Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 476
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

i INFORMACJE BIEŻĄCE:
Pan Pakito wyczaił ,że dzisiaj obiadek robi Mariusz więc siedzi w kuchni czekając razem z kotami na surowe mięsko. Podczas ostatniej wizyty u Małgosi (gdzie zresztą zachował się rewelacyjnie oczywiście jak na Apacza przystało) po wypraniu i wyczesaniu brzydala i nawet przystrzyżeniu zadredzonego pychola stwierdziłyśmy ,że Pako został przeze mnie zapasiony ( no ale jak tu takiej bidzie nie dogadzać ?) więc z przysmaczków serowych musimy zrezygnować , a tabletki Mistrzu dostaje teraz w jadełku moich geriatrycznych kotków czyli gotowanym kurczaczaku z ryżem i marchewą . Pies jako , że istotą myślącą jest wysiaduje teraz rankiem i wieczorem w kuchni , czeka aż koty skończą jeść i podkrada im kitekat ,zmniejszyłam mu też porcje suchej karmy.......... nie podoba mu się to niestety .
Z leczeniem Pako jest tak : dostaje Mizodin 1/4 tabletki dwa razy dziennie , w opakowaniu są trzy blistry po 20 tabletek , jeden wystarcza na 40 dni , lek kosztuje ok.24 zł - więc leczenie drogie nie jest. Jutro wybieramy się na piechotkę do naszego weta na konsultacje w sprawie kastracji , oraz zdobycie maści do uszu (po ostatnich deszczach coś się mu w uszach zalęgło) i być może obcięcie pazurków , do tej pory nam się to nie udało ponieważ Paki boi się dotykania łapek . A na piechotkę zasuwamy dlatego że nadszedł czas "przechodzenia przez ulicę" , do tej pory bujaliśmy się samochodem do lecznicy do której mam 5min. drogi co zresztą Psu się podobało , bo jak już wejdzie do samochodu to czuje się w nim super.
I to by było na tyle..........

Posted

[quote name='Basia1968']A TUTAJ WIDAĆ JEGO ROZMIAR - KOTECZEK PRZYJACIEL :evil_lol::evil_lol:

Jeśli mogę coś dodać to chciała bym zauważyć że Wiórek jest bardzo drobniutką kotką ;)

Posted

Mam super wieści mała pekinka ma już domek. Powiem Wam że w szoku byłam że tyle chętnych było ale ostatecznie oddałam koleżance mojego syna. Dziewczyna miała pieska zdechł jej ze starości, drugiego miała ze schroniska zdechł na raka teraz 3lata nie mieli ,bo mama się nie godziła ,ale jak zobaczyła małą od razu się zakochała, aż dziewczyna była zdziwiona że się zgodziła . Mieszkają na moim osiedlu więc będę miała ją na oku.Była u mnie jeden dzień ,a już z mamą płakałyśmy . Ja chyba się nie nadaje na dt.Jakby została parę dni to nie wiem czy byłabym w stanie ją oddać. Bardzo grzeczna i mądra psinka po każdym spanku wychodziłyśmy na trawkę i pięknie się załatwiała.Pewnie szybko by się nauczyła czystości.

Posted

a ja mam tu znowu kupę nieszczęścia wydaje mi się ,że będzie potrzebna pomoc wklejam treść maila jakiego dostałam i fotki :(

dzień dobry Ewuniu
znów się wpakowałam w pieska zgarniętego z ulicy w Jasionce= starszydełko , dopiero jak wykąpałam wczoraj wieczór leciutko ostrzygłam okazało się ze ma złamaną szczękę , :((((((( strasznie.
.. ma trudności z jedzeniem , strasznie suchutkie, i niesamowicie poddane. Ząbki powybijane guz w prawej stronie w buzi języczek wychodzi z lewej strony, Boże nie ma granic ludzkie okrucieństwo. :(
czekam na weterynarza , nie wiem czy coś się da zrobić z tym biedactwem
do zobaczenia paaa

Posted

Boże jakie biedactwo :( Basiu co to fb nie znam jeszcze tych Waszych skrótów.Co do adopcji to wziełam drugiego psa który zagrzał tylko jeden dzień Nie licząc tych co zostały na zawsze Stwierdziłam że chyba mam dobrą rękę i nie ukrywamże zastanawiam się nad następnym ale muszę to przemyśleć,bo pół nocy nie przespane po maleńkiej

Posted

rita60 napisał(a):
minia wrzuc to biedactwo na pudelki..........

Tak koniecznie na Pudelki w Potrzebie....sliczna ta bidula ale musi miec tez osobny watek...:placz::placz:

Posted

Sory za spam, ale w razie gdyby pies trafil do was z lapanki:

Na trasie Rzeszów - Tarnów - Nowe Brzesko - Wieliczka, ale najprawdopodobniej na odcinku od Nowego Brzeska. Otworzyły się drzwiczki w przyczepie i musiała wyskoczyć w którymś momencie. M'AJOKE Legenda Północy. Brązowa, białe łapki.
Pies absolutnie nie nadaje sie na domowego pupilka, do strozowania oraz biegania po ogrodzie.
Prosimy o pomoc w znalezieniu!
Za wskazanie miejsca lub wylapanie psa przewidziana nagroda!

661 914 208 , 664 763 465

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...