Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

LIKA

edit: Lika szuka domu bez dzieci!
Nie wiadomo co przeszła, ale źle na nie reaguje...

Cześć, to ja, Lika!
Niedawno zostałam znaleziona przez wolontariuszkę Azylu pod Psim Aniołem. Wszyscy szybko próbowali mi znaleźć dom tymczasowy, ale nie udało się... trafiłam do schroniska.
A ja przecież jestem za malutka na schronisko!
Nie wiem ile dokładnie ważę, ale naprawdę mało, bo wszyscy noszą mnie na rękach. Jestem jeszcze dzieckiem, mam około roku- ząbki zupełnie bielutkie.
Ze wszystkimi chcę się bawić i przytulać, uwielbiam głaskanie po brzuszku i spacery, rozdaję buziaki. Bywa, że jestem nieśmiała do obcych ale szybko nabieram ufności. Mówią też, że ta mała sunia jest bardzo grzeczna, przyjacielska i łagodna. To chyba o mnie!
W Azylu wolontariusze nade mną płaczą, że nawet taki okruszek jak ja został porzucony, nie ma domu... Bardzo proszę, niech ktoś jak najszybciej mnie adoptuje! Mam wieeelkie serce i piękne brązowe oczy które ciągle wypatrują swoich ludzi!

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

widzialam mala na alegratce wiec rozumiem ze ma jakies ogloszenia??moze porobic jeszcze??

tak, jest ogłaszana regualrnie na alegratce, eofertach i gumtree a inne strony od czasu do czasu losowo. Jeśli mogłabyś pomóc- super. Tekst i namiary w pierwszym poście.
Bardzo dziekuje za każde ogłoszenie!

Posted

Dziękuje bardzo za ogłoszenia, jakoś mi umknęły.
Lika nadal czeka, była jedna Pani ją oglądać ale w końcu się nie zdecydowała.
Sunia ma ADHD :lol:

• 2 weeks later...
Posted

Lika poszła do adopcji i zaraz wróciła, rzucała się na dzieci:-( niestety chyba nie jest to taki aniołek jakim wydaje się być w schronisku... nigdy bym nie pomyślała że może w niej być jakakolwiek agresja.

• 2 weeks later...
Posted

Może tylko szczekała na dzieci zapraszając do zabawy i to była ta agresja? Może skakała i podgryzała? Albo był to tylko pretekst do jej oddania :roll:. Sunia urocza jest :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

Kasik, Monia, osądzać jest łatwo :roll: Widziałam, jak podczas spaceru Lika reagowała na dzieci - skakała, szczekała, próbowała ugryźć. Z pewnością nie było to przyjazne zachęcanie do zabawy... Jeżeli tamta rodzina miała małe dzieci, to jestem w stanie ich zrozumieć.
Poza tym Lika ma skłonności do podgryzania w czasie zabawy. No i faktycznie, ma ADHD ;) Potrafi doskoczyć mi niemal do twarzy, a jest niewiele większa od jamnika.

Posted

Nie osądziłam, tylko napisałam swoje wątpliwości. Jak wiadomo każdy pies jest inny i inaczej reaguje, a nie wszyscy potrafią zinterpretować zachowanie psa :roll:.

Posted

żaden pies nie rodzi sie z agresja. wiec z czegos wynika ta jej niechec do dzieci. trzeba tez zrozumiec suczke, ktora na pewno wiele przeszla w tak krotkim zyciu. i te przejscia nauczylay ja radzic soebie z problemem dzieci.
trzeba wiec znalesc domek bez dzieci. a problem ADHD, jak ktos umie radzic sobie z psami, to tak na prawde nie problem.
nie oceniam nikogo tylko nie chcialabym zeby niechec do dzieci byla jej bariera w adopcji.

• 2 weeks later...
Posted

a problem ADHD, jak ktos umie radzic sobie z psami, to tak na prawde nie problem.

ale też nie łatwe jest znaleźć dom dla mini pieska z adhd który nie lubi dzieci, ludzie starsi biorą małe ale spokojne, młodsi- aktywni w większości planuja dzieci. Ale Lika jest malutka i śliczna i jak najbardziej adopcyjna.

to tak w ramach hopania;)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...