Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pięknieje Moonek i zdrowieje, tylko tylne nóżki ma wciąż przykurczone... Na pewno da się to naprawić - czy jakaś rehabilitacja w tym kierunku jest prowadzona?...

Posted

dziewczyny co z tą karmą? widzę, że są różne z tej serii - cena też (na pewno nie mała), maksymalne opakowanie to 10 kg widzę - przelać pieniądze na konto (mam odłożone na małego 200zł i trochę świeżych poszewek na kołdry jeśli potrzebuje je nadal), napiszcie co i jak - tutaj czy na priv (może potrzebujecie też przewiezienie karmy? służę autem - mieszkam pod Krakowem)

Posted

[quote name='Gemini666']dziewczyny co z tą karmą? widzę, że są różne z tej serii - cena też (na pewno nie mała), maksymalne opakowanie to 10 kg widzę - przelać pieniądze na konto (mam odłożone na małego 200zł i trochę świeżych poszewek na kołdry jeśli potrzebuje je nadal), napiszcie co i jak - tutaj czy na priv (może potrzebujecie też przewiezienie karmy? służę autem - mieszkam pod Krakowem)

Karma jeszcze będzie potrzebna ale na razie jest zapas więc poczekaj, aż zacznie się kończyć. Damy znać. ;)

Tu można pobrać banner wykonany przez xpressive :Rose::

http://img190.imageshack.us/img190/6190/bylem.jpg

Posted

Neigh napisał(a):
No proszę kolega ma zdaje się biały krawat i jakieś łatki na łapach wychodzą:-)

No właśnie co z tyłem? Dysplazja, problemy ze stawami? Wiadomo coś?

Myślę, że to mogą być zaniki mięśni - do odbudowania przez dobre odżywianie i stopniowo zwiększaną dawkę ruchu.
Oby nic gorszego!

Posted

[quote name='Frotka']Karma jeszcze będzie potrzebna ale na razie jest zapas więc poczekaj, aż zacznie się kończyć. Damy znać. ;)

Dorotko, ale właśnie Achaja kilka postów wyżej napisała, ze karma najbardziej potrzebna :evil_lol:

Gemini666 - ta karma najtańsza w Krakvecie Karma dla psów i kotów Royal Canin, Eukanuba - sklep zoologiczny oraz na allegro ;)

Mozesz napisać do wilczycy, Ona ma jakieś tam duze zniżki w Krakvecie to moze zamówić na siebe ale z Twoim adresem dostawy ;)
Dostawa bezpłatna

Posted

tu to ja niestety nie bardzo mogę pomóć, do tej pory zebrane rzeczy jechały do schroniska, Moon jest cały czas w schronisku i plan jest aby tam pozostał do całkowitego wyleczenia, więc i pewnei karma powinna trafić do schroniska, ale dobrze by było gdyby to Frotka albo Achaja potwierdziły. Adres schroniska na pewno się nie zmienił ani Moon nie zmienił schroniska ;), na paczce dobrze zaznaczyć że to dla Moona.

Posted

od przeczytania pierwszej wzmianki o Moonie, kompletnie sie rozkleiłam, to co sie stało nigdy nie powinno sie stac, mam pytanie czy ktos z Was wie czy ten człowiek, oprawca poniósł jakies konsekwencje swego czynu, przeciez zwierzeta chroni ustawa o ochronie zwierzat i moze czas najwyzszy aby ja zacząc przestrzegac...oprawca ten naruszył podstawowe artykułu ustawy, znecal sie i swiadomie powodował ból i cierpienie, wedlug tej ustawu nalezy przedstawic mu zarzuty swiadomego narażenia zycia i zdrowie zwierzecia ,prezydent krakowa czy ktokolwek tam jest powinniem wydac zakaz posiadania czworonogów i moim zdaniem ten oprawca powinniem finansowac leczenie i urzymanie Moona..wszystkim ludziom ze schroniska a także i Wam którzy jak czytaam bardzo mu pomagacie chciałabym podziekowac to cudownie ze śa ludzie w ktorych są ludzie odruchu pomocy i współczucia.a takich ludzi jak ten oprawca powinno sie skazac na jakies wygnanie, tyle we mnie złości na tego człowieka!!!!!!!!

Posted

od soboty , staram sie przekonac domowników abysmy zabrali do siebie Moona, jęzeli wyniki badań pozwola mu na przebywanie wsród ludzi i drugiego czworonoga to postaram sie go zabrac, chocbym go miałą nosic na rekach po tych 5 schodkach , to bede to robic by mogl biegac swobodnie i cieszyc sie zyciem na moim ogrodzie.

Posted

Fuksio, sprawa jest założona oprawcy Moona, ale jak wiesz, musi wszystko potrwać. Frotka z Achaja na pewno trzymają rękę na pulsie ;)
Z drugiej strony nie oczekuj cudów - wyrok w zawieszeniu, może drobna grzywna - nic więcej nie dotknie tego faceta. Polskie sądy mają głęboko gdzieś psie życie :cool1:

W sprawie ewentualnej adopcji kontaktuj się z Frotką lub Achają, zdaje się, że numery telefonów są na pierwszej stronie...
Aaaaa i musisz wiedzieć, że czeka Cię wizyta wolontariusza przed adopcją. Trzeba dmuchać na zimne ;)

Posted

wiem wiem jak to jest z naszym polskim prawem,i chyba nigdy sie to nie poprawi... nie dawno wlczyłam o wolnosc dla sarenki ktorą ludzie kompletnie bezmyslnie złapali, i postanowili udomowic, na poczatku trzymajac ja na uwiezi by nie uciekła..a ze mieszkaja w takim miejscu z dala od ludzkich oczu to ...zrobili to co zrobnili, wczesniej sama zabrałam małego kundelka z rak podobnego oprawcy , (który to wlasnie ma na imie fuks bo miał fuksa w swym psim zyciu trafiajac do mnie) ..dlatego nie wolno wobec takich aktów okrucieństwo przechodzic obojetnie, dziwi mnie fakt ze ludzie widzieli i nie reagowali .
Oczywiście ze moge zadzwonic osobiscie w sprawie Monna do schroniska,

Posted

Fuksio, Frotka i Achaja nie są ze schroniska, tylko z TOZu - lepiej rozmawiać z nimi :)
Znieczulica jest standardem, ludzie nie widzą bo widzieć nie chcą :shake:

Posted

jeśli się zdecydujecie Fuksio i pies trafi do Twojego domu to już Ci zazdroszczę:oops: Moon to jest cudowny pies, a coś w tym niestety jest, że te psy które dużo w życiu przeszły chcą się potem dobremu człowiekowi za to odwdzięczyć...

Posted

kazdgo dnia bede wypatrywac wieści o Moonie i przygotowywac rodzine na ewentualne jego przybycie, będe sie starac by trafil własnie do mnie, ja poprostu nie moge musze go miec u siebie, poprostu pokochaam go..mam juz jednego psa który 7 lat temu takze byl w rekach takiego ......... i wiem jaki potrafi byc wdzięczny pies z okazany mu szacunek, to jest poprostu niedoopisania, poprostu tym trzeba cieszyc swe czy patrzac na psia rado0sc.
Pozdrawaim wszystkich i koncząc na dzień dzisiejszy prace uciekam do domu.,