Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asior napisał(a):
gość dostał jakąś śmieszną kare ze 300-400 zł grzywny i zawieszenie też lipne..

za coś takiego, taka kara????????? Masakra. Dopóki to się nie zmieni to cały czas tacy zwyrodnialcy będą bezkarnie robić co im się podoba

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='ANETTTA']ASIOR PIJE to nie moze fotek wrzucac hehehehheh:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

oo przepraszam... ja jestem NIE PIJĄCA .. :roll: raczej :)

do środka tam jeszcze wsadzić Pani miała jakiś koc, coby było Moonkowi miękko ;)

Posted

Dzięki za zdjęcia Asior! Moonek - pączusio fajny, ale zmarznie w tej budzie z otworem dla bernardyna, jesli zima będzie tak straszna jak zapowiadają....Ktoś chyba nie pomyślał....

Posted

[quote name='zachary']Dzięki za zdjęcia Asior! Moonek - pączusio fajny, ale zmarznie w tej budzie z otworem dla bernardyna, jesli zima będzie tak straszna jak zapowiadają....Ktoś chyba nie pomyślał....[/QUOTE]

Też pomyślałam o tym wejściu, ale to być może, żeby Moonkowi było wygodniej - tylko trzeba powiesić zasłonkę - na razie chociaż częściowo przysłaniającą wejście, a na zimę nawet całkowicie.

A można prosić kilka słów o Moonku - jak się miewa?

Posted

właśnie dlatego taka buda , mimo, że dostał nówkę sztukę jak szedł do tego domku ;)
Moon nie chce wchodzić do budy, nie wiadomo czy nie przez mały otwór (a może cierpi na klaustrofobię :roll:, nie wiem czy po prostu niewidome psy może mają jakiś uraz do małych pomieszczeń ). Miał mieć robioną taką jak by wiatę, żeby choć na głowę mu nie kapało, jak będzie chciał na polku posiedzieć.... ale trafiła się ta mega wioelka buda, więc na pewno lepsza, bo z 4 stron ma ściany ;)
Wy chyba zapominacie, że Moon śpi w domu i w zimie też nie będzie na stałe na polu, tylko wtedy kiedy sam będzie miał na to ochotę ;)

Posted

A to co innego....Jak na stałe rezyduje w domowych pieleszach, to buda może być z takim wielkim wejściem ....i ten klaustrofobiczny strach przed małym pomieszczeniem, to tłumaczy ten za duży otwór....

Posted

Asior napisał(a):
Wy chyba zapominacie, że Moon śpi w domu i w zimie też nie będzie na stałe na polu, tylko wtedy kiedy sam będzie miał na to ochotę ;)

Aaaaa, skoro to tylko taka altanka to suuuuper, żadnych zasłon nie trzeba :-)!!!!!

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

Przypadkiem trafiłam na zdjęcie Moona na googlach, przez zdjęcie tutaj i przeczytałam cały wątek..
JESTEŚCIE WSZYSCY CUUUUUDOOOOOOOWNIIIIIIIIIII!!!!!!!! I dzięki, że w ogóle jesteście i pomagacie :)

• 3 weeks later...
Posted

Niech w Nowym Roku -
świat będzie dla Ciebie,
pełen ciepła...
radości...i Przyjaciół...
A w Twoim domu niech nigdy nie zabraknie:
miłości...serdeczności...
pogody ducha...
i zrozumienia...oraz wszelkiego dobra!
Najwspanialszego...
Pełnego uroku -
Nowego Roku 2011!!!
By miłość królowała!
By radość panowała!
By szczęście Ciebie szukało!
I zdrowie dopisywało!”

Tego zyczy Pako, Bully , Borrego i ciotka Ala

Tak Pakus jezdzi w Kia Sorento na przednim siedzeniu

• 3 weeks later...
Posted

Skopiowane
Jest szansa, aby nieznane dotąd sprawy bestialskiego traktowania zwierzat ujrzały światło dzienne. Mój znajomy pracuje w TVN. Własnie jest w trakcie kręcenia materiału o nieludzkich przejawach okrecieństwa wobec zwierząt. Jeśli znacie takie przypadki, macie jakies linki - np. tu z DOGO - wraz ze zdjęciami etc., które mogłyby stanowić podstawę do dalszego "drążenia sprawy" dajcie proszę znać. Sama nie jestem w stanie wszystkiego przejrzeć. Była sławna sprawa kobiety, która zakładała pseudoschroniska w małych miejscowościach, brała pieniądze od gmin, które potem nie byłe wydatkowane zgodnie z przeznaczeniem. Zwierzęta były głodzone, nie miały opieki weterynaryjnej, były chore, zagryzały się nawzajem. Czy ktoś może dać mi namiary na tę sprawę? Jaki jest jej finał? Proszę, roześlijecie info do znajomych. Może dzięki tej akcji, temu reportażowi, pomożemy jakimś zwierzakom?

Podaję link do wątku,roześlijcie tą wiadomosć dalej.Myślę, że warto.
http://www.dogomania.pl/threads/1440...4#post16197794