IrishDevils Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Czy ktoś wie coś na temat tego pana :cool3:? Interesuje mnie jak ocenia setery ;). Quote
Theogonia Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 shadow9 napisał(a):Czy ktoś wie coś na temat tego pana :cool3:? Interesuje mnie jak ocenia setery ;). Nie wiem jak ocenia setery, ale w zeszłym roku sędziował nas w Bratysławie. Musze przyznać,że niewiele różniło się jego ocenianie, od sędziowania czeskiego- czyli sprawdzanie dokładne zębów, macanie psa, dużo biegania, bardzo dokładny opis. Tyle, że w porównaniu z sędziami z Czech, wydawał się był bardziej tolerancyjny wobec złego zachowywania się psów na ringu- po prostu uważał że to wina prowadzącego psa. W kontynentach preferował psy suche, umięśnione, w ruchu dynamiczne i sprężyste. Nie mierzył psów. Długo porównywał przy wyborze BOB. Quote
Guciek Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Jeśli jest tu ktoś, kto był oceniany przez tego sędziego w retrieverach, to bardzo proszę o opinię :) Theogonia, Twój post też bardzo pomocny, dzięki :) Quote
Recommended Posts