LakusiowaPani Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Prosze o pomoc !! Mam od tygodnia szczeniaczka rasy york!! Maluch ma 9 tyg i wazy 550 gr. Uwielbia jedzenie. I tu jest problem!! Maluch po jedzeniu ma strasznie duzy brzuszek. Dostaje 5 porcji w ciągu doby wielkosci łyzeczki od herbaty. Nie przekarmiam go i bardzo pilnuje dawek jedzenia. Po jedzonku robi kupke i znowu wszystko wraca do normy. Jednak nie pokoi mnie ten duuuzy brzuszek po jedzeniu. Moze to słabe powłoki brzuszne??? Maluch jest zdrowy i systematycznie odrobaczany( juz 3 razy). Moze wiecie cos z własnego doswiadczenia i powiecie mi jak długo to moze trwac albo kiedy sie z tego wyrasta. Bardzo sie martwie. P.S. Maluch był najmniejszy z miotu i nadal jest maluuuutki. :roll::p Prosze o rady!!Z góry dziękuję:p Quote
miniaga Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Czy maluch pije po jedzeniu? Radziłabym się skonsultować z wetem, ale przypuszczam, że maluch przy jedzeniu lub piciu nałykał się powietrza. Ma to miejsce wówczas, gdy mały je lub pije łapczywie. Moja wetka poleciłam mi na taki problem kropelki Bobotic (dla małych dzieci) i rzeczywiście dają sobie radę. Powiększenie brzucha może mieć wiele przyczyn, dlatego warto powiedzieć o tym wetowi!!!!!!!!!!! Quote
LakusiowaPani Posted July 7, 2009 Author Posted July 7, 2009 Maluch rzeczywiscie je bardzo łapczywie. Nie wiem tylko dlaczego przeciez jedzenie dostaje regularnie i nikt go mu nie zabiera ani nie podjada. Moze kropelki pomogą!!!! Jutro ide do weta na szczepienie i zapytam o kropelki. Na ostatniej wizycie ( przy odrobaczaniu) wet powiedział ze maluch to okaz zdrowia ale zanim poszłam do weta mały zrobił kupke i nici z pokazania duzego brzuszka. Dzięki bardzo. ;) Quote
miniaga Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 U mne w zeszłym roku moja suka urodziła tylko jednego malucha. Aspen nie miał konkurencji w postaci rodzeństwa a mimo wszystko jadł jakby ktoś chciał mu tą miskę zabrać. Quote
Recommended Posts