Nikita.. Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 biedulka, może wymęczyłaś ją? albo znudziło się jej to? albo ma złe przeczucia? :( Quote
Ewa&Duffel Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 witamy się po powrocie ;) http://i49.tinypic.com/5oi4w2.jpg genialne ujęcie ! Duffel też lubi, jak mu się rzuca śniezki, a potem je zjada ;) Quote
sunshine Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 Ja przeczówam, że najprędzej nie chce wykonywać tego i znalazła "złoty srodek" żeby tego nie robić.... coś na zasadzie kładących się dzieci w sklepie jak chcą zabawkę :D Bo nie można nie zauwazyć, że Shira dzisiaj kończy 9 miesięcy;) Więc ma "wiek buntu":p Quote
lenka13 Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 witam pierwszy raz http://img32.imageshack.us/img32/5125/zdjcie005v.jpg jaka malutka http://img213.imageshack.us/img213/128/zdjcie011m.jpg słodziak Quote
as_kate Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 wszystkiego najlepszego dla Shirki ;) może nadpnęłaś na nią albo krzyknęłaś, kiedy przyszła? a może komenda 'noga' znaczy 'zaraz ta noga mnie kopnie' :evil_lol: Quote
Nikita.. Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 no jeszcze 3 miesiące, co kupujesz na urodziny szirce? :) Quote
sunshine Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 Witam lenka:) [quote name='as_kate']wszystkiego najlepszego dla Shirki ;) może nadpnęłaś na nią albo krzyknęłaś, kiedy przyszła? a może komenda 'noga' znaczy 'zaraz ta noga mnie kopnie' :evil_lol:[/QUOTE] no właśnie nic z tych rzeczy. Nigdy przy komendach na nią nie krzyczę. A Shirce co kupuje?:) Jeszcze nie wiem:P Zależy od finansów:D. Ale przeglądając plan wydatków Shirkowych to to pewnie nowe poslanie będzie (ponton) bo wiadomo...szczeniakowo-odchowawcze jest zasikane i sprane:p no i jakieś ulubione przysmaki bo z tego się będzie cieszyć:D. I prawdopodobnie do jej siostry na działkę się udamy wspólnie świętować :D Quote
Pusiakowa Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 a może myśli, że jak przyjdzie to będziesz ją czesać...? zrobiłaś tak kiedyś może...? Quote
sunshine Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 Nie:( A może macie pomysł jak działać na to?:P Puki co jak taki numer robi to kładę się na ziemi i wołam aż do skutku, wtedy wychodzi, ale prawie czołga się do mnie Oo. I wtedy jakieś lekkie komendy na leżąco wykonuje:p (znaczy ja na leżąco). Żeby jej znowu nie spłoszyć. Ale wiecie co... nie próbowałam jeszcze na dworze... ciekawe jak tam się zachowa.:) Quote
Ciapkowa. Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 nie wiem co ci poradzić :-( moze sprubuj za pare dni czy coś? ;) najlepszego, 1oo lat Shirrka :new-bday: i sluchania Martyny :evil_lol: samych pysznych kosci, zabaw i wszystkiego co 9-miesięczny psiak, może sobie "życzyć" - chcieć :D [CENTER]NAJLEPSZEGO < 3 :BIG: :laola::laola::laola: Dobranoc < 3 Miłej noocki :loveu::loveu::loveu: [/CENTER] Quote
Russellka Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Może skojarzyła sobie tą komendę z czymś negatywnym? Jakiś dźwięk, który jest dla niej nieprzyjemny, albo coś w tym guście. Na początku proponuję uczyć ją tego "od podstaw" i przede wszystkim zmienić komendę. Zamiast "noga" możesz jej powiedzieć np. "dostaw" czy coś takiego. Naprowadzaj ją smakołykiem za twoją nogą, i nagródź za samo okrążenie, kiedy to zrobi ciesz się, mów jaka jest śliczna itp., ale bez zbędnego głaskania, "busiania" itd bo niektóre psy tego nie lubią, zwykła wylewna pochwała słowna i smaczek wystarczy. Zanim jednak użyjesz komendy głosowej, najpierw naucz ją wykonywać to ćwiczenie na sam gest. Musisz być bardzo ostrożna żeby nie nadepnąć na jej łapy, bo się zniechęci i dopiero będzie ciekawie. Kilka sesji zrób jej z samym obchodzeniem tyłem, i ćwicz komendę "siad" kiedy Shira jest przed tobą za tobą itd.możesz też iść obok niej i powiedzieć jej komendę "siad". Tak żeby wiedziała, że komenda siad nie jest równoznaczna z siadaniem na przeciwko Ciebie. Kiedy już będzie to robiła bardzo dobrze, do obchodzenia tyłem dodaj komendę "siad", a kiedy to wykona bardzo wylewnie pochwal. Kiedy na sam gest będzie cię obchodziła i siadała wtedy wprowadź komendę głosową. ;-) Powodzenia! PS: Wszystkiego naj naj dla Shiry! :multi::multi::multi: Quote
QQk Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Bry! http://i49.tinypic.com/5oi4w2.jpg - co za skok Quote
sunshine Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 Russelka dzięki;) spróbuję z inną komendą głosową. Tylko problem będzie bo ona na znak, właśnie też potrafiła ( stałam i klepałam w prawe udo to znaczyło noga, później dodawałam własnie komendę glosową noga) Pomyślę w szkole i może cos mądrego wymyślę z tym małym oszustwem;). i z tym siadaniem w taki sposób też ćwiczyłyśmy, aż mi się płakać chce jak sobie przypominam z jaką radością to wykonywała;(.A teraz taka lipa:(. Narozrabiałam bo z chmurki to sie nie wzieło. Na bank cos ją zniechęciło. Tamtego dnia miałam tez nieciekawy humor, może wyczuła to, może czuła podenerwowanie i myślała że to na nią, może miałam inny ton głosu... wiecie, ją bardzo łatwo zniechęcić, ma słabą psychikę, po za tym jest młodziutka:(. Chociaż nad pewnością siebie tez bardzo pracowałyśmy. Po matce odziedziczyła brak pewności siebie bo matka też była bardzo uległa. Za to ojciec dominujący, ale Shira najbardziej z całego miotu poszła w matkę i dooopa zimna:/. Ech duzo pracy mnie czeka:p Quote
Nikita.. Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 dużo ;], następnym razem do nas wracaj z fotkamiii! :P Quote
Russellka Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 To musisz zmienić też gest. ;-) Zrób tak, żeby myślała że wykonujecie całkiem inne ćwiczenie, musisz coś pokombinować, żeby się nie skapnęła, bo psy mądre bestyje są. Quote
sunshine Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 [quote name='Russellka']To musisz zmienić też gest. ;-) Zrób tak, żeby myślała że wykonujecie całkiem inne ćwiczenie, musisz coś pokombinować, żeby się nie skapnęła, bo psy mądre bestyje są.[/QUOTE] jak diabli:p Ja nie zdąrze pomysleć co mam w zamiarze a Shira już wie xD I mam dobą wiadomosć :D spróbowałam na dworze i się udało:D bez oporów^^, będziemy tenowac na dworze a po czasie może i w domku się przekona ze nie ma co się bać:) A tymczasem uczymy się bang bang (sztuczka ze strzelaniem do psa:P) [quote name='Kaja10014']Sto lat!:multi:[/QUOTE] Shira dziękuje :D Doszła tez lina z amortyzatorem :D zaraz idziemy wypróbować:D Zostało tylko uszyć pas biodrowy :D Quote
ames Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Hej! ależ ona hipnotyzuje tym wzrokiem...http://i47.tinypic.com/bex2qf.jpg ucho-wiatrak= boskie http://i47.tinypic.com/2wp49jq.jpg Quote
sunshine Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 "Daaaaj śnieżkę, daaaj śnieżkę, jak pstrykne pazurami to rzucisz :D"hehehe Ogólnie to powiem Wam ze lina jest super. Shirce też się podoba:D Jak podchwyciła że już nic nie szarpie to poszła do przodu jak burza:D Shira biega co raz lepiej a pańci kondycha stoi w miejscu :D Bo Shirka nie chce truchtać:p a pańcia w biegu na 80% długo nie pociagnie:p. Ja chce już rowerek :D Quote
Cavalierkaa Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 http://i47.tinypic.com/bex2qf.jpg świetna jest! :D < 3 Quote
Kateczka Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 hej pięknooka :D pozdrawiamy ze Swarzędza ps. co do komendy noga...to może zmień smakołyk ? Quote
Ciapkowa. Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 super, ze sie udało na dworze! :multi: jeszcze tylko w domu probuj.. :lol: Quote
sunshine Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 as_kate napisał(a):niech Cię ciąga na łyżwach :razz: Bardzo śmieszne :D:D CaneSs napisał(a):http://i47.tinypic.com/bex2qf.jpg świetna jest! :D < 3 O, pluszaki wróciły^^ Wiem haha Kateczka napisał(a):hej pięknooka :D pozdrawiamy ze Swarzędza ps. co do komendy noga...to może zmień smakołyk ? Witamy sąsiadów^^ próbowałam:p Cwana jest :( Ale jak już pisałam,na dworze komenda działa, więc po kilku próbach po za domkiem spróbujemy w domu;) GaBi12 napisał(a):super, ze sie udało na dworze! :multi: jeszcze tylko w domu probuj.. :lol: też się cieszę:) Quote
Cavalierkaa Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Pluszakowa jest cały czas. Ale misia pluszowego nie ma :( Dopiero 12.02 bedzie. Quote
Recommended Posts