Jump to content
Dogomania

Czym karmicie swoje psiaki???

Recommended Posts

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bo maszerzy aby nie zamarznąć muszą mieć zawsze we krwi troszkę alkoholu . Ja bym zalecał koktajl o wdzięcznej nazwie " Hu Hu " . Aby go zrobić potrzeba 100ml. zimowego płynu do spryskiwaczy , 50 ml płynu hamulcowego i 30ml do smaku płynu Borygo . Napój podawć wstrząśnięty z lodem . Smaczego .

Posted

:-? Mmm, mniam... nie mogę się doczekać, kiedy bedzie odpowiednio niska temperatura, żeby skosztować.

A wracając do karmy, mój pies w wyprawce dla niemowlęcia od hodowcy dostał Eukanubę dla szczeniaków. I za nic nie chciał tego jeść, dlatego przeszliśmy na Hill's'a (wiedzialo bydlątko co najdroższe). Hill's jest sprowadzany do Polski przez związek weterynarzy (tak przynajmniej twierdzi nasz weterynarz), i jego jakość jest też regularnie sprawdzana. Mają wybór karmy w różnych smakach, dostosowane do psów w różnym wieku, różnej wielkości i z różnym zapotrzebowaniem na energię (np. karma dla psów aktywnych). Można ją dostać w dobrych sklepach zoologicznych :) Nie jestem dystrybutorem tej karmy!!!

No więc mój malamut nie jest wielbicielem suchej karmy, ale skoro nie ma wyboru, to jada wyłącznie Hill's; próbowalismy mu dawać inne karmy, albo mieszać inne karmy z Hill's, ale bestia wyjada tylko chrupki które lubi (toleruje), a inne zostawia.

Poza tym dostaje codziennie twarożek gruboziarnisty, od czasu do czasu jakieś surowe podroby, no i oczywiście paprykę. Czasem kradnie surowe ziemniaki z koszyka w kuchni.

Posted

ELO!!!

Tonto, jezeli chodzi o piwo, to pay jest prowodyrem(no wiesz, to juz zwichrowana psycha, rodzina patologiczna, itp...) Dominik....jestesmy z Toba!!

nie wierzcie w to co FP pisze :) ja pochodze z normalnej rodziny... a piwo lubie wypic jak kazdy ;)

• 2 weeks later...
Posted

Witam.

Mam problem Urwisek przestał jeść :( - tzn. zawsze wieczorem w godz. 18-19 dostawał michę jedzenia i pochłaniał ją z wielkim apetytem, na suchą karmę nie spojrzał. Od 4-5 dni nie interesuje go gotowany kurczak, puszka, ryż, kasza z dodatkami - obecnie zjada niewielkie ilości suchej karmy, chętnie zje jabłko, żołty ser, jajko - natomiast podstawowe jedzenie np. krczaka zakopuje.

Wiem że huskie robią głodówki ale on (7 m-cy) 4-5 dni?

Zastanawiam się czy nie jest to błąd z mojej strony, może zbytnio miał dogadzane z jedzeniem (nie zjedzone jedzenie wyrzucane i nowe inne).

Od domowników dostaje jedzenie do 14.00, potem 18-19.

Nie zauwarzyłem aby mu coś dolegało - jest radosny i skory do zabaw.

I jeszcze jeden problem - od pewnego czasu nie śpi w budzie tylko na trawniku :-? (przecież idzie zima a nie lato).