Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przedstawcie swoje psiaki i załączcie zdjęcia.

Eeeee... :niewiem:
Przecież wszyscy nawzajem znamy swoje psiaki doskonale, a zdjęcia można pooglądać w Kundelkowej Galerii i w paru innych topikach... 8)

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Eeeee... #niewiem
Przecież wszyscy nawzajem znamy swoje psiaki doskonale, a zdjęcia można pooglądać w Kundelkowej Galerii i w paru innych topikach...

a gdzie jest kundelkowa galeria?? :oops:

nie umialam znalezc, wiec moze tutaj moge przedstawić Wam moje Kreciątko :D

Krecik trafił do nas (jak standardowo do tej pory kazdy nasz pies) po przejsciach :-?
z tego co wiem jestesmy jego 6 włascicielami, pies kiedy trafił do nas miał juz około pół roku|( a tylu wlascicieli!!!) i z pewnoscią wiele przeszedł. przyszedł do nas jako piesek ze znaczną krzywicą łapek, z brzuszkiem jak dziecko afrykanskie, z łysym ogonem, z rzadką sierścia (po tym jak wtedy wygladał nie spodziewalismy sie ze to bedzie pies długowłosy :o ) wierzcie mi, wyglądał okropnie.... było podejrzenie o nosówkę ale wyszlismy z tego dzielnie. potem przezywalismy kastrację ale pies najwidoczniej to olał bo po kilku dniach był jak nowonarodzony.
obecnie nie reaguje strachem na podniesioną rekę,siadał na komendę w ciagu pierwszych kilku dni pobytu u nas, pieknie aportował po tygodniu, uwielbia kiszone ogórki i skacze najwyżej na świecie :wink: obecnie nowa milosc to frisbee. :) oto nasz kochany KRECIK :oops: :oops:

:D :D :D przyznaje ze zdjecie jest nadwyraz udane, w rzeczywistosci piesuś nie ma az tak ładnego wyglądu jak na fotce, ale chyba nie musze mówic ze jest taaaaaaki kochany :P

Posted

MSMIMI napisał(a):

a gdzie jest kundelkowa galeria?? :oops:

:niewiem:
z nieznanych mi bliżej powodów, Kundelkowa Galeria została przeniesiona do Galerii ogólnej, gdzie zaginęła w tłumie... :cry:

Posted

Mamy dwa kundelki:
Starszą,mamę (znaleziona,podrzucona)malutka czarna z białą krawatką
mówię na nią babka ... :lol: :oops: :fadein:
to Czika

córeczka (z ostatniego miotu Cziki jaki miała)jasno żółciutka,pulchna Pereł(k)a z zakręconym jak u prosiaczka ogonkiem
Pyra,Peryła to moje kluskeczki.. :lol: :wink:

zdjęć nie posiadam ;)

• 3 weeks later...
Posted

Witam :)
Mam suczkę Dianę.
Znaleźliśmy ją około 2 lata temu DZIEN PO BOZYM NARODZENIU :(
Stała na klatce schodowej.. cała mokra od deszczu(padało)...trzęsąca się...
Gdy mnie zobaczyła zaczęła leciutko machać ogonkiem...od razu nam zaufała i podeszła do nas. Wystawiliśmy ogłoszenia, że znaleziono psa, ale nikt się nie zgłosił, więc została u nas:). Zapewne jest po cięzkich przeżyciach, ponieważ do dzisiaj nie udało nam się jej oduczyć "robienia" w domu. :((może WY mi z tym pomożecie??). Czasami się obraża, nie za bardzo lubi jak się ją głaska, chyba że sama o to poprosi. Wykonuje komendy takie jak: siad, leży pies, choć, daj głos, daj łapę, daj drugą łapę(jeżeli będziemy to powtarzać, będzie dawać łapy na przemian :D ) poliż(po ręce), hop, proś(czyli stanie na 2 nogach :))
Zdjęcia Diany:
http://img299.echo.cx/img299/5021/pies1lg.jpg
http://img299.echo.cx/img299/6614/pies12ux.jpg
http://img299.echo.cx/img299/3663/pies25yz.jpg
To moj wujek z psem :) ^
http://img299.echo.cx/img299/8694/pies37th.jpg

• 1 month later...
Posted

Mam psa kundelka o imieniu Dejzi ładne co nie? Polska nazwa to róża hihihi.
Jest Stara ma Chyba na ludkie ok. 79 lat. Ale nie wiem ile dokładnie jest cała Czarna oprucz brudki i łapek białych. Niestety nie mam zdjęcia.

• 11 months later...
Posted

Mam 2psiaki-5miesięczną Korę rasy Doberman i kundelka Tofika.Kora trafiła do nas z hodowli gdy miała 2miesiące a Tofika wzieliśmy ze wsi gdy miał 6tygodni.

• 2 weeks later...
Posted

Moja ukochana suczka Zuzia dołączyła do mojej rodziny 11 sierpnia 2003 roku. Nie wiem ile ma lat, prawdopowobnie około czterech. Wzięłam ją ze schroniska. Przypuszczam, że w poprzedniej rodzinie była regularnie bita , bo panicznie bała się ludzi. Przez długi czas kuliła się, chodziła smutna, zgarbiona, prawie nic nie jadła , każdy gwałtowny ruch wywoływał u niej strach. Dzisiaj Zuzia nie odstępuje nas na krok, najchętniej całe życie spędziła by tuląc się do nas. Uwielbia sport. Pływa, biega za rowerem w dystansach 10-60 km. Gdy płaczę- siedzi koło mnie i patrzy głęboko w oczy, gdy często chorowałam ( w pierwszym półroczu miałam 268 godzin nieobecności) wtedy wspierała mnie, przychodząc i czule liżąc moją dłoń. Jej mądre oczka potrafią wyrazić naprawdę wszystko. Kocham ją nad życie.

http://www.zuzia78.pupile.com/

Galeria- Czas na Zuzannę- CnZ

Posted

Moja ukochana suczka Zuzia dołączyła do mojej rodziny 11 sierpnia 2003 roku. Nie wiem ile ma lat, prawdopowobnie około czterech. Wzięłam ją ze schroniska. Przypuszczam, że w poprzedniej rodzinie była regularnie bita , bo panicznie bała się ludzi. Przez długi czas kuliła się, chodziła smutna, zgarbiona, prawie nic nie jadła , każdy gwałtowny ruch wywoływał u niej strach. Dzisiaj Zuzia nie odstępuje nas na krok, najchętniej całe życie spędziła by tuląc się do nas. Uwielbia sport. Pływa, biega za rowerem w dystansach 10-60 km. Gdy płaczę- siedzi koło mnie i patrzy głęboko w oczy, gdy często chorowałam ( w pierwszym półroczu miałam 268 godzin nieobecności) wtedy wspierała mnie, przychodząc i czule liżąc moją dłoń. Jej mądre oczka potrafią wyrazić naprawdę wszystko. Kocham ją nad życie.
Czy ty nie przesadzasz z ilością km? Tyle to może biegać chart, a z "jamnikiem" bym nie ryzykowała :-/ Jeżeli kochasz Zuzię to ogranicz się do max 10 km.

Piesik, radziłabym ci zrobić sobie podpis z odsyłaczem do galerii. No bo skąd ktoś ma wiedzieć jaki jest do niej link, skoro nie masz go w podpisie? ;)