pidzej Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 LIKA edit: Lika szuka domu bez dzieci! Nie wiadomo co przeszła, ale źle na nie reaguje... Cześć, to ja, Lika! Niedawno zostałam znaleziona przez wolontariuszkę Azylu pod Psim Aniołem. Wszyscy szybko próbowali mi znaleźć dom tymczasowy, ale nie udało się... trafiłam do schroniska. A ja przecież jestem za malutka na schronisko! Nie wiem ile dokładnie ważę, ale naprawdę mało, bo wszyscy noszą mnie na rękach. Jestem jeszcze dzieckiem, mam około roku- ząbki zupełnie bielutkie. Ze wszystkimi chcę się bawić i przytulać, uwielbiam głaskanie po brzuszku i spacery, rozdaję buziaki. Bywa, że jestem nieśmiała do obcych ale szybko nabieram ufności. Mówią też, że ta mała sunia jest bardzo grzeczna, przyjacielska i łagodna. To chyba o mnie! W Azylu wolontariusze nade mną płaczą, że nawet taki okruszek jak ja został porzucony, nie ma domu... Bardzo proszę, niech ktoś jak najszybciej mnie adoptuje! Mam wieeelkie serce i piękne brązowe oczy które ciągle wypatrują swoich ludzi! 501 258 303 azyl@psianiol.org.pl Quote
pidzej Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 Myślałam, że szybko pójdzie ale siedzi i siedzi więc zakładam wątek... Quote
kasik wawa Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 ale slicznotka szybko powinna znalesc domek. jak patrze na takie malenstwo i mysle ze jest w schronie to tylko plakac mi sie chce:placz: Quote
kasik wawa Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 widzialam mala na alegratce wiec rozumiem ze ma jakies ogloszenia??moze porobic jeszcze?? Quote
pidzej Posted July 11, 2009 Author Posted July 11, 2009 widzialam mala na alegratce wiec rozumiem ze ma jakies ogloszenia??moze porobic jeszcze?? tak, jest ogłaszana regualrnie na alegratce, eofertach i gumtree a inne strony od czasu do czasu losowo. Jeśli mogłabyś pomóc- super. Tekst i namiary w pierwszym poście. Bardzo dziekuje za każde ogłoszenie! Quote
kasik wawa Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 dobra biore sie do roboty.dzis postaram sie kilka zrobic a jutro dokoncze. zrobilam: www.cafeanimal.pl www.mojpupil.pl www.eoferty.com.pl/id132777.html www.adopcjapsa.pl www.tresuta.pl www.ogloszenia.hodowle.info www.kupsprzedaj.pl Quote
pidzej Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 Dziękuje bardzo za ogłoszenia, jakoś mi umknęły. Lika nadal czeka, była jedna Pani ją oglądać ale w końcu się nie zdecydowała. Sunia ma ADHD :lol: Quote
kasik wawa Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 co sie dzije z tymi ludzmi takie malenstwo nie powinno dlugo bez swojego ukochanego domku siedziec.:-(:-( ludziska wypatrzcie wreszcie to malenstwo. Quote
pidzej Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 nie rozumiem, ona jest miniaturowa a nikt jej nie chce:shake: Quote
pidzej Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 Lika poszła do adopcji i zaraz wróciła, rzucała się na dzieci:-( niestety chyba nie jest to taki aniołek jakim wydaje się być w schronisku... nigdy bym nie pomyślała że może w niej być jakakolwiek agresja. Quote
kasik wawa Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 dzieci potrafia byc okrutne wiec mogla sie po prostu ich bac a najlepsza obrona jest atak. szkoda bo takie sliczne malenstwo strasznie sie w schronie marnuje. Quote
*Monia* Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Może tylko szczekała na dzieci zapraszając do zabawy i to była ta agresja? Może skakała i podgryzała? Albo był to tylko pretekst do jej oddania :roll:. Sunia urocza jest :loveu: Quote
koosiek Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Kasik, Monia, osądzać jest łatwo :roll: Widziałam, jak podczas spaceru Lika reagowała na dzieci - skakała, szczekała, próbowała ugryźć. Z pewnością nie było to przyjazne zachęcanie do zabawy... Jeżeli tamta rodzina miała małe dzieci, to jestem w stanie ich zrozumieć. Poza tym Lika ma skłonności do podgryzania w czasie zabawy. No i faktycznie, ma ADHD ;) Potrafi doskoczyć mi niemal do twarzy, a jest niewiele większa od jamnika. Quote
*Monia* Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Nie osądziłam, tylko napisałam swoje wątpliwości. Jak wiadomo każdy pies jest inny i inaczej reaguje, a nie wszyscy potrafią zinterpretować zachowanie psa :roll:. Quote
kasik wawa Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 żaden pies nie rodzi sie z agresja. wiec z czegos wynika ta jej niechec do dzieci. trzeba tez zrozumiec suczke, ktora na pewno wiele przeszla w tak krotkim zyciu. i te przejscia nauczylay ja radzic soebie z problemem dzieci. trzeba wiec znalesc domek bez dzieci. a problem ADHD, jak ktos umie radzic sobie z psami, to tak na prawde nie problem. nie oceniam nikogo tylko nie chcialabym zeby niechec do dzieci byla jej bariera w adopcji. Quote
pidzej Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 a problem ADHD, jak ktos umie radzic sobie z psami, to tak na prawde nie problem. ale też nie łatwe jest znaleźć dom dla mini pieska z adhd który nie lubi dzieci, ludzie starsi biorą małe ale spokojne, młodsi- aktywni w większości planuja dzieci. Ale Lika jest malutka i śliczna i jak najbardziej adopcyjna. to tak w ramach hopania;) Quote
kasik wawa Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 to i ja malenstwo podniose cos mnie za serce trzyma jak mysle ze ona nadal czeka...... Quote
Recommended Posts