Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie do posiadaczy seterów irlandzkich, a mianowicie: jak sie zachowuja wasze czworonogi na spacerach, tzn. chodzi mi glownie o to , czy ciagna na smyczy, bo w pismie o psach przeczytalam, ze : "przedstawiciele tej rasy nie nadaja sie do spokojnego prowadzania na smyczy'', i prawde mowiac wcale w to nie watpie, bo to "zapaleni mysliwi" :wink: , ale chcialabym wiedziec jak to naprawde jest, z czyjegos doswiadczenia :wink:

Z gory dzieki
pozdrawiam, Kaska

Posted

Mój ciągnie, ale widziałam setery tak ułożone, które nie ciągneły. :o Ja żałuję, że z Rubinem nie skończyliśmy szkolenia (brak czasu)... Ehh... A byłoby tak pięknie... :wink:
Pozdrawiam

Posted

Świerza&Fox napisał(a):
Mam pytanie do posiadaczy seterów irlandzkich, a mianowicie: jak sie zachowuja wasze czworonogi na spacerach, tzn. chodzi mi glownie o to , czy ciagna na smyczy, bo w pismie o psach przeczytalam, ze : "przedstawiciele tej rasy nie nadaja sie do spokojnego prowadzania na smyczy'', i prawde mowiac wcale w to nie watpie, bo to "zapalani mysliwi" :wink: , ale chcialabym wiedziec jak to naprawde jest, z czyjegos doswiadczenia :wink:

Z gory dzieki
pozdrawiam, Kaska

moja nie az tak bardzo :wink: ..czasem jej sie zdarzy zapedzic...szczegolnie jak cos zobaczy ciekawego..ale to chwile trwa, przez wiekszosc speceru reki nie wyrywa choc trudno powiedziec ze idzie idealnie przy nodze.

Posted

Świerza&Fox napisał(a):
Nora, ale ogolem chyba nie ma zbytnio problemow na spacerach? :wink:

dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam :D

Moja ma 5,5 m-ca, to jeszcze az tak wiele nie moge powiedziec :wink: Dotychczas sporo chodzilismy bez smyczy, ale seterka zaczyna wchodzic w trudny okres "samodzielnosci" :evilbat: , wiec do konca jej nie ufam i czesciej smycz, o ktorej w moim przypadku moge powiedziec ze sie chwilami zapomina ze pies po drugiej stronie idzie.
Jednak dodam ze seterka widoczna w moim profilu to troche dziwny egzemplarz, bo po zapieciu jej pierwszy raz smyczy problemu nie bylo zadnego, tak jakby sie ze smycza juz urodzila. Mase lat lemu tez mialam setera i nauka chodzenia na smyczy to bylo :o :o ..Bunt, zapieranie sie lapami, trzepanie łbem..Troche to trwalo zanim sie przyzwyczaila..

Posted

Nie, nie z przyjsciem do nogi nie ma zadnych poroblemow on sam przychodzi i sie pokazuje i tymi swoimi oczkami jakby chcial powiedziec "Ej jestem juz!:P". Problemy sa z tym, ze jezeli jest juz koniecznosc chodzenia na smyczy to on strasznie ciagnie, po chwili sie uspokaja ale nie lubi jednak chodzic na smyczy ;)

Posted

Gwiezdny Wyslannik, no, w sumie sie nie dziwie, ze Twoj seterek nie lubi chodzenia na smyczy :wink: chyba zreszta zaden nie lubi 8) :wink: . (no bo przeciez "mysliwy" zawsze musi zwiedzic okolice, a smycz stanowi przeszkode :P )

pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz;)

Posted

Witam!
Dla mnie też to piękny widok,tak samo jeżeli chodzi o wystawianie bażantów-ale zawsze znajdą sie ludzie,którym takie zachowanie psa przeszkadza(miałem już takie historie).Właściciele psów myśliwskich jedynie widzą co i jak-najwidoczniej trzeba mieć takiego psa,aby to rozumieć.Pozdrawiam.

Posted

Świerza&Fox napisał(a):
A powiedzcie, jak Wasze setery zachowuja sie na spacerze nad jeziorem (chodzi mi o kaczki i labedzie). ?? :wink:

Moja dzis skąpała łapę w wodzie przy brzegu :P ..Dobrze ze trzymałam na smyczy :P ..bo bym wyławiała psa z przerębla (który jeszcze nie wie ze jest nieco cieższy niz spacerujące po cienkim lodzie kaczęta )

Posted

Nor(a), to sie nazywa milosc do wody :D

Marta, mi rowniez bardzo milo :D , a co do ganiania kaczek przez setery, to zgadzam sie z Toba w 100% :D

Darek, rowniez sie z Toba zgadzam
:D , bo co moze wiedziec o seterach np. pani chodzaca na spacerki z (np.) mopsem?? , albo ktos, kto w ogole sie nie zna na psach mysliwskich?? 8) heh, bo to przewaznie tacy ludzie powoduja niemile "przedstawienia" 8) :wink: no coz...

pozdrawiam wszystkich ;)