Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gosiapk napisał(a):
:lol:
Jak ta gadzina dzisiaj się zachowywał?

Ano jak zawsze,nic lepiej,nic gorzej.Rambo siedzi w dziurze,a Rodzynek go obserwuje.Chociaż muszę powiedzieć,że Rodzynkowi zdarza się przysnąć z nudów podczas tej obserwacji.Jest to i dobre i nie dobre.Dobre-bo odpoczywa i nabiera sił.Nie dobre-bo jak odpocznie i nabierze sił,to jest bardziej skory do zaczepek jak już Rambo pojawi się na horyzoncie.
Czyli na dzień dzisiejszy poszukiwania domku nadal trwają

• Replies 244
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pidzej napisał(a):
Renata, można podawać w ogłoszeniach nr do Ciebie czy raczej do nas?

Wydaje mi się,że do Was.Wszystko odnośnie Rodzynka jest tu na wątku i na bieżąco uzupełniam wszystko.Wy lepiej znacie się na ludziach i możecie zrobić wstępną selekcję,bo przecież i tak Rodzynka nie da się do domu pierwszego jaki się zgłosi.Jak chcecie to możecie też podać mój numer,nie ma problemu:)

Posted

Gosiapk napisał(a):
No zadzioro mała, jak nocka?

Nocki są ok;). Marny śpi z nami w łóżku i wpycha się pod kołdrę.Dupka może być odkryta,ważne żeby mordeczka była cała zakopana pod kołderką:p.Dla ludzi jest to przekochany psiaczek.Ma w prawdzie swoje humory,no ale kto ich nie ma:cool3:Moje pozostałe psiaki traktuje jak powietrze,jedynie Rambuś działa na niego jak płachta na byka.Dzisiaj się złapały,bo jak przyszłam z działki,to oczywiście psy zleciały się do mnie,co by przywitać się ze mną po 15 minutach niewidzenia:diabloti:.Najpierwszy przyleciał Rodzynuś,skakał,piszczał,tańczył,potem zleciały się pozostałe psy.Wszystkie mogły się przywitać,a jak podszedł Rambo,to Rodzynek na niego z zębami.No i wojna była:shake:.Złapałam Ramba za obrożę i odsunęłam,ale Rodzynek nie dawał za wygraną,tylko dalej się rzucał.Wzięłam więc takiego szczekającego glutka na ręce,a on jeszcze się wyrywał i pyskował do Ramba.Pogoniłam Ramba do dziury i Rodzynek się uspokoił.Do wieczora był spokój,teraz Rodzynuś słodko śpi,aż chrapie:p

Posted

[quote name='pidzej']Na allegro ma 2óch obserwatorów...
Oby któryś się zdecydował,bo Rodzynek nie odpuszcza,a i Rambowi nudzi się powoli siedzenie w dziurze:roll:
Jedynie nocki są spokojne(Rambo już nawet nie wchodzi na łóżko....jest tego też dobra strona-mamy luźniej:diabloti:)

Łóżko zaścielone,psy ulokowały się na samym środku,no bo są na razie same na łóżku;)

Tak wygląda sytuacja,gdy mąż już śpi....tylko ciekawe,gdzie ja się położę,bo psy śpią na moim miejscu:-?;)(zgadnijcie,gdzie jest Rodzynuś?:cool3:)

Posted

[quote name='Bella1']Miejsca w łóżku dla Ciebie już nie ma :shake:
Śpię na mężu:diabloti:

[quote name='malagos']Takie to łóżeczko obrzucone pieskami :diabloti:
Dobrze,że Rambo już nie wchodzi na łóżko(ze względu na Rodzynka),Antoś śpi w przedpokoju,a Myszka na wypoczynku.

Rodzynek poczuł się już tak pewnie i bezpiecznie,że na bezczela włazi Rambowi pod ławę.Rambo się gotuje ze złości,bo tam jest jego królestwo,ale jeszcze pokornie siedzi w dziurze,a ja jestem pogryziona,bo cały czas wyciągam marnego spod tej ławy,co mu się baaardzo nie podoba:shake:.Nie dość,że Rodzynek wchodzi pod ławę,to jeszcze jest częstym gościem na ławie,co mi się baaardzo nie podoba,ale efekt końcowy jest identyczny-ja stawiam na swoim,ale jestem za to podziabana:cool1:Rodzynek jak mu się coś nie podoba( np.wyciąganie go spod ławy,albo zestawianie go na podłogę,gdy spaceruje po ławie)to od razu gryzie.Musiał być totalnie rozpieszczonym psiakiem,któremu na wszystko się pozwalało.Ja jestem wobec niego mega tolerancyjna,no ale pewnych rzeczy mu nie odpuszczę i to nie dla mojego widzimisię,tylko dla jego dobra(chociaż on to odbiera inaczej).Ale generalnie jest bardzo przytulaśnym psiakiem,tuli się do człowieka całym swoim malutkim ciałkiem,chce być jednym jedynym,najważniejszym.I taki dom trzeba mu znaleźć,który zaakceptuje go takiego jakim jest.Być może ,że w domu bez innych zwierzaków,będzie on całkiem innym pieskiem,bo w tej chwili stres i "wojna" o przywództwo w stadzie też mogą mieć wpływ na jego zachowanie

Posted

pidzej napisał(a):
niestety nic... zaraz zmienię tytuł i pierwszy post.
Kto mógłby pomóc z ogłoszeniami, i może wyróżnione allegro? 12 zł potrzeba..

W poniedziałek wyślę 12 zł na allegro,tylko poproszę nr konta

1.Marny wszczął wczoraj wieczorem bójkę z Rambem,bo jak wychodziłam z pozostałymi psami na dwór,to Rodzynek jak zwykle podszczypał Ramba w tylną nogę.Rambo się odwrócił i dziabnął Rodzynka w kark.Wzięłam Ramba na ręce,a Rodzynek z tej złości,że nie mógł "oddać" Rambowi,podleciał do tej maleńkiej 2 kg babuleńki i ugryzł ją w pyszczek.Pisku i płaczu było od groma:shake:.Pierwszy raz Rodzynek się tak zachował.On ewidentnie musi znaleźć dom bez innych zwierząt
2.Zawsze na dwór wychodzę najpierw z Rodzynkiem,potem z pozostałymi psami,ponieważ razem iść na dwór nie mogą,bo jest wojna o każdy krzaczek do obsikania:roll:.Zaobserwowałam,że jak wychodzę z psami i Rodzynek zostaje w domu sam(dzieci akurat nie ma),to jest rozpaczliwe wycie.Pierwszym razem jak usłyszałam płacz Rodzynka(okna są otwarte,więc słychać),to zostawiłam psy na dworze i mało nóg nie połamałam tak leciałam do domu,bo myślałam,że coś się stało Rodzynkowi.Całe szczęście nic się nie stało.Rodzynek leżał na wypoczynku i wył.Wył i szczekał,bo został sam.Jeżeli ktoś jest w domu,to Rodzynuś jest cicho,jak zostanie sam na chwilę,podnosi straszliwy płacz.
Dlatego też najlepiej,żeby jego opiekunką została jakaś starsza osoba,co nie za bardzo lubi wychodzić z domu na długo,bo inaczej Rodzynek się zapłacze.....boszsze,czy znajdzie się taki dom?:roll:

Posted

Oj Reniu, czapka z głowy przed Tobą. :-( Masz w domu Terminatora - Kamikadze. :roll: Skopiuję tekst z allegro i pomogę w poogłaszaniu.
A myślałam, że ja dostaję popalić z Remikiem (podobne problemy - domowe opanowane ale polowanie na inne psy, sunie, szczeniaki trwa na zewnątrz, na spacerach), a tu... normalnie szok, tyleż małe co zawzięte. :-o Nie wiem, czy jutro, tj. dzisiaj mi się uda z tymi ogłoszeniami. Będę poza domem, co prawda z kompem ale tam, gdzie będę net szwankuje. Jeśli nie sb. to w nd. będziesz miała ogłoszenia. Trzymaj się Dziewczyno!!!

Posted

Musimy się dowiedzieć, jak dokładnie zachowywał się u Joanny B, czy tam też nie mógł zostawać sam. Może u Ciebie to wszystko przez inne zwierzęta, po prostu źle się z nimi czuje i już. U nas w klatce bardzo płakał ale z relacji Joanny wynikało, że nie sprawia żadnych problemów... ale był w domu jedynakiem.

Renata współczuję, a czy będzie taki czas że nikogo nie będzie w domu przez kilka h? co wtedy z nim zrobisz?

dodaję go na gumtree jak spada z pierwszej strony, stąd jest największy odzew...

Posted

Majquś,bardzo,bardzo dziękuje za ogłoszenia:buzi:

Poproszę o nr konta do wpłaty za allegro

Padło pytanie co zrobię,jak nikogo nie będzie w domu przez kilka godzin....
Na razie takiej sytuacji nie było,ale jak dzieciaki pójdą do szkoły,to jak będę musiała wyjść,to teściowa z nim zostanie.

Posted

O rany jestem przerażona zachowaniem Rodzynka.
Prawdą jest to, że jest to pies egoista :) musi być w centrum uwagi i jedynym oczkiem w głowie swojej Pani lub Pana, ale jest przekochanym miłym psem i cudownie się cieszy jak wraca się do domu.
Ja nie mam psa ani kota mam szynszyle, królika, świnkę morską i żółwia stepowego, więc Rodzynek nie miał konkurencji, gryzonie olewał a na żółwia czasami poszczekiwał (żółw chodzi luzem po domu ).
Najbardziej martwi mnie to, ze on tak mało śpi u mnie przesypiał praktycznie ponad15 godzin, spał całą noc i większość dnia.
Z sikaniem jest u niego problem, ale u mnie ni był on tak duży jak u Pani Renaty, w ciągu dnia nie udało mi się upilnować go 2-3 razy dziennie. Rodzynek musi wychodzić minimum 6 razy na dobę na siku.
U mnie miał swoje miejsce do spania przed wyjściem do pracy kładłam go tam, przykrywałam ( koniecznie ) i czekałam ok.10 minut aż mocno zaśnie dopiero wtedy wychodziłam do pracy, skarg od sąsiadów nie było.
Rodzynek musi być w nowym domu koniecznie jedynym psem inaczej się wykończy takie jest moje skromne zdanie on koniecznie jak zauważyła Pani Renata musi wIęcej spać ( tu nie trzeba być lekarzem).
Koniecznie jak jego zdrowie na to pozwoli trzeba go wykastrować i usunąć prostatę ( tak powiedział lekarz, u którego byłam z Rodzynkiem ).
Na Allegro dla Rodzynka 12 zł mogę wpłacić tylko jak?

Posted

[quote name='Joanna B']O rany jestem przerażona zachowaniem Rodzynka.
Ja też:shake:

Prawdą jest to, że jest to pies egoista :) musi być w centrum uwagi i jedynym oczkiem w głowie swojej Pani lub Pana, ale jest przekochanym miłym psem i cudownie się cieszy jak wraca się do domu.
Wszystko to najprawdziwsza prawda...a jak mnie zobaczy(tylko mnie:razz:),to cieszy się najbardziej ze wszystkich moich psów :loveu:.Skacze,piszczy,szczeka,tańczy....no normalnie kochaniutki jest:loveu:
Ja nie mam psa ani kota mam szynszyle, królika, świnkę morską i żółwia stepowego, więc Rodzynek nie miał konkurencji, gryzonie olewał a na żółwia czasami poszczekiwał (żółw chodzi luzem po domu ).
Ja mam same psy i generalnie Ramba tylko nie toleruje:shake:
Najbardziej martwi mnie to, ze on tak mało śpi u mnie przesypiał praktycznie ponad15 godzin, spał całą noc i większość dnia.
Matko święta,u mnie to nawet godzinki całej nie prześpi w dzień,tylko śpi czujnie jak zając pod miedzą:roll:

Z sikaniem jest u niego problem, ale u mnie ni był on tak duży jak u Pani Renaty, w ciągu dnia nie udało mi się upilnować go 2-3 razy dziennie. Rodzynek musi wychodzić minimum 6 razy na dobę na siku.
U mnie nie sika w domu,bo tez często z nim latam na dwór,tylko znaczy miejsca,gdzie był Rambo.Jak Rodzynek czuje,że nie ma czym siknąć,to chlipnie 3x wodę języczkiem i za chwilkę idzie znaczyć.A jak go wzięłam na dwór(jak zobaczyłam,że zaczyna chlipać wodę),to NIC nie zrobił na dworze,tylko trzymał siki do powrotu do domu,żeby mieć czym siknąć na Ramba posłanie,albo zabawkę...cwana bestia jest:cool1:
U mnie miał swoje miejsce do spania przed wyjściem do pracy kładłam go tam, przykrywałam ( koniecznie ) i czekałam ok.10 minut aż mocno zaśnie dopiero wtedy wychodziłam do pracy, skarg od sąsiadów nie było.
U mnie też ma swoje miejsce w dzień na wypoczynku(w nocy śpi z nami),ale takie coś nie przejdzie.Próbowałam.On musi widzieć co się dzieje i nie da się przykryć w dzień:shake:.A jak wyjdę z psami na dwór,to wyje i szczeka,a jak przyjdę,to cieszy się jakby mnie nie widział ze 100 lat:diabloti:
Rodzynek musi być w nowym domu koniecznie jedynym psem inaczej się wykończy takie jest moje skromne zdanie on koniecznie jak zauważyła Pani Renata musi wIęcej spać ( tu nie trzeba być lekarzem).
Rodzynek według mnie jest przemęczony i w lichej kondycji:shake:
Koniecznie jak jego zdrowie na to pozwoli trzeba go wykastrować i usunąć prostatę ( tak powiedział lekarz, u którego byłam z Rodzynkiem ).
Jak Rodzynuś do mnie przyjechał,to Mariusz powiedział,że rozmawiali z wetem na ten temat i na razie nic nie będą robić,bo ryzyko zabiegu psiaka w tym wieku jest dość spore.
Na Allegro dla Rodzynka 12 zł mogę wpłacić tylko jak?
Ja zapłaciłam za bieżące allegro,a na następne(jeżeli jeszcze będzie potrzebne),dziewczyny wyślą Pani nr konta-dziękuję:loveu: