Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Clandestine napisał(a):
Dodałam!! Jestem z siebie dumna i nawet działa :D
A dlaczego zmora czarnego labradora? xD

Shiry kumpela z która się wychowywała to czarny labrador i shira jako szczeniak bardzo ją męczyła:D
a ja do nazwy galerii przywykłam i tak zostało:D

Posted

sunshine napisał(a):
ósemka to:
ja stoje w rozkroku a Shira wiąże ósemkę wokół moich nóg:)

Skupianie u nas wyszło samymi komendami:).

Najpierw ćwiczyłyśmy te komendy które najlepiej potrafi w mieszkaniu, później w mieszkaniu przy ludziach (rozpraszających)
następnie na działce np. To już podwórko ale spokojne, później na łące gdzie nie ma aż tylu ludzi no i później dawałyśmy popisy przed znajomymi:D

Przedmiotem skupiającym jest albo ciacho albo zabawka na której jej zależy.

Bywa że ciężko jest się jej skupic to spokjnie każe jej usiąść chwilę przetrzymuje wzrok na sobie i zaczynam komendy.

Ciężko jest w obecności innych psów. Wtedy zwykle udaje się gdy się nimi nacieszy najlepiej...

Ok,dzięki!
My potrafimy siad,leżeć,dawać łapę(jedną i na życzenie drugą),przechodzić między nogami,skakać,cofać się,wytrzymać w siadzie i leżeniu jak się oddalam,obrót,noga chyba nic nie pominęłam...teraz uczymy się stania na tylnych łapach i cofania się (potrzebne do frisbee)...ale to wszystko wychodzi nam w ...domu :(

Posted

My do skupienia uwagi w sytuacji bardzo awaryjnej mamy piszczałkę, wyciągniętą z zabawki. Nie wiem jak to jest ale na Baskiego działa jak narkotyk i w przeciągu milisekundy znajduje się obok Panci :P Ale jest to na prawdę awaryjne i używam tego tylko w sytuacji kiedy jest bardzo potrzebna, albo kiedy jest bardzo mocno rozproszony...
To bardzo pomocne jest w sytuacjach zagrażających ;)
A tak normalnie to smaczki i zabawki....chociaż ostatnio odchodzę troszkę od smaczków i daje je losowo raz smaczek raz pieszczoty czy zabawę...

A tak w ogóle to co u was :D? Ja się wczoraj cieszyłam, że lato się kończy i zaczyna się chłodek...a dzisiaj znowu żarówka na dworze :(

Posted

Obama napisał(a):
Ok,dzięki!
My potrafimy siad,leżeć,dawać łapę(jedną i na życzenie drugą),przechodzić między nogami,skakać,cofać się,wytrzymać w siadzie i leżeniu jak się oddalam,obrót,noga chyba nic nie pominęłam...teraz uczymy się stania na tylnych łapach i cofania się (potrzebne do frisbee)...ale to wszystko wychodzi nam w ...domu :(

to tez niezły wynik:D Shira wszystko co z frisbee niestety olewa:P
ćwiczcie te komendy do perfekcji w domku i stopniowo je przenoście:)
Powodzenia:D!
Dajcie później znać jak Wam idzie bo bullki to też uparciuchy hyhy:D

Baski_Kropka napisał(a):
My do skupienia uwagi w sytuacji bardzo awaryjnej mamy piszczałkę, wyciągniętą z zabawki. Nie wiem jak to jest ale na Baskiego działa jak narkotyk i w przeciągu milisekundy znajduje się obok Panci :P Ale jest to na prawdę awaryjne i używam tego tylko w sytuacji kiedy jest bardzo potrzebna, albo kiedy jest bardzo mocno rozproszony...
To bardzo pomocne jest w sytuacjach zagrażających ;)
A tak normalnie to smaczki i zabawki....chociaż ostatnio odchodzę troszkę od smaczków i daje je losowo raz smaczek raz pieszczoty czy zabawę...

A tak w ogóle to co u was :D? Ja się wczoraj cieszyłam, że lato się kończy i zaczyna się chłodek...a dzisiaj znowu żarówka na dworze :(

a z tą piszczałką może podziałać, musze wypróbować:D Trzeba wybebeszyć prosiaka:P

U nas się dzisiaj trochę ochłodziło, teraz własnie leje... mimo że termometr pokazywał 28 stopni nie było tego aż tak czuć.
Ostatnio jak poszłam z Shirą pobiegać to na drugi dzień miałam ewidentne zakwasy! :P Wstyd i hańba :D

Po za tym całkiem w porządku:) życie toczy się swoim torem i wszyscy zdrowi :D

Po sterylce już śladu nie ma... ledwo widoczna blizna:)

Posted

U nas się miejsce po jajkach goiło tak co by pies w histerie nie popadał przy dotknięciu około 2 miesiące :P Ale rozchwiany emocjonalnie był chyba z pół roku...tzn w stosunku do ludzi był bardzo rozżalony miejsca sobie chłopak nie potrafił znaleźć :P
Piszczałka jest dobra, ale taka serio na awarie, bo często używana pewnie szybko znalazła by się w jego pupie a tak to chodźby stado saren mu przed nosem przeszło to piszczące coś u pani w ręku jest mega kręcące...:P Ale i tak go nie spuszczam...tylko z lina 10m...

Uświadom mnie, bo chyba tylko mnie ominęła taka świetna zabawa...o co chodzi z ta deer?? :placz::cool3::roll:

Posted

Baski_Kropka napisał(a):
U nas się miejsce po jajkach goiło tak co by pies w histerie nie popadał przy dotknięciu około 2 miesiące :P Ale rozchwiany emocjonalnie był chyba z pół roku...tzn w stosunku do ludzi był bardzo rozżalony miejsca sobie chłopak nie potrafił znaleźć :P
Piszczałka jest dobra, ale taka serio na awarie, bo często używana pewnie szybko znalazła by się w jego pupie a tak to chodźby stado saren mu przed nosem przeszło to piszczące coś u pani w ręku jest mega kręcące...:P Ale i tak go nie spuszczam...tylko z lina 10m...

Uświadom mnie, bo chyba tylko mnie ominęła taka świetna zabawa...o co chodzi z ta deer?? :placz::cool3::roll:

wyszły na wierzch wszystkie jej przekręty w stosunku do dogomaniaków.

np. weszła ci do galerii napisała cudne komentarze wychwalające pod niebiosa po czym zaczęła raportować do moderatora że masz coś wbrew regulaminowi.

Np. 6 zdjęć zamiast pięciu że ktoś przeklina itp. itd.
wielu dzięki niej nabawiło się bana:D Te historie ja znam, a innym może jeszcze inaczej zalazła za skórę:P Ale generalnie wszytko wyszło na jaw i ludzie zebrali się do kupy:P

Wreszcie było ciekawie na dogo :D

P.S Oczywiście była czystą hipokrytką bo donosiła o spamowaniu czy trollowaniu a sama to robiła.
Albo o obrażaniu a sama Olkowi cisneła odnośnie jego orientacji...

Posted

Aaa gooopia...a ma galerie??Ona ma kilka psów i królika??
Nie wiem co komu do orientacji seksualnej...ja sama mam kilku znajomych gejów i nie uważam żeby było z nimi coś nie tak...Zresztą tu w Tychach to dużo osób o odmiennej orientacji jest. Nawet u mnie w bloku mieszka taki sąsiad...i co? Nic..ma cholernie przystojnych kolegów :D
Za bajtla jeszcze no może nie takiego całkiem bajtla ale 5 lat temu chodziłam z chłopakiem, który w sumie w zeszłym roku powiedział że woli się spotykać z chłopakami. Długo z nim nie byłam, bo może jakieś 2 miesiąca, potem miał jeszcze kilka dziewczyn, ale był chyba na etapie poszukiwań swojego JA :P
Generalnie to mam całkiem dobre zdanie :)
A jakie tacy faceci mają wzięcie.. kurcze nie jeden heteryk by o takim marzył...choćby taki Olek...dziewczynami się nie interesuje, a przyciąga je jak żarówka ćmy :P
Felieton napisałam...hehe..
Nie wiem, ja jeszcze banana nie dostałam ostrzeżenia też raczej nie...ale kto wie...może mnie ktoś uszczęśliwi :D

Posted

Baski_Kropka napisał(a):
Aaa gooopia...a ma galerie??Ona ma kilka psów i królika??
Nie wiem co komu do orientacji seksualnej...ja sama mam kilku znajomych gejów i nie uważam żeby było z nimi coś nie tak...Zresztą tu w Tychach to dużo osób o odmiennej orientacji jest. Nawet u mnie w bloku mieszka taki sąsiad...i co? Nic..ma cholernie przystojnych kolegów :D
Za bajtla jeszcze no może nie takiego całkiem bajtla ale 5 lat temu chodziłam z chłopakiem, który w sumie w zeszłym roku powiedział że woli się spotykać z chłopakami. Długo z nim nie byłam, bo może jakieś 2 miesiąca, potem miał jeszcze kilka dziewczyn, ale był chyba na etapie poszukiwań swojego JA :P
Generalnie to mam całkiem dobre zdanie :)
A jakie tacy faceci mają wzięcie.. kurcze nie jeden heteryk by o takim marzył...choćby taki Olek...dziewczynami się nie interesuje, a przyciąga je jak żarówka ćmy :P
Felieton napisałam...hehe..
Nie wiem, ja jeszcze banana nie dostałam ostrzeżenia też raczej nie...ale kto wie...może mnie ktoś uszczęśliwi :D

dokładnie sama też mam kumpli...
Ostatnio nawet ide przez Poznań i mówię do kumpeli że mega przystojny koleś, ale na bank gej.

No i weszłyśmy do sklepu...gej:P (sposób mówienia itp.) no i się w dupsko ugryźć można:D

Posted

No ten z którym się spotykałam to teraz faktycznie jest taki ze śmieszną mimiką tonem głosu i takie tam, ale większość z nich (matko pisze jak by to cała armia była) to normalni kolesie, że ani by mi przez myśl nie przeszło...poza tym wszyscy czepiają się tematu łóżkowego, bo oni to sex uprawiają i że jak to tak...a jak kobieta uprawia sex analny, albo robi chłopakowi dobrze oralnie. To co?
Ja nie wiem, ludzie to są czasami zacofani...traktują to jako dewiacje albo zboczenie, a tak to po prostu jest. Wiadomo że jak by się para chłopaków przy mnie obściskiwał czy całowała to możne bym się trochę zawstydziła czy coś ale w sumie, to człowiek ma swobodę wyboru więc co innym do tego...
Ja jestem tolerancyjna osobą...ale żyjemy w mało tolerancyjnym i w brew pozorom mało cywilizowanym świecie...

Posted

A olek dostał na zawsze,sprawiedliwość,zaraz zacznie pewnie na adminów doniśić :/

no to niech se wraca,tylko do czego,wszystko sobie zrójnowała,tak uwielbiałem te jej galerie,no cóż pozory mylą.

Posted

[FONT=Verdana]Miejmy nadzieję, że chociaż te 30 dni dadzą jej do myślenia... :roll:
Wybaczcie, ale w czasie tego całego zgiełku nie miałam dostępu do neta i nie orientuję się do końca, czemu Olka zbanowano? :razz:
[/FONT]

Posted

Baski_Kropka napisał(a):
No ten z którym się spotykałam to teraz faktycznie jest taki ze śmieszną mimiką tonem głosu i takie tam, ale większość z nich (matko pisze jak by to cała armia była) to normalni kolesie, że ani by mi przez myśl nie przeszło...poza tym wszyscy czepiają się tematu łóżkowego, bo oni to sex uprawiają i że jak to tak...a jak kobieta uprawia sex analny, albo robi chłopakowi dobrze oralnie. To co?
Ja nie wiem, ludzie to są czasami zacofani...traktują to jako dewiacje albo zboczenie, a tak to po prostu jest. Wiadomo że jak by się para chłopaków przy mnie obściskiwał czy całowała to możne bym się trochę zawstydziła czy coś ale w sumie, to człowiek ma swobodę wyboru więc co innym do tego...
Ja jestem tolerancyjna osobą...ale żyjemy w mało tolerancyjnym i w brew pozorom mało cywilizowanym świecie...

dokładnie, zgadzam się w 100%... mój ojczym jest tak nietolerancyjny w związku z czym obiecalam mu że przedstawie mu kolegów:D Terapia wstrząsowa:D

M&S napisał(a):
Ale nagadane......;)

Cześć Dziewczyny:)

hyhy nagadane, a zdjęć ni ma:P

przeszlus napisał(a):
A olek dostał na zawsze,sprawiedliwość,zaraz zacznie pewnie na adminów doniśić :/

no to niech se wraca,tylko do czego,wszystko sobie zrójnowała,tak uwielbiałem te jej galerie,no cóż pozory mylą.

ja też swego czasu ją lubiłam... do momentu jak nakapowała, później dyplomatycznie aż do ostatnich wydarzeń:P

Caachou_ napisał(a):
[FONT=Verdana]Miejmy nadzieję, że chociaż te 30 dni dadzą jej do myślenia... :roll:
Wybaczcie, ale w czasie tego całego zgiełku nie miałam dostępu do neta i nie orientuję się do końca, czemu Olka zbanowano? :razz:
[/FONT]

Ja myślę że to nic nie zmieni... co najwyżej skończy się wojna domowa:P

Posted

Oby... :roll:

Wybaczcie, ale w czasie tego całego zgiełku nie miałam dostępu do neta i nie orientuję się do końca, czemu Olka zbanowano?

Ponownie pytam :diabloti:

Posted

Caachou_ napisał(a):
Oby... :roll:

Ponownie pytam :diabloti:

aaaa:D

U niego w galerii znajdziesz szczególy ale za trollowanie i spamowanie i wulgaryzmy... jak on to mówił zawsze nie pierwszy i nie ostatni raz:P

Posted

macie trzy kompletnie bezsensowne zdjęcia jak to piesek grzecznie czeka zanim pani się wczłapie na czwarte piętro :evil_lol:

A takiego fajnego demota znalazłam :evil_lol: i mam go na pulpicie :eviltong: