Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Avaloth napisał(a):
uwielbiam Fifcię ogólnie, a skacząca Fifcia w szelkach super hero to już w ogóle cud:loveu::loveu::eviltong:

Oglądałam nowy odcinek Pamiętnika ? xd

Też ją lubię w tych szelkach :loveu: Ale mam zamiar teraz kupić agilitową obroże :diabloti:

Boże, kompletnie zapomniałam, że już jest, aaaaaa:mad: Po schronisku obejrzę:evil_lol:

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kashdog napisał(a):
Kurcze, nie mam pojęcia o co z tym chodzi :roll:

A ja już wiem, musisz pogrzebać w opcjach i pozwolić komentować też takim ludziom, którzy wybierają "adres URL" czy coś takiego... Satorkowa wie, niech Ci wytłumaczy konkretnie :evil_lol:

Avaloth napisał(a):
Oglądałam nowy odcinek Pamiętnika ? xd

Cicho jeszcze, bo właśnie zamierzam obejrzeć! :eviltong:

Posted

evel napisał(a):
A ja już wiem, musisz pogrzebać w opcjach i pozwolić komentować też takim ludziom, którzy wybierają "adres URL" czy coś takiego... Satorkowa wie, niech Ci wytłumaczy konkretnie :evil_lol:

Cicho jeszcze, bo właśnie zamierzam obejrzeć! :eviltong:

No to w takim razie będę musiała ją pomęczyć.

Już obejrzałam :loveu:

Posted

Ja też... Uwielbiam miny Damona :loveu: ale taką refleksję mam po każdym odcinku :evil_lol: Ale jestem ciekawa co dalej, kurde mol... A tu trzeba tydzień czekać :roll:

Posted

evel napisał(a):
Ja też... Uwielbiam miny Damona :loveu: ale taką refleksję mam po każdym odcinku :evil_lol: Ale jestem ciekawa co dalej, kurde mol... A tu trzeba tydzień czekać :roll:

Też je uwielbiam :loveu::diabloti: Izka mnie strasznie denerwuje, jakoś tak dziwnie mi się kojarzy. A najgorsze jest to, że Klaus ma twarz Rica! Już sobie obmyśliłam w głowie jak może on to wykorzystać, ale lepiej żeby nie :evil_lol:A co my zrobimy jak już się TVD skończy :shake:?

Posted

evel napisał(a):

haha ja tak samo:evil_lol:
on ma tak genialną mimikę że nie mogę:loveu::loveu:
dlatego najlepiej mi się oglądało jak zaczynałam w ferie i było dostępnych 40 odcinków około xd na bieżąco już nie jest tak fajnie, trzeba czekac..
Kashdog napisał(a):
Też je uwielbiam :loveu::diabloti: Izka mnie strasznie denerwuje, jakoś tak dziwnie mi się kojarzy. A najgorsze jest to, że Klaus ma twarz Rica! Już sobie obmyśliłam w głowie jak może on to wykorzystać, ale lepiej żeby nie :evil_lol:A co my zrobimy jak już się TVD skończy :shake:?

Izki już nie ma:diabloti:
no.. w ogóle o co chodzi, Klaus pożarł Alarica i w niego wszedł czy jak xd w ogóle po co jak i gdzie no.
nie wiem, skoczymy z mostu ?:razz:

Posted

Avaloth napisał(a):

Izki już nie ma:diabloti:
no.. w ogóle o co chodzi, Klaus pożarł Alarica i w niego wszedł czy jak xd w ogóle po co jak i gdzie no.
nie wiem, skoczymy z mostu ?:razz:

Na szczęście!
Nie wiem jak to jest, ale dzięki temu może zrobić chwyt taki, że będzie udawał Alarica i jakoś podstępnie podejdzie do Damona, Stefcia i Eleny, dowie się wszystkiego, tych planów i w ogóle, może się dowiedzieć o Bonnie i to wykorzysta potem także wiesz :diabloti: Niedługo się wszystko rozwikła!
Albo poczekamy na jakąś inną produkcję z Ianem w głównej roli :evil_lol:

Nie wiem czy pisałam, ale ze względu na to, że ogarniamy się przed obozem, włączam w swoje życie spacerowe tryb "jestem głupkiem". Już dzisiaj ludzie dziwnie się na mnie patrzyli ( w schronisku też mi się to udzieliło i oberwałam od jakiejś kobiety dziwnym wzrokiem :siara:), ale czego to się nie robi dla dobra psa. Mianowicie nakręcam Fifkę na prace na zabawkę, chcę żeby głownie na nią pracowała.Dzisiaj się postarałam, zmaltretowałam piłkę i przełożyłam przez nią sznurek i muszę powiedzieć, że zainteresowanie nią wzrosło. Poszłam na ścieżkę spacerową zaczęłam piszczeć do piłki, bawić się nią i tym sposobem przyciągnęłam do siebie Fifkę, potem ją ładnie zaaportowała i skończyłyśmy sukcesem. Jeszcze doradzę sie Gramowej jak nakręcała Grama na zabawkę, bo zauważyłam, że nasze psy odbierają na tych samych falach, więc może i w tej kwestii to się sprawdzi.

I trochę domowych zdjęć

I ze względu na wczorajsze wytarzanie się Fifki w hiperfajnych zwłokach czegoś dzisiaj byłą kompanko(nie pytajcie się nawet czemu nie zrobiłam tego wczoraj :diabloti:), słabe zdjęcia, ale są!

Posted

jak nauczyłaś Fifi przynoszenia aportu? Bo moja nie chce :( ! Ma 3,5 roku i szczerze mówiąc swana z niej bestia, bo jak mam 5 m linkę to na niej aport przynosi, a jak jest bez smyczy to mi z piłką ucieka daaaalekoooo, żebym jej piłki nie zabrała...

Posted

[quote name='faith35']śliczne zdjęcia, mój pies też Fifi się wabi :)
:)
[quote name='Sylwia K']wow uwielbiam do was zaglądać! zdjęcia robisz rewelacyjne
Bardzo miło mi to czytać :)
[quote name='Kisses']http://i1005.photobucket.com/albums/af178/Cooves/DSC_0043.jpg
Fifka tańczy, takńczy, tańczy, ah te kocie ruchy!
Haha, w końcu po kimś to ma :diabloti:
[quote name='faith35']jak nauczyłaś Fifi przynoszenia aportu? Bo moja nie chce :-( ! Ma 3,5 roku i szczerze mówiąc swana z niej bestia, bo jak mam 5 m linkę to na niej aport przynosi, a jak jest bez smyczy to mi z piłką ucieka daaaalekoooo, żebym jej piłki nie zabrała...
Ogólnie u nas to trudna sprawa z aportem była, bo gdy Fifka była szczeniakiem zaniedbałam to i nieźle się namęczyłam żeby chociaż trochę to naprawić. Na początku rzucałam jej piłkę czy jakiegoś miśka w domu i gdy go przyniosła nagradzałam ją smakołykiem, gdy opanowała to w domu przeniosłam się na dwór i tutaj nie było tak łatwo, bo dużo rozproszeń, nowe zapachy, ludzie itd. więc wtedy uruchomiłam linkę i rzucałam piłkę na krótkie odległości gdy przynosiła - nagroda, a gdy miała zamiar z nią zwiewać uciekałam w drugą stronę, piszczałam, wołałam ją i gdy przynosiła znowu nagroda. Oczywiście nie zawsze było tak pięknie, bo czasami wolała sobie powąchać krzaczek niż biegać za jakąś piłką. W takich sytuacjach miałam przy sobie superśmierdzącejedzenie, zawsze działało. Teraz jesteśmy na etapie- przynieś zabawkę-dostaniesz drugą. Sesje trwają krócej i zawsze staram się je kończyć sukcesem i wtedy kiedy pies jest nakręcony na zabawkę. Muszę powiedzieć, że gdybym mogła cofnąć czas to od początku bym tak robiła, ale cóż.

To może kup dłuższą linkę (my obecnie mamy 15m, która super się do takich spraw nadaje), rzuć aport i gdy przyniesie nagródź w odpowiedni dla niej sposób, a gdy będzie uciekać to ty w drugą stronę, piszcz, wołaj ją do siebie radośnie i możesz delikatnie szarpnąć za linkę. Kończ taką zabawę udanymi próbami. Gdy będzie już przynosić te piłki do Ciebie mechanicznie (?) to wtedy spróbowałabym bez linki.
[quote name='Ewa&Duffel']Ale fajne światełko :smile:
http://i1005.photobucket.com/albums/af178/Cooves/DSC_0020.jpg
Do takich portretówek owszem, ale do ruchu dziadowe :eviltong:

Niedzielny trening :)

A teraz spadam szykować filmik :)!

Posted

filmik super :) to spowolnione tempo na poczatku fajnie wygląda

ciekawe jakiej wielkości musiałbym kupić piłkę żeby Chester był na niej w stanie utrzymać równowagę :diabloti:

Posted

Avaloth napisał(a):
filmik super :) to spowolnione tempo na poczatku fajnie wygląda

ciekawe jakiej wielkości musiałbym kupić piłkę żeby Chester był na niej w stanie utrzymać równowagę :diabloti:

Dzięki :)

Może i na tej by mu się to udało :cool1:

Sylwia K napisał(a):
filmik super, fajna muza

Asiaczek napisał(a):
Cudny film! Obroty - super i jakie efektowne:smile:
Zastanawia mnie, która z Was miała większą frajdę z ćwiczeń;-)

Pzdr.

E tam, obroty. Teraz jest moda na stanie na stopach :diabloti:
Też mnie to zastanawia :eviltong:

Pożeramy psa bez nogi

Pozowanko

Posted

Chyba znalazłam odpowiednie miejsce do pytania, które mnie nurtuje od jakiegoś czasu - jak, jak, JAK nauczyć vaultów? :evil_lol:

I po co piłka pilatesowa, jeśli mogę spytać? Planowałam taką kupić dla siebie, ale może obydwie skorzystamy;)

Posted

dagaa111 napisał(a):

Avaloth napisał(a):
zdecydowanie go przeceniasz :-D

co to za łaciaty kolega/koleżanka ? :smile:

To Ty w niego nie wierzysz :diabloti:

Koleżanka Gaja, właściciel puszcza ją samopas na spacery, a ona przychodzi do ns na podwórko i siedzi cały dzień z nami :p
evel napisał(a):
Chyba znalazłam odpowiednie miejsce do pytania, które mnie nurtuje od jakiegoś czasu - jak, jak, JAK nauczyć vaultów? :evil_lol:

I po co piłka pilatesowa, jeśli mogę spytać? Planowałam taką kupić dla siebie, ale może obydwie skorzystamy;-)

Na początku nauczyłam Fifkę wskakiwania mi na ręce ( ja ją uczyłam tym sposobem- http://www.youtube.com/watch?v=8Ttsi0QiiOw ) i gdy już nabrała do mnie zaufania i wskakiwała bez problemu przeszłam do nauki vaultów. Gdy powiedziałam jej żeby wskoczyła mi na ręce i była w trakcie, nie łapałam jej, a ona się ode mnie po prostu odbiła. Wiem, że może to się wydawać trochę drastyczne, ale wiem, że kilka innych osób uczyło tak swoje psy i nic im nie było no i u nas też się to sprawdziło :)
Mam nadzieję, że w miarę jasno to wytłumaczyłam.

A co do piłki fitness tooo Fifka sobie na niej wyrabia mięśnie z czego girki robią się silniejsze i ćwiczy na niej równowagę :) Bardzo fajna rzecz. Ułatwiło to nam utrzymywanie się na dużo mniejszych rzeczach.