M&S Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Ale ma ptaszyna apartament;) Dobrego dnia:) Quote
sunshine Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 kalyna napisał(a):hahah teraz o wygląda to trochę feministycznie, bo same babki są w mieszkaniu :) a mieszkanko full wypas :) haha dokładnie:D Jednosc jajników:P M&S napisał(a):Ale ma ptaszyna apartament;) Dobrego dnia:) oj tak, podoba jej się do tego stopnia że nie chce wyłazić z niego... oO Quote
sunshine Posted November 5, 2011 Author Posted November 5, 2011 Dzisiaj byłyśmy od rana na spacerku z Barsą :loveu: Monika mnie wyiągneła w środku nocy (o 10 rano:P). Shira i Barsa jak to Głupek i Hitlerowiec (Aborygen, SSman Uszy-pieszczotliwie) w swojej specyficznej miłości na przemian bawiły się i kłapały na siebie (np jeśli w gre whodziło frisbee:diabloti:). Ale w przewadze kochały:evil_lol:. Monika pożyczyła nam furminator, dzięki czemu Shira po południu była skazana na godzinę "futerkowania". Efekt: Papuga jak to pauga. Przestała mnie dziobać:evil_lol: Nawet łaskawie dzisiaj wyszła z klatki, obfruneła pokój usiadła na parapecie, pogapiła się i grzecznie wlazła na patyczek trzymany w ręce po czym pofrunęła na klatkę i po godzinie gapienia się i łażenia nauczyła się samodzielnie włazić do klatki:multi: Ma też w niej nowe zabawki, dojdzie tylko jedna jeszcze i drabinka do wdrapywania się do "stołówki" z dołu bo pokracznie jej to od dołu idzie:P I zaraz zdjęcia i filmik będzie psiaków:) Quote
przeszlus Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 cóż za brzydkie coś w klatce :lol: Ma pióra i dziób :P ale A tak w ogóle to skąd masz tą papugę ? :P Quote
M&S Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 A ja myslałam, że to pod drzewem to pióra papuga.....:evil_lol:;) Quote
sunshine Posted November 5, 2011 Author Posted November 5, 2011 Shira upolowała i mi się żal zrobiło:D hehe żarcik:P Kupiłam w Nekielskiej hodowli Stowarzyszenia Kakadu:D Dawno mi się chciało papugi ale że różnie było i różnie mieszkałam nie mogłam. A teraz mogę i szperałam w necie szukając hodowli (bo do zoologika nie mam zaufania) i wyszperałam bardzo blisko mnie:P I to było chyba we wtorek a pan mi powiedział że w niedziele na polagrze ma wystawę i że może przywieść więc zaczęłam urabiać mamę:P Jak to jest z rodzicami na początku było NIE! a ja męczyłam, pokazywałam papugi, zapewniałam że nie wrzeszczą wale itp:P ale i tak było NIE! No to się założyłam że samiczki nie krzyczą a jak będzie krzyzeć to oddam... NIE! Poszłam w niedzielę... i dzwonie z ptaszarni i pytam czy słyszy żeby któreś z setek ptaków (oprócz kanarków:P) darło dzioby?:D Zmiękła ale mówi że nie... na o ja mówię...właśnie kupuję... mama ani się waż! dałam telefon szwagrowi i siorze którzy opowiadali jakie one są cudne... i w końcu pękła i mówi...no dobra ale jak...bla bla stała wiązanka rodziców przy kupnie zwierzaków:P... A teraz wszyscy ją w domu uwielbiają i mnie wyzywają że za mało z nią gadam i jest jej smutno na pewno...:lol: heh są nią zachwyceni bo się nie drze a jak się odzywa to całkiem przyjemnie i w ogóle jest taka pocieszna:diabloti: P.S na początku "nie będziesz jej wypuszczać bo będzie brudzić itp itd..." a teraz "no nie zamykaj jej tej klatki, niech sobie polata!" I jak tu rodzinę zrozumieć :evil_lol: Zdjęcia: I aborygen, ssman, uszy, hitlerowiec Barsa:P Quote
M&S Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 ładne te fotencje...... A rodziny nie da się zrozumieć, jak jesteś dzieckiem nie rozumiesz i jak jesteś rodzicem to ty nie rozumiesz i ciebie nie rozumieją......taka karma;) Ale w sumie jest ok.:) Quote
przeszlus Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 ładna ta Bersa :) Chociaż na frisbowe liczyłem :) A jak tam z Bersowym Agility ??? Quote
sunshine Posted November 5, 2011 Author Posted November 5, 2011 M&S napisał(a):ładne te fotencje...... A rodziny nie da się zrozumieć, jak jesteś dzieckiem nie rozumiesz i jak jesteś rodzicem to ty nie rozumiesz i ciebie nie rozumieją......taka karma;) Ale w sumie jest ok.:) M&S napisał(a):A ja myslałam, że to pod drzewem to pióra papuga.....:evil_lol:;) Dokładnie:P nudno by było jak by się wszyscy rozumieli:D A te piórka...sasasa jak mnie wkurzy to wszystko możliwe :evil_lol: Quote
sunshine Posted November 5, 2011 Author Posted November 5, 2011 M&S napisał(a):ładne te fotencje...... A rodziny nie da się zrozumieć, jak jesteś dzieckiem nie rozumiesz i jak jesteś rodzicem to ty nie rozumiesz i ciebie nie rozumieją......taka karma;) Ale w sumie jest ok.:) M&S napisał(a):A ja myslałam, że to pod drzewem to pióra papuga.....:evil_lol:;) przeszlus napisał(a):ładna ta Bersa :) Chociaż na frisbowe liczyłem :) A jak tam z Bersowym Agility ??? a czeka w kolejce klubowej:P niestety takie czasy:P Quote
sunshine Posted November 5, 2011 Author Posted November 5, 2011 Hubert specjalnie dla Ciebie heheh [video=youtube;EDdPUAKmQ1w]http://www.youtube.com/watch?v=EDdPUAKmQ1w[/video] Quote
kalyna Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 piękna Barsa :loveu: a Shira już linieje? bo u mnie Sonia się sypie, ale takimi igiełkami :( wolę jak podszerstek wylatuje... ale właśnie ładnie nim obrasta :loveu: a u mnie to wiadomo, że żadne inne zwierzątko jak kot czy pies nie ma miejsca bytu u nas. Szybciej zgodziliby się na kolejnego psa czy kota niż na papugę itp. Quote
sunshine Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 Aleksandra95 napisał(a):ale fajnie skacze. :lol: M&S napisał(a):Cześć niedzielnie:) kalyna napisał(a):piękna Barsa :loveu: a Shira już linieje? bo u mnie Sonia się sypie, ale takimi igiełkami :( wolę jak podszerstek wylatuje... ale właśnie ładnie nim obrasta :loveu: a u mnie to wiadomo, że żadne inne zwierzątko jak kot czy pies nie ma miejsca bytu u nas. Szybciej zgodziliby się na kolejnego psa czy kota niż na papugę itp. dzięki dzięki dzięki:D Ona chyba nigdy nie przestaje linieć hahaha aczkolwiek furmintaor świetnie sobie radzi z jej sierścią:P Jest super:) A teraz zajmuję się tą akcją: :) http://www.dogomania.pl/threads/217424-quot-M%C5%82odzie%C5%BCowa-akcja-dla-schroniska-psiska-pe%C5%82na-miska-quot-Wrze%C5%9Bnia-%29! Quote
przeszlus Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Ładnie skacze, szkoda tylko że na jednej hopce ;) Quote
sunshine Posted November 16, 2011 Author Posted November 16, 2011 M&S napisał(a):Witamy się cieplutko:) a my zimniutko:P przeszlus napisał(a):Ładnie skacze, szkoda tylko że na jednej hopce ;) Bo tyle ma Monika w ogrodzie:D chyba z dwie hopki i kladke i tak przerobione z potrzeb jamnika:D Czekają cały czas w kolejce do klubu...:/ A u nas hmmm shire czeka kąpanie, furminator i trymowanie dają mega dobre efekty a w weekend idziemy na sesję zdjęciową:P Quote
sunshine Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 łe jezusie:D nakropiło mi się w oczach:D Quote
Recommended Posts