Kashdog Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 [quote name='sator_k_']Co się nie chwalisz, że klatkę kupiłaś![/QUOTE] Oj tam, to klatka tylko :diabloti: [quote name='Asiaczek']Fifka klateczkę zaakceptowała na 100 %? Lubi tam przebywać? pzdr.[/QUOTE] Nawet na 200%, muszę powiedzieć, że bardziej woli przebywać w niej niż w poprzednim transporterze, nawet udało nam się wyćwiczyć zamykanie i otwieranie klatki :p Może niebawem jakiś filmik skleję. Quote
Asiaczek Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Sama otwiera i zamyka klatkę? Niemozliwe!!!! Rób ten filmik i wstawiaj:) pzdr. Quote
Kashdog Posted March 3, 2012 Author Posted March 3, 2012 [quote name='Asiaczek']Sama otwiera i zamyka klatkę? Niemozliwe!!!! Rób ten filmik i wstawiaj:) pzdr.[/QUOTE] Sama, sama, ma dla ułatwienia przywiązane do drzwiczek mini szarpaczki, ale daje bez problemu radę :) Na razie zbieram materiał, już niebawem coś wstawię:) A teraz zapraszam na naszego bloga, pojawiła się nowa notka, nowe zdjęcia i takie drobne info o nowym domowniku :diabloti: Quote
Kashdog Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 [quote name='westie_justa']Witamy sie u was :) Hej ;) Coś nowego, pogodę muszę powiedzieć, że mamy genialna!! :loveu: Quote
Izabela124. Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 http://i1083.photobucket.com/albums/j400/kataszynoviec/Inne/DSC_0243.jpg Bobik nigdy w życiu w kałuży by się nie położył :D Quote
Qeeriefire Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Nie tylko pogoda genialna :cool3: Fifka i zdjęcia także :) http://i1083.photobucket.com/albums/j400/kataszynoviec/Spacer%2016%2002%202012/DSC_1944.jpg :loveu::loveu::loveu: edit. A gdzie kupiliście klatkę ? Quote
Kashdog Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 [quote name='Izabela124.']http://i1083.photobucket.com/albums/j400/kataszynoviec/Inne/DSC_0243.jpg Bobik nigdy w życiu w kałuży by się nie położył :D To Fifka pokładała by się we wszystkim, aby tylko się schłodzić :diabloti: [quote name='Collie']Nie tylko pogoda genialna :cool3: Fifka i zdjęcia także :smile: http://i1083.photobucket.com/albums/j400/kataszynoviec/Spacer%2016%2002%202012/DSC_1944.jpg :loveu::loveu::loveu: edit. A gdzie kupiliście klatkę ? Dzięki wielkie :)! Klatka zamawiana na allegro [ http://allegro.pl/klatka-dla-psa-czarna-61x43x49cm-gratis-i2123994931.html ] :) Quote
brjagata Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 to ja skromnie poproszę o drobne instrukcję jak kształtować zamykanie klateczki ;) a klatka to moim zdaniem genialne wyjście i już sobie nie wyobrażam żeby jej u nas nie było, ale ostatnio np. dowiedziałam się, że swoje psy terroryzuje, bo śpią w otwartej klateczce wyłożonej poduchami i poradzono mi, żebym się sama w niej zamknęła :cool3: Quote
swan2407 Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Zdjęcia świetne jak zawsze. Lara obeszłaby wodę szerokim łukiem. I gdzie ten film? :P Quote
Kashdog Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 Agathee napisał(a):to ja skromnie poproszę o drobne instrukcję jak kształtować zamykanie klateczki ;) a klatka to moim zdaniem genialne wyjście i już sobie nie wyobrażam żeby jej u nas nie było, ale ostatnio np. dowiedziałam się, że swoje psy terroryzuje, bo śpią w otwartej klateczce wyłożonej poduchami i poradzono mi, żebym się sama w niej zamknęła :cool3: Tylko teraz tak, zamykanie od wewnątrz czy od zewnątrz :diabloti:? Ja uczyłam Fifkę od wewnątrz, jak jest ona już w klatce, ale mam zamiar jeszcze jak będzie na zewnątrz. Od wewnątrz to tak. Najpierw z polarku wycięłam takie mini szarpaczki i przywiązałam je do klatki z obu stron i najpierw uczyłam jej otwierania klatki od zewnątrz, bo wydaje mi się, że to jest łatwiejsze niż zamykanie się w niej samemu. Pies spojrzał się na szarpak k/s, zbliżył do niego pysk k/s( i w sumie wtedy ona już wiedziała o co mi chodzi bo kojarzyła szarpak z szarpaniem) potem klikasz za coraz bliższe spotkanie paszczy psa z szarpakiem, jeśli będzie miała odruch chwycenia za szarpak k/s i potem już z górki :). Jeśli opanujecie już otwieranie to z zamykaniem nie powinno być problemu, np. Fifka weszła do klatki, wskazałam na szarpak i powiedziałam "zamknij", a ona zrobiła swoje :) Nooo dużo ludzi się dziwi, że jak to w ogóle tak można psa w klatce trzymać?! Przecież to jak w schronisku jest :diabloti: swan2407 napisał(a):Zdjęcia świetne jak zawsze. Lara obeszłaby wodę szerokim łukiem. I gdzie ten film? :P Co to za spaniel jest :evil_lol:? Film będzie jak zbierze się jakiś konkretny materiał ;). Wczoraj i przedwczoraj ćwiczyłyśmy sobie ciasne skręty na drzewach, ale nic ciekawego kamerzysta nie nakręcił i jakieś tam frisbee jest, ale to takie pierdzielenie się z różowym dyskiem, nic specjalnego :evil_lol: Quote
swan2407 Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Kashdog napisał(a):Co to za spaniel jest :evil_lol:? Krowa, nie pies. :P Taki z niej spanielowy wyjątek. Na film czekamy. ;) Quote
jonQuilla Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 jakbym moją idiotkę widziała :evil_lol: też w kałużach ląduje, szczególnie jak jest ciepło a ona się trochę zmęczy....wtedy szuka pierwszej lepszej kałuży albo błota żeby się położyć/wytaplać :evil_lol: Quote
Kashdog Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 [quote name='swan2407']Krowa, nie pies. :P Taki z niej spanielowy wyjątek. Na film czekamy. ;) Czekajcie, czekajcie :D [quote name='Demowata']Świetne zdjęcia. :smile: Dzięki :) [quote name='jonQuilla']jakbym moją idiotkę widziała :evil_lol: też w kałużach ląduje, szczególnie jak jest ciepło a ona się trochę zmęczy....wtedy szuka pierwszej lepszej kałuży albo błota żeby się położyć/wytaplać :evil_lol: Normalnie to brzmi jak opis Fifki :diabloti: Quote
Justa Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 http://i1083.photobucket.com/albums/j400/kataszynoviec/Spacer%2010%2003%202012/2.png MEGA ! :loveu: Quote
Zuzia&Snoopy Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Kurcze jaka moc :) Świetnie Ci te zdjęcia powychodziły! I Fifka ma wiecznie taką cudną linię achhh :loveu: Quote
Kashdog Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 [quote name='Justa']http://i1083.photobucket.com/albums/j400/kataszynoviec/Spacer%2010%2003%202012/2.png MEGA ! :loveu: Dzięki, dzięki, dzięki! [quote name='Zuzia&Snoopy']Kurcze jaka moc :smile: Świetnie Ci te zdjęcia powychodziły! I Fifka ma wiecznie taką cudną linię achhh :loveu: No jakże mi miło, Zuza mnie chwali :loveu:! Noo, to w niej uwielbiam ! Ogólnie mogę oficjalnie napisać, że dostałyśmy się na seminarium agility z Tomkiem Jakubowskim i Niną Bekasiewicz także w końcu ruszymy się z Kielc, a niedługo zgłoszenia na nieoficjalne zawody, także trzymać kciuki abyśmy się i na nie dostały :cool3: Quote
kajkoowa Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Kashdog napisał(a): Ogólnie mogę oficjalnie napisać, że dostałyśmy się na seminarium agility z Tomkiem Jakubowskim i Niną Bekasiewicz także w końcu ruszymy się z Kielc, a niedługo zgłoszenia na nieoficjalne zawody, także trzymać kciuki abyśmy się i na nie dostały :cool3: Super, agilitujecie się pełną gębą :cool3: Mam nadzieję, że dobrze wam pójdzie w Wawie :) Quote
Qeeriefire Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Powodzenia na seminarium ! :multi: Miło popatrzeć na takie zdjęcia :loveu::loveu::loveu: Ach i ta obroża :D Quote
Asiaczek Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Cudne ujęcie! http://i1083.photobucket.com/albums/j400/kataszynoviec/Inne/DSC_0162.jpg Pzdr. Quote
Fantowa Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Heeej! :) Jaka obróżka agilitowa cudna! I coś mi się wydaję, że kiedyś wpadnę do Kielc po szarpaczki i sesyjkę dla Fanciaka! :D Chyba, że szybciej się na jakiś zawodach spotkamy! Quote
evel Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Przepraszam za spam, ale muszę :oops: - zapraszam do pannicy, która wygląda jak skrzyżowanie Fifki z ONkiem :evil_lol: Co prawda brody brakuje, ale zawsze możemy dokleić :siara: Quote
Kashdog Posted March 16, 2012 Author Posted March 16, 2012 [quote name='Kaja10014']Super, agilitujecie się pełną gębą :cool3: Mam nadzieję, że dobrze wam pójdzie w Wawie :) Trzymajcie kciuki niebawem :evil_lol: [quote name='Collie']Powodzenia na seminarium ! :multi: Miło popatrzeć na takie zdjęcia :loveu::loveu::loveu: Ach i ta obroża :-D [nie]dziękujemy :) Co do obroży...też ją uwielbiam ! [quote name='Asiaczek']Cudne ujęcie! http://i1083.photobucket.com/albums/j400/kataszynoviec/Inne/DSC_0162.jpg Pzdr. ;) [quote name='Klaudia.']Heeej! :smile: Jaka obróżka agilitowa cudna! I coś mi się wydaję, że kiedyś wpadnę do Kielc po szarpaczki i sesyjkę dla Fanciaka! :-D Chyba, że szybciej się na jakiś zawodach spotkamy! Też mi się podoba :D Jasne! Wbijaj do nas kiedy tylko możesz :cool3: [quote name='evel']Przepraszam za spam, ale muszę :oops: - zapraszam do pannicy, która wygląda jak skrzyżowanie Fifki z ONkiem :evil_lol: Co prawda brody brakuje, ale zawsze możemy dokleić :siara: Nic się nie dzieje. Psinka ładna, ale niestety nie mam możliwości na przygarnięcie drugiego psa :-( I zostałyśmy przyjęte na zawody :multi: Już chce mi się śmiać z naszych przebiegów, ale nie ważne! Liczy się zabawa ! Fifka na aussikowym spacerku Quote
Zuzia&Snoopy Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 No, tak trzymac!! Widzimy się w kwietniu! :) Quote
Recommended Posts