodzić do kazdego na wystawie i pytać czy ty to ten z rudym pieskiem w awatarze a tamta to ta zbanerkiem na dole. nie o to chodzi. marta jest miłą osobą i nadaje się na reprezentanta. tak rozumien słowo moderator. nie wiem co i komu powiedziała i kiedy ale w stosunku do mnie nie zachowała się ani razu nietaktownie. na moda należy wybrać właśnie taką osobę. ale o czym tu piszę? to chodzi o to by taka osoba umiała taki obowiązek ogarnąć. marta nie raz pokazała że jeśli czegoś nie potrafi to przynajmniej się bardzo się stara. własciwie to ona jedna nigdy nie zostawiła mnie beż odpowiedzi. nie zawsze w porę ale zawsze pamięta by się odezwać lub odpowiedzieć. no cóż. ja z nikim nie mam aż tak zażyłych kontaktów by dzwonić na ploty przez telefon czy mail. dlatego uważam że moje poparcie dla marty jest czysto neutralne. z nikim z tego forum nie piłam wódki ani nie spałam pod jednym dachem by mieć okazję lepiej się poznać i móc coś więcej o kim kolwiek powiedzieć. to moje zdanie. zapewne, nie mające znaczenia i nie interesujące,być może i niepotrzebne ale neutralne.

aby rozmowa nabrała sensu to nie mówny kto kogo nie lubi ale kto sobie z tym poradzi i ma na to czas. proste?

Posted

edie21:crazyeye:
Ten temat to temat właścicieli i hodowców pomeranianów więc twoje zdanie się tu nie liczy,więc nie rozumie dlaczego się udzielasz w/w temacie.:loveu:

Posted

masz rację. nie nadajesz się na moderatora i słusznie z miejsca nie podjęłeś się tego zajęcia. jednak to forum miłośników tej rasy a nie tylko posiadaczy. samo posiadanie nie świadczy o niczym. nie posiadam takich psów jak twoje poniewaz nie czuję się zbyt pewnie w tej odmianie a poza tym mam jeszcze czas na naukę i nie porywam się z motyką na słońce. samo zakupienie psa za duże pieniądze a potem rozmnozenie nie stanowi z właściciela psa odrazu wielkiego hodowcy. tyle to kazdy wie i nikt nie ma mi tego za złe. to nie jest ani uprzejme ani grzeczne potraktowanie mnie w taki sposób. prawda jest taka że nawet jeden raz nie rozmawiałeś ze mną a z miejsca traktujesz mnie jak dziecko gorszego boga. przykro mi że ciebie też ktoś tak traktuje i teraz powielasz ten schemat z myślą że tak należy. nic nie stworzysz w taki sposób, ani przyjaznej atmosfery ani... właściwie tylko z ludżmi o takim samym podejsciu co ty sam. muszę ci jedno przyznać. dobry jesteś. ja też dałam się tobie niepotrzebnie wkręcić. właściwie to tak samo jak ty , z forum nie ucieknę bo nie mam powodu. niewiem z kąd twoja niechęć do marty i nie moja to sprawa. do mnie też jesteś uprzedzony bez powodu więc to zupełnie nie ma znaczenia.

ale ok. porządek musi być w końcu wszyscy wybieramy moderatora: proponuję martę

Posted

edie21 napisał(a):
masz rację. nie nadajesz się na moderatora i słusznie z miejsca nie podjęłeś się tego zajęcia. jednak to forum miłośników tej rasy a nie tylko posiadaczy. samo posiadanie nie świadczy o niczym. nie posiadam takich psów jak twoje poniewaz nie czuję się zbyt pewnie w tej odmianie a poza tym mam jeszcze czas na naukę i nie porywam się z motyką na słońce. samo zakupienie psa za duże pieniądze a potem rozmnozenie nie stanowi z właściciela psa odrazu wielkiego hodowcy. tyle to kazdy wie i nikt nie ma mi tego za złe. to nie jest ani uprzejme ani grzeczne potraktowanie mnie w taki sposób. prawda jest taka że nawet jeden raz nie rozmawiałeś ze mną a z miejsca traktujesz mnie jak dziecko gorszego boga. przykro mi że ciebie też ktoś tak traktuje i teraz powielasz ten schemat z myślą że tak należy. nic nie stworzysz w taki sposób, ani przyjaznej atmosfery ani... właściwie tylko z ludżmi o takim samym podejsciu co ty sam. muszę ci jedno przyznać. dobry jesteś. ja też dałam się tobie niepotrzebnie wkręcić. właściwie to tak samo jak ty , z forum nie ucieknę bo nie mam powodu. niewiem z kąd twoja niechęć do marty i nie moja to sprawa. do mnie też jesteś uprzedzony bez powodu więc to zupełnie nie ma znaczenia.

ale ok. porządek musi być w końcu wszyscy wybieramy moderatora: proponuję martę

Na moderatora się nadaję gdyż jestem nim na dużo większym forum!
Na tym nie chcę być bo tak jak napisałem powyżej nie jestem bezstronny a uważam że to podstawa.
Masz bardzo krótką pamięć więc ją tobie odświeżę,rozmawialiśmy osobiście dnia 2.03.2008 na wystawie klubowej w Nowym Dworze Mazowieckim i 03.05.2008 na MWPR w Łodzi.
Jakoś nie zauważyłem abym w którymś momencie był uprzedzony do ciebie ale skoro tak uważasz to niech tak będzie.
Co do Marty nie darzę jej niechęcią tak jak powyżej napisałaś wręcz przeciwnie uwielbiam ją znamy się osobiście rozmawiamy itd... a to że napisałem że nie powinna być moderatorem rasy bo...(czytaj w powyższych postach) nie świadczy że darzę ją niechęcią proszę cię nie myl pojęć,to jest forum i wyraziłem swoje osobiste zdanie.

Nie będę dalej zaśmiecał tematu,odezwę się gdy pojawi się nowa kandydatura na moderatora rasy aby wyrazić swoje osobiste zdanie.

Posted

ehhhh

Edie, Jacku ...
własnie o tym mówiłam wcześniej .... na forum nie powinno się robić "personalnych wycieczek", dlatego proszę dajcie już spokój bo kością niezgody jest moja osoba - co stawia mnie w stosunkowo mało komfortowej sytuacji.
Wzajemne przytyki nie są ani miłe dla "widza" ani dla tych którzy je piszą.

Zapalcie fajke pokoju i KONIEC.

Posted

filonek_bezogonek napisał(a):
ehhhh

Edie, Jacku ...
własnie o tym mówiłam wcześniej .... na forum nie powinno się robić "personalnych wycieczek", dlatego proszę dajcie już spokój bo kością niezgody jest moja osoba - co stawia mnie w stosunkowo mało komfortowej sytuacji.
Wzajemne przytyki nie są ani miłe dla "widza" ani dla tych którzy je piszą.

Zapalcie fajke pokoju i KONIEC.

A właściwie takie przytyki nie są też miłe dla czytających, więc bardzo dobrze, że ugodowo się kończą., zanim się zaczęły.

Edie ładnie i rozważnie napisała dwie notatki ("sens rozmowy i .".jg.przyznaję ci rację")- wyłożyła w nich "kawę na ławę," zastosowała zdrowy rozsądek w zrozumieniu roli moderatora
oraz w omówieniu paru innych spraw.

Nie mogę się zgodzić, że ten temat dotyczył tylko hodowców pomeranianów i ich właścicieli. Część z nas hoduje także małe szpice i nie ma żadnego zakazu rozmowy o tej rasie , często zamieszczane są także ich zdjęcia. Sam Jacek też nie jest jeszcze hodowcą pomeranianów, a zaledwie ich właścicielem i wystawcą.

Marta najwięcej nam oferuje od dawien dawna, zawsze chętnie wstawia zdjęcia na forum, jeśli ktoś nie umie tego zrobić sam. Wynajduje ciekawe tematy i wiadomości z
Cruft'a czy innych zagranicznych wystaw, literaturę i jest ciekawa życia, a nie tylko osiągnięć swego psa. Warto tu podkreślić słowa Edie " Marta jest miłą osobą i nadaje się na reprezentanta". - Nie tylko miłą, ale rozsądną .
Twoje zdanie Edie jest równie potrzebne na forum, jak każde inne, więc nie daj się zniechęcić jakimś drobnym nietaktem!

Powracam ab ovo - Marta powinna być naszym moderatorem. Zauważcie, że wypowiedziało się wprawdzie nie wiele osób, ale NIE powiedziała tylko jedn