Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

monika083 napisał(a):
oj ,to pewnie gdyby Argos sie tam wprowadzil dlugo by tam nie pobyly;)

szkoda domku ,kurcze moze zaproponuj tym ludziom jakiegos innego psiaka z dogo...

Na pewno zaproponuję, ale najpierw w kolejce jest Argos. Ten pan który dzwonił też był bardzo miły. Może to ten domek dla Argosika..

• Replies 431
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hop! napisał(a):
Ogłoszenie w DP powinno się ukazać w tym tygodniu.

Wrzuciłam Argosa na cafeanimal - może mu się uda i trafi do Metra.

czy możesz mi pomóc w cafeanimal, ponieważ nie wiem jak wrzucić mieszańca - bez rasy do ogłoszeń. Należy zawsze wybrać grupę i rasę a jeżeli to kundelek. Samo wybranie mieszaniec w grupie nic nie daje, bo potem nie można wybrać rasy i dalej nie przepuszcza

Posted

feliksik napisał(a):
czy możesz mi pomóc w cafeanimal, ponieważ nie wiem jak wrzucić mieszańca - bez rasy do ogłoszeń. Należy zawsze wybrać grupę i rasę a jeżeli to kundelek. Samo wybranie mieszaniec w grupie nic nie daje, bo potem nie można wybrać rasy i dalej nie przepuszcza

Wprowadzili zmiany i nie wszystko dobrze działa. Próbowałam - w tej chwili nie udaje się zamieścić ogłoszenia. Trzeba poczekać. ;)

Posted

kurcze no a może ktoś z obecnego dt miałby troche czasu aby nauczyć argosa żyć z kotami.Też mam psa który niegdyś nienawidził kotów dlatego że został przez kota zaatakowany.Kiedyś znajoma poprosiła mnie o dt dla chorego od urodzenia kotka-wziełam pod swój dach i zaczełam przeprowadzać oswajanie do siebie obydoje polegało to na tym że kot przebywał w obecności psa ale w kontynerku do transportu widziały się wachały zapoznawały tak było do kiedy obydwoje przestali się interesować sobą pies przestał ujadać i przejmować się jego obecnością.Teraz są to najlepsi przyjaciele.Może warto sprubwać?Jest pewna pani na dogo która ma doświadczenie w przyzwyczajaniu psa z kotem i jest w stanie doradzać

Posted

Obawiam się,że akurat w przypadku Argosa takie przyzwyczajanie go do wspolnego życia z kotem w jednym mieszkaniu, czy obejsciu może nie dać pozytywnych wyników. Jak już pisala Monika083 oraz ja teraz też ostatnio-Argos to mix-terriera na pewno i stąd ten jego temperament i polowanie na koty. Być może jakimś cudem po dluzszym czasie przestal by to robić ,ale tam w Legnicy jeden kot stracił życie -nie uratował sie na podwórku -niestety...Nie można raczej ryzykować życia następnych kotów w takim przypadku .

Opinia BajkiB też potwierdza nasze obawy -Argos nie może mieszkać razem z kotem -nawet jesli to dom z podworkiem czy ogrodem.
Kot może prędko zginąć w starciu z Argosem..:(.

Posted

olgo7 nie wiedziałam że już w swoim życiu uśmiercił kota w takim przypadku to faktycznie nie ciekawie wygląda być może by się przyzwyczaił ale po paru tyg w stałym domu kiedy On sam poczuł by się bezpiecznie ale tu ryzyko duuże.Kur... tyle domków było chętnych aż szkoda...

Posted

DAGA1505 napisał(a):
olgo7 nie wiedziałam że już w swoim życiu uśmiercił kota w takim przypadku to faktycznie nie ciekawie wygląda być może by się przyzwyczaił ale po paru tyg w stałym domu kiedy On sam poczuł by się bezpiecznie ale tu ryzyko duuże.Kur... tyle domków było chętnych aż szkoda...

Gdyby nie "miłość" Argosa do kotów to już dawno byłby w domku, bo dwie panie były zdecydowane na 100% właśnie na niego, a domki fajne :-( :-(

Posted

O tym zagryzieniu na podwórku kota tam w Legnicy dowiedzialam się od Kazuki -zanim pies trafil do Bajki .Bylam pewna ,że Kazuka o tym poinformowala Bajkę,ale chyba jednak nie ..:shake:. Zatem nie można spodziewać się ,że Argos przestanie polować na koty -dla niego kot to obiekt polowania-niestety..Ma to w genach chyba ...Być może inne terrierki takie nie są ,ale Argos to mix-terriera chyba i nawet jagdtterriera niem.-psa na polowania . Wskazuje na to jego uroda i temperament .Nie jestem znawcą jednak.

No i prośba : prosimy bardzo o przekazywanie na konto Emira Siewierz deklarowanych i jednorazowych wpłat na Argosa -koszty leczenia i karmy u BajkiB. Takiech wpłat w m-cu sierpniu bylo chyba b.malo -a ja namawiając BajkęB do przyjęcia Argosa i leczenia go tam - obiecywalam ,że będą wplaty!!
Teraz czuję się za to odpowiedzialna także .

Posted

Ależ wielka szkoda z tymi domami :-(

Argos - jeszcze z relacji portierów i pracowników - na terenie zakładu pracy, na którym przebywał (w czasach, kiedy jeszcze nie był taki chory i był spuszczany na noc) - polował na koty i jeże - jeże przynosił notorycznie w zębach na portiernię. Kiedyś zdemolował duże auto, bo pod nim chował się kot (no i zresztą po tym incydencie przestał być spuszczanym z łańcucha). Kota (już będąc z nami) niestety zagryzł podczas spaceru .. Po za tym polował i biegał za sarnami i zającami .. no i też innymi kotami ale już udało się nie dopuścić do kolejnej katastrofy. Instynkt łowcy.
Śledzę cały czas wątek Argosa i mam nadzieję, że niedługo znajdzie się dom bez kotów. Trzymam i zaciskam kciuki z całej siły:thumbs:, żeby po tak długiej tułaczce znalazł swoje miejsce i kąt, w którym już zostanie do końca życia. Ważne że jest już zdrowy i więcej nikt go nie będzie kroił. Argos niestety przeszedł dużo i bardzo boi się zmian ..
Co do wpłat to przeleję datek zgodnie z obietnicą.

Pozdrawiam wszystkie ciocie i cieszę się z Waszego zaangażowania w pomocy dla Argoska :)

Posted

Gorąco prosimy o wsparcie Argosika,bo niestety sytuacja finansowa jest dramatyczna.Przybywa nam psiakó,a wpłaty sa niewielkie.Leczenie i utrzymanie niestety kosztuje sporo.

PILNIE szukamy domku stałego!!

Posted

Pamiętam Edytko,że to ja usilnie namawialam Cię do przyjęcia Argosa , obiecując że
będą wplaty na leczenie i pobyt psa . Czuję się teraz odpowiedzialna za to. Obawialaś się,że pózniej nie będzie wystarczajacych wplat na pokrycie kosztów leczenia i utrzymania psa.
Chyba za bardzo się zagalopowalam :ciagle wydawalo mi się ,że skarpeta Argosa -to same stałe wplaty niemal -czyli deklaracje.
Tam tylko dwie deklaracje stale -niestety- a reszta -to jednorazowe wplaty .

Posted

Dziś przelałam datki dla Argosa: 100 zł od kazuki, 10 zł od olga7, 100 zł ode mnie (łącznie 210 zł).
Domu szukamy wszyscy. Trzeba by Argosa do gazety ponownie, bo z internetowych ogłoszeń coś ostatnio nie ma odzewu - może do jakiejś katowickiej? ktoś może pomóc? ja się spróbuję dowiedzieć jak dać ogłoszenie
Dobrze byłoby umieścić go w "Moim psie"

Posted

ARGOS-- szukaj swego domku !!! Bez kotów i psów -sunie mogą raczej być -raczej będzie je tolerować /po sprawdzeniu / .:p. Na jeże tez nie wolno psom polować ,bo jeże mogą zarazić psa wieloma groznymi chorobami -może stąd tez byl ten problem -choroba gardla Argosa ??? No i JEZE są pod OCHRONA !! :crazyeye:
Nie wolno łapać jeży -one człowieka tez moga zarazić grożnymi chrorobami -a tym bardziej zwierzaki inne .!! Jeże są pożyteczne -niszczą wiele szkodników-przeganiają np.krety oraz lapią inne drobne szkodniki !!! Jeże są pod ochroną!!:crazyeye::mad:

PIĘKNY PIES -ARGOS- SZUKA SWEGO DOMU -BEZ KOTÓW I PSÓW /SAMCÓW/.

Posted

Cioteczki, tak się składa, że od roku mam w domu jagdterierkę (zmiksowaną, a jakże!) Dom bez kotów i innych istot to mało - w promieniu 2 km nie powinno żyć nic, co się rusza - no, ptaki są w miarę bezpieczne. Ludzie i dzieci też. Natomiast wszystko, co jest mniejsze od niej i ucieka, powinno mieć się na baczności. Zapraszam na wątek Betki - Miss Jekyll i Dr Hyde w jednym niedużym ciałku.

http://www.dogomania.pl/forum/f85/przywiazali-na-przystanku-ze-zlamana-lapa-rzeszow-juz-w-swoim-domu-100642/index109.html#post12950240

Od strony 66 jest u nas. Nie sądzę, żeby chciało wam się prześledzić jej wątek od początku (chociaż warto). W schronisku - uosobienie łagodności, miłości, radości, życzliwości, przymilności i czego tam jeszcze chcecie. W domu też, nie ma drugiej takiej na świecie - dopóki nie złapie tropu.

Posted

agata51- jak już masz jednego tak zdolnego i sprytnego psa -mixa-jadgterriera -to może byś i drugiego takiego razem przeżyla.......;):razz::evil_lol:???
macie już doświadczenie z tymi pięknymi ,zdolnymi psami -myśliwymi ....;)
tak tylko pytam ...:evil_lol: i Mixerek się by ucieszył ...:)