kate11 Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Prosimy o wsparcie dla maleńkiej dalmatynki, podobno 2 miesięcznej - waży 2,7 kg - ofiary mody i pseudohodowli. A przede wszystkim chyba bezwzględnych właścicieli. Sunię wywalono wprost na na ulicę, mimo że jest nieporadnym dzieciakiem, jest w opłakanym stanie, zagłodzona, pokrzywiona, przewraca się, nie ma siły.... ....trafiła do schroniska. Z nową opiekunką, bassecią mamcią.... Dzięki pomocy dobrych ludzi jest już w DT, sunia jest pod opieką Pogotowia i Straży dla Zwierząt w Trzciance, Konto: Bank PKO BP S. A. w Czarnkowie: 87 1020 3844 0000 1702 0048 1093 z dopiskiem "dalmatynka" (SWIFT: PL BPKOPLPW ) Z góry dziękujemy za pomoc. Quote
GoskaGoska Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 jejku jakie cudo - zawsze jako dziecko chcialam miec dalmata odkarmiona powinna znalesc domek - jest sliczna- tylko przerazliwie chuda Quote
bea_m Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Na razie nie wygląda jak cudo. W tym wieku powinna być słodką kluchą a jest szkieletem :-( Quote
funia Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Wypatrzyłam ją w schronie i dzięki szybkiej reakcji założycielki wątku kate11 sunia już w ciągu dwóch dni była poza schronem;) Aha i dzieki Lucynce ,która ja zabrała z Zamościa Quote
bea_m Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Całe szczęście że ją wypatrzyłaś. Dzięki Ci wielkie za to. Teraz ma większe szanse. Quote
kate11 Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 funiu, dzięki Tobie my sie, dowiedziałyśmy, bardzo dziękujemy. Oczywiście też Pani Lucynce, która jest cudowną osobą i pomaga jak może. Nasza mała ma teraz kilka bassecich mam, które w zamian za mamusiowanie podkaradają jej jedzonko.....ale do tej pory nie mogę zrozumieć jak można takiego malucha wywalić. ludzie to potwory. ale doczekają się kary...zło wraca:mad: Quote
funia Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 TeŻ w to wierzĘ ,ze dobro uczynione powraca wiĘc zŁo tak samo Quote
pati-c Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Matko,brak słów.... Maleństwo miało niesamowite szczęście,że trafiło na Was Cioteczki. Quote
bea_m Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Cioteczki porozsyłajcie gdzie można 2 miesięczny dalmatyńczyk, błagamy o pomoc (677608794) - Aukcje internetowe Allegro Quote
funia Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 jak jej damy na imię? Piszcie jak sie mala czuje bo bardzo ciekawi wszyscy :cool3: Quote
bea_m Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Kate rozmawiała z p. Lucynką. Mała ma apetyt. Robi siusiu w domu ale kupki na dworze. Nie ma w nich robali. A te uszate wyjadają jej z miski :loveu: Quote
kate11 Posted July 3, 2009 Author Posted July 3, 2009 sunia lekko przytyła, podgryza bassecie mamuśki, zostanie jeszcze raz odrobaczona chociaż kupki czyste...dostaje Royala dla dzieciaczków, będzie żyła; bałam się że nie przetrzyma.... Quote
funia Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 To super ,dzielna maleńka:multi: A moze by jej dać na imię Simba :oops: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 funia napisał(a):To super ,dzielna maleńka:multi: A moze by jej dać na imię Simba :oops: Podoba mi się Simba. Ile to maleństwo waży ? Powtórzę tylko to, co pisałam na innym wątku, że ciekawe, czy właściciele chcieliby, żeby tak zagłodzone były ich dzieci ? :angryy::angryy: Quote
lucySxy Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Przepraszam, dopiero odnalazlam ten watek! Suczka jest slodka , bardzo grzeczna,radosna , przytulasna, nie placze bez potrzeby, naprawde jest wspaniala. Jak ja przywiozlam TO WAZYLA 2,7 KG.Dzisiaj rano , na "czczo"wazyla 3,3kgAle koniecznie musi byc odrobaczona,bo ma coraz bardziej wzdety brzuszek.Byla odrobaczona 3x pratelem(1)8 tabl)jedenascie dni temu. Mysle ze moge jej powtorzyc 1 dawke i zobaczymy. Karnie ja Royal canin junior,4x40-50 g,namoczone w przegotowanej wodzie +czysta woda do picia. Ona jest naprawde mala i zabiedzona,chociaz w schronisku porzadnie ja odrobaczyli i dzieki temu zyje Quote
bea_m Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 To jakieś zawzięte robale w niej siedzą. Może by badanie kupy zrobić i dopiero dobrać odrobaczacz? A lucySxy bardzo dziękuje za pomoc. Quote
jogi Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 dopiero odnalazlam watek. Lukałam na wcześniejszy, a tam nie było, żadnych nowinek, to grzecznie czekałam. Oj ciotki:mad:;) trzymam kciuki za maleństwo:) Quote
bea_m Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Pani Lucynka na Dalmatyńczykach w potrzebie pisze Dzisiaj bylam z sunia u lekarza.Ogolnie nie jest zle. Sunia wazy 3,7 kg!!! Moze byc nadal zarobaczona, i jutro ja rano na czczo jeszcze raz odrobacze. Lekarz twierdzi,ze szczeniaki z takiego "żrodla"sa zarobaczone na 100%,poniewaz suki sa zreguly zarobaczone i zaniedbane. Szczeniaki powinno sie odrobaczyc w 2 tyg zycia a potem co 10-14 dni,najlepiej 2x, przed [pierwszym szczepieniem. Odrobacze ja 1x i oddam kal na badanie.Zrobilabym to dzisiaj , ale nie widzialam zeby zrobila cos.Badanie kosztuje 17 zl , nie majatek. Zdjecia suni--No niestety , nie otwiera mi sie Image Shack,juz mnie nerwa na niego bierze. No i nie moge sie zalogowac na Dogomanii Nie wiem dlaczego.Prosze ,wpiszcie tam informacje o suni Mała przytyła juz caluchne kilo :loveu: tak więc jest co świętować :bigcool::bigcool::bigcool::beerchug: Quote
g_o_n_i_a Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Trzymamy kciuki co by było teraz już coraz lepiej :kciuki: Quote
lucySxy Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Taka teraz jestem Bez przerwy probuje chwytac za ogon moje suczki. Quote
Recommended Posts