Jump to content
Dogomania

Puchar Europy Srodkowej i Wschodniej - Poznan 2005

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nitor-Nivalis... Ja mam jeszcze pytanko. Rozumiem, że jak nie dostałam w liście talonu na katalog, to nie mam co na niego liczyć?

Dziwne. To moja 4 wystawa w szczeniakach i katalogu nie otrzymałam tylko w Zabrzu, ale tam cena zgłoszenia szczyla to było zaledwie 20 zł. Wszystkie pozostałe (nawet w Rybniku przy 25 zł!) obejmowały także cenę katalogu.

Posted

No masz, taaaki dlugi post wysmazylam i zniknal gdzies w eterze :(

Ok, kwestia tego, co moze robic przed ocena sedzia, a czego nie moze zostala wyjasniona.
Natomiast nie powiecie mi chyba, ze sedzia nie ma fizycznej mozliwosci zerkniecia do katalogu przed ocena, bo w to nie uwierze, chyba ze sie zaraz dowiem, ze sedziowie trzymani sa w zamknieciu, a na ring odprowadzaja ich ochroniarze ;)

Czyli tak jak myslalam, nie ma formalnych przeszkod w publikacji katalogu przed wystawa, chyba ze przeoczylam jeszcze jakis paragraf.
Zreszta, skutecznosc takiego srodka zaradczego jest niska w porownaniu z korzysciami jakie ze soba niesie dla wystawcow publikacja stawek przed wystawa.
Chcecie powiedziec, ze Katowice, Krakow, Sopot, Warszawa, Wroclaw (mozna bylo poznac stawke przez tel) i pewnie jeszcze ktos dupuszcza sie naruszenia regulaminu i nikt "z gory" na to nie reaguje?

Nie zacietrzewiajcie sie tak, bronicie jak lwice swojego oddzialu - ok - ale mozna przeciez podyskutowac, rozwazyc inne mozliwosci, propozycje. Wszyscy jestesmy ludzmi i chyba miedzy innymi po to rozmawiamy, zeby nam sie wszystkim zylo jak najlepiej? :)

Posted

to ja cos dodam...
to dopiero druga wystawa (po opolskiej), przed ktora otrzymalam w regulaminowym terminie potwierdzenie przyjecia mojego psa na wystawe. przyznam, ze to mile nie?
-przewaznie potwierdzenie przychodzilo dzien, dwa przed wystawa (albo wcale) i czlowiek sie stresowal czy wszytsko ok

Nitor-Nivalis napisał(a):
To ja już wyjąsnie Stawki nie będą podane bo jak pisaliśmy wielokrotnie już wcześniej jest to niezgodne z regulaminem.
Natomiast w przyszłym tygodniu będzie w internecie plan sędziowania ze wyszczególnionymi ilościowo rasami.

hmm czyzby pracownik ZKWP nie odroznial stawki od planu sedziowania?
w mailu wyraznie poprosilam o "stawke" a w odpowiedzi dostalam info, ze bedzie na stronce :roll:
chyba ktos by mi napisal, ze podawanie stawek jest niezgodne z regulaminem?
...z reszta pozyjemy, zobaczymy :lol:

Posted

Wiesz oczywiscie sedzia tylko czlowiek i pomimo zakazu jaki sie na niego naklada, nie trzyma sie ich w zamknieciu, Jednak do momentu wystawy czyli do 6 listopada katalog jest ściśle tajny i nie ma prawa go nikt zobaczyc - i oddzial sie tego trzyma.
Oczywiscie nie ma przepisu ktory mowi o zakazie podawania stawek w internecie ale sedziowie rowzniez korzystaja z internetu.
Inna sparwa jest taka ze wielu wstawców po zapoznaniu sie z konkurencja - nie ma zamiaru przyjechac juz na wystawe a tym bardziej za nia placic - i nikt tego faktu nie zaprzeczy - sama znam takie przypadki.
Dlatego nie wiem czy jest to az tak bardzo komus potrzebne bo w koncu do czego, moda na umieszczanie katalogow w internecie pojawila sie dosc niedawno - wiele wiele lat nie bylo takiej mozliwosci a wystawy byly organizowane i nikt z tego tytulu problemu nie robil. ALe w zwiazku z tym ze inne oddzialy podaja takie informacje publiczne stalo sie to juz regula i kazdy kto zachowuje sie zgodnie z przyjetymi normami jest juz bee.

Nie rozumiem jaki widzisz problem w tym ze stawki nie poznasz, skoro chcialas przyjechac na wystawe to nie zaleznie chyba od konkurencji, dostalas potwierdzenie dwa tygodnie przed wystaw badz dzwonilas wczesniej by potwierdzic przyjecie swojego psa, wiec wszytsko co potrzebne do pokazania swojego pieska juz masz - wiec w czym problem - w tym ze lepiej znac konkurencje i nie wiem przygotowac sie psychicznie !!!!

Posted

racja. zobaczymy jak to bedzie.

nie widze nic dziwnego w tym, ze chce sie wiedziec z kim staniemy w ringu :roll:
ja juz od dawna wiem, ze w swojej klasie nie bedziemy miec konkurencji ( wystepujemy pierwszy raz w posredniej), choc weimarow jest sporo zgloszonych. moje zapytanie do Oddzialu wyslalam raczej dla zweryfikowania danych i tyle.

tak sobie mysle, ze nawet gdybym miala startowac w doborowej stawce, nie zrezygnowalabym chocby dlatego, ze zaplacilam, i ze kazdy sedzia ocenia inaczej, wiec zawsze jest szansa wygranej nawet z jakims super utytuowanym okazem
:D

Posted

An3czka moze i ty bys nie zrezygnowala ale naprawde jest sporo osob ktore po obejrzeniu stawki stwierdzaja a nie warto, i tak przegram.
Ja tez jestem wystawcą i tez chcialabym wiedziec co mam w konkurencji - jednak nie zmienia to faktu ze i tak pojade i wystawie nie zaleznie od tego co w klasie jest. Dlatego nie wiem czy jest to az tak bardzo istotne skoro - zglaszamy pieska z mysla wyjazdu i nie zaleznie od konkurencji i tak go prezentujemy. Mysle ze czasem nie warto nawet jej znac - szkoda sie stresowac przed wystawa :) a czasami moze nastapic mile zaskoczenie :)

Posted

zle mnie zrozumialas. kwestia tego, ze stawek sie nie podaje nie smuci mnie szczegolnie.
ja jestem osoba nerwowa i i tak stresuje sie wystawa jako taka :oops:
...ten moment, kiedy otwieram nerwowo katalog, szukam strony z weimarami... :evilbat:
hihihi

Posted

Nitor-Nivalis, ja tego nie postrzegam w kategorii problemu, problemem to jest glod w krajach trzeciego swiata, a nie to, ze nie wiem z jakimi psiutami ewentualnie przyjdzie mi stanac w szranki ;)

Dziwi mnie po prostu robienie tajemnicy ze stawek, wystawiam od niedawna, ale to jest pierwsza wystawa, przed ktora ktos mi odmawia podania stawki i... pierwsza, przed ktora tak naprawde to ma dla mnie jakies znaczenie.
W zwiazku z powyzszym smiem twierdzic, ze nie jest to jakas ogolnokrajowa tendencja, ze stawki sa tajne.

Jesli chodzi o osobiste powody, dla ktorych chcialabym poznac stawke, to sa one nastepujace: moj pies jest kompletnie lysy i wlasciciwie juz jestem prawie pewna, ze nie pojade na te wystawe (spokojnie, oplacona ;) ), ale jeszcze sie ludze, ze np. bedzie niezbyt mocna stawka i to, ze moj pies zle wyglada nie bedzie az tak razilo sedziego. Logiczne, ze skoro zle wyglada to nie powinnam z nim jechac, ale... to dluga historia, a jak jeszcze dodac do tego fakt, ze lubie wystawiac i jestem przekorna... ;) Tylko jakos rozsadek puka do pustego lebka, ze nie warto tluc sie 450km w tej sytuacji ;)

Posted

Nitor-Nivalis napisał(a):
An3czka moze i ty bys nie zrezygnowala ale naprawde jest sporo osob ktore po obejrzeniu stawki stwierdzaja a nie warto, i tak przegram.

ale zaplacic i tak musza... niezaleznie czy zrezygnuja z wystawy czy nie... wiec oddzial nic by nie stracil a ja osobiscie wole znac stawke wczesniej :D

Posted

a jak ktos sie boi i rezygnuje po zapoznaniu sie z konkurencja, no coz...
i tak kase z niego sciagna :evilbat:

ja sie bardziej obawiam takich sfrustrowanych ludziow, ktorzy na wystawie nabieraja przekonania, ze uczciwie nie wygraja i posowaja sie do roznych dziwnych zachowan.

przyklad znajomej z ostatniej wystawy w Bratyslawie.
jej weimar spokojnie sobie spal a tu prawie biegnie na nich facio z weimarskim szczeniakiem i fru malucha doroslemu samcowi przez grzbiet przewleka. po co? - zeby sedzia pomyslal, ze dorosly samiec niezrownowazony jest i sie na szczeniaczki rzuca. kolo mial pecha, bo zaspany pies nie zjarzyl o co chodzi i popatrzyl tylko pytajaco na facia i na swoja pancie i zasnal :lol:

Posted

Aha, Nitor-Nivalis, nie moge znalezc tego postu, ale ktos pisal, ze poznal stawke w drodze wyjatku, niestety nie zapamietalam nicka.
Chyba, ze i tym razem chodzilo o ilosc psow w klasie, no ale to juz chyba zadna tajemnica nie jest :roll:

Posted

maga18 napisał(a):
ale zaplacic i tak musza... niezaleznie czy zrezygnuja z wystawy czy nie... wiec oddzial nic by nie stracil a ja osobiscie wole znac stawke wczesniej :D

Wiesz z tym placeniem to roznie bywa... W koncu i tak beda musieli, ale nie ktorzy to za zeszloroczna wystawe do tej pory nie zaplacili... mimo wyslanych pism.

Posted

golden_owner napisał(a):
Aha, Nitor-Nivalis, nie moge znalezc tego postu, ale ktos pisal, ze poznal stawke w drodze wyjatku, niestety nie zapamietalam nicka.
Chyba, ze i tym razem chodzilo o ilosc psow w klasie, no ale to juz chyba zadna tajemnica nie jest :roll:

A czy jest to gdzies w tym temacie jesli tak to ja to wszytsko przeczytam,

byc moze chodzilo o ilosc co tajemnica nie jest bo oddzial w tej chwili podaje to telefonicznie a w krotce bedzie na stronie.

Posted

Cavalierka napisał(a):
Odierać pewnie odbierają, ale tyle osób do Związku dzwoni w tym samym czasie, że bardzo trudno za pierwszym razem już się dodzwonić :-? A o stawkę poprosiłam mailem i w ten sam dzień mi ją przysłali :D

Posted

Mnie chodzilo o inna wypowiedz, str. 21:

Ja sie stawke dowiedziałam, ale niestety z innego powodu, objetego tajemnica Z tego co ja wiem to podaja stawki ale tylko ilosciowe, a to tylko dlatego ze w komputerze takie zestawienie posiadaja w sekretariacie.