Asiaczek Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Hahaha, jaka piękna sprawczyni...:loveu: http://images40.fotosik.pl/162/1b5b1a6e5f1faf23med.jpg Pzdr. Quote
Asiaczek Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 ewelinka_m napisał(a): a jak nauka zostawania samemu w domu? spróbujcie poćwiczyć zwłaszcza teraz keidy jest mała i wiele może nauczyć sie ;) jak wychodzisz nie zwracaj na nią uwagi, nie żegnaj się, nie mów do niej itd. musisz ją stopniowo przyzwyczaić do pozostawiania samej, najpierw niech to trwa z 2 min, a potem wydłużaj ten czas.\ możesz też spróbować zamknąć ją na kilka minut np. w innym pokoju samą, jeśli będzie grzeczna to nagradzasz, chwalisz Ja mam trochę inną metodę nauki pozostawiania psa samego w domu. Od małego uczę psa komendy "Pies zostaje" lub po prostu "Zostań". I wydaje mi się, że taka komenda jest lepsza niz pozostawiania psa bez słowa samego. My z psami porozumiewamy się przecież komendami... A zaczynamy od 20-30 sekund, poprzez wyjście na klatkę, zejście piętro niżej itp..... Pzdr. Quote
ewelinka_m Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Asiaczek napisał(a):Ja mam trochę inną metodę nauki pozostawiania psa samego w domu. Od małego uczę psa komendy "Pies zostaje" lub po prostu "Zostań". I wydaje mi się, że taka komenda jest lepsza niz pozostawiania psa bez słowa samego. My z psami porozumiewamy się przecież komendami... A zaczynamy od 20-30 sekund, poprzez wyjście na klatkę, zejście piętro niżej itp..... Pzdr. Asiaczku z tym nie mówieniem miałam na myśli, nie przemawianie czule do psa, nie żegnanie się . owszem komendę można wprowadzić, i uważam to za jak najbardziej na miejscu. ;) Quote
Asiaczek Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 A, to nie zrozumiałam Twojej wypowiedzi. :lol:Sorki. Pzdr. Quote
ewelinka_m Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Asiaczek napisał(a):A, to nie zrozumiałam Twojej wypowiedzi. :lol:Sorki. Pzdr. ;) ja do swojego za wiele nie mogę gadać jak wychodzę bo bidak zawsze ma do końca nadzieję, że jednak pójdzie ze mną :evil_lol: a jak wychodzimy na spacery to używamy kilku słów "idziemy na spacer" lub coś w tym stylu i psina od razu wie o co chodzi :cool3: w związku z czym Spaiki zawzięcie nasłuchuje czy nie wypowiem magicznych słów. ale z reguły słyszy tylko zostań :loveu: i idzie spać. ;) Quote
bianka19 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Dobry ;) http://images40.fotosik.pl/162/1b5b1a6e5f1faf23med.jpg Słodkaaa :loveu: Quote
Kashdog Posted July 24, 2009 Author Posted July 24, 2009 [quote name='Russellka']Ale z niej słodka dziewczynka :loveu::loveu: Witamy ! Podziękowania od Fifi :loveu: [quote name='deer_1987']Niom slodka rozrabiaka :D :evil_lol: [quote name='ewelinka_m']obłędne są te psiaki... :loveu: Joy strasznie wyrósł, a widziałam go przecież ostatnio i wydawał się być mniejszy :evil_lol: a jak nauka zostawania samemu w domu? spróbujcie poćwiczyć zwłaszcza teraz keidy jest mała i wiele może nauczyć sie ;) jak wychodzisz nie zwracaj na nią uwagi, nie żegnaj się, nie mów do niej itd. musisz ją stopniowo przyzwyczaić do pozostawiania samej, najpierw niech to trwa z 2 min, a potem wydłużaj ten czas.\ możesz też spróbować zamknąć ją na kilka minut np. w innym pokoju samą, jeśli będzie grzeczna to nagradzasz, chwalisz Tak, Joy strasznie urósł - nie widziałam go przez 2 tyg. i jak go zobaczyłam to myślałam, że to inny pies :evil_lol: Teraz jest wielkości Mory (coś takiego):diabloti: Wczoraj wszyscy wyszliśmy z domu, przed wyjściem wyszłam z Fifi na spacer, a że było gorąco to szybciej się zmęczyła gdy wychodziłam nie bawiłam się już z nią, nie głaskałam, dałam jej butelkę, a do środka wrzuciłam smakołyki, Fifka oczywiście się tym zajęła bo jakże inaczej, jak można nie zniszczyć butelki :diabloti:? Jak wróciłam byłam mile zaskoczona- Fifi nic nie zniszczyła, nic nie porozrzucała nawet nie skakała. Myślę, że już powoli przyzwyczaja się do samodzielnego zostawania w domu :) [quote name='Asiaczek']Hahaha, jaka piękna sprawczyni...:loveu: http://images40.fotosik.pl/162/1b5b1a6e5f1faf23med.jpg Pzdr. Asiaczku tobie też dziękujemy za wszystkie porady na temat zostawiania psa w domu- na pewno z nich skorzystam :loveu: [quote name='bianka19']Dobry ;) http://images40.fotosik.pl/162/1b5b1a6e5f1faf23med.jpg Słodkaaa :loveu: Bry ;) A teraz nowości- niedawno doszła do nas książka "101 psich sztuczek" jest naprawdę świetna niewiadomo od jakiej sztuczki zacząć :evil_lol: Ale postanowiłam, że będziemy się teraz uczyć prosić i całkiem nieźle nam to wychodzi i Fifi nauczyła się przybijać piątke :loveu: Nowych fotek niestety nie mam, ale znalazłam jakieś starsze :D I potem może jakiś filmik ze spaceru z Joy'em 8D Quote
jonQuilla Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Fifi miała dużo szczęścia że trafiła do Ciebie :):) na pewno odwdzięczy się miłością i oddaniem :loveu: oglądnęłam juz całą galeryjkę Fifi :loveu: dopiero na tym zdjęciu zauważyłam jaka jest malutka :) http://images39.fotosik.pl/157/b140658c80f14cf8med.jpg super sierściszek Ci rośnie :loveu: Quote
Asiaczek Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Malutka Fifeczka...:loveu: http://images50.fotosik.pl/168/e257658978c261bfmed.jpg Pzdr. Quote
Figafiga Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Zaglądam i ja, zapomniałam z racji tego, że na dogo byłam mało. Sunię masz prześliczną, założę się, że ma coś z terrierka i charakterna jest. Mordkę ma słodką, a bródka urośnie troszkę. Gratuluję szczęśliwej adopcji :loveu: Quote
Kashdog Posted July 26, 2009 Author Posted July 26, 2009 jonQuilla napisał(a): Fifi miała dużo szczęścia że trafiła do Ciebie :):) na pewno odwdzięczy się miłością i oddaniem :loveu: oglądnęłam juz całą galeryjkę Fifi :loveu: dopiero na tym zdjęciu zauważyłam jaka jest malutka :) http://images39.fotosik.pl/157/b140658c80f14cf8med.jpg super sierściszek Ci rośnie :loveu: Bardzo dziękujemy za odwiedziny :multi: Na pewno :loveu: Zapraszamy ponownie :cool3: Asiaczek napisał(a):Malutka Fifeczka...:loveu: http://images50.fotosik.pl/168/e257658978c261bfmed.jpg Pzdr. Duchem wielka :loveu: Figafiga napisał(a):Zaglądam i ja, zapomniałam z racji tego, że na dogo byłam mało. Sunię masz prześliczną, założę się, że ma coś z terrierka i charakterna jest. Mordkę ma słodką, a bródka urośnie troszkę. Gratuluję szczęśliwej adopcji :loveu: Dziękujemy za odwiedziny :multi: Z terriera na pewno coś ma - trochę wyglądu i charakterek terrierowaty się jej robi :evil_lol: Bródką wszyscy się zachwycają gdzie nie pójdę to słyszę: "A jaką fajna bródkę ma" :diabloti: Dziękujemy :) diabelkowa napisał(a):super szczeniak !! :) terier jak nic ;) Witamy w naszej galerii :multi: bianka19 napisał(a):Hej ;););) Hej :) stratoos napisał(a):Hej :) Co tam u Was? :cool3: Hej :) U nas wszystko wporządku ;) Fifka została wczoraj tylko z moją mamą i siostrą- podobno strasznie rozpaczałam nie mogła usnąć, nie chciała jeść i dopiero jak moja mama dała jej mojego kapcia to usnęła :evil_lol: Zdjęć nowych nie mamy, ale obiecany filmik ze spaceru z Joy'em dam :diabloti: YouTube - Joy&Fifi Quote
Kashdog Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 Dzisiaj obchodzę 14 urodziny iii z tego powodu dodam kilka fotek :cool3: Sprzed chwili: i Tarzan na koniec Niedługo idziemy na spacer- więc jeszcze dzisiaj będą z niego fotki :razz: Quote
stratoos Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 To wszystkiego najlepszego!!!! :multi: :new-bday: :BIG: :tort: Czekamy na fotki :cool3: Quote
ewelinka_m Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Kasiu wszystkiego najlepszego!! :BIG: pociechy z Fifki i wielu radosnych chwil razem spędzonych, samych 6 w szkole :diabloti: , zawsze uśmeichu na twarzy i spełnienia marzeń! :buzi: Quote
Kashdog Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 stratoos napisał(a):To wszystkiego najlepszego!!!! :multi: :new-bday: :BIG: :tort: Czekamy na fotki :cool3: Bardzo dziękuję za życzenia :loveu::multi::multi::loveu: Zaraz wstawię fotki sprzed chwili :diabloti: ewelinka_m napisał(a):Kasiu wszystkiego najlepszego!! :BIG: pociechy z Fifki i wielu radosnych chwil razem spędzonych, samych 6 w szkole :diabloti: , zawsze uśmeichu na twarzy i spełnienia marzeń! :buzi: Dziękuje za życzenia :loveu::loveu::mdleje: Te 6 mi się przydadzą :diabloti::diabloti: A teraz świerze fotki Fifi :cool3: Prosimy :diabloti: Twarde to :evil_lol: Quote
pati-c Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 100lat, 100lat!! :new-bday: Ale Fifuś ma fajnie :lol: Lepiej trafić nie mogła :-D Quote
jonQuilla Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe :) wszystkiego najlepszego :multi::multi::multi: Quote
Recommended Posts