Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Frotka']W sprawie szczeniaków zgłoszonych przez Asior interweniował Pan Feldman ale nie wiem jaki jest wynik tej interwencji. Wiem tylko tyle, że miał domagać się zmiany podłoża w kojcu i dalszego leczenia, gdyby psy wykazywały nadal objawy choroby.

Paulina (Achaja) przeprowadziła dziś jednoosobowo bardzo ciężką interwencję pod M1. Zatrzymała handlarza, który dostarczył tam szczeniaki. W metalowej przyczepie w której temperatura, zmierzona w obecności Policjanta, dochodziła do 80 stopni siedziało kilkanaście psów, które miały zostać rozwiezione w różne miejsca sprzedaży zwierząt w Krakowie. Szczeniaki trafiły do szpitala w krakowskim schronisku. Walczą o życie. Więcej napisze Wam Achaja, jeśli czas Jej na to pozwoli.

Kiedyś byłam z p. Beata na giełdzie samochodowej to gość właśnie w metalowej przyczepie wiózł kilka szczeniąt (w typie sznaucera, które bały się ludzi) w 30st. upale do Przemyśla!!! Policja spisała dane gościa. Może to ten sam?!

• Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W całej Polsce niestety tak jest:angryy: A prawda jest taka, że to się skończy dopiero wtedy jak ludzie przestaną takie psy kupować, a do tego to niestety jeszcze daleka droga:shake:

Posted

No tak - ci co kupują twierdzą, że jak nie oni kupią to kujpi ktoś inny, a ci co "produkują twierdzą, że skoro ludzie chcą kupowac, to czemu nie? I tak się zamyka kółeczko!

Posted

mieszkalam niedaleko m1 przez 19 lat i dosc czesto tam jestem, wiec jak tylko tam bede to bede zerkac na bierząco co u zwierzaków.. mam nadzieje ze uda sie tak "zniechecic",delikatnie mowiac ludzi prowadzacych sklepy zoologiczne, ze zrezygnuja z handlu zwierzetami....:mad:

Posted

widziałam, tam są 'rasowe' szczeniaki. Szybko pójdą - żeby tylko do odpowiedzialnych ludzi. Może by powiadomić tutaj na dogo ludzi od adopcji danych ras, ze u nas są takie pieski, bo może mają jakieś fajne domki.

Posted

dodam jeszcze, że sunia (mama), była napewno bita.. Kiedy kierowca ją wyciągał z auta to zwiała... ale krzyknął z anią, dobiegł do niej a ona plackiem przywarła do podłogi :placz:.. była kompletnie przerażona.....:shake:

Posted

a co to za rasa te łaciate pieski???
jakich ras są szczeniaki? napiszę do kiku osób z dogo zajmujących się adopcjami rasowych psów może mają jakieś sprawdzone fajne domki...

Posted

Asior napisał(a):
chyba tylko ze schroniuskiem.. albo lepiej z Frotką... lub Achaja

Proszę o dane kontaktowe do Frotki lub Achaji.

Osoba zainteresowana adopcją pieska z interwencji dzwoniła dzisiaj do schroniska i pani K. tak ją potraktowała, że dziewczyna poczuła się jak intruz. Pani ta robi wielką łaskę, że w ogóle odbiera telefon i powie dwa słowa o psiakach. :shake:

Proszę o napisanie danych kontaktowaych tutaj na wątku, ponieważ jutro raniutko wyjeżdżam, a dziewczyna zainteresowana jest z forum spanielowego (nie jest zalogowana na dogo), nie zdążę jej już wysłać PW z danymi. Także napiszcie tutaj, ja jej podam link do tego wątku, to sobie zajrzy i poszuka kontaktów. ;)

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Proszę o dane kontaktowe do Frotki lub Achaji.

Osoba zainteresowana adopcją pieska z interwencji dzwoniła dzisiaj do schroniska i pani K. tak ją potraktowała, że dziewczyna poczuła się jak intruz. Pani ta robi wielką łaskę, że w ogóle odbiera telefon i powie dwa słowa o psiakach. :shake:

Proszę o napisanie danych kontaktowaych tutaj na wątku, ponieważ jutro raniutko wyjeżdżam, a dziewczyna zainteresowana jest z forum spanielowego (nie jest zalogowana na dogo), nie zdążę jej już wysłać PW z danymi. Także napiszcie tutaj, ja jej podam link do tego wątku, to sobie zajrzy i poszuka kontaktów. ;)

tam sa nie ktorzy tacy ludzie nerwowi

Posted

słuchaj, niewiem czy mogę na ogólnym bez zgody dziewczyn podawać ich nr...
podam Ci nr do TOZ-u i tam niech prosi do telefonu Paulinę...:
0-12-421-77-72
0-12-421-26-85

Posted

Widzę, że się wiele działo. Czytałam o tym handlarzu, który pozamykał w rozgrzanym aucie szczeniaki. Masakra. Czy możecie wkleić tutaj zdjęcia psów ze stronki tvp Kraków? Niestety nie otwiera mi się.

Słuchajcie byłam w Wiśle i idąc deptakiem, jakieś 200-300 metrów naliczyłam aż 16 yorków! Ludzie powariowali! Tylko czekać aż zaczną trafiać do schronów.
Poza tym w każdy weekend ludzie wywalają psy z aut w takich miejscowościach jak Wisła właśnie. Gonią biedaki ulicami z przerażeniem w oczach. Takie to mam wakacyjne refleksje...
Jadę dziś lub jutro na Zakopiankę to odwiedzę nasze labki.

Posted

zebruś.... z tych szczeniaków z auta zostało tylko 5 w schronisku, akurat nie do adopcji, bo na razie nie są jeszcze zrzeczone... są dwa goldenowate, jeden labek, jeden owczarek i jeden chyba spaniel....

Posted

Tzn nie przeżyły...?
Straszne!
Wiesz, ja nawet nie myślałam o adopcji, bo nie mam nikogo chętnego, tylko chciałam zobaczyć fotki :p
Lubię oglądać fotki psiaków. Inaczej się myśli o psie, którego możesz sobie zwizualizować... Ale chyba odbiorą psiaki temu gościowi? Bo jak nie to zwątpię w sprawiedliwość w tym kraju.