Agappe Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 UTAAP napisał(a):Szukam transportu na te wystawe na trasie Warszawa-Poznan-Warszawa, dla 1 osoby i psa - czy ktos moze nas zabrac? Oczywiscie dokladam sie do kosztow paliwa. Ewentualnie prosze o namiary na tanie hotele z dobrym dojazdem do Targow :modla: ja szukam transportu tylko Warszawa-Poznań.. wrócić moge sama bez problemu.. ale w pierwszą stronę pkp nie chce z nami współpracować :( Quote
nefre Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 My w Poznaniu debiutujemy z moim goldasem w otwartej. A takie pytanie- bo ja laik jeszcze w tych tematach- przysyłają jakieś potwierdzenia zgłoszenia albo cos takiego? Quote
AnkaW Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Przysyłają potwierdzenie, najczęściej z numerkiem :lol: Quote
Savannah Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 AnkaW napisał(a):Przysyłają potwierdzenie, najczęściej z numerkiem :lol: i wlasnie z Poznania beda potwierdzenia prawdopodobnie bez numerka :-? Quote
dorotal Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Z tego co pamietam w tamtym roku dostalam potwierdzenie bez numerka Quote
Savannah Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 dorotal napisał(a):Z tego co pamietam w tamtym roku dostalam potwierdzenie bez numerka i zapewne musiałas stac potem w długiej kolejce na Targach :-? Quote
maga18 Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 bez??!! :o no nie!!!!! to juz przesada!!!! :x Quote
golden_owner Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Nefre, a jak sie nazywa Twoj golden? My tez bedziemy w Poznaniu, ale nie w klasie otwartej :) Savannah - to Twoj oddzial, to pewnie wiesz - czy plan sedziowania bedzie dostepny przed wystawa? Przyznam, ze barrrdzo mnie interesuje chocby ilosc psow w klasach (lub chociaz w naszej klasie), rowniez ze wzgledow praktycznych. Quote
Savannah Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 maga18 napisał(a):bez??!! :o no nie!!!!! to juz przesada!!!! :x no, nie az tak strasznie nie jest :evil: :wink: :wink: Pzdr Quote
Savannah Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 golden_owner napisał(a):Nefre, a jak sie nazywa Twoj golden? My tez bedziemy w Poznaniu, ale nie w klasie otwartej :) Savannah - to Twoj oddzial, to pewnie wiesz - czy plan sedziowania bedzie dostepny przed wystawa? Przyznam, ze barrrdzo mnie interesuje chocby ilosc psow w klasach (lub chociaz w naszej klasie), rowniez ze wzgledow praktycznych. jeśli zadzwonisz do mojego miasta, to powinni ci podac w krótkim czasie przed wystawa plan sędziowania :) :wink: Quote
Iwa-R Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Savannah.... wysłałam Ci wiadomość na PW, później jeszcze raz prosiłam o odpowiedź..... nic. Czyżbyś nie chciałą ze mną gadać? Quote
Savannah Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Iwa-R napisał(a):Savannah.... wysłałam Ci wiadomość na PW, później jeszcze raz prosiłam o odpowiedź..... nic. Czyżbyś nie chciałą ze mną gadać? Iwa-R, wybacz :oops: nie wiem czemu nie odpisałam Tobie, to był przypadek :oops: Bynajmniej, nie mam powodu by nie chciec :wink: moje niedopatrzenie :-? :oops: Quote
Iwa-R Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Savannah napisał(a):Iwa-R, wybacz :oops: nie wiem czemu nie odpisałam Tobie, to był przypadek :oops: Bynajmniej, nie mam powodu by nie chciec :wink: moje niedopatrzenie :-? :oops: Dzięki :wink: Quote
Asiaczek Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Savannah napisał(a):dorotal napisał(a):Z tego co pamietam w tamtym roku dostalam potwierdzenie bez numerka i zapewne musiałas stac potem w długiej kolejce na Targach :-? I miedzy innymi dlatego nie jeżdżę do Poznania... pzdr. Quote
golden_owner Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Ja do Poznania wybieram sie po raz pierwszy, mimo ze znajomi odradzali mi te wystawe - im bardziej odradzaja, tym bardziej jestem ciekawa czy sa malkontentami, czy naprawde jest zle ;) Czy naprawde nic sie nie da zrobic zeby bylo lepiej? Czy do oddzialu nie docieraja pogloski o niezadowolonych wystawcach? Nic na temat tej wystawy nie moge powiedziec od siebie, ale czesc moich znajomych na te wystawe nie jezdzi, czesc jezdzi (bo blisko, bo maja jakis powod i nie przeszkadzaja im niedogodnosci etc.) i narzeka... czy jest ktos zadowolony z tej wystawy? :roll: Quote
Savannah Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 golden_owner napisał(a):... czy jest ktos zadowolony z tej wystawy? :roll: Ja będe solidarna i powiem! Tak jestem zadowolona z tej wystawy. Nie patrze tutaj na organizacje, patrze na świetne tereny Targów Poznanskich, piękne duże ringi, oraz na fajne show podczas finałów 8) Trzeba dostrzec dobre strony :wink: Pzdr :) Quote
nefre Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 golden_owner napisał(a):Nefre, a jak sie nazywa Twoj golden? My tez bedziemy w Poznaniu, ale nie w klasie otwartej :) Vero z Tureckich Stoków. Pies ma 2 lata i nigdy nie był wystawiany, zdecydowałam sie tylko dla tego że ta wystawa jest własnie w Poznaniu i stwierdziłam, ze spróbować zawsze można :) zobaczymy co z tego wyjdzie Quote
maga18 Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Savannah napisał(a):maga18 napisał(a):bez??!! :o no nie!!!!! to juz przesada!!!! :x no, nie az tak strasznie nie jest :evil: :wink: :wink: Pzdr nie wyobrazam sobie stac w kolejce na jednodniowej miedzynarodowce :o tym bardziej ze az tak blisko do Poznania nie mam :( Quote
Nitor-Nivalis Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 To w takim razie ja coś napiszę, i stanę w obronie oddziału. No więc Jesli ktoś zapłacił za wytsawę przynajmniej tydzień przed wysyłaniem potwierdzeń to z całą pewnością numerek otrzyma. Z tego co się orientuje to potwierdzenia będa rozsyłane od przyszłego tygodnia. Planu godzinowego sędziowania nie będzie, ale można zadzwonić do oddziału i napewno powiedzą w jakiej kolejności będą sędziowane rasy. Stawek oddział niepoda bo jest to nie zgodne z regulaminem. Quote
Savannah Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Nitor-Nivalis napisał(a): Stawek oddział niepoda bo jest to nie zgodne z regulaminem. dokładnie :wink: Poznań ma wiele atutów, jesli chodzi o wystawe, na Międzynarodowych Targach Poznańskich, przedewszystkim renome 8) niewiele miast w Polsce może się poszczycic takim terenem :wink: Pozatym to jest najważniejsza wystawa w roku, która zamyka i podsumowuje sezon wystawowy. Tak jak już pisałam trzeba dostrzegac dobre strony wystawy w Poznaniu, bo ta wystawa ma więcej plusów niż minusów! Pzdr Quote
Asiaczek Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Spoko, spoko! Więcej plusów niż minusów?! Aby na pewno?! Oj, nie przesadzajcie. Tereny - owszem, ale czy to zasługa Oddziału, że te tereny są? Przecież nie. Obecnie Poznań już nie kończy sezonu, bo po Poznaniu są jeszcze inne wystawy. No i to stanie po numerek (i nieistotne jest, czy wysłałam pieniądze na 2 dni przed wystawą czy na miesiąc przed).Kolejka jak w okresie stanu wojennego po mięso! Przecież to śmieszne, aby tak duży Oddział nie był w stanie porządnie zorganizować odbioru numerów i wydawania katalogów. Oprawa finałów - Opole i Leszno (Prestige!) też ma wspaniałą oprawę.Może i inne oddziały też. Spójrzcie prawdzie w oczy i "patriotyzm lokalny" zostawcie na boku. Naprawde uważacie, że wystawy w Poznaniu są aż tak SUPER zorganizowane!? Oj, chyba nie.... Pzdr. Quote
Nitor-Nivalis Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Ja patriotyzm lokalny zostawiam na boku, ale znam organizacje od kuchni. Oddział wysyła numerki jesli wystawa jest opłacona przed wysłaniem potwierdzenia, no trudno żeby numerki były wysyłane gdy ktos zaplaci po wysłaniu potwierdzenia. Kolejek strasznie wielki sobie nie przypominam - ale ci co w niej stoją są sobie sami winni wystarczyło by za wystawę zapłcić w odpowiednim terminie i już byłoby po sprawie. Dobrze zorganizowane "sprawy numerkowe " ma napewno Leszno. Ale jeśli mówimy o wielkości ringów czy organizacji technicznej to pozostawia to wiele do życzenia i Poznań moim zdaniem jest tutaj nie zastopiony. Oczywiście teren nie jest zasługą Poznania, choć w zasadzie ma w nim swój udział, bo w końcu można taka wystawę zorganizować w innym miejscu - wiel mamy dośćź sporych hali w Poznaniu. Wielkości ringó to napewno zasługa oddziału bo w koncu mogli by wszytsko wcisnąć w jedną największa hale - ale własnie po to by nie było ścisku (jak w Bydgoszczy, Katowicach czy chocby w Głogowie) jest rozrzucona na kilku halach. Quote
Gośka Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Mnie w pamięci została wystawa w Poznaniu chyba 3 lata temu, pojechaliśmy rano bo pudle miały być jako pierwsza rasa, ale w związku z ty, że żeby przygotować dużego do wejścia na ring to trzeba mieć co najmniej godzinę, a ja wystawiałam wtedy dwa więc na wszelki wypadek wolałam być jakieś 3 godziny wcześniej. Po godzinie stania na hali było nam już tak zimno ( a byłam ze swoimi dziećmi) że mąż poszedł zapytać co z ogrzewaniem. Wiecie jaką dostał odpowiedź? Że organizotorzy mają gdzieś wystawców i nie zapłacili za ogrzewanie, więc musicie Państwo marznąć. AUTENTYCZNIE tak to zostało powiedziane. Zaraz po zejściu z ringu uciekliśmy do domu, a mamy do Poznania 400km, więc przejechaliśmy się 800km żeby być 3 godziny na wystawie !!! Możecie sobie wyobrazić ludzi z chińskimi grzywaczami? Dobrze że to mały pies i można go schować pod kurtkę. Quote
Recommended Posts