efra-husky Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Może i my się pojawimy :) Wszystko zależy od naszej pierwszej wystwy we wrześniu w Chorzowie. Jak suńka będzie odpowiednio przygotowana to i my zawitamy w Poznaniu (tym bardziej, że w przyszłym roku światówki nie przepuścimy :wink: ) Quote
Chima Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 @All Mam pytanie...w tym roku Europa Śr. i Wsch. jest w Arad...ok... Gdzie natomiast jest planowana wystawa w roku 2006...nigdzie nie mogę znaleźć zajawki na ten temat...jeżeli ktoś coś wie to proszę o informację... Quote
dorotal Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 Wrzucilam na moja strone w dziale informacje hotele w Aradzie Quote
Ajrisz Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 Sluchajcie, ja chyba pojade, temat doczytalam do dzialu 6 < wybaczcie > i nie wiem co ostatecznie z tymi badaniami krwi. Mozna jechac bez? Quote
PARSONRK Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 Ja chyba pojadę z jednym lub dwoma parsonami :lol: Quote
maga18 Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 ze strony o/Poznan, ze strony www.zkwp.pl, ze swojego ZK, z ulotki o wystawie w poznaniu :lol: Quote
Daisunia Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 nie zauważylam :oops: ze na stronie jest formularz :oops: :oops: a jak tam jest taka rubryka "nazwa psa" a potem "Przydomek Hodowlany" to mam wpisac tak (w pierwszej) DAY TRIPPER a w drugiej Dancing Storm ? Quote
maga18 Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 tak :D oni w katalogu wtedy beda wiedzieli co napisac z duzych a co z malych liter ;) bo cale zgloszenie wypelniasz DRUKOWANYMI !! :lol: Quote
Toller Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 I my, ale to bardziej z konieczności bo tam mają się odbyć badania PRA, a na wystawę mieliśmy już nie zgłaszać...... Quote
maga18 Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 no wlasnie PRA :roll: wiadomo juz cos wiecej na ten temat ?? Quote
lidush Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 Wiadomo :) Testy będą o 25% tańsze ze względu na program clinic20/20, na który udało nam się załapać dzięki dość dużemu zainteresowaniu i zgłoszeniu się 20 chętnych do przebadania swoich piesków :D Quote
maga18 Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 a ile w sumie takie badanie ebdzie kosztowało ?? moze bede 21 ;) Quote
lidush Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 147usd +koszty wysyłki+ upuszczenie krwi, probówka, specjalny woreczek i trochę folii bąbelkowej. Quote
maga18 Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 te koszty wysylk, woreczki i probowki sa w liczone w te 147 USD czy nie?? Quote
Amika Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 :oops: oświećcie mnie prosze, co to jest PRA ?? :oops: Quote
maga18 Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 Amika napisał(a)::oops: oświećcie mnie prosze, co to jest PRA ?? :oops: PRA to Postępujący zanik siatkówki i jest to choroba dziedziczna Quote
UTAAP Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 A skad wy wogole o tych badaniach wiecie :o ???? Na stronie oddzialu nie ma zadnych informacji i ja wogole pierwsze slysze na ten temat :eek3: !! Jak sie mozna na te badania zalapac - czy jest jakas specjalna lista??? no i wlasnie - ile to razem(z tymi woreczkami, probowkami, itd.) bedzie kosztowalo??? :fadein: Quote
maga18 Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 ja wiem stad, ze na topic o grzywaczach tu na dogo ktos napisal info ;) a z tego co widze to wszystkim zajmuje sie lidush i chyba ona moze udzielic wiecej informacji na ten temat :D Quote
UTAAP Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 lidush, pllliiiiiizz, napisz cos wiecej o tych badaniach tutaj albo na priv(obojetnie) :modla: Quote
lidush Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 Właśnie wróciłam z psiego spacerku i już piszę :) Na stronie oddziału nie ma żadnego info bo oddział tego nie organizuje. Być może takie info się pojawi, ale to jeszcze nic pewnego. Postanowiliśmy ze znajomymi zorganizować grupową wysyłkę materiału do zbadania w laboratorium Optigen a gdy okazało się, że jest wielu chętnych to postanowiliśmy powalczyć o clinic20/20 no i udało się :D Szczegółowe informacje dotyczące testów dla poszczególnych ras oraz cennik znajdziecie na www.optigen.com/index.html Poniżej lista skopiowana z ww.strony American Cocker Spaniels - OptiGen® PFK test & prcd-PRA test American Eskimo Dogs - OptiGen® prcd-PRA test Australian Cattle Dogs - OptiGen® prcd-PRA test Australian Shepherds - OptiGen® CEA/CH test Australian Stumpy Tail Cattle Dogs - OptiGen® prcd-PRA test Basenjis - OptiGen® PK test Border Collies - OptiGen® CEA/CH & CL tests Briards - OptiGen® CSNB test Bullmastiffs - OptiGen® Dominant PRA test Cardigan Welsh Corgis - OptiGen® rcd3-PRA test Chesapeake Bay Retrievers - OptiGen® prcd-PRA test Chinese Cresteds - OptiGen® prcd-PRA test Dachshunds - OptiGen® NARC test Doberman Pinschers - OptiGen® NARC test English Cocker Spaniels - OptiGen® prcd-PRA test English Springer Spaniels - OptiGen® PFK test Entlebucher Mountain Dogs - OptiGen® prcd-PRA test German Shorthaired Pointers - OptiGen® CD test Irish Setters and Irish Red & White Setters - OptiGen® CLAD & rcd1-PRA tests Labrador Retrievers - OptiGen® prcd-PRA & NARC tests Lancashire Heelers - OptiGen® CEA/CH test Mastiffs - OptiGen® Dominant PRA test Miniature Poodles - OptiGen® prcd-PRA test Miniature Schnauzers - OptiGen® Type A-PRA test Newfoundlands - OptiGen® Cystinuria test Nova Scotia Duck Tolling Retrievers - OptiGen® prcd-PRA test Portuguese Water Dogs - OptiGen® prcd-PRA test Rough Collies - OptiGen® CEA/CH test Samoyeds - OptiGen® XL-PRA test Shetland Sheepdogs - OptiGen® CEA/CH test Siberian Huskies - OptiGen® XL-PRA test Sloughis - OptiGen® rcd1a-PRA test Smooth Collies - OptiGen® CEA/CH test Toy Poodles - OptiGen® prcd-PRA test Co do kosztów to jest to pomniejszona o 25% cena wybranego testu plus koszty wysyłki (uzależnione od liczby chętnych) a dodatkowo dochodzą niewielkie koszty związane z pobraniem krwi i opakowaniem probówki w odpowiedni woreczek i folię bąbelkową (koszt woreczka 5pln) Lista wstępnie istnieje bo chodziło o zebranie 20 chętnych by załapać się na zniżki ale i tak trzeba będzie odpowiednio wcześniej się zgłosić np. do mnie bo kupimy te specjalne woreczki i musimy wiedzieć dla ilu osób. Musimy też w przybliżeniu wiedzieć ile probówek i strzykawek ma naszykować wet. Quote
UTAAP Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 Dzieki lidush :D No coz, mojej rasy nie ma na tej liscie, wiec pytam tylko z ciekawosci - co to jest "clinic20/20", bo jakos na tej stronie nie moglam sie doczytac :oops: ? Rozumiem, ze to jakas promocja, ale konkretnie.... :fadein: Quote
Recommended Posts