Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak już będzie ustalona godzina wyjazdu z W-wy, dam znać. Na pewno będzie raźniej i sprawniej na granicy, gdy bedziemy razem.
A w jakim składzie jedziecie? Bo my to silna grupa: Savannah + Króliczek + ja.
Pzdr.

Posted

Dla Warszawiaków mam dobre wieści:) W KAKADU w Arkadii, które jest bardzo fajne i wielkie, są śliczne żmijki złote(107,-) i srebrne(ceny nie pamiętam).

Posted

Na PetEdge sa lancuszki- zmijki srebrne i zlote o roznych grubosciach i dlugosciach i wysylaja do Polski. Tylko uwaga, bo do ceny towaru i wysylki doliczaja $14.99 za zamowienie ponizej $150 i of $7.99 do zamowienia wartosci $150 - $499.
Powyzej $500 nie doliczaja nic. Wiec w podsumowaniu moze wyjsc bardzo drogi lancuszek ;) No, chyba ze ktos planuje wieksze zakupki, to spoko.

• 1 year later...
Posted

Trochę odświeżę ;)
Który z TYCH łańcuszków uważacie za najlepszy? Chodzi mi o psa z sierścią typu owczarek australijski, border collie, sheltie czy collie długowłose. I jak dobrać odpowiednią długość łańcuszka do psa? Zakładając, ze normalną obrożę pies nosi na ok.45cm?

Posted

Zakla, wszystkie te łańcuszki, są za krótkie. Na psa o obwodzie szyi 45 cm, łancuszek powinien mieć długość 55 cm, a tu najdłuższy jest na 16 cali, czyli ok. 40 cm.

Posted

BeataG napisał(a):
Zakla, wszystkie te łańcuszki, są za krótkie. Na psa o obwodzie szyi 45 cm, łancuszek powinien mieć długość 55 cm, a tu najdłuższy jest na 16 cali, czyli ok. 40 cm.
Yhym, dzięki.:p Ale w takim razie pomijając rozmair, to który z nich byłby najlepszy do takiej sierści??

Posted

[quote name='Noelani']Na PetEdge sa lancuszki- zmijki srebrne i zlote o roznych grubosciach i dlugosciach i wysylaja do Polski. Tylko uwaga, bo do ceny towaru i wysylki doliczaja $14.99 za zamowienie ponizej $150 i of $7.99 do zamowienia wartosci $150 - $499.
Powyzej $500 nie doliczaja nic. Wiec w podsumowaniu moze wyjsc bardzo drogi lancuszek ;) No, chyba ze ktos planuje wieksze zakupki, to spoko.

Ja taki mam juz 7 lat, kupiłam w Tulln w 99 na Euro, i jestem bardzo z niego zadowolona mimo tego, ze wówczas dużooooooo kosztował :razz:

Posted

no tak ale obawiam się że żmijka 40cm będzie za krótka na mojego psa i tu robi się kłopot. Nie wiecie gdzie w Polsce jescze sprzedają takie cudeńka?
Ania.

Posted

Ja na wystawach się rozglądałam paru i nie znalazłam takich łańcuszków, ale podejrzewam, że na światówce powinny być. Wtedy sobie pooglądam na żywo jak to wygląda:evil_lol:
Zpr- wytrzymały jest taki łańcuszek? Nadaje się dla młodego początkującego psa??:razz:

Posted

Zakla,
Blusika hodowczyni pokazywała mi ostatnio jak byłam u niej taki łańcuszek na Ruby - świetnie pasował, napisałam właśnie do niej ile ma cm i gdzie go kupiła - wiem że na jakiejś wystawie.

Posted

z tego co się dowiadywałam to żmijki są najbardziej wytrzymale ze wszystkich łańcuszków i nieraz widziałam na szyji u bernarydnów i innych dużych psów. Podejrzewam, że na światówce będą bardzo drogie. W Bratysławie po przeliczeniu na nasze wyszło cos ok 60 kilku zł za 55cm
Ania.