wiki4 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 http://i49.tinypic.com/30lhtfo.jpg Jak na moje oko to troszkę za luźny :lol: Ale się nie znam :p Quote
kajkoowa Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Na moje oko tez troszkę za duży, ale nie miałam halti i się na tym nie znam. Śliczna jest Shirka:loveu: Wymiziaj ją ode mnie :loveu: Quote
Inarugowa Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Halti to nie kaganiec, nie ma ściskać pyszczka. Dobrze leży. Najlepiej podpinać go z obrożą:eviltong: Quote
Cavalierkaa Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Inarugowa napisał(a):Halti to nie kaganiec, nie ma ściskać pyszczka. Dobrze leży. Najlepiej podpinać go z obrożą:eviltong: Dookładnie :D Quote
Agniecha93 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Śliczna Shira, ale nie wiedzieć czemu nie wszystkie zdj mi się wyświetlają... Ostatnio trochę przegapiłam, dlaczego założyłaś jej abażur? :P Quote
QQk Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Hej! http://i46.tinypic.com/cku8k.jpg - coś Ty z nią zrobiła ;) http://i50.tinypic.com/15xkd9f.jpg - tam jest płot czy lustro :) http://i49.tinypic.com/30lhtfo.jpg - aż tak ciągnie, że potrzebne to? Quote
sunshine Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 wiki4 napisał(a):http://i49.tinypic.com/30lhtfo.jpg Jak na moje oko to troszkę za luźny :lol: Ale się nie znam :p Ja się martwiłam czy nie za małe;p...kupiłam rozm. dla husky ale Shira nie jest standardowym husky więc miałam obawy... CaneSs napisał(a):Moim zdaniem idealnie :D To dobrze:) Kaja10014 napisał(a):Na moje oko tez troszkę za duży, ale nie miałam halti i się na tym nie znam. Śliczna jest Shirka:loveu: Wymiziaj ją ode mnie :loveu: Za duże na pewno nie:p Inarugowa napisał(a):Halti to nie kaganiec, nie ma ściskać pyszczka. Dobrze leży. Najlepiej podpinać go z obrożą:eviltong: o, dzięki:) CaneSs napisał(a):Dookładnie :D Agniecha93 napisał(a):Śliczna Shira, ale nie wiedzieć czemu nie wszystkie zdj mi się wyświetlają... Ostatnio trochę przegapiłam, dlaczego założyłaś jej abażur? :P pies ją pogryzł:( jakieś 4-5 stron temu jest wszystko opisane ;) QQk napisał(a):Hej! http://i46.tinypic.com/cku8k.jpg - coś Ty z nią zrobiła ;) http://i50.tinypic.com/15xkd9f.jpg - tam jest płot czy lustro :) http://i49.tinypic.com/30lhtfo.jpg - aż tak ciągnie, że potrzebne to? Sama się tak wygieła;P. hehehe płot, akurat tak nieszczęśliwie się zeszliśmy z panem Gaji a na furtce była kłudka między polem a działkami i dziewczyny tym razem musiały się pobawić przez płot...:lol: Powiem Wam, że te halti to świetna sprawa Shira trochę protestowała ale po chwili było już ok. Martwiłam się czy nie jest za małe bo i tak mi już serce pęka że sprawiam jej dyskomfort... Jak idę na pole czy działki nie przeszkadza mi że ciągnie czy zdarza jej się szarpnąć, ale kiedy idę w nowe miejsce bądź na miasto muszę mieć nad nią pełne panowanie , nie chce żeby ludzie się jej bali albo żebym nie mogła jej zabierać pomiędzy ludzi. Może kiedyś halti będzie zbędne dla nas;) A propo czy Wasze psy tez tak robią, że kiedy idziecie z nimi sam na sam idą spokojnie a gdy idzie z Wami ktoś jeszcze dostają fizia i ciągna jak szalone? Quote
Cavalierkaa Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 "A propo czy Wasze psy tez tak robią, że kiedy idziecie z nimi sam na sam idą spokojnie a gdy idzie z Wami ktoś jeszcze dostają fizia i ciągna jak szalone?" U mnie jest trochę na odwrót :P Bo jak idę z kimś to na ogół spuszczam psa... a jak nie to nawet spokojnie idzie. A jak ide sama to oczywiście zygzakiem i biegiem. W jedną, drugą stronę bo mój pies musi wszyyystko obwąchać i zaznaczyć. Quote
sunshine Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 CaneSs napisał(a):"A propo czy Wasze psy tez tak robią, że kiedy idziecie z nimi sam na sam idą spokojnie a gdy idzie z Wami ktoś jeszcze dostają fizia i ciągna jak szalone?" U mnie jest trochę na odwrót :P Bo jak idę z kimś to na ogół spuszczam psa... a jak nie to nawet spokojnie idzie. A jak ide sama to oczywiście zygzakiem i biegiem. W jedną, drugą stronę bo mój pies musi wszyyystko obwąchać i zaznaczyć. A to odmieniec mały:p Amstaff mojej cioci robił tak samo jak Shira i znajomej husky z haskowego forum tez tak robi... a mi nie daje spokoju dlaczego tak jest? Quote
Cavalierkaa Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 sunshine napisał(a):A to odmieniec mały:p Amstaff mojej cioci robił tak samo jak Shira i znajomej husky z haskowego forum tez tak robi... a mi nie daje spokoju dlaczego tak jest? No cóż :D Każdy pies jest inny xDD Quote
Czarnulka Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Siema ;) Moja ciągnie mnie jak z nią idę sama i nawet jak ide z kims ;p Mnie to wkurza u Luny Ze jak ona jest na smyczy to sie z psem bawi a jak jest spuszczona to leci i nie zwraca uwagi na spa.Czasami ino sie pobawi;p heheh.Tez chyba jej kupię halti a ile kosztuje tak mniej więcej?? Quote
kajkoowa Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Cześć!:hand: A mój ciągnie tam, gdzie nie był, żeby dostać się do celu ;) U Nas w Łowiczu chodzi spokojnie a jak byłam na spacerku w Skierniewicach to zrobił się z z niego nieusłuchany koń pociągowy:evil_lol: Quote
Shirai - Koki Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Ja tez sie nie znam, a czy to jest obroza uzdowa ??? [URL]http://i49.tinypic.com/2i84ly.jpg[/URL] Sunshine, a juz z Shira wszystko dobrze..jak sie czuje ???? Quote
sunshine Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 [quote name='CaneSs']No cóż :D Każdy pies jest inny xDD[/QUOTE] Wyjątkowy :D [quote name='wiki4']Hej, hej Shirki :loveu:[/QUOTE] Siema długie:P [quote name='Czarnulka']Siema ;) Moja ciągnie mnie jak z nią idę sama i nawet jak ide z kims ;p Mnie to wkurza u Luny Ze jak ona jest na smyczy to sie z psem bawi a jak jest spuszczona to leci i nie zwraca uwagi na spa.Czasami ino sie pobawi;p heheh.Tez chyba jej kupię halti a ile kosztuje tak mniej więcej??[/QUOTE] U nas z TRIEXIE pan z zoologika nam zamawiał, kosztowało niecałe 17 zł:p (tańsze niż w necie :D) I jestem zadowolona:) [quote name='Kaja10014']Cześć!:hand: A mój ciągnie tam, gdzie nie był, żeby dostać się do celu ;) U Nas w Łowiczu chodzi spokojnie a jak byłam na spacerku w Skierniewicach to zrobił się z z niego nieusłuchany koń pociągowy:evil_lol:[/QUOTE] Hehe dalmatyńczyk zaprzęgowy ::evil_lol: [quote name='Shirai - Koki']Ja tez sie nie znam, a czy to jest obroza uzdowa ??? [URL]http://i49.tinypic.com/2i84ly.jpg[/URL] Sunshine, a juz z Shira wszystko dobrze..jak sie czuje ????[/QUOTE] Tak, to obroża uzdowa:) I z Shirą już wszystko w porządku. Dzisiaj byłyśmy na ostatniej kontroli, antybiotyku już nie dostawała. Prawie wszystko się już zarosło:). Leczenie zakończone, rachunek mamy, kartę leczenia też i jutro idziemy do pana od onka. I jeszcze waża rzecz. Shira dzisiaj się spotkała z onkiem w klinice (nie tym co ją pogryzł:p) i wystraszyła się tylko jego szczekania, gdy wszedł i zaszczekał na innego psa a Shi go nie widziała. Natomiast gdy wychodziłyśmy Shira do niego podeszła ładnie się obwąchali polizała go po nosie pomachała ogonkiem i poszłyśmy;D...czyli nie boi się Onków :multi: ani nie nabawiła się agresji...uff :cool1: [quote name='CaneSs']Cześć Diabliki xD[/QUOTE] Siema zmeirzchowi:p Quote
Cavalierkaa Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 zmierzchowi :D nie no powaga :D Co tam porabiacie/? Quote
sunshine Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 Odtajamy :D Byłyśmy u weta na pieszo na drugim końcu miasta a w drodze powrotnej na wszystkich możliwych łąkach, polanach, kniejach, parkach :D (łącznie jakieś 3 godziny łażenia, a u weta może z 20 min byłyśmy :D). Biegałyśmy jak stuknięte. Shira śpi padnięta a ja odmrażam nogi :p Quote
Cavalierkaa Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 [quote name='sunshine']Odtajamy :D Byłyśmy u weta na pieszo na drugim końcu miasta a w drodze powrotnej na wszystkich możliwych łąkach, polanach, kniejach, parkach :D (łącznie jakieś 3 godziny łażenia, a u weta może z 20 min byłyśmy :D). Biegałyśmy jak stuknięte. Shira śpi padnięta a ja odmrażam nogi :p[/QUOTE] Hah. To was wzięło na spacer kurde :) Myśmy byli tylko na 2 króciutkich spacerkacha teraz Capcio śpi na parapcie :) I patrzy się jak walę w klawiaturę :P Quote
sunshine Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 Na parapecie?:P A to asiorek mały ^^ Quote
Agniecha93 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 A propo czy Wasze psy tez tak robią, że kiedy idziecie z nimi sam na sam idą spokojnie a gdy idzie z Wami ktoś jeszcze dostają fizia i ciągna jak szalone? Skąd ja to znam...:shake: Nie tylko ciągnie, ale też jest głuchy na wszystkie komendy... Już doczytałam, co poradzić na ludzką głupotę i bezmyślność... przez to też Ori ciągle jest na lince (u nas głownie prze odstrzały :angryy:, dziwne że podwórkowe burki, które latają po całej wsi są nie tknięte, już nie mówiąc o psie leśniczego, który lata po całym lesie...:angryy:). Współczuję i życzę Shirce szybkiego powrotu do zdrowia ;) Quote
sunshine Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 Och te odstrzały są straszne. Jakiś czas temu (pare miesięcy temu)byłam w naszym lesie ( w sumie niewielkim) przy samym mieście. Spuszczałam Shirę razem z psem kumpeli ze smyczy... Słyszałam wcześniej o takich wypadkach ale wydawały mi sie odległe. Ale jak zobaczyłam pewną stronę i opowiedziane tam historie... ;( do tej pory dziękuję Bogu że nic się Shirze nie stało i nie mogę sobie wybaczyć własnej głupoty. W życiu już Shiry w lesie ze smyczy nie spuszczę... choć nie słyszałam o takich przypadkach u nas. Ale gdyby miała być pierwsza... Na szczęście u nas są bezleśne tereny, łąki gdzie nigdy sie nie polowało i nie poluje z dala od lasu i myśliwych... Do lasów będziemy chodzić tylko na treningi na smyczy i przy rowerze... Quote
QQk Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 sunshine napisał(a): /ciach/ A propo czy Wasze psy tez tak robią, że kiedy idziecie z nimi sam na sam idą spokojnie a gdy idzie z Wami ktoś jeszcze dostają fizia i ciągna jak szalone? No tak. Idę sam z gadem to lezie jak szkolony pies policyjny, przy nodze na luźnej smyczy. Idę z żoną to potwora ciągnie jak głupia - widać cieszy się za bardzo, że stado w komplecie Quote
sunshine Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 A jak się gadzina z obcymi zachowuje?:D I myślicie że czym to jest spowodowane?;p Popisują się czy wykorzystują "rozkojarzenie" przewodnika?:) Quote
Recommended Posts