AMIŚKA Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 mam pytanie w związku z wystawą poznańską ;przy jakiej ulicy znajduje się hala nr 5 ,bo proponują wjazd od ul.ŚNIADECKICH,Grunwaldzkiej i Głogowskiej a chciałabym zaparkować jak najlepiej :lol: Quote
NigdyNigdy Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 [quote name='AMIŚKA']mam pytanie w związku z wystawą poznańską ;przy jakiej ulicy znajduje się hala nr 5 ,bo proponują wjazd od ul.ŚNIADECKICH,Grunwaldzkiej i Głogowskiej a chciałabym zaparkować jak najlepiej :lol: Podaję mapkę: http://www.mtp.pl/all/pl/18697 Wynika z niej, że dla Ciebie najlepiej by było podjechać od ulicu Grunwaldzkiej :wink: Quote
PARSONRK Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 Ja też dziś dostałam potwierdzenie. Powiem jedno: mój pies ma czteroliterowe imię, a ma w nim błąd !! Pies nazywa się Funt, a napisali Font :evil: Ręce mi opadają, zgłoszenie było drukowanymi napisane, mailem wysyłałam zapytanie czy pies Funt jest zgłoszony( Funt, nie Font)! I co? Nico! Maila już do niech wysłałam, jutro dzwonię :evil: Quote
Savannah Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 [quote name='NigdyNigdy'][quote name='AMIŚKA']mam pytanie w związku z wystawą poznańską ;przy jakiej ulicy znajduje się hala nr 5 ,bo proponują wjazd od ul.ŚNIADECKICH,Grunwaldzkiej i Głogowskiej a chciałabym zaparkować jak najlepiej :lol: Podaję mapkę: http://www.mtp.pl/all/pl/18697 Wynika z niej, że dla Ciebie najlepiej by było podjechać od ulicu Grunwaldzkiej :wink: szczera prawda NigdyNigdy! :wink: I pomyślec ze ty nie z Poznania :D (załuj :wink: :lol: ) Pzdr Quote
Savannah Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 PARSONRK napisał(a):Ja też dziś dostałam potwierdzenie. Powiem jedno: mój pies ma czteroliterowe imię, a ma w nim błąd !! Pies nazywa się Funt, a napisali Font :evil: Ręce mi opadają, zgłoszenie było drukowanymi napisane, mailem wysyłałam zapytanie czy pies Funt jest zgłoszony( Funt, nie Font)! I co? Nico! Maila już do niech wysłałam, jutro dzwonię :evil: tak to jest jak trzeba ostro pracowac :) mam nadzieje że wyjaśnisz sprawe :wink: Quote
Savannah Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 sh_maniak napisał(a):Ja juz też dostałam numerek :wink: fajnie że bedziesz sh_maniak :) :wink: Quote
PARSONRK Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 Marta Chmielewska napisał(a): Czy dadzą przy wejściu... Bo pierwszy raz spotkałam się z takim rozporządzeniem W rostocku rozdawali/sprzedawali przy wejściach do hali :D :wink: Quote
Savannah Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 PARSONRK napisał(a):Marta Chmielewska napisał(a): Czy dadzą przy wejściu... Bo pierwszy raz spotkałam się z takim rozporządzeniem W rostocku rozdawali/sprzedawali przy wejściach do hali :D :wink: Niemcy to Niemcy 8) Quote
Savannah Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 PARSONRK napisał(a):Co prawda, to prawda :lol: :lol: dokładnie :wink: Quote
AMIŚKA Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 Dzięki za pomoc Nigdy Nigdy i Savannah.PARSONK jak przeczytałam ze masz babola to sprawdziłam swoje papierki i i i,,tyż mam - ja mam nowe imię ha ,ha,ha nawet niezłe .ale co tam jeszcze chyba poprawią ,przecież jest duzo czasu .Tak szczerze pisząc to mają wtym Poznaniu bardzo dużo psów bo ja mam po raz pierwszy numerek powyżej2000, :lol: :roll: Quote
Nitor-Nivalis Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 Asiaczek napisał(a):an3czka napisał(a):wlasnie dostalam maila zwrotnego z Poznania, ze stawki beda podane w przyszlym tygodniu na stronie internetowej :lol: Czyli można! I co, zgodne czy niezgodne z Regulaminem? Oto jest pytanie! Pzdr. To ja już wyjąsnie Stawki nie będą podane bo jak pisaliśmy wielokrotnie już wcześniej jest to niezgodne z regulaminem. Natomiast w przyszłym tygodniu będzie w internecie plan sędziowania ze wyszczególnionymi ilościowo rasami. Quote
Nitor-Nivalis Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 PARSONRK napisał(a):Ja też dziś dostałam potwierdzenie. Powiem jedno: mój pies ma czteroliterowe imię, a ma w nim błąd !! Pies nazywa się Funt, a napisali Font :evil: Ręce mi opadają, zgłoszenie było drukowanymi napisane, mailem wysyłałam zapytanie czy pies Funt jest zgłoszony( Funt, nie Font)! I co? Nico! Maila już do niech wysłałam, jutro dzwonię :evil: Co do błędów w zgłoszeniach to obiecuję PARSONRK ze jutro osobiście postarm się o sparwdzenie tego twojego błędu. Bo jakoś nie chce mi sie wierzyć by tak nie było napisane w zgłoszeniu. Powiem jedno Zgłoszenia wysyłane do oddziału to istne Hieroglify i jesli ktos nabazgrał cos to naprawde nie wymagajcie ze ktos bedzie spedzal sto lat na sprawdzaniu tego. ( oczywiścnie nie mowie ze w twoim wypadku tak było ,ale wiem ile razy sie akie sprawy sprawdza) Zgłoszenia są zawsze sprawdzane przez co najmniej 4 osoby i co najmniej kilka razy dlatego być może napisałas zgłoszenie dość nieczytelnie i dlatego pojawił sie ten błąd. Gdybyś mogła to podaj mi na priv dane twojego psa. Oczywiście małe błedy literowe się zdarzają nie da sie tego uniknąć, ale możecie mi wierzyć że zgłoszenia sa sprawdzane wielokrotnie przez wiele osób. Quote
Nitor-Nivalis Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 [quote name='Marta Chmielewska']Hm, dostałam właśnie potwierdzenie zgłoszenia, numerek i talon na katalog :o :D Pierwsze miłe zaskoczenie. Drugie miłe, że przyjęli nas mimo wysłania zgłoszenia po pierwszym terminie włącznie z kwotą 90 zł a nie 150. I teraz mam pytanie, bo na potwierdzeniu są dwa punkty, które mnie zastanawiają: należy okazać służbie weterynaryjnej ważne świadectwo szczepienia przeciw wściekliźnie oraz ważne świadectwo zdrowia psa. o ile pierwsze rozumiem, czy bierzecie świadectwa zdrowia czy to tylko pozostałosć po dawno ustalonych i dawno nie przestrzeganych przepisach? Oraz: jesli wraz z niniejszym potwierdzeniem otrzymali panstwo numery startowe oraz talon na katalog, prosimy o udanie się bezpośrednio na ring wskazany na potwierdzeniu. Czyli co, będą roznosić katalogi? :o Czy dadzą przy wejściu... Bo pierwszy raz spotkałam się z takim rozporządzeniem To jeszcze jedno wyjasnienie z mojej strony o zdaniu w potwierdzeniu: "jesli wraz z niniejszym potwierdzeniem otrzymali panstwo numery startowe oraz talon na katalog, prosimy o udanie się bezpośrednio na ring wskazany na potwierdzeniu." Umieszczono to po to by nie b ylo sytuacji tak jak w zeszlym roku, ze mnostwo ludzi stalo podsektretariatem (wystawców którzy pierwszy raz byli na wystawie). Mimo ze mieli juz numerki i oplacona wystawe. Dlatego taka notka sie pojawila na potwierdzeniu bo jednak nie dla wszytskich jest jasne i zrozumiale ze jak sie oplacilo wystawe i ma sie nmerek to nie trzeba stac pod sekretariatem. Z tego co pamietam to co roku na kazdej haali mozna odebrac katalog. Quote
Nitor-Nivalis Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 No i jeszcze jedno napisze chyba bardzo na plus. Jesli jeszcze ktos dokonał wpłaty w ciągu najblizszych dni to zostanie mu wysłany osobno numerek i katalog listetm priorytetowym. Także jesli jeszcze ktos chce uniknąc stania w sekretariacie to może jeszcze wpłacić i zostanie mu dosłany numerek i karteczka na katalog. Quote
lidush Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 Właśnie otrzymałam numerek - 7 :D , talon na katalog i potwierdzenie bez żadnych bobów, czyli mogę sie już zaliczyć do grona szczęśliwców :D Quote
golden_owner Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 To ja już wyjąsnie Stawki nie będą podane bo jak pisaliśmy wielokrotnie już wcześniej jest to niezgodne z regulaminem. No to ja po raz kolejny zapytam: z jakim regulaminem? Quote
Nitor-Nivalis Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 to ja po raz kolejny odpowiem z REGULAMINEM WYSTAW - Sędzia nie ma prawa znać stawki zgłoszonych psów które bedzie oceniać, i wierzcie lub nie oddział poznan naprawde tego przestrzega, byc moze jako jedyny. Quote
Nitor-Nivalis Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 lidush napisał(a):Właśnie otrzymałam numerek - 7 :D , talon na katalog i potwierdzenie bez żadnych bobów, czyli mogę sie już zaliczyć do grona szczęśliwców :D Potwierdzenia byly wyslane wczoraj listami priorytetowymi, wszytskie oplacone zgloszenia otrzymały numerki wraz z karteczkami na katlog. W zwiazku z tym ze w tym roku bylo tych osob bardzo duzo - wiele osob dostalo potwierdzenie z pelnym zestawem. Natomiast jak juz pisalam wczesniej juz dzisiaj byly osoby ktore wplacily po wyslaniu potwierdzen i juz dzisiaj zostaly im doslane rowniez listem priorytetowym numerki wraz z karteczka na katalog. Wiec jednak chyba ta organizacja nie jest taka zla. Quote
gośku. Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 Ja jak zwykle opóźniona z opdpowiedzią czy będę, czy też nie :lol: No ale będe na wystawie, mam nadzieje, ze kogoś spotkam :wink: Quote
AnkaW Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 My tez dostaliśmy dziś potwierdzenie z numerkiem :o 3420 i talonem na katalog :lol: I to bez żadnych błędów :P Quote
golden_owner Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 Nitor-Nivalis, mam wrazenie, ze sie nie rozumiemy. Nie zadalam sobie trudu zeby przeczytac dokladnie regulamin wystaw po raz kolejny, przy pobieznym czytaniu znalazlam jeden (przytoczony juz tu wczesniej) fragment dotyczacy sedziego i katalogu: W czasie oceny psów na ringu sędzia posługuje się wyłącznie planem sędziowania, nie może posługiwać się katalogiem. Jesli nie ma innego punktu mowiacego wyraznie o tym, ze sedzia nie powinien znac stawek przed ocena, to prosze, udowodnij mi, ze w tym zdaniu zawiera sie informacja, ze sedzia przed ocena nie moze znac stawki. To sobie mozna domniemywac, ale jest to wylacznie kwestia interpretacji, nie wynika to jasno z tego zdania - podejrzewam zreszta, ze z roznych powodow zostalo ono tak sprytnie sformulowane. Ponadto, po raz kolejny chcialam zauwazyc, ze zasada niepodawania stawek nikomu zostala zlamana, o czym ktos tu juz wczesniej informowal - czyli jak, niktorzy moga poznac stawke, inni nie? I jeszcze raz: czy sedzia przed ocena nie moze zajrzec do katalogu? Jesli zagwarantujecie (jako oddzial), ze sedziowie przed rozpoczeciem oceny w ringach nie beda mieli dostepu do katalogow, to rzeczywiscie, czapki z glow, choc nie ma na ten temat ANI SLOWA w regulaminie wystaw. A to, czy sedzia zna stawki tydzien, dwa dni czy 10 minut przed ocena naprawde nie zalezy od tego, czy sobie postanowicie, ze ich nie podajecie, czy sie Wam to podoba, czy nie. Dodam jeszcze tylko, ze nie chodzi mi o fakt, ze nie podajecie stawek i przez to jestescie be (choc jak dla mnie to spore uniedogodnienie), ale o to, ze zaslaniacie sie przepisami, ktorych NIE MA. Nie chcecie podac, trudno, ale po co zaslaniac sie regulaminem? Quote
Nitor-Nivalis Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 Sędzia nie ma dostępu do katalogu przed wystawa i my to wlasnie staramy sie zrobić. Gdybys mogla mi wskazac gdzie stawka zostala przez kogos poznana - bo jest to nie mozliwe i nikt jej nie poznal. Jedyne co oddział poznanski poda to stawki ilosciowe czyli szczegolowy plan sedziowania do ktorego maja dostep wszyscy. Nikt sobie tego nie wymyslil i nie robimy tego dlatego ze jest to dla nas jakies utrudnienie, wrecz przeciwnie bylo by to duze ulatwienie bo nie mielibysmy codziennie setek telefonow z pytaniami - czy piesek zostal przyjety, czy z probami pytan o stawki - u nas w oddziale jest to polecenie "najwyzszej" władzy i jest ono bardzo surowo przestrzegane. I naprawde do stawek "jakościowych" nikt nie ma dostepu. To zdanie mozna interpretowac roznie ale prawda jest taka ze sedzia nia ma prawa znac stawki sedziowanych przez siebie psów i staramy sie wlasnie tego dokonac wiec moze zamiast za to ganic i karcic - powinno sie za to chwilic. Dobrze wiem ze jest to bardzo nie wygodne dla wystawców bo kazdy chciałby znac konkurencje ale ... Quote
kasia_frodo Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 golden_ower paragraf jest tyle, że nie w Regulaminie Wystaw Psów Rasowych ale w Regulaminie Sędziów Kynologicznych: § 37 [...] Sędzia kynologiczny nie może: [...] 2. zaglądać do katalogu przed lub w trakcie oceniania psów, Quote
Recommended Posts