Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ania!']Wzięłaby we wrześniu mnie ze sobą :placz:
Kochana MELDUJ się.Domki są 4:multi:

[quote name='G&R']Witam ponownie. :)
Futra piękne, jak zwykle. Morze im służy.
Mafia ma coś wspólnego z moją Gudaską. O proszę: http://img27.imageshack.us/img27/5638/dsc00623ax.jpg I moje upatrzy sobie odpowiedni rozmiar patyczka. ;)
Hello:loveu:Mafia jest bardzo ambitna :evil_lol:zawsze szuka do zabawy większego od siebie ,nawet jeżeli chodzi o patyczki:lol:

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]ee no to i tak kozak jesteś :cool3::cool3:[/FONT]
a co.....w łyżce wody też się można utopić:evil_lol:

[quote name='Ania!']http://images47.fotosik.pl/300/15392339080bb084med.jpg

Jaki ona ma długi włos :crazyeye: A smarkacz ma dopiero 2 lata.

Pięknie wyglądają, szykuj zestaw szczotek i grzebieni :evil_lol:
A potem będziemy reklamować prostownice do włosów ,jak ten chart afgański :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

[quote name='Czarnulka']http://images35.fotosik.pl/154/89e6e06e6d9b36e9med.jpg no suuper:loveu:

http://images48.fotosik.pl/300/7e0e4e62dd251043med.jpg śliczniiutkie ząbki;D

Witamy sie;)
:multi::multi:dzieńdoberek:multi:

[quote name='Mqrtynq']http://images48.fotosik.pl/300/7e0e4e62dd251043med.jpg śliczne ząbki i te wąsiki . :razz:
Jak się dba to się ma białe ząbki:evil_lol:

Posted

Ewcia38 napisał(a):

A potem będziemy reklamować prostownice do włosów ,jak ten chart afgański :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

A to dlatego tak jej włos śmignął :evil_lol: Puszczałaś jej reklamę z chartem i biedna poczuła się w obowiązku :evil_lol::evil_lol:

Posted

CZEŚĆ DZIEWCZYNY:loveu:
Foty mnie powaliły:-o......a Mamba ze schronu.:cool3:...chyba żąrtujesz:-o...to dwa różne psy:crazyeye:
Z jakiej hodowli masz Mafie?? Z mopo??Piękna jest.:crazyeye:
Po jakiej matce?? Po jakim ojcu??
Kurde widać ,że charakter nie briardzi...wdzięczna ..odważna ...bo mam dwa ,ale to strachacze do wody nie wejdą:mad::angryy:
Pozdrawiam Magda.

Posted

[quote name='stokrotka.af']no jestes mistrzyni, zachody słońca podkradam na tapetki, filmik superancki, ale Ty to wiesz:evil_lol:
Kochaniutka bierz co chcesz.:loveu:A moje filmiki i fotki ....no...uważam w granicach normy się mieszczą ;)

[quote name='Ania!']A to dlatego tak jej włos śmignął :evil_lol: Puszczałaś jej reklamę z chartem i biedna poczuła się w obowiązku :evil_lol::evil_lol:
Mafia to Mafia i proszę jej rytmu porostu włosa nie zakłócać :evil_lol:

[quote name='Magda Kara']CZEŚĆ DZIEWCZYNY:loveu:
Foty mnie powaliły:-o......a Mamba ze schronu.:cool3:...chyba żąrtujesz:-o...to dwa różne psy:crazyeye:
Z jakiej hodowli masz Mafie?? Z mopo??Piękna jest.:crazyeye:
Po jakiej matce?? Po jakim ojcu??
Kurde widać ,że charakter nie briardzi...wdzięczna ..odważna ...bo mam dwa ,ale to strachacze do wody nie wejdą:mad::angryy:
Pozdrawiam Magda.
Witam Magda!!
Bardzo dziękuję za miłe słowa ,ale chyba Cię rozczaruję .Mafia ma pół rodowód.Czyli byl przekręt na rodowodach.PKPR:angryy:Za co mnie ukrzyżowano na mopomani i zrobiono pseudo ..Zresztą dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuga historia .Ale jak sie będziesz upierać to mogę Ci pokazać ojca i matkę .Ale szczeniąt więcej z tej hodowli nie zobaczysz ,ani mojej Mafii też nie pomnożę.Ale bardzo dziękuję za miłe słowa mimo,ale ja mam nie co inny punkt widzenia:lol:

[quote name='deer_1987']http://mafiaiczarnamamba.freevar.com/mafia.htm
deer :loveu:jak milo,że mnie wyręczyłaś ,a nawet nie prosiłam:lol:

[quote name='Magda Kara']Dziękuję deer.
Ewa czy jesteś na mopomani?
Pewnie tak.Mnie tam zablokowali tzn nie mogę nic pisac bezpośrednio .Najpierw admin musi przeczytać ..poprawić błędy ortograficzne i stylistyczne ,a następnie wklei.Takie mam układy teraz:multi::multi:

Mnie z mopo wyrzucili.Jestem zła,niedobra,popieram pseudo ,rozmnażam w pseudo.Korzonki pewnej pani nie dały rady i się uaktywniły w czasie adopcji Mamby.
Tak więc nie dziwi mnie zupełnie ,że jesteś ocenzurowana ;)
Daj sobie spokój z tym forum.Tam posty się toczą swoimi regułami.:lol:

Posted

Ewcia38 napisał(a):

deer :loveu:jak milo,że mnie wyręczyłaś ,a nawet nie prosiłam:lol:

Akurat Cie nie bylo a ja przeczytalam pytanie i asz strone w podpisie to dalam linka

Posted

[quote name='deer_1987']Akurat Cie nie bylo a ja przeczytalam pytanie i asz strone w podpisie to dalam linka

No i baaardzo dobrze zrobiłaś:multi:

[quote name='Ania!']Ewuś, 100 lat :loveu:

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]urodzinki, imprezka? :razz:

Wszystkiego najlepszego :loveu::loveu::loveu:
[/FONT]
Dziękuję bardzo:loveu:

[quote name='Magda Kara']Oooooooooo sto lat...sto lat...:tort::BIG::bday::beerchug:
Nie pytam ile wiosen konczysz ,bo o wiek kobietę się nie pyta:lol:

Dziękuję:loveu: o wiek nie pytaj.......kobiety tyle nie żyją ,jeszcze rok i będę się trawy trzymać:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Magda Kara']
Pozdrawiam Magda.

a jaki to jest charakter briardzi? :cool3::cool3:
moja do wody tez nie wejdzie jak nie ma takiej potrzeby a jakoś strachaczem nie jest :eviltong:
spelnia sie w inny sposób
:evil_lol:
a z jakch hodowli są Twoje brie?

EWO !!!!!

Wszystkiego co w Życiu NAJLEPSZEE !!!!!!

Posted

a jaki to jest charakter briardzi?
moja do wody tez nie wejdzie jak nie ma takiej potrzeby a jakoś strachaczem nie jest

Moje suki nie sa papierowe.Kupilam je z ogloszen na Allegro.Myślalam,że róznica w cenie tylko dlatego,że te droższe mają rodowód.Zresztą jeden z "hodowców" mówił mi ,że rodowód to obowiązek jezdzenia na wystawy ...wszystkie wystawy nawet te zagraniczne inaczej kara nakładana przez związek.
Suki mam wykastrowane i nie w głowie mi hodowanie.Zresztą pojęcia o tym nie mam.Chciałam teraz psa takiego z krwi i kości rasowego.Koniecznie suka i byłabym wdzięczna gdyby już u hodowcy została wykastrowana ,ale to nierealne.

Posted

[quote name='Magda Kara']a jaki to jest charakter briardzi?
moja do wody tez nie wejdzie jak nie ma takiej potrzeby a jakoś strachaczem nie jest

Moje suki nie sa papierowe.Kupilam je z ogloszen na Allegro.Myślalam,że róznica w cenie tylko dlatego,że te droższe mają rodowód.Zresztą jeden z "hodowców" mówił mi ,że rodowód to obowiązek jezdzenia na wystawy ...wszystkie wystawy nawet te zagraniczne inaczej kara nakładana przez związek.
Suki mam wykastrowane i nie w głowie mi hodowanie.Zresztą pojęcia o tym nie mam.Chciałam teraz psa takiego z krwi i kości rasowego.Koniecznie suka i byłabym wdzięczna gdyby już u hodowcy została wykastrowana ,ale to nierealne.

Często sie zdarza że to koronny argument serwowany potencjalnym nabywcom że rodowód to obowiazek wystaw lub tym podobne brednie .
Co do sterylki to przecież nie ma problemu żeby zrobić to samemu tym bardziej że Twoje 2 są po zabiegach ..

Galeri jeszcze nie masz?? a że tak pooffuje troche u Ewy .:lol:..płowe czy czarne ?

Magdo..na mopomani napisalaś że Twoje psy ...cytuje ..

Ja moje kąpie w stawach i jeziorach
Rzucam patyk lub piłkę i same wpadają
Nigdy w życiu nie używałam psich szamponów

natomiast u Ewy twierdzisz że strachacze i do wody nie wejdą ..to jak to w koncu z nimi jest :roll: ?

Sorkii Ewo że tak offuje u Ciebie ale Magda swojej galeri jesio nie posiada .

Posted

natomiast u Ewy twierdzisz że strachacze i do wody nie wejdą ..to jak to w koncu z nimi jest ?

Nie wiedzialam,że na forach trzeba tak wszystko tłumaczyć i,że za każde słowo pisane będzie tak dokladnie rozpatrywane.A więc już tłumaczę.To,że wpadają do wody za patykiem czy inną zabawką nie oznacza zupełnie,że wypływają .Wszystko w granicach bezpiecznego brzegu.Dlatego jak widzę psa dryfującego na otwartym morzu wśród fal to ściska mnie w dołku.Przy brzegu,też pies może sie "umyć" czy raczej namoczyć .Szamponów nie używam ,ale to nie oznacza,że ich nie mam.Mam na półce ,bo czasami są różne "śmierdzące przygody".Nie kąpie psów w wannie co dwa tygodnie czy co miesiąc.Kąpie je tylko wtedy kiedy jest potrzeba czyli max dwa razy w roku.Dla mnie to oznacza,że je w ogóle nie kąpie.

Często sie zdarza że to koronny argument serwowany potencjalnym nabywcom że rodowód to obowiazek wystaw lub tym podobne brednie .
Co do sterylki to przecież nie ma problemu żeby zrobić to samemu tym bardziej że Twoje 2 są po zabiegach ..

Galeri jeszcze nie masz?? a że tak pooffuje troche u Ewy ...płowe czy czarne ?

Galerii nie mam ,ale założe tylko muszę poczytać i dostosować się do instrukcji napisanej przez Anie.
Moje psy to Jessi i Shilla.Jedna czarna ,druga plowa.Czarna ma 6 lat ,płowa 4,a zapewniam Cię ,że jeszcze 4 lata temu kupowanie na allego bylo bardzo popularne .Zwłaszcza,gdy obok sa papierowe i ceny 2500zl czy nawet 3 tyś.Mnie nie bylo stac na psa za taka cenę .Więc kupiłam te tańsze podróbki.
Dlaczego mnie oceniasz???Czy to żle ,że dotarło do mnie wrescie ,że kupowanie zwierząt bez papierowych jest złe??

Jeżeli chodzi o kastracje ,to wolalabym,żeby już suka była wycięta u hodowcy (czy to też żle???) ponieważ nie chciałabym znowu uczestniczyć w tych komplikacjach pokastracyjnych ,jakie mnie nie ominęły.Mam uraz i więcej nie chcialabym tego przechodzić.

Wczoraj czytałam fajny wątek na mopomani.Niestety zabrać glosu nie moge.Z korespondencji e-mailowej pisanej z Adminka forum wynika,że SAMO SIE ZROBIŁO i ,że nikt więcej nie zgłaszał problem ,a więc mój udział na mopomani bedzie ,aż do odwołania cos w rodzaju NIEMY KRZYK.Bardzo sprytnie pomyslane.

.Chodzi mi oto ,że wątek był poświęcony hodowcom ,ktorzy pod jednym dachem trzymają pary mieszane hodowlane i nie. Co z tego potem wynika.?????

Więc Stwierdziłam,że zabranie mi głosu bylo spowodowane tym,że teraz sobie dokupie papierowca i będe produkowac na lewo i prawo.Przeciez jak w hodowlach tak sie dzieje to co dopiero ja.

Czy ja mogę galerie założyc tu??Przecież nie mam brardów.Żeby potem nie bylo,że i tu mi głos i wizję zabiorą ,za złamanie regulaminu.

Posted

Magdo..
po pierwsze wcale Cie nie oceniam fajnie ze przybyl kolejny milosnik brie papierowy czy tez nie kazdego kocha sie tak samo :loveu:..kazdy ma swój rozum i robi to co uważa za słuszne ja popieram r=r i od dziecka wiedziałam co to rodowód z czym sie wiąże i tylko takie kupowalismy/kupowałam. i to w rozsadnej cenie :cool3:.kundelki tez mialam takie przygarniete z ulicy :loveu:...zastanowilo mnie tylko jedno..na mopo wykazujesz sie niby ogromną wiedzą z zakresu pielegnacji zywienia itp a dalaś sobie wcisnąć takie bzdury w postaci rodowodowego przymusu wystawowego???? :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

po drugie poczytałam sobie Twoje posty z czysto babskiej ciekawosci ...nie mam zboczenia analizatora ale nie trzeba nim być żeby nie zauważyć sprzeczności i nie pisze tego zeby Cie obrażac potepiać czy diabeł wie co tam jeszcze ale poczytaj sobie sama co serwujesz tutaj a co tam :lol: no i która to Megi? czarna czy płowa? bo tak napisalas na mopo :eviltong:

Co do samej mopomani to faktycznie jest troche restrykcyjna w stosunku do nowych uzytkowników ale wynika to z faktu iż masa nieprzyjemnosci była juz podawana na tym forum własnie przez nowo przyjetych .Mysle że trochę cierpliwości a bedziesz miała dostep do wszystkiego .

I załoz se w koncu galerie bo Ewa nas wywali za te zasmiecanie jej blozka :eviltong:

Posted

W swoim pierwszym powitalnym poście napisalam ,że wiele wody w rzece uplyneło nim zdecydowalm sie tam zalogować.Kiedyś szukałam czegoś na mopo o wychowaniu i nie pamietam gdzie natknełam sie na wielką awanturę .Chodziło o bez papierowe psy.Z czasem znowu po kims jechali i gnoili za brak papiera i popieranie pseudo.Przeraziło mnie to,ponieważ zdałam sobie sprawę z tego co by było,gdybym napisała ,że psy świadomie kupiłam na allegro.Dlatego na mopo zmieniłam imiona .

Nie wiem ,w ktorym wątku napisałam,że jestem znawcą rasy.Znam się trochę na psach ,ale na żadnej konkretnej rasie.Dla mnie pies to pies .Bez znaczenia czy waży pol kg czy 100kg.Pochodzi od jednego przodka,ludzie stworzyli te przeróżne rasy.

Ewciu wybacz...:offtopic:....ale już ide zakladac galeryjke TYLKO TU CZY W DZIALE KUNDELKI???

Posted

[quote name='zuzolandia']a jaki to jest charakter briardzi? :cool3::cool3:
moja do wody tez nie wejdzie jak nie ma takiej potrzeby a jakoś strachaczem nie jest :eviltong:
:evil_lol:

EWO !!!!!

Wszystkiego co w Życiu NAJLEPSZEE !!!!!!

O mamusiu kochana,ale żeś mi koszyk wsadziła:crazyeye:dziękuję baaaaaaaaaaaaardzo:loveu:

[quote name='Czarnulka']Hej wam ;D Wszytskiego najlepszeego ;D

Dziękuję bardzo mocno:loveu:

Reszty postów nie cytuje :lol:Napisze tylko HO-HO-HO,ale się tu działo jak mnie nie bylo.No tak kota nie ma ,a myszy harcują :evil_lol:Ale tak na serio nie mam nic przeciwko:evil_lol:przybylo mi tylko stronek:multi::multi: