Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Obama napisał(a):
co to komenda "osiem?"
wpadłam bo może nam pomożesz w skupianiu psa na sobie na dworze?

ósemka to:
ja stoje w rozkroku a Shira wiąże ósemkę wokół moich nóg:)

Skupianie u nas wyszło samymi komendami:).

Najpierw ćwiczyłyśmy te komendy które najlepiej potrafi w mieszkaniu, później w mieszkaniu przy ludziach (rozpraszających)
następnie na działce np. To już podwórko ale spokojne, później na łące gdzie nie ma aż tylu ludzi no i później dawałyśmy popisy przed znajomymi:D

Przedmiotem skupiającym jest albo ciacho albo zabawka na której jej zależy.

Bywa że ciężko jest się jej skupic to spokjnie każe jej usiąść chwilę przetrzymuje wzrok na sobie i zaczynam komendy.

Ciężko jest w obecności innych psów. Wtedy zwykle udaje się gdy się nimi nacieszy najlepiej...

przeszlus napisał(a):
Ale przecież to galeria więc chyba można :)

no własnie podono na fotoblozkach tylko:D

P.S co do skupiania. Niech zrobi siad w parku np. i jeśli wytrzyma dłużej niż zwykle lub nawet zignoruje coś kuszącego to nagroda...i tak małymi kroczkami co raz dłużej:)

Dobry sposób to tez jak biega bez smyczy, zeby się oglądał, kontrolował gdzie jesteś.
Np. czesto przywołuj dawaj smaka i puszczaj dalej. Zawołaj jak się obejrzy mów "dobry piesek" i idźcie dalej...

Ja jak widze że shira łapie jakiś trop albo czemuś wyraźnie się przyglada to szybko ja odwołuje, rozpraszam tym sposobem jej uagę od tego "czegoś" i skupiam na sobie.
W przypadku husky to trudne ale i ważne bo sami ze swoim instynktem przegrywają...

Posted

przeczytalem sobie Twoje komendy no i super...jestem pod wrazeniem:-) moze zrobisz kiedys jakis filmik i cos nam pokazesz?;->

ps. moj piesek nawet polowy jeszcze nie umie,ale bardzo bym chcial by umial tyle co Twoj;-) (i nawet wiecej hehe)

Posted

polaco92 napisał(a):
przeczytalem sobie Twoje komendy no i super...jestem pod wrazeniem:-) moze zrobisz kiedys jakis filmik i cos nam pokazesz?;->

ps. moj piesek nawet polowy jeszcze nie umie,ale bardzo bym chcial by umial tyle co Twoj;-) (i nawet wiecej hehe)

Filmik kiedyś zrobiłam:D:
[video=youtube;VR4VY9xOsvo]http://www.youtube.com/watch?v=VR4VY9xOsvo[/video]

[video=youtube;p_UTpOW9HM8]http://www.youtube.com/watch?v=p_UTpOW9HM8[/video]

nie wszystkie tu sa bo to staaary film ona tu chyba 4 albo 5 miesięcy miała...

Na pewno go nauczysz:D Jak ja z hasiorem tyle dałam rade to ty z Onkiem tym bardziej:D

Posted

super filmiki!!! ogladalem je naprawde z wielkim podziwem:-)) teraz piesek juz chyba pod nogami Ci sie nie zmiesci co??:-D

zrob jakies nowe filmiki z nowymi sztuczkami;-) na pewno bedzie super:-))

Posted

sunshine napisał(a):
jak będzie jakaś chwila to zrobimy:D

Mieści się mieści... Shira ma 57 cm a ja dłuuugie nogi hehehe

to ona nawet od mojego jest mniejsza:-D wiec czekam na filmik:-))

ja mojego probowalem uczyc szczekac na zawolanie,ale ona wogole nie szczeka nawet na psy...

Posted

polaco92 napisał(a):
to ona nawet od mojego jest mniejsza:-D wiec czekam na filmik:-))

ja mojego probowalem uczyc szczekac na zawolanie,ale ona wogole nie szczeka nawet na psy...

ta komende Shira sama zaproponowała:D

Jak trzymałam zabawke do góry to "pyskowała" i wtedy mówiłam "daj głos" i dostawała nagrodę szybko zakumała:D

Posted

haaa dobry jestem:-D przez chwile nauczylem Texelka skakac na zawolanie i przehodzic pod nogami:-D zwane u Ciebie chyba koleczko:-) akurat mial ochote na nagrode w postaci karmy tak ze staral sie:-) ale z tym glosem dalej nic nie moge trzymam w gorze zekaja ze cos pisknie a on cichoooo...

a jak uczylas psa to ze smycza czy bez?

Posted

[quote name='polaco92']haaa dobry jestem:-D przez chwile nauczylem Texelka skakac na zawolanie i przehodzic pod nogami:-D zwane u Ciebie chyba koleczko:-) akurat mial ochote na nagrode w postaci karmy tak ze staral sie:-) ale z tym glosem dalej nic nie moge trzymam w gorze zekaja ze cos pisknie a on cichoooo...

a jak uczylas psa to ze smycza czy bez?
bez smyczy, nidy przy komendach jej nie używamy:P Przeszkadza

[quote name='Clandestine']http://img42.imageshack.us/img42/9026/10082010039.jpg

Konik mały jeden :P
ooo witam, dawnooo cie nie było:>

Posted

Bartiśkowa_ napisał(a):
Witanko :razz:

Naprawdę lepiej sobię przenies do fotbloków bo zaraz raport o spamie pójdzie :evil_lol::diabloti:

czuje już ich oddech na plecach :D

pisałam do modów..czekam cierpliwie:P