Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

[quote name='Havany']A dla mnie bardziej podoba się Fafik - jest taki elegancki i zdystansowany. U mnie taki charakterek ma Bolo, po prostu hrabia.[/QUOTE]O tak Fafik jest ślicznym psem w typie hawańczyka...Jak był by rasowy=rodowodowy to daleko by zaszedł ...a charakter ma fantastyczny oaza spokoju tylko szkoda że chorutki :(

Posted

Wiesz, tak to jest, że jak kupujesz psa "w typie" to nigdy nie wiesz co kupujesz. Jeżeli sprzedawca mówi, że to hawańczyk bo matka i ojciec mają rodowody to totalna bzdura ! Skąd możesz wiedzieć, nie mając rodowodu, czy nie skrzyżowano psów blisko spokrewnionych ? To skutkuje problemami zdrowotnymi a daje psy w typie. Dlatego ja zawsze ostrzegam przed hodowlami, które pytają nabywców czy chcą psa z rodowodem czy bez. To nie jest hodowla ! W każdej przyzwoitej hodowli takiego pytania nie usłyszysz, tam kupisz wyłącznie psa z rodowodem. A za to bez problemów zdrowotnych.

Posted

O, to przepraszam Cię serdecznie. Ale jak słucham czasem jak dzwonią ludzie i płaczą bo kupili w hodowli i to hodowli zarejestrowanej w ZKwP !!! pieska bez rodowodu, z którym mają teraz problemy zdrowotne to po prostu wątroba mnie swędzi. Przecież tyle psów w schroniskach czeka na lepsze życie ! Czy to naprawdę wstyd chodzić na spacer z kundelkiem ??? Ja uważam, że to wielki zaszczyt móc pochwalić się przyjacielem, któremu dało się nowe życie. Kimś, kto będzie Ci wierny do końca swych dni i nigdy Cię nie zawiedzie. Ludzie! nie dawajcie zarabiać na psiej krzywdzie pseudohodowcom. Pomóżcie tym, którzy naprawdę tego potrzebują a gwarantuję, że nigdy nie będziecie żałowali tej decyzji.
Hawanko, jeszcze raz przepraszam i gratuluję !

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

ann1 napisał(a):
Hawanko Fafik wygląda pięknie i zdrowo i nie widać po nim tych 10 -ciu lat.Tak trzymaj.

Staram sie żeby Fafciu był pełen sił...:)

• 2 months later...
  • 4 weeks later...