Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 545
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś, żeby choć trochę zmniejszyć uczucie wysokiej temperatury, od godziny 10:00 siedzieliśmy nad wodą. Po 4 godzinach ja i mój Łukasz wróciliśmy opaleni na raka, a nasze psiaki zmęczone pływaniem i bieganiem :loveu: Miejmy nadzieję, że choć trochę udało nam się złagodzić im ten upał.

Jeśli nie pływała, to obserwowała pływających ludzi ...

lub zabawa w chowanego ...

albo za wczesne wstanie nie pozwalało o sobie zapomnieć :p ...

aż w końcu wygrało :evil_lol:

www.czina.pl

Posted

To dzisiejsze i wczorajsze zdjęcia z wypadu nad wodę :loveu::loveu::loveu:

Normalnie Czina biega bez zapięcia i nie mam z nią problemów. Jednak kiedy jest z nami Joszi lub Mała, są chwile kiedy Czina dostaje głupawki za co, za karę trafia na linkę :angryy:

Tu z Joszim na polowaniu na koniki polne :p

Chwile dla ochłody :p

To zdjęcie choć trochę zamazane ale musiałam wstawić - wyszła po prostu komicznie :lol::lol::lol:

Tu na lince za buszowanie wędkarzom po siatkach:diabloti:

A tu już chwile tylko dla nas :loveu::loveu::loveu::loveu:

Tu tuż przed puszczeniem na luz :multi::multi:

www.czina.pl

Posted

Dziś byłyśmy w mieście na zakupach i muszę się pochwalić, że moja księżniczka całą drogę towarzyszyła mi bez smyczy :multi::multi::multi: Nawet jak ją ktoś próbował zawołać, to nie reagowała :multi::multi::multi:, a jak weszłam do sklepu, to grzecznie leżała na chodniku i czekała :multi::multi::multi:

www.czina.pl

Posted

Hubercie
Czina jak jest mokra, to wygląda jakbym ją nie karmiła, aż trudno uwierzyć, że waży 44kg :lol:. Biorąc pod lupę drugie zdjęcie, które wybrałeś, to jednak jest duża (ja mam 180 cm wzrostu, a przy niej na zdjęciach wyglądam na niższą) choć przyznam się szczerze, że chciałabym, żeby jeszcze trochę urosła (oczywiście w górę, a nie w szerz :p). Natomiast Joszi rzeczywiście będzie długowłosy. Czina nie miała takiej długiej sierści (w naszej galerii możesz sam zobaczyć w folderze "2 miesiące"). W dodatku Joszi na grzbiecie ma tak długą sierść, że można mu warkoczyki robić :p.

www.czina.pl

Posted

Dziś Joszi poznał "nasz las". Był tak spłoszony nieznanym terenem, że pilnował się mnie jak nigdy. Jeśli choć na chwilę zniknęłam mu z oczu, siadał i zaczynał wyć :p. W zbożu też nie potrafi się poruszać. Kiedy Czina z Małą urządziły sobie zabawę w ganianego i w chowanego na polu pełnym zboża, Joszi pilnował się nogi, z nerw łapiąc za moją nogawkę od spodni :lol::lol::lol:.

Czina, Mała (przynajmniej kawałek jej) i Joszi

Kto kto dołki kopie...

...ten ma trochę chłodu :lol::lol::lol:

www.czina.pl

Posted

[quote name='przeszlus']Joszi będzie wyglądał tak
http://www.malamuty.org/images/stories/stormklouds/SK-ddawn_in_the_north.jpg
trochę krutszy będzie miał ale podobny

Ta sierść mnie przeraża :placz:

[quote name='Czarnulka']Czyli Joszi i Mała są tez twoji ?:smile:

Jej gratuluje trzech psiaków. A josiz ma śliczne umaszcenie wymiizaj psiaki:smile:
Mała jest moja, a Joszi mojego chłopaka. Ale i tak większość czasu spędza u mnie :lol:

[quote name=' unikatowydiament']W spaniał suczka

Witamy, witamy i zapraszamy częściej :grins:

www.czina.pl

Posted

[quote name='przeszlus']Długa sierśc nie tylko źle wygląda ale także przeszkadza,jak zmoknie to dłużej schnie,nie raz nawet obgniwa(ale tylko w hiperdługasach)

Nie o to chodzi, że źle wygląda, bo czysta i wyczesana wygląda pięknie :p, problem jest, kiedy zaczyna się sezon linienia :angryy: no i wszystko się jej czepia i później trudno się z niej wyczesuje :shake:

DZIĘKI WAM ZA OPINIE :loveu:

www.czina