Świerza&Fox Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 Mam pytanie do posiadaczy seterów irlandzkich, a mianowicie: jak sie zachowuja wasze czworonogi na spacerach, tzn. chodzi mi glownie o to , czy ciagna na smyczy, bo w pismie o psach przeczytalam, ze : "przedstawiciele tej rasy nie nadaja sie do spokojnego prowadzania na smyczy'', i prawde mowiac wcale w to nie watpie, bo to "zapaleni mysliwi" :wink: , ale chcialabym wiedziec jak to naprawde jest, z czyjegos doswiadczenia :wink: Z gory dzieki pozdrawiam, Kaska Quote
gwiezdny-wyslannik Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 Nie da sie ukryc, ze ciagna :P Moj seter ciagnie dlatego, ze jest przyzwyczajony ze biega bez syczy i bez obrozy i kiedy juz trzeba mu ta smycz zalozyc to wtedy strasznie ciagnie ale wystarczy kilka ostrzezen i jest spokoj ;) Quote
Shanny.. Posted March 15, 2005 Posted March 15, 2005 Mój ciągnie, ale widziałam setery tak ułożone, które nie ciągneły. :o Ja żałuję, że z Rubinem nie skończyliśmy szkolenia (brak czasu)... Ehh... A byłoby tak pięknie... :wink: Pozdrawiam Quote
gwiezdny-wyslannik Posted March 15, 2005 Posted March 15, 2005 Oj nie wiem ja sie meczylam w jesien na PT deszcz nie deszcz i chodzilam, ale co z tego jak Spike jest na tyle grzeczny ze lata bez smyczy..?;) Tylko potem sa problemy... Quote
Świerza&Fox Posted March 16, 2005 Author Posted March 16, 2005 Dziekuje Wam za odpowiedzi :D ps. gwiezdny-wyslannik napisał(a): Tylko potem sa problemy... Gwiezdny wyslannik, cczyzby problemy z przyjsciem do nogi?? 8) pozdrawiam :) Quote
Nor(a) Posted March 20, 2005 Posted March 20, 2005 Świerza&Fox napisał(a):Mam pytanie do posiadaczy seterów irlandzkich, a mianowicie: jak sie zachowuja wasze czworonogi na spacerach, tzn. chodzi mi glownie o to , czy ciagna na smyczy, bo w pismie o psach przeczytalam, ze : "przedstawiciele tej rasy nie nadaja sie do spokojnego prowadzania na smyczy'', i prawde mowiac wcale w to nie watpie, bo to "zapalani mysliwi" :wink: , ale chcialabym wiedziec jak to naprawde jest, z czyjegos doswiadczenia :wink: Z gory dzieki pozdrawiam, Kaska moja nie az tak bardzo :wink: ..czasem jej sie zdarzy zapedzic...szczegolnie jak cos zobaczy ciekawego..ale to chwile trwa, przez wiekszosc speceru reki nie wyrywa choc trudno powiedziec ze idzie idealnie przy nodze. Quote
Świerza&Fox Posted March 20, 2005 Author Posted March 20, 2005 Nora, ale ogolem chyba nie ma zbytnio problemow na spacerach? :wink: dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam :D Quote
Nor(a) Posted March 20, 2005 Posted March 20, 2005 Świerza&Fox napisał(a):Nora, ale ogolem chyba nie ma zbytnio problemow na spacerach? :wink: dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam :D Moja ma 5,5 m-ca, to jeszcze az tak wiele nie moge powiedziec :wink: Dotychczas sporo chodzilismy bez smyczy, ale seterka zaczyna wchodzic w trudny okres "samodzielnosci" :evilbat: , wiec do konca jej nie ufam i czesciej smycz, o ktorej w moim przypadku moge powiedziec ze sie chwilami zapomina ze pies po drugiej stronie idzie. Jednak dodam ze seterka widoczna w moim profilu to troche dziwny egzemplarz, bo po zapieciu jej pierwszy raz smyczy problemu nie bylo zadnego, tak jakby sie ze smycza juz urodzila. Mase lat lemu tez mialam setera i nauka chodzenia na smyczy to bylo :o :o ..Bunt, zapieranie sie lapami, trzepanie łbem..Troche to trwalo zanim sie przyzwyczaila.. Quote
Świerza&Fox Posted March 20, 2005 Author Posted March 20, 2005 Nora, dziekuje za informacje :D Fajnie, ze Twoja seterka nie ma problemow "ze smycza" ;)( wyobrazam sobie natomiast dawnego Twojego seterka :wink: :)) jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam ;) Quote
gwiezdny-wyslannik Posted March 21, 2005 Posted March 21, 2005 Nie, nie z przyjsciem do nogi nie ma zadnych poroblemow on sam przychodzi i sie pokazuje i tymi swoimi oczkami jakby chcial powiedziec "Ej jestem juz!:P". Problemy sa z tym, ze jezeli jest juz koniecznosc chodzenia na smyczy to on strasznie ciagnie, po chwili sie uspokaja ale nie lubi jednak chodzic na smyczy ;) Quote
Świerza&Fox Posted March 21, 2005 Author Posted March 21, 2005 Gwiezdny Wyslannik, no, w sumie sie nie dziwie, ze Twoj seterek nie lubi chodzenia na smyczy :wink: chyba zreszta zaden nie lubi 8) :wink: . (no bo przeciez "mysliwy" zawsze musi zwiedzic okolice, a smycz stanowi przeszkode :P ) pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz;) Quote
Świerza&Fox Posted March 22, 2005 Author Posted March 22, 2005 A powiedzcie, jak Wasze setery zachowuja sie na spacerze nad jeziorem (chodzi mi o kaczki i labedzie). ?? :wink: Quote
Świerza&Fox Posted March 23, 2005 Author Posted March 23, 2005 Gwiezdny wyslannik, wlasnie tak myslalam :wink: :P , ale tak w razie czego pytalam :wink: .. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 Jestem Marta ;) No seterki to juz takie stworzonka, ktore nie daja kaczką żyć ;) Quote
Świerza&Fox Posted March 23, 2005 Author Posted March 23, 2005 heh, zaden pies nie jest idealny 8) :wink: , a tak na marginesie, to ja jestem Kaska :wink: Quote
gwiezdny-wyslannik Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 Ale ja to kocham wlasnie w seterach, dla mnie widok setera goniacego za kaczkami to cos pieknego. Miło mi Kasiu ;) Quote
darek Posted March 24, 2005 Posted March 24, 2005 Witam! Dla mnie też to piękny widok,tak samo jeżeli chodzi o wystawianie bażantów-ale zawsze znajdą sie ludzie,którym takie zachowanie psa przeszkadza(miałem już takie historie).Właściciele psów myśliwskich jedynie widzą co i jak-najwidoczniej trzeba mieć takiego psa,aby to rozumieć.Pozdrawiam. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted March 24, 2005 Posted March 24, 2005 No my tez mielismy juz nie jeden incydent z ludzmi, jeden Pan grozil na pistoletem :o Ale co tam ;) Quote
Nor(a) Posted March 24, 2005 Posted March 24, 2005 Świerza&Fox napisał(a):A powiedzcie, jak Wasze setery zachowuja sie na spacerze nad jeziorem (chodzi mi o kaczki i labedzie). ?? :wink: Moja dzis skąpała łapę w wodzie przy brzegu :P ..Dobrze ze trzymałam na smyczy :P ..bo bym wyławiała psa z przerębla (który jeszcze nie wie ze jest nieco cieższy niz spacerujące po cienkim lodzie kaczęta ) Quote
Świerza&Fox Posted March 25, 2005 Author Posted March 25, 2005 Nor(a), to sie nazywa milosc do wody :D Marta, mi rowniez bardzo milo :D , a co do ganiania kaczek przez setery, to zgadzam sie z Toba w 100% :D Darek, rowniez sie z Toba zgadzam :D , bo co moze wiedziec o seterach np. pani chodzaca na spacerki z (np.) mopsem?? , albo ktos, kto w ogole sie nie zna na psach mysliwskich?? 8) heh, bo to przewaznie tacy ludzie powoduja niemile "przedstawienia" 8) :wink: no coz... pozdrawiam wszystkich ;) Quote
gwiezdny-wyslannik Posted March 25, 2005 Posted March 25, 2005 Widocznie muszą być tacy ludzie którzy będą zabraniac seterom swobody ;) Quote
Świerza&Fox Posted March 27, 2005 Author Posted March 27, 2005 Wkoncu zawsze znajda sie jakies "czarne owce" 8) :wink: Quote
Świerza&Fox Posted March 29, 2005 Author Posted March 29, 2005 No wlasnie :-? , ale co bedziem sie przejmowac "jakims gosciem" , gdyby wszyscy sie tak przejmowali, psy mysliwskie bylyby "zagrozonym gatunkiem" 8) :lol: .............. :cry: Quote
Recommended Posts