Savannah Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Nitor-Nivalis napisał(a): Oczywiście teren nie jest zasługą Poznania, choć w zasadzie ma w nim swój udział, bo w końcu można taka wystawę zorganizować w innym miejscu - wiel mamy dośćź sporych hali w Poznaniu. Wielkości ringó to napewno zasługa oddziału bo w koncu mogli by wszytsko wcisnąć w jedną największa hale - ale własnie po to by nie było ścisku (jak w Bydgoszczy, Katowicach czy chocby w Głogowie) jest rozrzucona na kilku halach. o to mi właśnie chodziło, i nie kierował mną w tym momencie wcale patriotyzm lokalny :wink: wiele osób narzeka na Poznań, bo to, bo tamto wogóle nie dostrzegając dużych plusów, jakie stwarza Oddział Poznań. Juz to że wystawa jest na terenie Miedzynarodowych Targów Poznańskich to jest bardzo duży plus, bo równie dobrze można zaoszczędzic i zrobic wszystko w jednej hali. Dokładnie, dobrym przykładem jest hala w Głogowie, Nowej Rudzie a nawet w Katowickim Spodku... Teraz może powtarzam Nitor Nivalis, to sami wystawcy stwarzają problem (oczywiście bez obrazy), bo gdyby się płaciło wczesniej to było by po sprawie. a tak to można na oddział zrzucac :x a jeśli chodzi o najważniejszą wystawe...no cóż uważam że Poznań jest podsumowaniem danego sezonu wystawowego, i mimo tego że są potem jeszcze wystawy ( Tylko 3! :Kielce, N.Ruda, Legionowo, nie liczac krajowej Terierów) to Poznań jest właśnie tą najwazniejszą wystawa w Polsce. Pozatym to właśnie w POZNANIU są Finały w konkurencji Młody Prezenter (bo nastepna wystawa czyli Kielce , punkty są już liczone na następny sezon)I najważniejsze jest to że wystawcy zagraniczni też tak uważaja, dla nich Poznań to renoma, i prestiż. Pozatym w Poznaniu jest fajne widowisko podczas finałów, a porównanie do Leszna Prestige, nie wiem czy jest trafione, przedewszystkim dlatego że Leszno to Prestige, a nawet 3 miejsc nie ma na niektórych konkurencjach finałowych, jak to było chocby w 2004 :-? Poznań też nie musi stosowac ograniczen ilosciowych dla psów 8) Pzdr Quote
AnkaW Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 NO TO JA WYSŁAŁAM ZGŁOSZENIE Z POTWIERDZENIEM WPŁATY TYDZIEŃ PRZED TERMINEM, WIĘC CHYBA DOSTANĘ KOMPLET :lol: Quote
Asiaczek Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Punkt widzenia = punkt siedzenia. Nie przekonałyscie mnie co do "wysokiej jakości" organizacji wystaw w Poznaniu. A szkoda. Bo liczyłam na ciekawe i wazkie argumenty. A tu...? Wszystko już było. Ja tez znam wystawy od kuchni. Pzdr. Quote
Tomek67 Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Może nawet komplecik - gumofilce i berecik (żebyś nie zmarzła Anka na hali :evilbat: :wink: ). A wiesz już o której wyjazd? Swoją drogą - to nie najlepiej jeśli o jakąkolwiek informację trzeba będzie wydzwaniać :( . Wolałbym cokolwiek na stronce przeczytać. No i ile mniej telefonów od takich jak ja :wink: Quote
maga18 Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Głogów ma małą hale bo wiekszej nie ma w pobliżu ;) Quote
Asiunia02 Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 jesli chodzi o stanie w kolejkach to jeszcze nigdy nawet z Poznaniu nie zdarzylo mi sie stac tak długo jak w Sopocie, a jednak mimo tego tą wystawę uwielbiam. Trzeba takze podkreslic, ze te hale nie sa tanie. Nawet sobie nie wyobrazacie jakie pieniadze maja z tego targi, a nie zwiazek. Jedyne a co mozna narzekac to hałas w niektorych halach, ale to juz niestety wina niektórych naszych pupilów :) Tak samo swoje słowa kieruje do Gosi: Temperatura w halach to nie tez wina zwiazku tylko tagrów, bo to oni maja kierownikow hali, ktorzy przez cała czas na swoich halach urzeduja i to oni maja obowiazek ogrzania hali, otwarcia drzwi itd. A ze wystawa jest w niedziele i oni zamiast pracowac to sami siedza w biurach to tez czasem moze tak sie zfarzyc, ze jest zimno. Ale mi to sie jeszcze nigdy nie zdarzyło, abym zmarzła. Moze to przez to, ze sie bardzo denerwuje. Zycze udanej wystawy !!! Quote
Asiunia02 Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Ja sie stawke dowiedziałam, ale niestety z innego powodu, objetego tajemnica :) Z tego co ja wiem to podaja stawki ale tylko ilosciowe, a to tylko dlatego ze w komputerze takie zestawienie posiadaja w sekretariacie. Quote
Asiaczek Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Maga18 i Tomek67 - o czym Wy piszecie? Zupełnie nie nadążam... Pzdr. Quote
Gośka Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 No wiesz nie wiem czy to akurat wina targów, bo facet z targów powiedział że bardzo chętnie włączyłby ogrzewanie ale niestety organizatorzy nie życzyli sobie bo to dodatkowe koszty, więc... Ja może też bym wytrzymała, ale nie będę narażać dzieci na zapalenie płuc w listopadzie :-? Quote
golden_owner Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Ja sie stawke dowiedziałam, ale niestety z innego powodu, objetego tajemnica Jakikolwiek powod by to nie byl, to dla mnie jest to nie fair - jak zwykle sa rowni i rowniejsi ;) Zreszta w ogole uwazam, ze robienie tajemnicy z tego kto jest zgloszony na wystawe nie jest dobrym pomyslem - ten, kto ma wiedziec i tak wie, sedziowie tez rzadko sa krysztalowi i nie zagladaja do katalogu przed ocena, wiec nie widze powodow, dla ktorych nie mozna podac stawek. Quote
Asiaczek Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 O zimnie na halach słyszałam już kilkakrotnie. Niektórym to nawet para buchała z ust... I nadal nie wiadomo, czy to wina ierownika hali, czy też organizatorów, którzy chcieli zaoszczędzić na kosztach. pzdr. Quote
maga18 Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 [quote name='Asiaczek']Maga18 i Tomek67 - o czym Wy piszecie? Zupełnie nie nadążam... Pzdr. o wystawie w Głogowie 8) Quote
Asiaczek Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 [quote name='golden_owner']Ja sie stawke dowiedziałam, ale niestety z innego powodu, objetego tajemnica Jakikolwiek powod by to nie byl, to dla mnie jest to nie fair - jak zwykle sa rowni i rowniejsi ;) Zreszta w ogole uwazam, ze robienie tajemnicy z tego kto jest zgloszony na wystawe nie jest dobrym pomyslem - ten, kto ma wiedziec i tak wie, sedziowie tez rzadko sa krysztalowi i nie zagladaja do katalogu przed ocena, wiec nie widze powodow, dla ktorych nie mozna podac stawek. Zgadzam się. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 [quote name='maga18'][quote name='Asiaczek']Maga18 i Tomek67 - o czym Wy piszecie? Zupełnie nie nadążam... Pzdr. o wystawie w Głogowie 8) Aaaa, wielkie dzieki. :) Pzdr. Quote
Savannah Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 [quote name='Asiaczek'] I nadal nie wiadomo, czy to wina ierownika hali, czy też organizatorów, którzy chcieli zaoszczędzić na kosztach. pzdr. Gdyby Oddział Poznań chciał zaoszczędzic na kosztach, nie robiłby wystawy na terenie Miedzynarodowych Targów Poznańskich :wink: Quote
Savannah Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 [quote name='Asiunia02'] Nawet sobie nie wyobrazacie jakie pieniadze maja z tego targi, a nie zwiazek. ! Zgadzam się z tym całkowicie :wink: Quote
Asiaczek Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Savannah - zastanów się, co piszesz. Raz piszesz, że Oddział nie oszczędza, bo organizuje wystawę na terenach Targów. A co to ma do rzeczy? Nic. A zaraz potem - że Targi mają z tego duże pieniądze, a Oddział ma zdecydowanie mniej. Lecz o zyskach nie rozmawiamy. Oba Twoje posty nie dają odpowiedzi na pytanie, kto jest odpowiedzialny za chłód na halach. Pzdr. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Myślę, że to trochę zagmatwana sprawa i chyba trudno będzie dojść do porozumienia. Ja do Poznania na wystawę jadę oczywiście i to po raz pierwszy w życiu :roll: Mam tylko nadzieję, że nie ee niemile zaskoczona organizacją itd. :wink: Quote
Asiaczek Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Cavalierka, napisz po powrocie swoje przemyślenia i opinię. Pzdr. Quote
Godelaine Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 A ja tak ciut z innej beczki... Mam ogromną nadzieję, że nie będzie powtórki z rozrywki i ring owczarków niemieckich będzie bardziej na boku (jeśli takowe na boku jest możliwe :-? ), a nie jak było ostatnio obok min. belgów. Hałas, który towarzyszy tej rasie (i to nawet nie o same psy chodzi, ale raczej o eee nazwijmy to atrakcje stworzone przez właścicieli podczas wystawiania) jest naprawdę cięzki do wytrzymania :-? Quote
gwiezdny-wyslannik Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Asiaczek, jasne i mam nadzieję, że raczej będę zadowolona, bo nie po to jedzie się 300 km żeby żałować, że się na daną wystawę pojechało 8) . Quote
Recommended Posts