Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ewelinka_m napisał(a):

a jak nauka zostawania samemu w domu?
spróbujcie poćwiczyć zwłaszcza teraz keidy jest mała i wiele może nauczyć sie ;) jak wychodzisz nie zwracaj na nią uwagi, nie żegnaj się, nie mów do niej itd. musisz ją stopniowo przyzwyczaić do pozostawiania samej, najpierw niech to trwa z 2 min, a potem wydłużaj ten czas.\

możesz też spróbować zamknąć ją na kilka minut np. w innym pokoju samą, jeśli będzie grzeczna to nagradzasz, chwalisz

Ja mam trochę inną metodę nauki pozostawiania psa samego w domu.

Od małego uczę psa komendy "Pies zostaje" lub po prostu "Zostań". I wydaje mi się, że taka komenda jest lepsza niz pozostawiania psa bez słowa samego. My z psami porozumiewamy się przecież komendami...
A zaczynamy od 20-30 sekund, poprzez wyjście na klatkę, zejście piętro niżej itp.....

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ja mam trochę inną metodę nauki pozostawiania psa samego w domu.

Od małego uczę psa komendy "Pies zostaje" lub po prostu "Zostań". I wydaje mi się, że taka komenda jest lepsza niz pozostawiania psa bez słowa samego. My z psami porozumiewamy się przecież komendami...
A zaczynamy od 20-30 sekund, poprzez wyjście na klatkę, zejście piętro niżej itp.....

Pzdr.

Asiaczku z tym nie mówieniem miałam na myśli, nie przemawianie czule do psa, nie żegnanie się .

owszem komendę można wprowadzić, i uważam to za jak najbardziej na miejscu. ;)

Posted

Asiaczek napisał(a):
A, to nie zrozumiałam Twojej wypowiedzi. :lol:Sorki.

Pzdr.

;)
ja do swojego za wiele nie mogę gadać jak wychodzę bo bidak zawsze ma do końca nadzieję, że jednak pójdzie ze mną :evil_lol: a jak wychodzimy na spacery to używamy kilku słów "idziemy na spacer" lub coś w tym stylu i psina od razu wie o co chodzi :cool3: w związku z czym Spaiki zawzięcie nasłuchuje czy nie wypowiem magicznych słów. ale z reguły słyszy tylko zostań :loveu:

i idzie spać. ;)

Posted

[quote name='Russellka']Ale z niej słodka dziewczynka :loveu::loveu:

Witamy ! Podziękowania od Fifi :loveu:

[quote name='deer_1987']Niom slodka rozrabiaka :D

:evil_lol:

[quote name='ewelinka_m']obłędne są te psiaki... :loveu:
Joy strasznie wyrósł, a widziałam go przecież ostatnio i wydawał się być mniejszy :evil_lol:

a jak nauka zostawania samemu w domu?
spróbujcie poćwiczyć zwłaszcza teraz keidy jest mała i wiele może nauczyć sie ;) jak wychodzisz nie zwracaj na nią uwagi, nie żegnaj się, nie mów do niej itd. musisz ją stopniowo przyzwyczaić do pozostawiania samej, najpierw niech to trwa z 2 min, a potem wydłużaj ten czas.\

możesz też spróbować zamknąć ją na kilka minut np. w innym pokoju samą, jeśli będzie grzeczna to nagradzasz, chwalisz

Tak, Joy strasznie urósł - nie widziałam go przez 2 tyg. i jak go zobaczyłam to myślałam, że to inny pies :evil_lol: Teraz jest wielkości Mory (coś takiego):diabloti:

Wczoraj wszyscy wyszliśmy z domu, przed wyjściem wyszłam z Fifi na spacer, a że było gorąco to szybciej się zmęczyła gdy wychodziłam nie bawiłam się już z nią, nie głaskałam, dałam jej butelkę, a do środka wrzuciłam smakołyki, Fifka oczywiście się tym zajęła bo jakże inaczej, jak można nie zniszczyć butelki :diabloti:? Jak wróciłam byłam mile zaskoczona- Fifi nic nie zniszczyła, nic nie porozrzucała nawet nie skakała. Myślę, że już powoli przyzwyczaja się do samodzielnego zostawania w domu :)

[quote name='Asiaczek']Hahaha, jaka piękna sprawczyni...:loveu:
http://images40.fotosik.pl/162/1b5b1a6e5f1faf23med.jpg

Pzdr.

Asiaczku tobie też dziękujemy za wszystkie porady na temat zostawiania psa w domu- na pewno z nich skorzystam :loveu:

[quote name='bianka19']Dobry ;)

http://images40.fotosik.pl/162/1b5b1a6e5f1faf23med.jpg
Słodkaaa :loveu:

Bry ;)

A teraz nowości- niedawno doszła do nas książka "101 psich sztuczek" jest naprawdę świetna niewiadomo od jakiej sztuczki zacząć :evil_lol: Ale postanowiłam, że będziemy się teraz uczyć prosić i całkiem nieźle nam to wychodzi i Fifi nauczyła się przybijać piątke :loveu:

Nowych fotek niestety nie mam, ale znalazłam jakieś starsze :D

I potem może jakiś filmik ze spaceru z Joy'em 8D

Posted

Zaglądam i ja, zapomniałam z racji tego, że na dogo byłam mało. Sunię masz prześliczną, założę się, że ma coś z terrierka i charakterna jest. Mordkę ma słodką, a bródka urośnie troszkę. Gratuluję szczęśliwej adopcji :loveu:

Posted

jonQuilla napisał(a):

Fifi miała dużo szczęścia że trafiła do Ciebie :):)
na pewno odwdzięczy się miłością i oddaniem :loveu:

oglądnęłam juz całą galeryjkę Fifi :loveu:

dopiero na tym zdjęciu zauważyłam jaka jest malutka :)
http://images39.fotosik.pl/157/b140658c80f14cf8med.jpg

super sierściszek Ci rośnie :loveu:

Bardzo dziękujemy za odwiedziny :multi:
Na pewno :loveu:
Zapraszamy ponownie :cool3:

Asiaczek napisał(a):

Duchem wielka :loveu:

Figafiga napisał(a):
Zaglądam i ja, zapomniałam z racji tego, że na dogo byłam mało. Sunię masz prześliczną, założę się, że ma coś z terrierka i charakterna jest. Mordkę ma słodką, a bródka urośnie troszkę. Gratuluję szczęśliwej adopcji :loveu:

Dziękujemy za odwiedziny :multi:
Z terriera na pewno coś ma - trochę wyglądu i charakterek terrierowaty się jej robi :evil_lol: Bródką wszyscy się zachwycają gdzie nie pójdę to słyszę: "A jaką fajna bródkę ma" :diabloti:
Dziękujemy :)

diabelkowa napisał(a):
super szczeniak !! :) terier jak nic ;)

Witamy w naszej galerii :multi:

bianka19 napisał(a):
Hej ;););)

Hej :)

stratoos napisał(a):
Hej :) Co tam u Was? :cool3:

Hej :) U nas wszystko wporządku ;)
Fifka została wczoraj tylko z moją mamą i siostrą- podobno strasznie rozpaczałam nie mogła usnąć, nie chciała jeść i dopiero jak moja mama dała jej mojego kapcia to usnęła :evil_lol:

Zdjęć nowych nie mamy, ale obiecany filmik ze spaceru z Joy'em dam :diabloti:

YouTube - Joy&Fifi

Posted

Dzisiaj obchodzę 14 urodziny iii z tego powodu dodam kilka fotek :cool3:
Sprzed chwili:

i Tarzan na koniec

Niedługo idziemy na spacer- więc jeszcze dzisiaj będą z niego fotki :razz:

Posted

stratoos napisał(a):
To wszystkiego najlepszego!!!! :multi: :new-bday: :BIG: :tort: Czekamy na fotki :cool3:

Bardzo dziękuję za życzenia :loveu::multi::multi::loveu:
Zaraz wstawię fotki sprzed chwili :diabloti:

ewelinka_m napisał(a):
Kasiu wszystkiego najlepszego!!
:BIG:

pociechy z Fifki i wielu radosnych chwil razem spędzonych, samych 6 w szkole :diabloti: , zawsze uśmeichu na twarzy i spełnienia marzeń! :buzi:

Dziękuje za życzenia :loveu::loveu::mdleje: Te 6 mi się przydadzą :diabloti::diabloti:

A teraz świerze fotki Fifi :cool3:

Prosimy :diabloti:

Twarde to :evil_lol: