Olga7 Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Poparłabym czynnie plany Elmiry ukarania oprawców i bandytów ,ktorzy skrzywdzili psa i chcieli jeszcze do dobić urządzając na bezbronnego psa polowania z drągami i latarkami ,aby czasem pies nie umknął bestiom w ludzkiej skórze :angryy: - Ich trzeba by tak potraktować, jak oni Reda - niech poczuli by ten ból, strach i cierpienie. Quote
Tola Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 olga7 napisał(a):Poparłabym czynnie plany Elmiry ukarania oprawców i bandytów ,ktorzy skrzywdzili psa i chcieli jeszcze do dobić urządzając na bezbronnego psa polowania z drągami i latarkami ,aby czasem pies nie umknął bestiom w ludzkiej skórze :angryy: - Ich trzeba by tak potraktować, jak oni Reda - niech poczuli by ten ból, strach i cierpienie. Ludzie nie chca mówić:shake: U nas na wsi pies traktowany jest przez większosc gorzej niz krowa czy kon. Nieliczni pomogli Redowi przezyc no i dali znac o jego cierpieniu. Dobrze ze zdązylismy. Wierzę, ze Red znajdzie wspaniały dom i zrobimy wtedy tu na wątku imrezkę;) Quote
Torusia Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Red musi być naprawdę psem fantastycznym skoro po tylu krzywdach jakich zaznał od ludzi to mimo wszystko ma zaufanie jest łagodny no i ten Jego uśmiechnięty pycholek,szczęścia piesku na nowej drodze życia :loveu: Quote
REJA Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Pieseczek w dobrych rękach na pewno szybko dojdzie do zdrowia.Tylko jakie on ma imię Red, czy Hrabia? Quote
Energy Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Rzeczywiście z taką ufnością patrzy jakby nigdy nie zaznał nic złego od człowieka. Będzie z niego super przyjaciel:loveu:ale teraz domków szuka się bardzo długo to może lepiej już ogłaszać:roll: Quote
marysia55 Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Energy napisał(a):Rzeczywiście z taką ufnością patrzy jakby nigdy nie zaznał nic złego od człowieka. Będzie z niego super przyjaciel:loveu:ale teraz domków szuka się bardzo długo to może lepiej już ogłaszać:roll: Energy żeby ogłaszać potrzebne są teksty i te na allegro i te na portake prozwierzęce Quote
Murka Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Red to bardzo spokojny pies. Ogonek uruchamia się ilekroć się coś do niego powie :cool3: Bardzo lubi głaskanie. Śmieszny jest, bo właściwie cały czas trzyma ogon jak antenę i nie mogę wyczaić jakie ma zamiary wobec innego psa. Jak na razie oczywiście nie okazał agresji, ale dziwnie się przygląda i nie wiem jakie ma zamiary :razz: Co ciekawe pięknie załatwia sie poza boksem, nie oddala się od niego, lubi w nim się wylegiwać nawet jak jest otwarty. Chyba czuje się bezpiecznie, co mnie cieszy. Oczywiście lubi też chodzic za człowiekiem i nadstawiać głowę na miziaki ;) Choć jeszcze trochę niepewnie, jakby nie mógł uwierzyć, że nikt go nie przegania. Opatrunek się na razie trzyma. Mamy pilnować, aby się nie zamoczył, więc jak jest rosa na trawie lub po deszczu to owijam łapkę folią. Quote
Ra_dunia Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Kochany psiak. Tyle złego doznał od ludzi a nadal ufa... Quote
MyrkurDagur Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Cieszę się, że ten biedak jest już bezpieczny... Piesku, teraz wiesz co to prawdziwy spokój i radość... Quote
Energy Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 marysia55 napisał(a):Energy żeby ogłaszać potrzebne są teksty i te na allegro i te na portake prozwierzęce Wiem Marysia, ja tylko piszę co myślę bo Tola sie zastanawia czy już: Tola napisał(a):Tak myslę, czy prosic juz o ogloszenia czy jeszcze trochę poczekac... A ponieważ jest sezon wakacyjny i w ogóle jakiś mało adopcyjny to uważam, że można prosić już:roll: Quote
mru Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Murka napisał(a):RŚmieszny jest, bo właściwie cały czas trzyma ogon jak antenę i nie mogę wyczaić jakie ma zamiary wobec innego psa. Jak na razie oczywiście nie okazał agresji, ale dziwnie się przygląda i nie wiem jakie ma zamiary :razz: o to znaczy nie boi se psiaków :) jest pewny siebie, fajnie pewnie nie bedzie atakował ale chyba dominuje je troche tym ogonem :) ale on jest ładny, kurcze :roll: Quote
milosnicy zwierzat Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 biedactwo jak ludzie mogą tak traktować zwierzęta:placz: dobrze że jesteś bezpieczny Quote
Murka Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Przyszły wpłaty: 20 zł sacred PIRANHA 30 zł becia222 50 zł stonka1125 30 zł p.Anna z Werbkowic 10 zł izzie1983 10 zł eloise 10 zł Olga7 30 zł Ukryty Smok Quote
Ulka18 Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Murka napisał(a):Oczywiście lubi też chodzic za człowiekiem i nadstawiać głowę na miziaki ;) Choć jeszcze trochę niepewnie, jakby nie mógł uwierzyć, że nikt go nie przegania. Na pewno trudno mu uwierzyc, ze sa ludzie, ktorzy nie bija, nie przeganiaja. Dobrze, ze mial tam pod tymi blokami chociaz te panie, ktore go dokarmialy. A teraz to juz moze smialo patrzec przed siebie, a nie tylko za siebie, dom na pewno sie znajdzie. Quote
Ra_dunia Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 jasne, że się znajdzie :) słodziak z niego :loveu: wiele osób wzruszy jego historia... Quote
Tola Posted July 9, 2009 Author Posted July 9, 2009 Ulka18 napisał(a):Na pewno trudno mu uwierzyc, ze sa ludzie, ktorzy nie bija, nie przeganiaja. Dobrze, ze mial tam pod tymi blokami chociaz te panie, ktore go dokarmialy. A teraz to juz moze smialo patrzec przed siebie, a nie tylko za siebie, dom na pewno sie znajdzie. Ja tez mam taką nadzieję. Tak się cieszę, ze nasz Czerwony Hrabia Red czuje sie bezpieczny, ze nie jest juz zdezorientowany, bo raz na klatce schodowej spotykały go kopniaki, a innym razem był głaskany. Piesku kochany teraz będzie juz tylko dobrze:loveu: W niedzielę wyjezdzam na tydzien, po powrocie zbiorę zdjecia, które porobi mu Murka i będę prosic o ogloszenia:loveu: Odwiedzajcie proszę piesia:loveu: Quote
Energy Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Hopaj Redzik, teraz już musi być tylko dobrze:loveu: Oby łapka dobrze się zrosła:p Quote
Ulka18 Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Slonko swieci, jest przyjemna pogoda, Redzik na pewno sie wyleguje i odpoczywa w spokoju po tylu latach zycia w stresie i nerwach. Quote
Energy Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Tak pewnie biega sobie po trawce i dziwi się, że nie musi już uciekać :p Quote
ala123 Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Piesku,jeżeli wszystko odbędzie się zgodnie z planem, to odwiedzę Cię u Murki w poniedziałek i pomerdam za uszkiem. Quote
Energy Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Murka a jak Redzik? Nic więcej nie "wyszło" złego? Quote
Recommended Posts