soboz4 Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 Ta miejscowość to Podgórze, chyba coś mówił o Zgorzelcu, bio tych miejscowości jest dużo. Miał amstafa, ale zmarł, mówił że nawet wterynarz nie wiedział co mu było, że chyba się czym zatruł. Quote
agaga21 Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 soboz4 napisał(a):Ta miejscowość to Podgórze, chyba coś mówił o Zgorzelcu, bio tych miejscowości jest dużo. Miał amstafa, ale zmarł, mówił że nawet wterynarz nie wiedział co mu było, że chyba się czym zatruł. fionkę trzeba poprosić, ona w zgorzelcu mieszka! Quote
agaga21 Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 soboz4 napisał(a):To Podgórze z Dolnośląskiego obok Lubina oj...czyli to w ogóle nie koło zgorzelca... Quote
maciaszek Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 soboz4 napisał(a):Zadzwoniłam do niegoA co jeszcze mówił o sobie? Zrobiłaś z nim "wywiad przedadopcyjny"? Dlaczego właśnie chce DA? Jaki jest jego stosunek do kastracji? Czy miał do czynienia z molosowatymi? Czy zgadza się na wizytę przed i poadopcyjną? Quote
soboz4 Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 Tak, rozmawiałam z nim o wszystkich tych aspektach. Facet nie jest zbyt zorientowany w wielu sprawach. Ma duże tereny obok siebie i ma swój blok, z którego mają się wyprowadzić jacyś mieszkańcy i będzie wówczas powiększał swoje lokum. Pies ma służyć też do obrony, bo żona, gdy on idzie do pracy jest sama z dzieckiem, a wokoło nikogo nie ma. Quote
fioneczka Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 spytajcie ab-agnieszka jakis koleś z Lubina chciał adoptować Hektora i Aga znalazła kogoś z okolicy na wizytę ale nie pamiętam kogo :oops: ja mam trochę daleko (cos ponad 100 chyba) i przy mojej drapiącej się lalce wizyta praktycznie niemożliwa ... przepraszam ze nie moge pomóc Quote
maciaszek Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Dog argentyński to nie jest i nigdy nie będzie pies obronny. Nie sprawdzi się w tej roli, nie sprawdzi się też jako stróż. No chyba, że ma straszyć samym swoim wyglądem... Zrobiłam takie ogłoszenia: Młody DOG ARGENTYŃSKI szuka PILNIE domu (683352636) - Aukcje internetowe Allegro http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2011252_mlody_dog_argentynski_szuka_pilnie_domu.html (nie wiem dlaczego pisze, że nie znaleziono takiego ogłoszenia... ale wystarczy w wyszukiwarkę alegratki wpisać "dog argentyński" i pokaże się pierwsze od góry) i gumtree (Katowice) Quote
soboz4 Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 Fajnie, dzięki, bo Olga nie była za bardzo chętna do tej adopcji. facet jest sympatyczny, ale chyba oczekuje od psa nie tego co powinien. Quote
maciaszek Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Soboz, a czy ja dobrze widzę w Twoim avatarze? Ty też masz DA? Jeśli tak to wszak doskonale wiesz jakiego domu szukać ;). Chętnie poznam kiedyś Twoją psinę... Quote
soboz4 Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 Mam wrażenie, że my się chyba spotkałyśmy kiedyś, czy jesteś Kasia??? Ja mam jamnika szorstkowłosego Roxi, dog to pies mojego brata, często razem jesteśmy na spacerze, a ten kundelek to Misia od mamy, Misia, gaja i kot Kacper mieszkają razem z bratem i mamą, a ja osobno, ale często razem chodzimy na spacery po lotnisku Muchowiec. Quote
soboz4 Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 albo dostałam Twoje dane od schroniska z Katowic, razem z radną próbujemy by w życie wszedł gminny program przeciwdziałania bezdomności zwierząt domowych, a ja z bratem walczę o zmianę ustawy pozwalającej na odstrzał psów i kotów przez myśliwych (www.stopodstrzalom.pl) i www.petycje.pl Ostatnio ukazało się w sobotę w Gazecie prawnej a w poniedziałek w Newsweeku Quote
dobermanica1987 Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 ale on jest piekny:loveu:szkoda ze on nie akceptuje innych psow:-(wtedy moglby byc u mnie dt tez mam duzy ogrod 29 arow i duzzzzy dom ale to bylby tylko tymczas ... Quote
maciaszek Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 soboz4 napisał(a):Mam wrażenie, że my się chyba spotkałyśmy kiedyś, czy jesteś Kasia???Rozmawiałyśmy kiedyś przez telefon :). Zagadał mnie dziś na gg facet zainteresowany Tysonem. Średnio mi się spodobał. Poza tym absolutnie nie zgadza się na kastrację i nie wyklucza rozmnożenia psa. Zatem ostrzegam przed nim. Facet jest z Piotrkowa Trybunalskiego i ma jakiś duży teren przy lotnisku sportowym. Soboz, powtórzę pytanie, które już tu padło - czy właściciel mógłby/chciałby opłacic hotel? Bo jeśli nie znajdzie się dom przez ten tydzień to może warto by Tysona w hotelu umieścić? Quote
soboz4 Posted July 9, 2009 Author Posted July 9, 2009 nie wiem, zapytam się Olgi, ale dopiero wieczorem, bo teraz jest w pracy, poza tym ona chce przewieźć psa dopiero gdy bedzie dom, by zobaczyc kto bedzie się nim opiekował. Quote
soboz4 Posted July 9, 2009 Author Posted July 9, 2009 Mam w tym tygodniu podać miejsca gdzie bym widział wybiegi dla psów w Katowicach, mam rozmawiać z radną, może bys pomogła podać mi jakies miejsca, gdzie psy będą mogły biegać bez smyczy???? Quote
maciaszek Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 soboz4 napisał(a):poza tym ona chce przewieźć psa dopiero gdy bedzie dom, by zobaczyc kto bedzie się nim opiekował.No tak, ale jeśli taki dom się nie znajdzie w ciągu tygodnia? Co do wybiegów dla psów, muszę pomyśleć. Kiepsko znam Katowice, choć stąd jestem. Quote
soboz4 Posted July 9, 2009 Author Posted July 9, 2009 Dziś będę z nią rozmawiać i zapytam się co wtedy i jakie widzi inne wyjście? Quote
Tengusia Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 maciaszek napisał(a):No tak, ale jeśli taki dom się nie znajdzie w ciągu tygodnia? znalezienie psu w ciagu jednego tygodnia, podkresle dobrego domu jest praktycznie nie mozliwe i nie oszukujmy sie, tu trzeba czasu ... patrzac sie na to ze mamy wakacje i ludzie wyrzucaja psy a nie adoptuja czasu trzeba wiecej niz jeden tydzien :shake: patrzac sie na to ze wiele psow czeka juz miesiacami a moze nawet latami jeden tydzien to poprostu fikcja :-( Quote
maciaszek Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 A co tutaj taka cisza ??!! soboz4 napisał(a):Dziś będę z nią rozmawiać i zapytam się co wtedy i jakie widzi inne wyjście?No i co? Minęły 2 dni... Quote
soboz4 Posted July 11, 2009 Author Posted July 11, 2009 Dziś Tysona adoptował chłopak z lubina, spełnił wszystkie kryteria dotyczące adopcji, wykastruje też psa. Pies bardzo przyjazny, chlopak ma isc na szkolenie z Tysonem. Quote
ab-agnieszka Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 soboz4 napisał(a):Dziś Tysona adoptował chłopak z lubina, spełnił wszystkie kryteria dotyczące adopcji, wykastruje też psa. Pies bardzo przyjazny, chlopak ma isc na szkolenie z Tysonem. Czy mozesz podac mi dane tego chlopaka na pw? Quote
Recommended Posts