Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To jest Queenie

Mieszka w boguszycach :roll:. Sunia jest ideałem. bez wad, łagodna jak baranek, kochana, samochodem jeździ grzecznie i cichutko, jakby cale życie nic innego nie robiła, ślicznie chodzi bez smyczy, jest niekonfliktowa, obecnie jest chwilowo na dt z psem i 4 kotami i absolutnie nie prowokuje zadnych konfliktow.
A nie, przepraszam, ma wady: 9 lat i nadwagę (spowodowaną złym doborem leków). Aktualnie wyrwała się na chwilę z Boguszyc - na przeswietlenia i pelne badanie krwi. waży 22kg, a powinna 15. Dostala leki na wątrobę oraz na poprawienie krążenia, bo od 3 lat miala napady dusznosci, Onyszkiewicz ładował w nią sterydy, przez co okropnie sie roztyła. Po wizycie u weta w Skierniewicach okazało się, ze jest to wypadanie zastawki dwudzielnej serca, dostała kapiloz i cos jeszcze do brania na stałe.

Zakładam jej wątek z poczuciem bezcelowości. strasza, za gruba sunia, której najmilszy charakter jest jedynym atutem. ale ile takich psów jest?
Wdze bardzo wyraźnie, ze wycieczka do weta jest chyba jej jedyna wycieczką w życiu poza boguszyce. zaraz tam wraca.

niby cuda się zdarzają, dlatego ten wątek powstał. Bo Queenie bardzo przydałby sie nowy dom - w którym się odchudzi i regularnie leczona, zazna miłości - którą tak szczodrze rozdaje światu mimo braku powodów do radości.

tutaj jeszcze Queenie:

Prosimy w imieniu Queenie o ogłosznia, allegro i o cud w postaci DT lub DS.

• Replies 157
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

SBD dziękuję :loveu:.

A odnośnie bezcelowości - cuda się zdarzają przecież. Cóż warte by bylo życie bez marzeń...
Mam takie marzenie, żeby Queeni znalazła dom, wiem, że to bedzie cud.

Mamy obiecane ogłoszenia od mgie i allegro od anetaek100.
Wysyłam anetek link.

Posted

:eviltong::eviltong:
Jak je robię to sobie myślę,że każde dodatkowe ogłoszenie zwiększa psu szanse to od razu 'powera' dostaje.

Za plecami chrumkają bulwki więc jest lux

Posted

Drogie ciotki, czarownice pilnie szukamy dobrego, sensownego weta.
Po dzisiejszej wizycie Quennie w kilinice ręce opadły :shake: We wtorek wizyta u kardiologa ; serduszko trochę otłuszczone, osłabione, płuca zmiany dostaje leki. a badania krwi ; nie sa takie złe. kolejna wizyta inny lekarz ( ta sama klinika wyniki w komputerze ) złe wyniki dotyczące wątroby, trzeba włączyć kolejny lek. Dalej pies sika z krwią ; zapalebnie pęcherza - antybiotyk. Czy można psa odrobaczyc? Ależ tak brzmi odpowiedź. A dzisiaj pies ma kaszel i usiłuje coś wykrztusic, Agnieszka biegnie do weta; kaszel kennelowy :crazyeye: i kolejne antybiotyk, zakaz odrobaczania, to ten sam lekarz kardiolog ,zaznaczam. Sporo kasy wydane i co ? Quenni po zdiagnozowaniu i ustawieniu leczenia miała wrócic do Boguszyc , niestety nie mamy dt nie mówiąc o ds. U mnie... 4 koty w tym jeden chory, plus pies też z problemami no i praca a właściwie dwie .
Jeszcze tydzień Quennie zostanie, bo mam inne wyjście ? Musi ktoś wreszcie ją zbadać, przejrzeć wyniki, które mamy i postawić właściwą diagniozę i ustawić leczenie. ? Poznałam wielu wetów, niestety jest coraz gorzej, choć kliniki wypasione, sprzęt niezły, bazy danych, cuda niewidy, itp. a z leczeniem, różnie ale kasy idzie... z różnym efektem
Proszę wskażcie gdzie tu w Warszawie możemy ciupasem pojechać z tą bidulką ?
E

Posted

kochana, ciupasem do czterech łap na paca 48, internistki - chirurżki (??), ale po pierwsze bardzo tam tanio, po drugie nie ładują drogich leków, jak choc trzeba to trzeba, mówią za i przeciw, konsultują się, podejście do psów boskie.
jakby co, to mówcie, że ola od zosi was przysłała, ze jesteście z fundacji.
suka mojej siostry chodziła do szefowej kardiologii na sggw, mam namiary jakby co 9tzn siostra ma), ale widze, ze tu się mnóstwo rzeczy przyplątało, pytanie, co pilniejsze.

szczerze? za sprzeczne diagnozy powinni was leczyc gratis albo zrócic przynajmniej część kosztów.

biedna queenie!

edit:
jesli zdecydujesz sie na tą lecznicę mogę z wami dziś tam pojechać, po pracy rzecz jasna, która kończę o 16.00

Posted

Quennie slicznosci - hop po nowy domek! To taki bezproblemowy, kochany piesek - chodzi bez smyczy, bardzo sie pilnuje, nie gania kotow, nie zaczepia innych psow, grzecznie czeka jak zostaje sama w domu, nic nie niszczy, rano przychodzi sie przywitac, a tu ciagle domku, chocby tymczasowego brak:bigcry: