Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak myślałam :evil_lol: U nas rozważałam 'pray' właśnie :diabloti:, ale muszę pomyśleć, czy mi się nie nakłada z jakąś podobnie brzmiącą inną :diabloti: Chociaż w sumie może nam się przyda 'prey' i nauczę sukę łowić i przynosić maltańczyki :evil_lol:

Posted

evel napisał(a):
Tak myślałam :evil_lol: U nas rozważałam 'pray' właśnie :diabloti:, ale muszę pomyśleć, czy mi się nie nakłada z jakąś podobnie brzmiącą inną :diabloti: Chociaż w sumie może nam się przyda 'prey' i nauczę sukę łowić i przynosić maltańczyki :evil_lol:

Ja jeszcze kiedyś rozważałam "kuku" od "a kuku", ale już mamy komendę "a kuku" i nie chciałam żeby mój pies ześwirował :lol:
Nooo, może się przydać :diabloti:

Posted

No my 'a kuku' już mamy właśnie... Ostatnio jak liczyłam mniej więcej to mi wyszło, że pies rozumie i wyłapuje nawet z rozmowy około 60 słów, więc wymyślać komendy jest coraz trudniej :evil_lol:

Posted

[quote name='evel']No my 'a kuku' już mamy właśnie... Ostatnio jak liczyłam mniej więcej to mi wyszło, że pies rozumie i wyłapuje nawet z rozmowy około 60 słów, więc wymyślać komendy jest coraz trudniej :evil_lol:
U nas może nie 60, ale jakieś, które często używam są wyłapywane od razu, a jak tylko przez przypadek powiem "idziemy" to pies od razu przy mnie i ten zaciesz "idziemy? naprawdę? idziemy, taaaak!!" :diabloti:
[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]Nic nie poradzę na to że ona mi się od zawsze z pchełką kojarzy...taka mała, drobna i skoczna :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/FONT]
Nie tylko Tobie, ale ona taka malutka znowu nie jest :evil_lol: Ale przezwisk ma dużo, a te, które słyszę od spacerowiczów zaprzyjaźnionych to: malutka, przecinek, kruszynka, pchełka (:diabloti:), ale widzą, że się bulwersuję i przestają :evil_lol:

Zdjęcia z dzisiejszego spacerku :lol:

Więcej tutaj :
http://s1083.photobucket.com/albums/j400/kataszynoviec/Spacer%2008%2001%2012/

Posted

[quote name='Illusion']http://i1083.photobucket.com/albums/j400/kataszynoviec/Spacer%2008%2001%2012/DSC_1125.jpg

Skąd ja to znam, Fifka posąg :lol:.
Modelkaaa :evil_lol:
[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]Nie zabijaj, to urocze! :loveu:[/FONT]
Nie no po prostu ja żyję z nadzieją, że ludzie nie postrzegają mojego psa jako małego, bo zawsze odkąd pamiętam chciałam mieć dużego psa, a tu taki pierdek :diabloti:
Nawet nie wiesz jak się denerwuje, gdy na spacerze słyszę:
Mama do dziecka: "Patrz synku, jaki piesek. Taki malutki." No po prostu mnie krew zalewa :diabloti:

I muszę się pochwalić, że mój pies dzisiaj na spacerze był meeeega! Odwoływała się, pracowała ze mną bez problemu, nawet była akcja, że z trzema psami na raz pracowałam i nawet nie wiecie jak komicznie wyglądały synchroniczne obroty w ich wykonaniu :evil_lol: No i była zabawkami zainteresowana :loveu:

Posted

[FONT=Georgia]Mi też się marzył duży pies i co? :) Salsa też jest jak przecinek...nie martw się ;) z tym że ona chociaż na zdjęciach wydaje się być potężna więc tutaj nikt tego nie zauważa ale pierwsze słowa każdej osoby z dogo, która poznała nas osobiście brzmiały 'jaaaaaaka ona jest mała' :evil_lol:
[/FONT]

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]Mi też się marzył duży pies i co? :) Salsa też jest jak przecinek...nie martw się ;) z tym że ona chociaż na zdjęciach wydaje się być potężna więc tutaj nikt tego nie zauważa ale pierwsze słowa każdej osoby z dogo, która poznała nas osobiście brzmiały 'jaaaaaaka ona jest mała' :evil_lol:
[/FONT]

A ile Salsa ma w kłębie ?
Gdy pierwszy raz zobaczyłam Fifkę moja reakcja była taka sama :diabloti:

Posted

[quote name='Kashdog']A ile Salsa ma w kłębie ?
Gdy pierwszy raz zobaczyłam Fifkę moja reakcja była taka sama :diabloti:

[FONT=Georgia]50cm i waży 19-20kg ... to na prawdę jest szczypior :evil_lol:
[/FONT]

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]50cm i waży 19-20kg ... to na prawdę jest szczypior :evil_lol:
[/FONT]
Ło, no to ja myślałam, że ona troszkę większa jest, ale waży "troszkę" więcej od Fifki :)

Posted

Haha, jaka zamarznięta broda :D Moja też wiecznie nurkuje, głupolek mały ;)

Normalnie jak patrzę na takie zdjęcia to wpadam w depresję, że ja nigdy takich nie będę robić, bo a) szkoda mi będzie kasy na sprzęt, b) moje zdolności manualne są... hm, dość ograniczone, powiedzmy :evil_lol:

Posted

[quote name='evel']Haha, jaka zamarznięta broda :D Moja też wiecznie nurkuje, głupolek mały ;)

Normalnie jak patrzę na takie zdjęcia to wpadam w depresję, że ja nigdy takich nie będę robić, bo a) szkoda mi będzie kasy na sprzęt, b) moje zdolności manualne są... hm, dość ograniczone, powiedzmy :evil_lol:[/QUOTE]

W zimę broda zawsze jest zamarznięta, przynajmniej trochę uroku jej dodaje :diabloti:

No fakt trochę kasy na sprzęt wydałam :roll: Cały czas słyszę, że akurat tak kosztowne hobby musiałam sobie wybrać :diabloti: Ale jak na razie pasuje z nowymi obiektywami itd. wolę tą kasę na jakieś semi wydać :lol:
Co do Twoich zdolności to sądzę, że po przyzwyczajeniu się do sprzętu i ogarnięciu paru rzeczy, wkręciłabyś się i dawałabyś radę ;)