Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie wiem co napisac, bo mi sie klawiatura rozmazała ...... :placz: :placz: :placz:
Tak złego stanu jeszcze nie widziałam .... . Ta mordka zrezygnowana, oczy, które widza ciemnosc, zimno, ból, zobojetnienie ..... :shake:

Jesli jest ktoś, tam na górze, dlaczego na to pozwala ?????????

Jak można wesprzec to psie życie w obecnym domu tymczasowym ?

Posted

[quote name='Neigh']
Zapewne ma coś ze stawami.....tyle nogi nie stoją prawidłowo

to może "tylko" z zaniku mięśni i braku witamin - z przodu wyraźna miękka łapa :shake:

no trzeba czekać na Frotkę bo gez info od Niej ani rusz - chyba, że ktoś zadzwoni na namiary podane przez Frotkę:

Jeśli możecie pomóc kontaktujcie się ze schroniskiem 012 429 74 72, a od piątku z Julią 788 962 235. Gdyby któryś z tych numerów był zajęty dzwońcie do Achaji: 604 454 834 albo do mnie: 604 933 031.

wygląd na to, że jeszcze jest w schronisku i tamtejsi weci pewnie mają najświeższe info o jej/jego stanie

Posted

Potwor wlasciciel, ale ludzie, ktorzy go mijali i widzieli ... i nikt przez tyle czasu nic nie zrobil...niepojete..:angryy::angryy:

Dom musi byc raczej bez psow albo z mozliwoscia izolacji na poczatku. U nas nie ma szans aktualnie.:shake:

Posted

[quote name='Neigh']No więc tak:
Jako osoba poukładana do obrzydliwości powtórzę za wszystkimi, tak aby nie było trzeba cytować wielu postów.

Sunia?
Wiek?
Nużyca?
Świerzb ( owszem można się nim zarazić)
Grzybica ( jak najbardziej zakaźna dla człowieka )/potwierdzone??

Zapewne ma coś ze stawami.....tyle nogi nie stoją prawidłowo
Niewidoma?
Jak się zachowuje w dt?

Jak najwięcej info pliss.

Dom stały...hmmm no bez zwierząt i z ludzmi co tu kryć w rękawiczkach. Hotel nie weźmie, ale jest parę klinik zakaźnych. Koszty ogromne. Chyba ze ktoś je pokrywa, skoro nie ma potrzeby zbierania?! ( naprawdę nie ma?).
Stan zapiera dech w piersiach, tylko co jej po tym, ze będziemy po raz tysięczny to powtarzać. Trzeba sie zastanowić co mozemy zrobić, a nie biadolić.

jeśli chodzi o grzybicę moja lalka w zeszłym roku miała grzyby z rodz. Trichophyton i zapewniam że (nawet po spaniu w jednym łóżku) nic nikomu nie było - grzybica atakuje organizmy osłabione !!!
jeśli jest grzyb to Orungal przez dwa tygodnie lub Ketokonazol przez trzy i będzie ok

raczej świerzb może zagrozić człowiekowi

Posted

zgadzam się z fioneczką
moja sunia miała dwa miesiące temu grzybicę-nikt się nie zaraził,ani domownicy ani reszta naszych zwierząt.
a śpi ze mną w łóżku :-)

Posted

Czy prokuratura bedzie zawiadomiona o popelnieniu przestepstwa? Jesli tak to prosze o konkretne informacje; chce napisac do prokuratury z prosba o nie lekcewazenie sprawy. Prosze rowniez o konkretne informacje co moge zrobic dla psa jesli nie jestem w stanie zaoferowac mu domu.

Posted

Frotka napisał(a):
Z Tobią rzeczywiście stał się cud. Może tym razem też będziesz mieć szczęśliwą rękę. :thumbs:

Z Tobią to nie był cud, ale... przypadek :eviltong: A właściwie szczęśliwy dla niej (a w konsekwencji i dla mnie) zbieg okoliczności.
Trzymam kciuki najmocniej jak potrafię za równie szczęśliwy traf i w tym przypadku....
Cholercia, żeby nie zakażał... mógłby się stać kolejnym wyzwaniem naukowym dla naszego Doktora!... (ten to dopiero jest Cudotwórca)

Posted

Dostałam taką wiadomość na naszej-klasie proszę kogoś o odp. Żebym mogła odpisać, bo to jednak jest jakaś pomoc:
hej, od rana nie moge wytrzymac mysli o tym psie. On nie znajdzie domu w takim stanie. powiedz, prosze, czy to da sie wyleczyc? zamieszcze go u siebie w profilu, ale warto ludziom dac chociaz odrbine nadziei, ze on moze (jesli moze- bo nie wiem) wygladac inaczej, tak, nikt go nie przygarnie do domu.. nie sądzę. jesli da sie go wyleczyc, to moze warto konto podac, zeby lduzie pieniadze wplacali, jesli to droga terapia, cegielki i zbierac na to pieniadze, zeby go leczyc. moj pies mial swierzb i wszelkie choroby skorne, nie mial siersci po jednej stronie ciała w ogole, mial otwarte rany na pysku, dzis jest pięknym puchem i wyglada lepiej niz niejeden rasowy golden. jest u mnei w profilu, nazywa sie szczesciarz i jest bialutki, caly jego wątek jest tez na dogomaniii. teraz jest jeszcze bardziej puchaty niz na zdjeciach u mnie w profilu, ale nie wiedzialam czy odzyska sierc. mial tez jednego wielkiego guza, wielkosci dloni wystajacego na wysokosc pilki do tenisa, kt. mu lek. wet usunal.
temu psu od Ciebie z profilu bardzo chce pomoc i naglosnic jego sytuacje, nie jestem w stanie go przygarnac, nawet na tymczas, mam dwa psy w mieszkaniu na 4 pietrze (choc to najmneijszy argument), ja po prostu nei mam mmiejsca, po drugie mam dwoch samcow, kt. mysle ze czulyby sei zagrozone i walczylyby o swoj teren, tym bardziej,z e tez go 'dostaly od losu'.
ale daj mi pls znac o jego stanie zdrowia. trzymam kciuki.

Pozdrawiam serdecznie

Wera

Posted

Pies jest samcem, w ciężkim do określenia wieku. Raczej starszy niż młodszy. Na razie przebywa w schronisku. Od piatku najprawdodpoodbniej będzie u Julii. Pobrano mu zeskrobiny i krew do badań. Na razie stwierdzono nużeńca, świerzbowca i grzyby na skórze, z czego nużyca może być zakaźna dla zwierząt, a grzybcia i świerzb - także dla ludzi. Wykluczono cukrzycę. Teraz badane są hormony. Wyniki wkrótce. Pies jest kompletnie ślepy na jedno oko i ma najprawdopodobniej mocno organiczoną widoczność w drugim. Jest spokojny i łagodny. O tym, jak zachowuje się w domu napiszemy po kilku dniach pobytu u Julii. Zostało złożone zawiadomienie o przestępstwie.

Nie zbieramy pieniędzy. Szukamy domu. Najlepiej z ogrodem, żeby pies nie męczył się chodzeniem po schodach.Jesli ktoś chce coś wpłacić to najlepiej przeznaczyć pieniądze na plakaty i ogłoszenia.

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie, a Asior i Isadorze za plakaty.

Posted

Kaja i Aza napisał(a):
Prosze rowniez o konkretne informacje co moge zrobic dla psa jesli nie jestem w stanie zaoferowac mu domu.

Przede wszystkim możesz go ogłaszać, tak aby jak najszybciej znalazł dom.

Posted

Jezu jakie biedactwo! Ryczec sie chce.
Frotka,a nie lepiej zbierac pieniądze na np. DT płatny? Przecież pieniądze i tak później się przydadzą na leczenie, karme itd.

Posted

fioneczka napisał(a):
jeśli chodzi o grzybicę moja lalka w zeszłym roku miała grzyby z rodz. Trichophyton i zapewniam że (nawet po spaniu w jednym łóżku) nic nikomu nie było - grzybica atakuje organizmy osłabione !!!
jeśli jest grzyb to Orungal przez dwa tygodnie lub Ketokonazol przez trzy i będzie ok

raczej świerzb może zagrozić człowiekowi

No popatrz, a ja baba jak dąb, moja Dziatwa i Tz też niczego sobie......a wystarczyło tylko kotka ze schronu z grzybem przynieśc, żeby się wszyscy zarazili.
Ostatnio na szkoleniu z chorób od zwierzęcych grzybicę wymieniano na czołowym miejscu.
Rodzajów grzyba jest wiele. Większość moim zdaniem łapie się niemal przez wyobraźnie..
Co do leczenia - rok w przypadku mojego syna ( on miał zaatakowane meszki włosowe) leki........chętnie listę na pw.

Swierzb może, ale rzadziej się przenosi. Niejednego kota ze śwerzbem miałam w domu. I odpukać nie złapałam. Co do leczenia nie mam doświadczeń. ( jak na razie tiaaa)

Posted

Cieszę się, że akcja szukania domu jest tak rozpowszechniona :)
Psiakowi nadaliśmy imię MOON w schronisku jest jako Mun.
Ma niesamowity apetyt wielka wole życia i przemiły charakter.
Resztę napisała Frotka ja jeszcze tylko dodam, że wyniki krwi ok. Wątroba zdrowa. Az cud...
A co do właścicieli to jego Pani umarła 3 lata temu, od tamtego czasu zajmował (a raczej nie zajmował) się nim jej syn. Moon został odebrany z udziałem Policji która się bardzo zaangażowała. Właściciela w domu nie było na jego szczęście bo Pana Policjanta ( co nie jest zbyt dziwne) poniosły nerwy...
Właściciel na pewno zostanie ukarany, nie tylko on, rodzina mieszkająca obok również.
Liczę że skoro tak dużo osób jest zaangazowanych w szukanie mu domu wkrótce się to uda. Powodzenia