Jump to content
Dogomania

Puchar Europy Srodkowej i Wschodniej - Poznan 2005

Recommended Posts

Posted

Savannah napisał(a):
Agasia napisał(a):
Savannah napisał(a):
Agappe napisał(a):
Savannah napisał(a):
haha racja :wink: ale wiecie jestem pierwsza :evilbat: :wink:

savannah ja przepraszam, ale to ja byłam pierwsza w zaoferowaniu pomocy :) ale jak tak bardzo nalegasz moge Ci odstąpić goldenka :))

upps ne zauważyłam :oops: :wink: ale ...że tak powiem chętnie wystawie...odstąpisz? :evilbat: :wink:

Agappe nie daj sie Lidce :evilbat: 8)

Goldenki :drinking: :B-fly: :B-fly: :rainbowa: 0X

agasia... :evil: :evil: :evil: :evilbat:
oj oj :wink:

aaaa podpadlam :evilbat: :evilbat: :evilbat:

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='BeataG']Drobna uwaga Asiaczek - jak krytykujesz czyjąś ortografię, to sama się jej najpierw naucz.

karze - 3 os. l. poj. czas teraźniejszy od karać

każe - 3 os. l. poj. czas teraźniejszy od kazać
Serio?! A to mi się policzki zaczerwieniły :oops: .
Sorki w takim razie dla Nitor ...
A co z innymi zarzutami?
Pzdr.

Posted

[quote name='Nitor-Nivalis']Informuje wszytskich ze juz na stronie internetowej oddzial poznanski umieścił stawki ilosciowe poszczegolnych ras

podaje link
http://www.poznan.zkwp.pl/poznan/wyst2005/stawki.pdf

do Asiaczka - odpisze ciwieczorem uwazam ze towje zarzuty sa poprostu bez sensowne a pisanie dla pisania nie ma najmnijezszego sensu bvo nic nie da sie Tobie wytlumaczyc sensownie.
Czyli O/Poznań złamał Regulamin, czy też nie?
Pzdr.

Posted

carotina napisał(a):
sh_maniak napisał(a):
12 mam konkurntek :shock: i jak tu skonczyc Mł. Ch. Pl :bigcry:

ja tak samo :roll: i jak tu wogule zaczynać Mł.Ch. :wink: (zwłaszcza jak sie jest prawie najmłodszym w stawce :evilbat: )

Trzeba być optymistą! A może...?
Pzdr.

Posted

Nitor-Nivalis napisał(a):
czy poznan podal stawki jakosciowe czy tylko ilosci w poszcegolnych klasach ??????????????????
Asiaczek dla Ciebie i tak wszytsko bedzie zawsze zle - co by oddzial nie uczynil.

Oj, przesadzasz!
Cieszę, że O/Poznań złamał swoje niezłomne zasady i małe co nieco podał. Wyłom w murze - to zawsze lepiej niż nic, prawda?
No i jak to z tym Regulaminem jest!?
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):

Oj, przesadzasz!
Cieszę, że O/Poznań złamał swoje niezłomne zasady i małe co nieco podał. Wyłom w murze - to zawsze lepiej niż nic, prawda?
No i jak to z tym Regulaminem jest!?
Pzdr.

Ja widze Asiaczku ze ty nadal nie rozumiesz !!! Oddział pozań powiedział że nie poda stawek "jakościowych" (czyli danych psów zgloszonych na wystawe w poszczegolnych rasach i klasach - to chyba zrozumiale) - bo jest to wbreb regulaminowi którego oddział poznan sie trzyma, DLatego stawki "jakosciowe: sa scisle tajne - i nadal takie pozostana.
Natomiast podal stawki ilosciowe czyli liczbe psów w poszczegolnych rasach i klsach nie zmienil swoich zasad ani nie zlamal regulaminu !!!

W przyszłym tygodniu do teej stawki ilosciowej dojdzie jeszcze plan sedziowania w kotrej rozniwez poza iloscia psow w poszczegolnych klasach i rasach pojawia sie godziny ringi i hale.

Posted

Asiaczek po raz kolejny juz o tym mowie i pisze i nie tylko ja.
Przeczytaj sobie regulamin sędziowski.
Oczywiscie nie ma takiego punktu w regulaminie, ktory mowi o zakazie umieszczania w internecie, bo kiedy go tworzono nikt pewnie o tym nie myslal, ale jest napisane ze sedzia nie moze zobaczyc katalogu i staramy im sie to zapewnic. Dlatego stawki sa scisle tajne i to jest zgodne z regulaminem. Nadal nie rozumiesz.

Posted

[quote name='Nitor-Nivalis']Asiaczek po raz kolejny juz o tym mowie i pisze i nie tylko ja.
Oczywiscie nie ma takiego punktu w regulaminie, ktory mowi o zakazie umieszczania w internecie, bo kiedy go tworzono nikt pewnie o tym nie myslal, ale jest napisane ze sedzia nie moze zobaczyc katalogu i staramy im sie to zapewnic. Dlatego stawki sa scisle tajne i to jest zgodne z regulaminem. Nadal nie rozumiesz.

Moje 3 punkty do dyskusji. Od razu przepraszam, że pozwoliłam sobie na podkreślenie tych słów, ale nie mogłam ich wyciąć z kontekstu, bo wtedy dyskusja byłaby nie fair, prawda?

1/ "Oczywiscie nie ma takiego punktu w regulaminie" - z tego wynika, że co najmniej 3 osoby (nie będę na razie wymieniać ich nicków, bo nie o to chodzi) skłamały. Jak dla mnie, wypadałoby, aby te 3 osoby oficjalnie przeprosiły pozostałych uczestników forum za podawanie kłamliwych informacji. Tego wymaga przyzwoitość. Jest to jednocześnie bardzo ważna informacja, że nie wszystkie argumenty są prawdziwe i nie każdego uczestnika forum należy brać na poważnie. Prawda?

2/ "ściśle tajne" - o rany! Skąd Wy macie te określenia?! Czy ktoś w O/Poznań nie pracuje aby w Policji?! I znowu pytanie - gdzie w Regulaminie (jakimkolwiek, związanym z kynologią) jest napisane, że tego typu informacje sa ściśle tajne? Trochę opamiętania. Nie trzeba "robić" z działalności kynologicznej sprawy rangi politycznej.

3/ "Nadal nie rozumiesz" (na końcu postu) - Nitor... od razu zakładasz, że nie zrozumiem! Przykre, że masz o mnie tak niskie mniemanie. Ale to Twój wybór i Twoja decyzja. Staram się zrozumieć argumenty dyskutanta, ale, jeżeli ktoś w dyskusji posługuje się kłamstwem, to rzeczywiście nie jestem w stanie tego zrozumieć. I na dodatek z uporem godnym lepszej sprawy udaje, że... desz pada! (Znasz to określenie?) A chodzi o jedno słowo "przepraszam" ze strony osób, które doskonale znasz.
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):

Moje 3 punkty do dyskusji. Od razu przepraszam, że pozwoliłam sobie na podkreślenie tych słów, ale nie mogłam ich wyciąć z kontekstu, bo wtedy dyskusja byłaby nie fair, prawda?

1/ "Oczywiscie nie ma takiego punktu w regulaminie" - z tego wynika, że co najmniej 3 osoby (nie będę na razie wymieniać ich nicków, bo nie o to chodzi) skłamały. Jak dla mnie, wypadałoby, aby te 3 osoby oficjalnie przeprosiły pozostałych uczestników forum za podawanie kłamliwych informacji. Tego wymaga przyzwoitość. Jest to jednocześnie bardzo ważna informacja, że nie wszystkie argumenty są prawdziwe i nie każdego uczestnika forum należy brać na poważnie. Prawda?

Zdanie Oczywiscie nie ma takiego punktu w regulaminie dotyczy faktu iz nigdzie w regulaminie nie jest napisane ze nie wolno umieszczac stawek w internecie !!!!!! To pierwsze !!!! Wiec dlaczego i jakim prawem zarzucasz komus klamstwo !!!! Nikt nie sklamal poniewaz podawanie stawek wogole - "jakosciowych " jest WBREW REGULAMINOWI - i tylko to zostało tu mówione nic więcej - JEST TO PRAWDA ZE JEST TO WBREW REGULAMINOWI - (konkretnie w reg. sędziów)
Dlatego Asiaczek nie zycze sobie byś zarzucała mi kłamstwo !!!!!!! bo to juz lekka przesada !!!

Asiaczek napisał(a):

2/ "ściśle tajne" - o rany! Skąd Wy macie te określenia?! Czy ktoś w O/Poznań nie pracuje aby w Policji?! I znowu pytanie - gdzie w Regulaminie (jakimkolwiek, związanym z kynologią) jest napisane, że tego typu informacje sa ściśle tajne? Trochę opamiętania. Nie trzeba "robić" z działalności kynologicznej sprawy rangi politycznej.

Ściśle tajne to tylko okreslenie - reszta bez kometnarza - jak dla mnie to Asiaczek czepiasz sie porostu i nie wiem co starasz sie udowodnic - najpierw mowiac ze trzy osoby z forum skłamały pożniej czepiajac sie okreslen.

Asiaczek napisał(a):
3/ "Nadal nie rozumiesz" (na końcu postu) - Nitor... od razu zakładasz, że nie zrozumiem! Przykre, że masz o mnie tak niskie mniemanie. Ale to Twój wybór i Twoja decyzja. Staram się zrozumieć argumenty dyskutanta, ale, jeżeli ktoś w dyskusji posługuje się kłamstwem, to rzeczywiście nie jestem w stanie tego zrozumieć. I na dodatek z uporem godnym lepszej sprawy udaje, że... desz pada! (Znasz to określenie?) A chodzi o jedno słowo "przepraszam" ze strony osób, które doskonale znasz.
Pzdr.

Nie wiem za co i kogo mam przepraszac ??? w tej chwili to ja oczekuje przeprosin i te inne osoby napewno tez - bo posadzasz mnie o klamstwo - chyba cos tu jest nie tak !!!

Posted

Asiaczku w regulaminie sędziów jest napisane ze sedzia nie moze poslugiwac sie katalogiem - dlatego umieszczanie katalogu w miejscu ogolno dostepnym jakim z cala pewnoscia jest internet jest wbrew regulaminowi - czyż nie !!!! To samo dotyczy informacji telefonicznej czy mailowej ! Datego stawki jakosciowe (zeby zaraz nie bylo ze kłamię i wogole mowie o czyms zupelnie innym) sa tajne. Podanie ich komukolwiek jest WBREW REGULAMINOWI !!!!!!!

Posted

[quote name='Asiaczek'][quote name='Nitor-Nivalis']Asiaczek po raz kolejny juz o tym mowie i pisze i nie tylko ja.

Pzdr.
kurde nierozumiem JAKIE KŁAMSTWO?! zarzucasz Asiaczku Nitor Nivalis i trzem osoba z forum?!?! :o

Posted

[quote name='Savannah'][quote name='Iwa-R'] Czy jest gdześ powiedziane, że musi podawać?
bardzo dobrze powiedziane! :wink:
I nie wiem o co te "klotnie" ... :roll:

Posted

Poznań nie podaje i koniec.

Ok, ich sprawa. Ale SPRZECZNE z regulaminem podawanie stawek nie jest, jakkolwiek by go interpretowac.

Asiaczku, ja juz przestalam dyskutowac na ten temat, nie bede pisac dlaczego, coby nie urazic obecnych tu pan z o/Poznan. Natomiast argument, ze jest to sprzeczne z regulaminem jest dla mnie tak samo niedorzeczny jak dla Ciebie i proba wyjasnienia tego nie ma nic wspolnego z tym, czy chce poznac stawke, czy nie (i tak ja juz znam, moge teraz napisac do p. sedzi anonim ze stawka :evilbat: 8) ).
Dobrze wiedziec, ze nie tylko ja mam takie poglady w tej sprawie ;)

I jeszcze tylko dodam, ze nie sa to moje utyskiwania na zla organizacje wystawy: jeszcze nie pojechalam, wiec nie wiem jak to wszystko wyglada, poki co dostalam potwierdzenie, numer, talon ;) na katalog, na moje maile odpowiadano szybko, wiec nie moge zlego slowa napisac.
Polityka oddzialu dot. niepodawania stawek jest jaka jest i nic mi do tego gdyby nie fakt, ze zaslaniacie sie przepisami, ktorych tak naprawde nie ma.