Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Prosimy o wsparcie dla maleńkiej dalmatynki, podobno 2 miesięcznej - waży 2,7 kg - ofiary mody i pseudohodowli. A przede wszystkim chyba bezwzględnych właścicieli. Sunię wywalono wprost na na ulicę, mimo że jest nieporadnym dzieciakiem, jest w opłakanym stanie, zagłodzona, pokrzywiona, przewraca się, nie ma siły.... ....trafiła do schroniska.

Z nową opiekunką, bassecią mamcią....

Dzięki pomocy dobrych ludzi jest już w DT, sunia jest pod opieką Pogotowia i Straży dla Zwierząt w Trzciance,
Konto: Bank PKO BP S. A. w Czarnkowie: 87 1020 3844 0000 1702 0048 1093 z dopiskiem "dalmatynka" (SWIFT: PL BPKOPLPW )
Z góry dziękujemy za pomoc.

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wypatrzyłam ją w schronie i dzięki szybkiej reakcji założycielki wątku kate11 sunia już w ciągu dwóch dni była poza schronem;)
Aha i dzieki Lucynce ,która ja zabrała z Zamościa

Posted

funiu, dzięki Tobie my sie, dowiedziałyśmy, bardzo dziękujemy. Oczywiście też Pani Lucynce, która jest cudowną osobą i pomaga jak może. Nasza mała ma teraz kilka bassecich mam, które w zamian za mamusiowanie podkaradają jej jedzonko.....ale do tej pory nie mogę zrozumieć jak można takiego malucha wywalić. ludzie to potwory. ale doczekają się kary...zło wraca:mad:

Posted

Kate rozmawiała z p. Lucynką. Mała ma apetyt. Robi siusiu w domu ale kupki na dworze. Nie ma w nich robali. A te uszate wyjadają jej z miski :loveu:

Posted

sunia lekko przytyła, podgryza bassecie mamuśki, zostanie jeszcze raz odrobaczona chociaż kupki czyste...dostaje Royala dla dzieciaczków, będzie żyła; bałam się że nie przetrzyma....

Posted

funia napisał(a):
To super ,dzielna maleńka:multi:

A moze by jej dać na imię Simba :oops:

Podoba mi się Simba. Ile to maleństwo waży ?
Powtórzę tylko to, co pisałam na innym wątku, że ciekawe, czy właściciele chcieliby, żeby tak zagłodzone były ich dzieci ? :angryy::angryy:

Posted

Przepraszam, dopiero odnalazlam ten watek!

Suczka jest slodka , bardzo grzeczna,radosna , przytulasna, nie placze bez potrzeby, naprawde jest wspaniala. Jak ja przywiozlam TO WAZYLA 2,7 KG.Dzisiaj rano , na "czczo"wazyla 3,3kgAle koniecznie musi byc odrobaczona,bo ma coraz bardziej wzdety brzuszek.Byla odrobaczona 3x pratelem(1)8 tabl)jedenascie dni temu.
Mysle ze moge jej powtorzyc 1 dawke i zobaczymy.
Karnie ja Royal canin junior,4x40-50 g,namoczone w przegotowanej wodzie +czysta woda do picia.
Ona jest naprawde mala i zabiedzona,chociaz w schronisku porzadnie ja odrobaczyli i dzieki temu zyje

Posted

dopiero odnalazlam watek. Lukałam na wcześniejszy, a tam nie było, żadnych nowinek, to grzecznie czekałam. Oj ciotki:mad:;)

trzymam kciuki za maleństwo:)

Posted

Pani Lucynka na Dalmatyńczykach w potrzebie pisze
Dzisiaj bylam z sunia u lekarza.Ogolnie nie jest zle.

Sunia wazy 3,7 kg!!!

Moze byc nadal zarobaczona, i jutro ja rano na czczo jeszcze raz odrobacze.

Lekarz twierdzi,ze szczeniaki z takiego "żrodla"sa zarobaczone na 100%,poniewaz suki sa zreguly zarobaczone i zaniedbane.

Szczeniaki powinno sie odrobaczyc w 2 tyg zycia a potem co 10-14 dni,najlepiej 2x, przed [pierwszym szczepieniem.

Odrobacze ja 1x i oddam kal na badanie.Zrobilabym to dzisiaj , ale nie widzialam zeby zrobila cos.Badanie kosztuje 17 zl , nie majatek.

Zdjecia suni--No niestety , nie otwiera mi sie Image Shack,juz mnie nerwa na niego bierze.
No i nie moge sie zalogowac na Dogomanii
Nie wiem dlaczego.Prosze ,wpiszcie tam informacje o suni

Mała przytyła juz caluchne kilo :loveu: tak więc jest co świętować :bigcool::bigcool::bigcool::beerchug: