Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś wie, gdzie można w Warszawie pochlapać się z psiakiem w czystej wodzie. Słyszałam, że jeziorko Czerniakowskie jest zamknięte, a o innych miejscach nic nie wiem i nie chciałabym swojego pupila narazić na jakieś egzemy.

• 2 years later...
Posted

Polecam jezioro borowinowe Kruczek w Markach, świetne miejsce :) Niedaleko Warszawy, można tam dojechać miejskim autobusem jeśli ktoś nie ma samochodu. Woda czysta, są małe plaże, na których można posiedzieć, jezioro znajduje się w lasku, także można też trochę pospacerować. I mało ludzi, niewiele osób wie o tym miejscu na szczęscie ;)

Posted (edited)

Dzięki!
Hahaha, właśnie w między czasie jak czytam forum trafiłam na bloga pieswwarszawie i zaczęłam wertować czy może coś znajdę na temat miejsc w wodą w okolicach wawy. I co widzę? Relację z wypadu nad Swider :-D Plus zdjęcia i filmy!
Świetne miejsce :multi:

Polecasz jakieś odcinki Świdra czy wsio ryba gdzie się zakotwiczy?

Ewa, zaczęłam szukać w googlach i Duffla widzę :lol: Idę patrzeć gdzie to dokładnie jest.

Edited by anetta
Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
Polecam jezioro borowinowe Kruczek w Markach, świetne miejsce :) Niedaleko Warszawy, można tam dojechać miejskim autobusem jeśli ktoś nie ma samochodu. Woda czysta, są małe plaże, na których można posiedzieć, jezioro znajduje się w lasku, także można też trochę pospacerować. I mało ludzi, niewiele osób wie o tym miejscu na szczęscie ;)

A wiesz może jakim dokładnie autobusem ? I jaki najbliższy przystanek ? :smile:
Bo już od dawna szukamy jakiegoś czystego miejsca dla mojego pływaka ;)

Posted

my pływamy w Gliniance, dojście do wody super, woda też nie za głęboka (dla mnie ważne, bo ja nie umiem pływać, wiec wolę żeby moje psisko wchodziło do płytszej wody), ale też nie za płytka bo ONek spokojnie w niej się 'mieści'. przejdzie się kawałek dalej, w dół rzeki to też dobre zejście jest, tylko gorzej już tam dojść z drogi. generalnie trzeba znaleźć swoje miejsce, bo nie w każdym miejscu tej rzeki można spokojnie zejść, gdzieniegdzie brzeg jest zarośnięty i wysoki.

Posted

Nad to jezioro Kruczek można dojechać autobusem 732 (trzeba pamiętać, żeby mieć bilet na drugą strefę także), wysiada się naprzeciwko takiej kolejki
https://lh4.googleusercontent.com/-r-qx2eK0iVM/TfhtEEyv-BI/AAAAAAAAFLo/1sr8yHqxciw/s576/_DSC8374.JPG
o ile dobrze pamiętam, to jest to przystanek 'Rejtana', ale głowy nie dam :roll:
I niestety trzeba kawałek przejść od tego przystanku przez kilka ulic, zanim się dotrze do lasu.

Fotki z zeszłorocznego wypadu nad jezioro, jak ktoś ciekawy może zobaczyć jak to wygląda ;)
https://picasaweb.google.com/108275706709940089929/Kruczek28052011?authkey=Gv1sRgCLuKqs3LgtzglgE#

Ludzie także bez problemu mogą się tam kąpać. My wybieramy się jutro, jakoś trzeba sobie i psu ulżyć w te upały ;)