Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aczkolwiek może być...

Całkiem fajnie :D

Najważniejsze, to pozytywnie myśleć :D

I się otrzepujemy :cool3:

oooooo, robaczek :evil_lol:

Wiecej nie ma bo później resztki parasolki ratowałam :evil_lol:

Posted

Deszczowe fotki:) śliczne:loveu:. Widzisz a ja takiego problemu nie mam bo mój piesek na dwór jak pada wychodzić nie chce musze go na siłe wywalać z domu. No chyba że mu się bardzo chce to wyjdzie sam:) Chociaż powiem Ci, że Nero robi postępy i jak juz wyjdzie z domu to nawet pójdzie na spacerek co prawda nie długi ale pójdzie:)

Posted

sunshine napisał(a):
O a to dlaczego:O?? U nas o czymś takim nie słyszałam...

chodzi o psie buty, jak pies ma wilczy pazur i trzeba mu zalozyc buty zeby nie pocial sobie lap o lod czy kamienie to wilczy pzaur przeszkadza i moze zranic noge( obetrze sie do krwi) , i nie za dobrze one przylegaja do nogi :) wiec jak hoduja psy do biegania w ciagu pierwszego tygodnia wilczy pazur jest usuwany bo puzniej usuniecie jest kosztowne i bolesne dla psa:)

Posted

mistwalker1006 napisał(a):
oh i jako ciekawostka, wiesz ze wilczy pazur dyskwalifikuje psa do pracy w zaprzegu...

EeEe wcale nie dyskwalifikuje. U nas chyba takiego czegoś nie ma... poza tym można kupić wysokie lub niskie buciki sobie dopasować. Mój pies wilczy pazur ma a biega i w zaprzęgu i przy rowerze i na dogtrekkingi jeździ i przez 5 lat jego życia tylko raz sobie ten pazurek złamał, i to przy szaleństwach z patolem a nie przy bieganiu :D
Wiec to raczej życie utrudnia ewentualnie i to raczej (niech tak sie nazywają) profesjonalistą, osobą które szykują się na trasy midowe i longi gdzie zasuwają z dużymi zaprzęgami po kilkadziesiąt km... Zresztą u nas to wciąż mało popularny sport...
Nawet bym nie pomyślała o tym pazurku :D
Teraz aż sobie spojrzałam... no i w sumie po tym co zaobserwowałam na ME Europy Kubalonka itp.. to jak ktoś buty na psich łapach miał... to były raczej powyżej tegoż wyrostka :D

Chociaż być może selekcjonując i hodując psy ewidentni pod ten sport hodowcy zwracają na to uwagę i dbają...

Posted

No własnie ja tez tak patrzę że pazur znajduje się wysoko u Shiry, buty które miałam okazje widzieć nie sięgły by nawet do niego. Shira ma bardzo długie nogi.

Ale ciekawe swoja drogą:)

Dzisiaj o 20 zdaję maturę... normalnie przesada:P Trzymajcie kciuki bo to ostatni już ustny polski:)

Posted

Hejo:p
W koncu jestem na forum,troche mnie nie było więc pytam:
I jak cieczka,jak sterylka(ustaliłaś cos?) jak treningi????
Co do innego wspułczuję po nice:(
Ostatnie fotki faktycznie deszczowe ;)
Daga jeśli u was są silne wiatry to przyjedz do nas :p

Zapraszamy na nowe fotki

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
O 20 ? Dość dziwna pora :evil_lol:
Kciuki oczywiście będą mocno zaciśnięte ! :)

Kaja10014 napisał(a):
Trzymamy kciuki! :)

przeszlus napisał(a):
Hejo:p
W koncu jestem na forum,troche mnie nie było więc pytam:
I jak cieczka,jak sterylka(ustaliłaś cos?) jak treningi????
Co do innego wspułczuję po nice:(
Ostatnie fotki faktycznie deszczowe ;)
Daga jeśli u was są silne wiatry to przyjedz do nas :p

Zapraszamy na nowe fotki

Cieczka... albo końcówka końcówki albo się skończyła całkiem, fundusze mam czekam tylko aż się upewnię no i magiczne trzy tygodnie po cieczce, wtedy się umówimy na termin z wetem:).
Treningi jeśli w ogóle się odbywają to sporadycznie i to bardziej przebieżki bo pomomimo tego że jest zimno to dla Shiry to za gorąco niestety. W niedzielę przyjeżdżają za to znajomi z Poznania i Jarocina z psami, jeśli się powiedzie to będzie trening na trzy psy zakończony hasim grillem :D.

GaBi12 napisał(a):
O 20?
Jej! Co za pora :o
Ale kciuki będą mooocno trzymane. < 3

Wszystko zakończyło sie szybciej :D Jestem już w domku (mieszkam na przeciwko szkoły więc to nic dziwnego:P)

Zdałam! 19/20 punktów :D!
Dziękuję za kciuki, jesteście kochani:* Już po maturach, teraz mam czas na nadrabianie waszych galerii :D

Posted

Gratulacje !!!! :multi: mieszkac na przeciwko szkoły to fajnie i nie , bo niby blisko ale widziec ja nawet w weekend :shake: ja pamietam jakiego ja mialam stresa przed zdawaniem na technika :shocked!:ale nie było wcale tak źle :laugh2_2:no ale teraz mi sie to łatwo pisze jak mam to juz od wielu lat za soba :evil_lol: mimo wszystko trzymam kciuki chociaz wiem ze na pewnoooo dobrze Ci pojdzie :lol:

Posted

Technikiem sie nie przejmuje, jak nie zdam to nie:P I tak idę w zupełnie innym kierunku dalej ^^ Shira chce zostać koniecznie dogoterapeutą więc musze iść na fizjoterapię:D

Posted

[quote name='Kaja10014']Wielkie gratulacje!
Dziękuje :D

Dziś przestało wreszcie padać, więc byłyśmy na spacerku:) A wieczorkiem na treningu:D Było dziś chłodno jakieś 9 stopni więc Shira spisywała sie rewelacyjnie :D A że wody było wszędzie pełno ja nie mam błotników...to się domyślacie jak wyglądałam:D
Taka pogoda to mi się podoba :D

P.S Zamontowałam wreszcie zabezpieczenie na kierownice:D I nie licząc incydentu z kotem to byłyśmy całkiem bezpieczne:diabloti:
Kilka zdjęć z dziś:)

O, woda:razz:

No to nura:evil_lol:

Faaaaaajnie jest :cool3:

Oupsiu, chlapło...:roll:

Kto pierwszy po patyczek?:multi: