ostatniaszansa Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Mgie, dzieeeeekkkuuuuujjjeeeeemyyyyyyyyy za pomoc przy zdjeciach:multi: Quote
sleepingbyday Posted August 25, 2009 Author Posted August 25, 2009 [quote name='mgie'] to zdjęcie mnie trzepnęło. powinno być w ogłoszeniach, jest przeboskie. queenie szczęśliwa - ona nawet nie wie, że szuka domu :cool3: Quote
Chandler Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Pięęęękna! I schudła! Niezła z niej psia babeczka. Teraz dobry dom na cito. Quote
mgie Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 [quote name='sleepingbyday']to zdjęcie mnie trzepnęło. powinno być w ogłoszeniach, jest przeboskie. Będzie,będzie jak znajdę wolniejszą chwilę to pozamieniam wszystkie fotki:oops: Quote
anetek100 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 a ja już na allegro umieszczam nowe zdjątka..cudne Quote
ostatniaszansa Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Quennie zwazona - wazy 17.30kg i to po popoludniowej porcji chrupek (odchudzajacych). teraz bedziemy sie bawic w lapanie moczu, bo bidulka podsiusiuje pod siebie - prawdopodobnie po sterydzie podanym tydzien temu, ale trzeba sprawdzic. Majac na uwadze, ze zaczynala z 22kg, to pieknie nam chudnie i juz nie ma "poduszek" po bokach:multi: Quote
sleepingbyday Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 no to gratulackje dla quennie. aga, ewa - być może uda mi się załatwic pokazanie queenie wtelewizji, ale musze mieć opis suni - charakter, historia, historia chorób. fotki pobiorę z wątku, ale tekst o niej - fakty i pokazanie, jak jest urocza - bardzo bym prosiła. taki, co sie nada do tiwi. jak queenie się uda, to może i inne psiaki będzie mozna pokazać/ zaproponowałam najpierw queenie, bo jest w wawie, to łatwiej. ale najpierw - musze wysłać tekst i foty, a potem zobaczymy. co wy na to? Quote
anetek100 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 o rany ale byłoby ekstra:)większe szanse:) Quote
Chandler Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Mam nadzieję, że sprawa kariery medialnej Gieni w toku ;). Informacje o suni dostarczoine do SBD? Tekst i fotki poszły dalej? Napiszcie coś Dziewczyny..., pliiiis... Quote
sleepingbyday Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 a no włąśnie nie. o charakterze mogłabym ściagnąć z wątku,a le je historia medyczna mnie przerasta. opiekun zawsze wie lepiej, co się działo na początku i jaka jest diagnoza ostateczna (bo to się zmieniało). zdjęcia sama sobie wezmę. ale na tekst czekam. dziewczyny, umówmy sie, że do poniedziałku mi wyślecie ok, tak, zebym w poniedziałek z pracy mogła pusicć info do tiwi. Quote
ostatniaszansa Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Stan Quennie opisany - przepisalam karte od dr. Niziolka i wyslalam do SBD. Jesli Quennie trzeba bedzie dostarczyc do telewizorni co by ja pokazac albo co - dowioze we wskazane miejsce we wskazanym czasie - Quennie zachowuje sie spokojnie i kulturalnie w komunikacji miejskiej, jechalysmy juz tramwajem - problemem bylo tylko wtachanie Wieloryba do srodka i wytachanie na zewnatrz (chociaz te 5 kg mniej robi roznice). Quennie nauczyla sie przepieknie strzelac fochy. Ostatnio dostala jakis proszek z fosforanem wapnia czy czymstam na wzmocnienie i w instrukcji bylo, ze trzeba jej 2 male lyzeczki wymieszac z jedzeniem - no to mieszam, mieszam, Quennie juz przebiera kopytkami do miski, daje jedzenie - obwachala, mlasnela dwa razy, popatrzyla na mnie z wyrzutem i obrocila sie tylem, szybciutko potruchtala do swojego koszyczka i umoscila sie w nim d... do calego swiata. Nie reagowala na wolanie, jak ja glaskalam lezala niewzruszona z mina pt "jak moglas mi to zrobic" - no przekochany pies. Podobno z tymi fochami to upodabnia sie do mnie, chociaz ja sie nie laduje do koszyka tylkiem do wszystkich:):):)/Agnieszka Quote
sleepingbyday Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 bo nie masz koszyka :evil_lol: Quote
ostatniaszansa Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Dzien z zycia Quennie - Quennie od pewnego czasu wychodzi na spacer z maskotka - wielorybem w pychu. Jako ze dzisiaj bylo mokro i wielorybek troche sie wybrudzil, wrzucilam go do pralki. No i sunia spedzila ponad godzine, gapiac sie w okienko pralki jak w telewizor, czekajac, kiedy zostanie oddana maskotka! Nawet nie poczekala, az wielorybek wyschnie, zdjela go sobie z parapetu i zabrala do koszyka:loveu:/Agnieszka Quote
ostatniaszansa Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Quennie jest wspaniala, nie moge uwierzyc, ze nie ma nikogo chetnego na tak kochane, posluszne i inteligentne psisko...widocznie jest mi pisana:loveu:/Agnieszka Quote
sleepingbyday Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 Agnieszka, ty to chyba sie cieszysz z tego przeznaczenia :razz:? w każdym razie tak to wygląda po twoim poście :p Quote
mgie Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Właśnie co robimy? Ogłaszamy dalej? Po programie w tv nie zgłosił się żaden zainteresowany? :shake: Quote
anetek100 Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 jest jeden obserwator na allegro tak samo jak u Ciaputki:shake:znowu nadzieja???:placz: Quote
sleepingbyday Posted October 26, 2009 Author Posted October 26, 2009 iiii, ja sie tym nie podniecam... Quote
anetek100 Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 no ja też nie bo może ktoś po prostu taką właśnie złudną nadzieję robi i tak pewnie nie zadzwoni Quote
ostatniaszansa Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 No wreszcie dziala mi Dogo!!! Newsy o Quennie, troche nam sie psinka na zime podtuczyla, pewnie jest to tez efekt braku dlugich spacerkow, na ktore teraz nie moge jej zabierac. Od kilku dni mieszka razem z Dzdziusiem i dobrze sie przystosowala do nowych warunkow. Zostaje dluzej sama i jest w domu idealnie grzeczniutka. Dzidzius - potwor zezarl jej wczoraj ukochanego Wielorybka, wiec bidulka bawi sie malutkim misiem, ktorego zabralam tak na wszelki wypadek. Do swoich zabawek podchodzi bardzo emocjonalne, nie chce zadnej z kilkudziesieciu zabawek Dziudzisia i trzyma sie tego, co przywiozla ze soba:loveu: Jesli chodzi o spanie, dziela sie sprawiedliwie moim lozkiem, dobrze, ze jest spore, bo by dla mnie miejsca nie starczylo. Nie dusi sie juz od mniej wiecej 3 tygodni. Rano ma kaszel, taki jak przy zapaleniu oskrzeli sie ma i probuje cos odkrztusic, ale wspanialy dr. Niziolek tak jest ustawil leki, ze nie musi brac sterydow, po ktorych siusiala pod siebie, wiec dajemy rade. Futerko jej sie troche skudlilo, wiec dzisiaj bedzie sesja w salonie pieknosci - powyczesujemy sie. Od Dzidziusia nauczyla sie moscic sobie poslanko, wiec teraz zanim sie polozy, to wyczynia niesamowite cuda ze swoim kocykiem, przezabawnie to wyglada. A teraz news sezonu - Quennie sie bawi! Szaleje z Dziudzisiem po mieszkaniu i to ona go zaczepia:cool3: Dzidzius jest bardzo delikatny, ale raz niechcacy nadepnal jej na lapke i przyszla sie poskarzyc. W ogole fajnie razem wygladaja. To tyle, chetnyc na psa ideal nie ma, wiec dalej siedzi u mnie i juz tak pewnie zostanie. Przeciez takiej luks Quennie nie wyda sie byle komu (chociaz nawet byle kto sie nie zglasza)/Agnieszka Quote
sleepingbyday Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 cudne wuieści. a że sie bawi - to juz jak dla mnie klepnięcie oficjalne diagnozy - queenie jest normalnym psem domowym. bawi sie, czuje sie bezpieczna, jest szczęśliwa. Quote
ostatniaszansa Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Newsow ciag dalszy - Quennie powoli przygotowuje sie do zabiegu zdjecia kamienia z zebow. Zrobilismy badania krwi i wszystkie wyniki ma jak osiemnastka :) Dodatkowo znalezlismy u niej pod paszka malego guzka, w piatek bedzie podjeta decyzja co z nim robimy. Quennie dalej pojetnie sie uczy - wita mnie jak wracam, wskakujac na kolanka, siada na dwoch lapkach i prosi o jedzenie, rano jak przychodzi powiedziec "dzien dobry" to sie wtuuuuuula bardzo, bardzo. Chetnych na psa ideal - brak/Agnieszka Quote
Recommended Posts