Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to i ja się przywitam ;) Mam dwie suńki jedna Tina wzięta ze schronu jest już z nami 4 lata i druga Fibi również ze schronu jest z nami 2 tygodnie :D Fibi jest wypatrzona na dogomanii i ma też swój wątek ;) póki co jest jeszcze szczeniaczkiem ale już swoje przeszła. Ze schronu wyciągnęłam ją z parwowirozą i były moment że było po niej :( ale wyszła z tego i teraz jest normalnym zdrowym szczeniakiem. Tina jest bardziej juz stateczną panienką wpatrzoną w mojego TZ :D
Mam również kotkę też ze schronu :D

Posted

Witam wszystkich :)
W moim domowym zwierzyńcu sa trzy kundelki: 13-sto letni Kapsel, 12-sto letni Czaki oraz trzy letni Chojrak. Wszystkie są psiakami przygarniętymi ze schroniska. Kapsel i Czaki to czarnuszki natomiast Chojrak ma kolorek biszkoptowy i takie niesamowite oczka, jest największy ze wszystkich moich psiaków, oprócz nich mam jeszcze jamniczka Hektorka, który 31 sierpnia skończy 2 latka. Kapsel i Czakuś to już staruszki, biedaczyska zaczynają nabywać starcze przypadłosci- zaczynają ślepąć, głuchnąć, tracą zęby ale wszyscy strasznie w domku je kochamy, zwłaszcza moja starsza córka, która wychowywała się z nimi od maluszka.
Niestety nie potrafię jeszcze wstawić zdjęć, więc narazie tego zrobić nie mogę- sama żałuję bardzo.
Pozdrawiamy wszystkich właścicieli psiaków oraz ich pupili :)

Posted

A ja jestem taką sobie właśnie Rudzią :P Co mogę o sobie powiedzieć? Nie lubię mówić o sobie :P Zdjęcie w podpisie, razem z moją kochaną suńką Rosą :)

Posted

Witam serdecznei..chciałysmy sie przedstawic ..Ja Rudzia52 Pani malutkiej i czarnej jak wegielek Kropeczki:)..rasa suni..hm..skrzyzowanie ..ratlerka, pinczerki i ....najwzniejsze w tym jest to ,ze Kropeczka ma bardzo "silny" psi charterek..nawet teraz siedzi mi na plecach ??tak tak jest "domowa cyrkówka" i przeszkadza w pisaniu:)"RZadzi" w domu moja menazeria bo mam jeszcze ruda mianiturkowa jamniczke Malute..i szczurka Ramba bardzo oswojonego z moim suniami.Ale jest tak wspaniała i ona o tym wie wykorzystukajc to ::):Pozdrawiam serdecznie wszystkich wielbicieli"wielorasowców":):)
rudzi52:):)

Posted

To i ja sie przywitam :)
W domku mamy cały zwierzyniec czyli papużkę,żółwia,chomika,króliczka,rybki no i oczywiście psiaka SZAMANKA.Jest to 4.5 letni mieszaniec owczarka (po nim odziedziczył wszystko oprócz koloru sierści) i prawdopodobnie huskiego ( po nim ma kolor sierści). Szaman jest wielkim obrońcom naszych dzieci i nas samych.Nikt koło domu nie przejdzie bez jego wiedzy a i na dzieci nikt nawet głosu nie podniesie bez jego warczącej odpowiedzi :)

A to nasz Szaman

Posted

Od jakiegoś czasu już tu bywam, więc może się przedstawię.
Najpierw ja krótko - jestem Marta, mam 25 lat, zawodowo i naukowo zajmuję się ochroną przyrody, szczególnie łąkami.

Teraz Wika. Wika znalazła się w moim życiu 21 grudnia 2005 roku, kiedy wraz z koleżanką znalazłyśmy w nocy na klatce schodowej pewnego bloku w Poznaniu miot sześciu ok. 6-tygodniowych szczeniaków. Na szczęście wszystkim udało się znaleźć dom (choć nie wszystkie przeżyły

• ). Od tego czasu nie rozstaję się z nią na dłużej niż kilka godzin (rzadko).

Mieszka ze mną raz w Poznaniu, raz w Kosieczynie, a często w pociągach i różnych miejscach w których bywam, bo dużo podróżuję. Zna już Ukrainę, Węgry, Słowację, Niemcy i sporo miejsc w Polsce.

Szkolenie, wychowanie - tylko metody pozytywne, dużo klikamy. Po prostu jestem przyjacielem mojego psa, kumplem, opiekunem, a nie szefem czy panem.

Więcej na blogu Wiki www.martajermaczek.blox.pl

Oprócz tego u rodziców jest 13-letni senior Rufus, prawie-collie krótkowłosy. No i aktualnie królik, papużka, a bywa tego więcej :-) W domu w Poznaniu są jeszcze dwa koty - Wera i Woolf.

• Posted

A ja mam na imię Anka i przyszłam tu z moim obecnie prawie 6-miesięcznym liskiem - Gangsterem. Imię zostało mu nadane, zanim do mnie trafił i gdy przybył 3 miesiące temu, nie było chyba żadnego, które pasowałoby mniej - zabiedzony, zahukany, z przetrąconą nózką. Jedynie lekko łobuzerski wyraz twarzy coś tam zwiastował.....
    Wystarczyły 2-3 tygodnie, by imię wpasowało się idealnie i do dzis nie wiem, czy osoba nadająca imię była jasnowidzem, czy to moc sprawcza imion ;). Dziś z tamtego biedaka zostało mu rzucane niekiedy spojrzenie.. no i liskowatość, badź wiewiórkowatość- jest tak rudzieńki.
    Jak dorwę się do zdjęć i swojego komputera, by je zmniejszyć - wkleję.
    echh, skleroza, oczywiście, jedno z pierwszych, zrobione mu po 4 dniach pobytu w domku, jest w moim avatarze.

Posted

Ja się też przedstawię, bo dawno mnie tu nie było, i niedawno wróciłam ;)

Nazywam się Agata. Skąd się wział mój nick? W czasopiśmie "Mój Pies" była seria o owczarku australijskim - Asti. Bardzo on mi się spodobał ;)

Mam psa - Kulkę. Ma ona 6 lat, wysterylizowana w wieku 5. To kundelek, który troche przpomina Border Collie. Od paru miesięcy trenujemy agility, mamy kilka własnych przeszkód.

Moje ulubione zajęcia: zajomowanie się psami, czytanie, surfowanie po necie...

Ulubione zajęcia Kulki: spacery, jedzenie pysznych rzeczy, szczekanie, spanie, ćiwczenie agility.

A tu Kulcia (a właściwie banner z Kulcią) ;) :

To na tyle, pa!

Posted

To i ja się przedstawie.;) Jestem Kamila i mam 19 lat.Mój dom zamieszkuje 11-letni kundelek Tropik i 6 myszy.Od niedawna należe do Inicjatywy dla zwierząt,zostałam też wolontariuszką w naszym schronisku z czego bardzo się ciesze.Pozdrawiam.:p

Posted

Witajcie :) shafireg- fajnie, ze zostałas z nami i cieszę się, ze zelka, ktorej kibicowalam, trafila na Ciebie :) To jeszcze zajdz do galerii pod kundelkiem i pokaz nam jak żelka si e teraz miewa.
    Kamyczku- Ciebie tez zapraszamy z psiakiem

Posted

No to ja też z chęcią się przedstawię. Mam na imię Natalia (13-14lat) , jestem nowym użytkownikem dogomanii i dopiero zapoznaję się z tym otoczeniem. Mam już jakieś doświadczenia z forami, bo jestem też użytkowniczką innego "psiego" forum. Moimi dwiema najlepszymi kumpelami (kundelkami) są dwie suńki : szalona Mimi (ok. 8lat) i jeszcze bardziej szalona Molly (3miechy;) ). Najprzystojniejszym mężczyzną w moim życiu jest Gucio- świnka morska holenderska (ok 8 miesięcy):loveu: Bardzo lubie psy i wieprzki morskie, foty będe mogła wstawić za jakiś czas (teraz nie mogę :( ) Ale przecierz nie będe mogła sobie odmówić pochwalenia się moim małym zwierzyńcem:eviltong:

• 2 weeks later...
    Posted

Witam:smile: , chciałbym sie wam przedstawić a właściwie to przedstawić swojego psiaka bo przecież to onie tu chodzi:cool3: , moja suczka to Nuka ma już 13 latek, od samego poczatku jest w naszym domku rodzinnym, pomimo swoich latek ma sie bardzo dobrze choć nie obyło sie bez wzlotów i upadków:shake: , ale jest nam miło ze możemy być w waszym gronie:razz:

oboje jestesmy zakreceni jak chińskie termosy:diabloti: