Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Siemka białki^^ na dworku komendy wykonywała be zarzutu i pracuje nad domem^^ (bo przed chwilą to robiłam właśnie)

Zaczęłam ćwiczenia od dupy strony-że tak się wyrażę:p. Bawiłam się z nia jak zwykle wygłupiałam i nagle rzuciłam mimochodem "Shirka-osiem" Jak dawniej rozchachana -zrobiła^^ , no to próbuje dalej "Shirka-slalom" -zrobiła :D

No więc chytrze wykorzystałam slalom, i od razu (bez żadnych komend), dołączyłam rękę z przysmakiem w takiej pozycji w jakiej uczyłam jej komendy "noga", i nic nie mówiąc i nie robioąc, szłyśmy sobie więc w sumie wykonała (łącznie z siadem) noga:D
Później inne komendy bez zarzutów, chwilę się pobawiłyśmy i dla sprawdzenia powiedziałam Shirka "noga" ale po pysku ( zaraz uszy po sobie i łeb w dół i na boki i spogladanie spod byka) zobaczyłam, że jej ten pomysł nie pas,i więc szybko zmieniłam komende na "daj głos", co jej się spodobało (momentalnie się rozchachała) i dostała smaka^^
Ale nie zwiała pod stół! :D czyli moje kulanie się po podłodze i błaganie na milion jeden sposobów, przyniosło jakieś korzyści :D:D
(Nic na siłę a dojdziemy do porozumienia:p)

Mam radochę jak diabli^^

Posted

bianka19 napisał(a):
Super :D:D
Shirka jest bardzo mądrą sunią ;)

I trzymam kciuki za następne postępy :D
Buziaki!

GaBi12 napisał(a):
Super! ;)
Również trzymam kciuki ;*
A my może po odrobieniu zadan na spacer pojdziemy :D:D
Miłego dnia < 3

Dzięki dziewczyny :D dzisiaj znów próbowałam i tez się udało :D obym tego nie skopała ;D

A komenda "bang, bang" juz nam całkiem nieźle idzie hehehe Tylko jak Shira się przewraca to macha jeszcze łapkami:p Trzeba ją jakoś uswiadomić że martwy pies się nie rusza ^^
Minerva napisał(a):
Hej Wam Shirki!
Zapraszamy do nas na fotki :D

Już lecimy^^

Posted

Ja ostatnio zaniedbałam cielakowe sztuczki. Ostatnio(czyli w styczniu :D ) uczyłyśmy się wskakiwania na plecy, tj. cielak na moje plecy, żeby było jasne :D Ale jakoś nam nie szło, później jeszcze aportowanie doskonaliłyśmy, w szkole buu jednym słowem :/. Ale niedługo mamy ferie to coś z Cielaczkiem poćwiczę.
Powodzenia w shirkowej nauce :p. Z tego co czytam, Shira to bystrzacha jakich mało (w pozytywnym tego słowa znaczeniu:cool3:):D :D :D

Posted

Minerva napisał(a):
Ja ostatnio zaniedbałam cielakowe sztuczki. Ostatnio(czyli w styczniu :D ) uczyłyśmy się wskakiwania na plecy, tj. cielak na moje plecy, żeby było jasne :D Ale jakoś nam nie szło, później jeszcze aportowanie doskonaliłyśmy, w szkole buu jednym słowem :/. Ale niedługo mamy ferie to coś z Cielaczkiem poćwiczę.
Powodzenia w shirkowej nauce :p. Z tego co czytam, Shira to bystrzacha jakich mało (w pozytywnym tego słowa znaczeniu:cool3:):D :D :D

dzięki, wczoraj też próbowałam ją nauczyć otwierania szafy ale coś nie bardzo ją to kręci:p Za to ściąganie mi bambosza (pluszowego :P) jej się podoba jak diabli^^,

bianka19 napisał(a):
Napewno niedługo się nauczy

No ja myślę xD

Posted

sunshine napisał(a):
dzięki, wczoraj też próbowałam ją nauczyć otwierania szafy ale coś nie bardzo ją to kręci:p Za to ściąganie mi bambosza (pluszowego :P) jej się podoba jak diabli^^,

Otwieranie szuflady akurat umiemy, a ściąganie czegokolwiek, a szczególnie miśków z półek jest naszą pasją :lol: :cool3:

Posted

Minerva napisał(a):
Otwieranie szuflady akurat umiemy, a ściąganie czegokolwiek, a szczególnie miśków z półek jest naszą pasją :lol: :cool3:

Hehe cwaniary :D pożycz Cielaka żeby pokazał Shirce o co kaman :D

Shirai - Koki napisał(a):
Witamy sie !!! Sunshine tyle stron wstecz i zdjec nie ma :-(...

Wiedziałam że ktoś o to zapyta ^^ Jutro idziemy z Nerem na spacer i eskapadę do krawcowej więc pewnie coś napstrykamy :D hihi

Posted

Infortune. napisał(a):
Gratulacje dla Shory. :cool3: Mądra z niej baba :diabloti:

Miałam pytać o zdjęcia, ale mnie uprzedzono... :siara: :lol:

usz Wy:p

GaBi12 napisał(a):
Mądra psina I czekamy na zdjęcia! A my (jak się uda) to wypadamy jutro na spacer :D
Miłej nocki < 3

Dzieki, dzięki :D

CaneSs napisał(a):
Jutro musza być foteczki słodziasnej :D

bianka19 napisał(a):
Cześć Shirki :buzi:

Cześć białasy:)
Jutro, czyli dziś już dodaję :D

Na początek zaczynamy od rankowo-wyrkowych :evil_lol:
"Co ty mi tu z tym telefonem i w ogóle?" :mad:

Leeenia mam:cool3:

No to dzień zacznijmy od zjadania nowej zabawki, a co:D

a to matma pańci :cool3::evil_lol:(po prawej wioska indian:cool1: czyli stożek w geometrii analitycznej :D)

cdn:)

Posted

No to lecimy zdjęcia z dzisiejszego spacerku z Nerem i Ewcią :diabloti:
A wesoło było^^ (doopka mnie boli jeszcze!):-(

Patataj :D

Unik :diabloti:

Hahaha boska mina mojego psa :multi:

Zająco-husky:evil_lol: (bieganie przez zaspy:cool3:)

Posted

Zajec nupakadi ! :diabloti:

On zimny, on zimny ... Ona gorąca :D
On nie chce, on nie chce ... Ona go trąca :D
I lewą łapkę... na niego kładzie...

Ruszaj się ruszaj...

Ty stary dziadzie :evil_lol:

Posted

Nie każde łapki są zaprawione w śniegach:diabloti:

Shirka znalazła kawałek sanek:evil_lol: