Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tola, mam jeszcze pytanie. Byłam wczoraj dowiadywać się o sterylkę dla Reda, jak to wygląda, jak przebiega zabieg i rekonwalescencja i moja wetka prosiła zapytać, czy my cokolwiek wiemy na temat tego, jak Red znosi znieczulenia i narkozę. Powiedziałam, że raczej nie wiemy, ale na wszelki wypadek pytam. Ustaliłam z Murką, że damy Redowi kilka tyg. na zaaklimatyzowanie się, bo sterylka nawet psiora to jednak zabieg chirurgiczny, a on będzie miał stres, zmianę miejsca i klimatu, więc ze 3-4 tyg. będą mu potrzebne zanim po przyjeździe zrobimy sterylkę, no ale lubię wszystko mieć zawczasu poukładane.

• Replies 826
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MagdaNS napisał(a):
Tola, mam jeszcze pytanie. Byłam wczoraj dowiadywać się o sterylkę dla Reda, jak to wygląda, jak przebiega zabieg i rekonwalescencja i moja wetka prosiła zapytać, czy my cokolwiek wiemy na temat tego, jak Red znosi znieczulenia i narkozę. Powiedziałam, że raczej nie wiemy, ale na wszelki wypadek pytam

Red miał z tego co pamiętam podawane znieczulenie do Rtg, jak byłam u niego w klinice to miał jeszcze wenflon i był smutasowaty, ale nikt mi nie mówił, że działo się coś złego. Na pewno Murka będzie wiedziała coś więcej:p
Magda a jaką masz adresówkę, bo zakręcane lubią się same odkręcić.

Posted

MagdaNS napisał(a):
Tola, mam jeszcze pytanie. Byłam wczoraj dowiadywać się o sterylkę dla Reda, jak to wygląda, jak przebiega zabieg i rekonwalescencja i moja wetka prosiła zapytać, czy my cokolwiek wiemy na temat tego, jak Red znosi znieczulenia i narkozę. Powiedziałam, że raczej nie wiemy, ale na wszelki wypadek pytam. Ustaliłam z Murką, że damy Redowi kilka tyg. na zaaklimatyzowanie się, bo sterylka nawet psiora to jednak zabieg chirurgiczny, a on będzie miał stres, zmianę miejsca i klimatu, więc ze 3-4 tyg. będą mu potrzebne zanim po przyjeździe zrobimy sterylkę, no ale lubię wszystko mieć zawczasu poukładane.

Niewiele wiem; w czasach przed Murką Red mial badaną zlamana łapkę i zakladany gips, ale bylo to prawdopodobnie robione bez znieczulenia...
Myslę, ze trzeba się trzymac tego, co napisala Energy i moze popytac jeszcze Murkę...

Posted

Energy napisał(a):
Magda a jaką masz adresówkę, bo zakręcane lubią się same odkręcić.

Mam adresówkę w postaci wygrawerowanej blaszki, z jednej strony imię, a drugiej adres i mój telefon, przypinane na takie kółeczko jak do kluczy. Kolusia biega z taką już 2 miesiące i jest OK.
Bardzo dziękuję za info w sprawie znieczulenia Reda.

Posted

MagdaNS napisał(a):
Mam adresówkę w postaci wygrawerowanej blaszki, z jednej strony imię, a drugiej adres i mój telefon, przypinane na takie kółeczko jak do kluczy. Kolusia biega z taką już 2 miesiące i jest OK.
Bardzo dziękuję za info w sprawie znieczulenia Reda.

A to taka sama jak mają moje suczydła, u nas sprawdza sie juz od prawie 2 lat. I przeżyła nawet morskie kąpiele;)
Tola ale Redzik był już wtedy u Murki jak robiłam mu fotki w klinice, to właśnie o łapkę chodziło. Miał kontrolne rtg, przed planowaną operacją, ale na szczęście nie trzeba było jej robić, bo łapka zaczęła się zrastać:p

Posted

Energy napisał(a):
A to taka sama jak mają moje suczydła, u nas sprawdza sie juz od prawie 2 lat. I przeżyła nawet morskie kąpiele;)
Tola ale Redzik był już wtedy u Murki jak robiłam mu fotki w klinice, to właśnie o łapkę chodziło. Miał kontrolne rtg, przed planowaną operacją, ale na szczęście nie trzeba było jej robić, bo łapka zaczęła się zrastać:p

Wiem:)
Ale Redzik byl tez u weta tam u siebie na wsi, rok wzcesniej, jak po raz pierwszy mial zlamana tę łapkę. Pojechaly z nim wtedy te panie, ktore go dokarmialy.
Jak przyjechal do Murki to probowalam zdobyc jakies chociazby zaswiadczenie o tej wizycie, ale niestety nie udalo się.
Redzik tyle przeszedl, bardzo sie cieszę, ze szczescie usmiechnelo się i do niego:)

Posted

Tola napisał(a):
Wiem:)
Ale Redzik byl tez u weta tam u siebie na wsi, rok wzcesniej, jak po raz pierwszy mial zlamana tę łapkę. Pojechaly z nim wtedy te panie, ktore go dokarmialy.
Jak przyjechal do Murki to probowalam zdobyc jakies chociazby zaswiadczenie o tej wizycie, ale niestety nie udalo się.
Redzik tyle przeszedl, bardzo sie cieszę, ze szczescie usmiechnelo się i do niego:)

A to o tym nie wiedziałam:p
Biedaczek tyle przeszedł, dobrze, że się do niego szczęście uśmiechnęło, taki był strasznie smutny jak u niego wtedy byłam. A przy tym patrzył tak ufnie. To wspaniały psiak, zasługuje na najlepszy dom pod słońcem. Oby już zawsze był szczęśliwym i radosnym psiakiem:lol:

Posted

Właśnie kompletuję papiery Reda i mam tylko jedno jego RTG. Z notatek n.t. wydatków się zgadza, choć wydawało mi się, że miał conajmniej dwa razy robione prześwietlenie :roll:
W każdym razie przy tym RTG miał na pewno podawaną narkozę i nie było żadnych komplikacji.

Madziu, to RTG oczywiście pakuję razem z książeczką zdrowia i samym Redem :p

Posted

[quote name='Murka'] Madziu, to RTG oczywiście pakuję razem z książeczką zdrowia i samym Redem :p
Bardzo dziękuję Murka :loveu:
Nowe miejsce Kolusi i Reda już przygotowane :loveu: TZ się śmieje, że tylko firanek w oknach garażu brakuje na powitanie Reda.:evil_lol:
Wczesnym wieczorem pojechałyśmy z Martusią (moja niespełna 3-letnia córeczka) do sąsiada stolarza, bo musiałam mu pomóc w zapakowaniu "opakowania" do budek Kolusi i Reda do samochodu. Martusia pyta mnie : Mamusiu, ale czemu ta buda jest taka duża, przecież Kolusia nie jest taka ogromna. Tłumaczę jej: bo jutro przyjeżdża do nas drugi piesek, ma na imię Red czyli Czerwony. Na co Martusia zawołała uradowana: Mamusiu, on sie nazywa Red Czerwony? No to pięknie !!! :loveu:
Sąsiad nie zdążył zrobić "przedniej" części obudowy, bo mu wyrzynarka padła, ale na razie nie ma mrozów. Śmieję się, że teraz jest stan surowy otwarty, bo widać styropian od środka :). No teraz i legowisko przed budkami jest dwa razy większe, dwie poduszki, dwa kocyki, tę noc Kolusia będzie spać jak hrabianka :). Ciekawe, czy tam jutro wpuście Reda do spania :evil_lol: Oby tak :)