Phate Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Witam Od dawna siedzę na Dogo ale dopiero teraz poczułam chęć stworzenia sobie konta. Chciałabym przedstawić moje oczko w głowie, Nikę, małą Samoyedkę. Małe, białe i puchate, po wielu zmaganiach z rodzicami w końcu zawitało w naszym domu. Wulkan energii, połączony z kwarantanną(mieszkamy w bloku, dużo psów :shake:) to istna bomba. Ale rekompensujemy jej to na wiele sposobów. Ma duuużo zabawek i swoją panią cały czas do gryzienia po rękach, ubraniach i inne takie. Bardzo pojętne suczysko, dla smakołyka zrobi wszystko, już nawet robi siad i podaj łapę i ciągle uczy się coraz więcej. Niczego się nie boi, odkurzacz to dla niej zabawka, rzucić się na niego to nic strasznego, ganianie za szczotką do podłogi i wieszanie się na niej to jak ujeżdzanie byka. Wzięta została od pewnej pani, która chowała 2 Samoyedy które się oszczeniły. Rodowodu może nie ma ale jest kropka w kropkę jak prawdziwy Samoyed :p Po długiej podróży(ponad 100km) przybyła do naszego domu jakby nigdy nic. W podróży wlazła na szyję mojej siostrze. Wspinaczka to jej żywioł(a miała tylko 6 tygodni i wet powiedziała, że waży ciut za mało na ten wiek(1.6kg). Teraz rozwija się prężnie, już po tygodniu nabierając 0.7kg wagi. Pewnie jak pójdziemy na 1 szczepienie to będzie już ważyć z 6 kilo ;3 Nie planuję dla niej(raczej nie mogę) kariery na wystawach, ale póki co próbujemy zdobyć wstążkę najsympatyczniejszego psiaka na stronie miesięcznika Mój Pies. Może coś osiągnie ;) Póki co jest 9 tygodniowym szczeniakiem i prezentuje się następująco: Jako 6tyg. szczeniak. Z zabawką. A tu ma już 9 tyg. i gryzje swoją kość, co jej teraz oddać nie chce, a jak sie podchodzi to zaczyna warczeć :/ Uspokój się ty psino kochana :* Quote
358Andzik358 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 o kurcze! ależ śliczny psiak!! będę stałym bywalcem galerii ale WIĘCEJ ZDJĘC TEGO CUDA!!! :mad: :evil_lol: :loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts