Ank@ Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 [quote name='Frotka']W sprawie szczeniaków zgłoszonych przez Asior interweniował Pan Feldman ale nie wiem jaki jest wynik tej interwencji. Wiem tylko tyle, że miał domagać się zmiany podłoża w kojcu i dalszego leczenia, gdyby psy wykazywały nadal objawy choroby. Paulina (Achaja) przeprowadziła dziś jednoosobowo bardzo ciężką interwencję pod M1. Zatrzymała handlarza, który dostarczył tam szczeniaki. W metalowej przyczepie w której temperatura, zmierzona w obecności Policjanta, dochodziła do 80 stopni siedziało kilkanaście psów, które miały zostać rozwiezione w różne miejsca sprzedaży zwierząt w Krakowie. Szczeniaki trafiły do szpitala w krakowskim schronisku. Walczą o życie. Więcej napisze Wam Achaja, jeśli czas Jej na to pozwoli. Kiedyś byłam z p. Beata na giełdzie samochodowej to gość właśnie w metalowej przyczepie wiózł kilka szczeniąt (w typie sznaucera, które bały się ludzi) w 30st. upale do Przemyśla!!! Policja spisała dane gościa. Może to ten sam?! Quote
ULKA12 Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 W całej Polsce niestety tak jest:angryy: A prawda jest taka, że to się skończy dopiero wtedy jak ludzie przestaną takie psy kupować, a do tego to niestety jeszcze daleka droga:shake: Quote
AMIGA Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 No tak - ci co kupują twierdzą, że jak nie oni kupią to kujpi ktoś inny, a ci co "produkują twierdzą, że skoro ludzie chcą kupowac, to czemu nie? I tak się zamyka kółeczko! Quote
Asior Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 ale kurde kto kupi takie duze psiaki... a pieron wie ile one jeszcze tam posiedzą.... ( te w zoo natura) Quote
Frotka Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Polska - Gazeta Krakowska - Strona główna - Internetowe wydanie dziennika ogólnopolskiego Tu jest interwencja Pauliny. Namieszali, bo Nie mogli się do Niej dodzwonić i zmodyfikowali moją wypowiedź w taki sposób żeby pasowała do całości. Na 6 szczeniaków Paulina ma zrzeczenie a co do reszty będzie występować o decyzję o odbiorze i na pewno ją dostanie więc odebrane będą wszystkie. Quote
AMIGA Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 [quote name='Frotka']Polska - Gazeta Krakowska - Strona główna - Internetowe wydanie dziennika ogólnopolskiego . Oby chociaż dostał te 2 lata kary. Ale takie bez zawieszenia! Może jak by więcej było ukaranych, to inni by się zastanowili czy się to opłaca. Ja to bym mu dala tylko 1 tydzień, ale za to do odsiadki w takich waunkach, w jakich on przewoził te biedactwa! Quote
Della Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 mieszkalam niedaleko m1 przez 19 lat i dosc czesto tam jestem, wiec jak tylko tam bede to bede zerkac na bierząco co u zwierzaków.. mam nadzieje ze uda sie tak "zniechecic",delikatnie mowiac ludzi prowadzacych sklepy zoologiczne, ze zrezygnuja z handlu zwierzetami....:mad: Quote
Ank@ Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 widziałam, tam są 'rasowe' szczeniaki. Szybko pójdą - żeby tylko do odpowiedzialnych ludzi. Może by powiadomić tutaj na dogo ludzi od adopcji danych ras, ze u nas są takie pieski, bo może mają jakieś fajne domki. Quote
Asior Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 dodam jeszcze, że sunia (mama), była napewno bita.. Kiedy kierowca ją wyciągał z auta to zwiała... ale krzyknął z anią, dobiegł do niej a ona plackiem przywarła do podłogi :placz:.. była kompletnie przerażona.....:shake: Quote
majku33krakow Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 to te szczeniaki juz sa nasze?odebrane gosciowi sa juz? Quote
Frotka Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 6 szczeniaków się zrzekł a co do 6 kolejnych Achaja składa wniosek o przymusowy odbiór. Quote
Asior Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 [quote name='Frotka']ww6.tvp.pl/6272,20090803922950.strona wkleiłam to dwa posty wyżej :evil_lol: Quote
Ank@ Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 a co to za rasa te łaciate pieski??? jakich ras są szczeniaki? napiszę do kiku osób z dogo zajmujących się adopcjami rasowych psów może mają jakieś sprawdzone fajne domki... Quote
Asior Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 aniu, nie wiem... psiaki wyglądały mi na owczarki, goldeny lub labki a te łaciate nie wiem... Quote
Asia & Ginger Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Z kim się kontaktować w sprawie adopcji tych piesków z interwencji? Quote
Asior Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 chyba tylko ze schroniuskiem.. albo lepiej z Frotką... lub Achaja Quote
_ogonek_ Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 jestem w szoku! 80 stopni... Jak one w ogóle przeżyły?! Quote
Asia & Ginger Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Asior napisał(a):chyba tylko ze schroniuskiem.. albo lepiej z Frotką... lub Achaja Proszę o dane kontaktowe do Frotki lub Achaji. Osoba zainteresowana adopcją pieska z interwencji dzwoniła dzisiaj do schroniska i pani K. tak ją potraktowała, że dziewczyna poczuła się jak intruz. Pani ta robi wielką łaskę, że w ogóle odbiera telefon i powie dwa słowa o psiakach. :shake: Proszę o napisanie danych kontaktowaych tutaj na wątku, ponieważ jutro raniutko wyjeżdżam, a dziewczyna zainteresowana jest z forum spanielowego (nie jest zalogowana na dogo), nie zdążę jej już wysłać PW z danymi. Także napiszcie tutaj, ja jej podam link do tego wątku, to sobie zajrzy i poszuka kontaktów. ;) Quote
majku33krakow Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Asia & Ginger napisał(a):Proszę o dane kontaktowe do Frotki lub Achaji. Osoba zainteresowana adopcją pieska z interwencji dzwoniła dzisiaj do schroniska i pani K. tak ją potraktowała, że dziewczyna poczuła się jak intruz. Pani ta robi wielką łaskę, że w ogóle odbiera telefon i powie dwa słowa o psiakach. :shake: Proszę o napisanie danych kontaktowaych tutaj na wątku, ponieważ jutro raniutko wyjeżdżam, a dziewczyna zainteresowana jest z forum spanielowego (nie jest zalogowana na dogo), nie zdążę jej już wysłać PW z danymi. Także napiszcie tutaj, ja jej podam link do tego wątku, to sobie zajrzy i poszuka kontaktów. ;) tam sa nie ktorzy tacy ludzie nerwowi Quote
Asior Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 słuchaj, niewiem czy mogę na ogólnym bez zgody dziewczyn podawać ich nr... podam Ci nr do TOZ-u i tam niech prosi do telefonu Paulinę...: 0-12-421-77-72 0-12-421-26-85 Quote
zebra12 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Widzę, że się wiele działo. Czytałam o tym handlarzu, który pozamykał w rozgrzanym aucie szczeniaki. Masakra. Czy możecie wkleić tutaj zdjęcia psów ze stronki tvp Kraków? Niestety nie otwiera mi się. Słuchajcie byłam w Wiśle i idąc deptakiem, jakieś 200-300 metrów naliczyłam aż 16 yorków! Ludzie powariowali! Tylko czekać aż zaczną trafiać do schronów. Poza tym w każdy weekend ludzie wywalają psy z aut w takich miejscowościach jak Wisła właśnie. Gonią biedaki ulicami z przerażeniem w oczach. Takie to mam wakacyjne refleksje... Jadę dziś lub jutro na Zakopiankę to odwiedzę nasze labki. Quote
Asior Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 zebruś.... z tych szczeniaków z auta zostało tylko 5 w schronisku, akurat nie do adopcji, bo na razie nie są jeszcze zrzeczone... są dwa goldenowate, jeden labek, jeden owczarek i jeden chyba spaniel.... Quote
zebra12 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Tzn nie przeżyły...? Straszne! Wiesz, ja nawet nie myślałam o adopcji, bo nie mam nikogo chętnego, tylko chciałam zobaczyć fotki :p Lubię oglądać fotki psiaków. Inaczej się myśli o psie, którego możesz sobie zwizualizować... Ale chyba odbiorą psiaki temu gościowi? Bo jak nie to zwątpię w sprawiedliwość w tym kraju. Quote
Recommended Posts