Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co z niespodzianką dla Zosieńki?

Przelałam Beacie 100zł na szczepienie, czip i obrożę przeciw kleszczom i pchłom dla Zośki.
Czyli sytuacja finansowa to 461zł :)

• Replies 667
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

3 CHORE SUNIE PROSZĄ O WSPARCIE, PAMIĘĆ I POMOC...

Szukamy pomocy wśród miłośników bullowatych i nie tylko, dla 3 suczek przebywających w schronisku na Śląsku. Wszystkie 3 sunie potrzebują pilnej pomocy bo są chore.
Na chwilę obecną nie możemy zbierać deklaracji poza forum, bo schronisko nie jest przychylne wolontariatowi.
Chcemy pomóc sunieczkom, stworzyć im lepsze warunki do leczenia, a przede wszystkim diagnostyki. Na chwilę obecną sunie są leczone bez kompleksowych badań.

1) Sunia biało - ruda, jej stan jest najbardziej poważny i zły. Sunia ma coś z okiem, ale przede wszystkim jej stan skóry jest podobno fatalny i nie widać tego na zdjęciach. Sunia nie ma swojego wątku na dogo.

2) Sunia błękitna pręgowana, sunia została znaleziona przywiązana do drzewa, można się tylko domyślać, że służyła tylko do rozmnażania... jej cycuchy są w tragicznym stanie. Jakby tego było mało, sunia ma coś ze skórą.
Ami, bo takie wstępnie dostała imię, ma swój wątek na dogo, pod poniższym linkiem:
http://www.dogomania.pl/threads/181040-AMI-w-bardzo-zlym-stanie-wyniszczona-sunia-Amstaff-Zbieramy-na-leczenie-i-hotel

3) Sunia rudaska. Ma kaszel i straszną biegunkę już od dłuższego czasu.
Sunia została adoptowana, ale nowy właściciel zwrócił ją do schroniska "na leczenie". Teraz sunia ma szansę już na normalne życie.
http://www.dogomania.pl/threads/180799-Bytom-Amstaff-przeraA-ona-w-schronisku-czeka-na-naszAE-pomoc-Oddana-z-biegunkAE?p=14282270#post14282270

Wszystkie te sunie zasługują na dar od losu. Dzięki Wam, możemy im go ofiarować, stworzyć warunki do diagnostyki, leczenia, a także bezpiecznego oczekiwania na dobry dom.

Błagamy Was póki co o deklaracje na wątkach na hoteliki i leczenie suczek, o deklaracje stałe, jak i jednorazowe. Tylko po pewności w deklaracjach, będziemy mogli suczkom pomóc.

Posted

Nie wiem czy niespodzianka była większa dla Sofii czy dla mnie (chyba raczej dla mnie). Odwoziłam wczoraj do Magdy psa i mogłam spotkać suczynkę po raz pierwszy poza schroniskiem. Jestem zachwycona jej zmianą:). Jutro postaram się wkleić zdjęcia.

Posted

Zosinka już od wczoraj w nowym domku.
Zamieszkała z Sylwią i Darkiem w Ostr.Świętokrzyskim.
Zawiozłyśmy ją z Magda z hotelu (MAGDA DZIĘKUJĘ!)

Mam zdjęcia uśmiechniętej psiej mordy ze swoimi właścicielami oraz na kanapie którą odrazu zarezarwowała:)
ale dogo odmawia współpracy.
Cudem udało mi się zalogować.

DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM ZA TO,ŻE ZOŚKA DOSTAŁA SZANSE NA DOMEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jak zobaczycie jaka jest szczęśliwa to gwarantuje,że Wam się łezka w oku zakręci.

Posted

Beatko bardzo sie cieszę i wielkie dzięki za wszystko co dla Sofii zrobiłaś:) No i dzięki za wczorajsze info:) Nawet nie potrafię wyrazic jak bardzo jestem wdzięczna Wam wszystkim dziewczyny za szansę jaką dzięki Wam dostała nasza radomianka:)Teraz z niecierpliwością czekam na fotki z domku.

Posted

jako,że dogo wraca do normy to napisze teraz to co miałam wczoraj ale mi nie pozwalało.

BARDZO DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!!!!!
doddy:loveu:
malibo57:loveu:
andzia69:loveu:
ewab:loveu:
bumerang:loveu:
zebrazebra:loveu:
tula:loveu:
a.piurek:loveu:
mmd:loveu:
monday:loveu:
Julia:loveu:
Magdzie:loveu:która w swoim psim SPA na nowo pokazała Zosi,że człowiek może być dobry a pies przy nim szczęsliwy:lol:
oraz WSZYSTKIM którzy kibicowali naszej Zosince!!!!
Bez WAS by się nie udało!!!!

Jeszcze dodam pare słów o bohaterce naszego wątku.Ciesze się bardzo,że nie zawiodła pokładanych w niej nadziei i pokazała,że naprawde jest cudownym i przemiłym psiakiem.

Niedługo wkleję zdjęcia.

Posted

Beata M napisał(a):
Zosinka już od wczoraj w nowym domku.
Zamieszkała z Sylwią i Darkiem w Ostr.Świętokrzyskim.
Zawiozłyśmy ją z Magda z hotelu (MAGDA DZIĘKUJĘ!)

Mam zdjęcia uśmiechniętej psiej mordy ze swoimi właścicielami oraz na kanapie którą odrazu zarezarwowała:)
ale dogo odmawia współpracy.
Cudem udało mi się zalogować.

DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM ZA TO,ŻE ZOŚKA DOSTAŁA SZANSE NA DOMEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jak zobaczycie jaka jest szczęśliwa to gwarantuje,że Wam się łezka w oku zakręci.

udało mi się wejść na dogo i...łzy mi ciekną po policzku:-(...oczywiscie ze szczęścia, ze Zosia znalazła domek - swój, osobisty i wymarzony!:multi::multi::multi::multi::multi::loveu:

Dzięki dziewczyny!:loveu::loveu::loveu:

Posted

O rany jak się cieszę. Sofia dziękuję, że nas nie zawiodłaś. Teraz już wiem dlaczego dlaczego nie mogłam przejść koło twojego boksu obojętnie. Chciałaś zamieszkać w mieście z którego ja pochodzę:)

Posted

Dziękujemy ogromnie Bumerang za te pieniążki, które Zośka od Ciebie dostała :)

W ogóle...bardzo dziękujemy za wszystkie pieniądze, dzięki którym Zośka opuściła schron...i znalazła się w domu :)
Później Beata poda ostatnie wydatki...to zrobimy ogólne rozlicznie.

Posted

Przed sekundą rozmawiałam z panią Zosi :)
Także mam dla Was świeże wieści.
Pręguska sprawuje się świetnie,bardzo lubi chodzić na spacery.
Uwielbia spędzać czas na podwórku na ktorym bawi się z................kotem:roll:
Straszny z niej pieszczoch,wszystkich gości wylizuje po twarzy,chrumka,rozmawia z Sylwią i Darkiem.
W nocy straaaasznie chrapie,wieczorem śpi na swoim posłaniu a rano i tak budzą się z Zosią na łóżku:evil_lol:
Prawdziwy pies morderca:baddevil:

miałam 100zł od Monday i 60zł za kalendarze(Julia)
wydatki jakie były poniesione:
szczepienia Hexadog 50zł
czip 41zł
obroża na pchły i kleszcze Kiltix dla dużych psów 63zł
obroża parciana 14zł(odkupiłam ją Magdzie bo czerwona na której napisałam nr tel. była jej własnością)
razem 168zł -końcówke daje od siebie także zostaje 0

koszty jakie jeszcze trzeba uregulować:
opłata za hotel od 10.03.2010 do 14.03.2010 czyli 4 dni po 20zł=80zł
zwrot za benzyne dla AnnyA:loveu: za zawiezienie Zosi do domku
(trasa Kozienice-hotel-Radom-Ostrowiec-Radom-hotel-Kozienice) 50zł
razem 130zł

na koncie Zosi zostaną jeszcze pieniązki(to już Monday obliczy ile dokładnie)
wklejam Wam wątek Czarusia,który u Magdy boryka się z podobnymi do Zosinkowych problemami.
Może zgodzicie się na przekazanie chociaż części pieniązków Fundacji Ast pod której opieką przebywa
Czaruś.
http://www.dogomania.pl/threads/149173-CzaruA-Ast-pod-opiekAE-Fundacji-Ast?p=13852773#post13852773

o częsć pieniążków prosi też kolejna bida która potrzebuje wsparcia oto CC Negra-potrzebne są środki na leczenie oczka i sterylke

a to info,które Magda napisała o Negrze
cytuje:
Od wczoraj mam nową przyszywaną córeczkę- Negrę. Negra to około sześcioletnia sunia w typie CC. Została zabrana z ulicy do przytuliska. Ma problermy z okiem- zniekształconą gałkę oczną i starą szramę na głowie.Nie wiem jeszcze, czy została wysterylizowana. nie podoba mi się również jej tył, ale możliwe, że powolne siadanie to skutek wymarznięcia, a nie dysplazji. Brzuszek ofutrzony mam mocno- zima w tym roku ciężka była dla psów bez domu.
Jestem w niej zakochana bez reszty. negra to dobrze wychowana, przemiła, spokojna dziewczynka. czuje sie u mnie świetnie, jest spokojna, nie niszczy, nie załatwia się w boksie, nie szczeka. Typowy kanapowy pies, siada, podaje łapy na komendę. Jest karna i bezproblemowa. Łagodna- przy misce, u weterynarza , w aucie. Nie pilnuje terenu. Nie nadaje się do budy. Musi zostać jeszcze sprawdzona z psami. Potrzebuje ciepłego, kochającego domu.