Jump to content
Dogomania

Puchar Europy Srodkowej i Wschodniej - Poznan 2005

Recommended Posts

Posted

Szczerze mówiąc z ubiegłorocznych doświadczeń moich wynika,że pies w samochodzie nikogo na granicach nie obchodził- ani Rumunów, ani Węgrów, a przede wszystkim Polaków.

Poza tym zastanawiam sie nad sensem niektórych zapisów: jak np. jade z Rumunii do Polski - to przecież wjeżdżam do kraju już z UE - i jak to interpretować.Przecież nie da sie przeskoczyć z tego "trzeciego kraju" wprost do naszej ojczyzny :roll:

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale wracasz juz z kraju trzeciego , nie bedacego na liscie ani A ani B, a w zeszlym roku to dopiero w pazdzierniku wprowadzili paszporty, wiec byl totalny bajzel,a co jak sie douczyli?
Dla mnei to absurd!zwlaszcza,ze nie jestesmy krajem wolnym od wscieklizny i zwlaszcza ,ze nie jestesmy jeszcze w ukladzie z Schengen czy jak sie to pisze!tak czy sia pie***unia!tylko rolnicy skorzystali na niej!!!

Posted

Hey ;)
Nowy login bo na Paule zgubiłam hasło a nie chce mi wysłać :) W Puławach te badania można zrobic bez problemu ... jak sie dobrze pogada to w tydzień :0 Fakt faktem że kosztuje ok 200zł ale jeśli po badaniu szczepi sie psa co rok terminie to badanie jest ważne ! czyli jak się tego pilnuje tylko raz i można jeździć. Z kwestii praktycznych to pobiera sie krew i daje do odwirowania i wysyła kurierem koszt ok 40zł. Potzrebny jest równiez wypełniony kwit od weta który jest na stronie ... adres zapomniałam ... jak znajdę to wyślę :)

hey orsini :) byłaś w Wilnie ? jak ci poszło ?

Posted

dorotal napisał(a):
Był na pierwszej stronie. Powtarzam: 24.09.2005 Arad. To jest ten termin co w Polsce Wroclaw

Sorki, przeoczyłam :oops:

Posted

Falco pierwszego dnia CAC i Res.CACIB a drugiego CAC,CACIB,BOB oraz tyt Zw.Litwy i Wilna. ...Oczywiście myslimy o Championie tylko ze z jednego zródła wiem ze są potzrebne 3 CAC i od pierwszego do ostatniego przerwa rok a tu na formu czytam o 4 CAC :( Już sama nie wiem ... ale i tak wybieramy sie za rok do Wilna więc do tego czasu mam nadzieję sie wyjasni :D

Posted

Na mojej stronie w dziale informacje sa wszyscy sedziowie na wystawe o tytul Zwiezcy Europy Srodkowo-Wschodniej. Pan Kazimierski sedziuje na tej wystawie Sznaucery, Bokser, natomiast pan Andrzej Mania Rottweiler, Dog de Bordeaux

Posted

Dzwoniłam do instytutu wirusologii do Puław - jest tak

-do Rumunii i innych krajów spoza UE lepiej bez testu na przeciwciała lepiej nie jechać,
-czas trwania badania do 2 tygodni
-koszt u nich 216 zł.+ opłata u wet.

problemem jest tu nie tyle wjazd do Polski, ale ogólnie na teren UE( czyli w tym przypadku Węgry)

Posted

Ta regulacja ma ulatwic transport w wewnatrz Unii. Na granicach zewnetrznych Unii ma byc trudniej. Najbardziej mnie dziwi to ze Rumunia i Bulgaria wchodza 1.01.2007 do Unii, a teraz Unia blokuje wjazd z tych krajow. Czytalam wersje angielska tej dyrektywy ktora to wprowadzila, jest tam taki punkt w wolnym tlumaczeniu: W zwiazku z prosbami wybitnych autorytetow Rosja jest dolaczona do grupy panstw z ktorych nie potrzeba badan . Czyli duzy moze wiecej :D :D . i jeszcze cos warunki wjazdu do Angli, Szwecji obowiazuja do 3.07.2008. Pozniej nie trzeba robic badan zeby wjechac do tych krajow

Posted

I co teraz robić - ja mam wystawy zaplanowane na początku kwietnia :(
Koszt jest duży i może sie okazać,że to badanie bedzie potrzebne np na jeden raz, bo jak juz wejdą do UE to wszystko bedzie cacy :evilbat:

Posted

dorotal napisał(a):
Zawsze mozna z Rumunii wrocic przez Jugoslawie, Chorwacje i mozna wjechac do krajow Unii. :D :D Hip hura Chorwacja jest na liscie :D :D

Boze!!!
jak nic glosuje na LPR!!!!Romus wyprowadz nas z tej diabelnej Unii!!!!

Posted

to ktoś wybiera sie na te wystawy, bo nas bardzo kusi :P żeby z sunią w młodzieży pojechać.... w końcu w ciągu dwóch dni moglibyśmy zaliczyć trzy wystawy :D :D co prawda piekielnie daleko, dlatego dobrzeby było w więcej osób jechać :wink: