tula Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Dzięki dziewczyny, rozwieszam ogłoszenia, gdzie sie da u wetów oczywiście też, powiedziałam tacie że jak spotka takiego złomiarza, który jeździ po okolicy to zeby dał mu plakat i obiecał kasę za znalezienie Tinki. Ogłoszenia w necie robię i jeżdżę... Quote
Szarotka Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 O jej to okropne ze sunia zginela:shake::shake::shake::shake::shake::shake: Quote
lilith27 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 do centrum zoologicznego na czystą trzeba zanieśc plakat i na reja też do tego sklepu Quote
pinkmoon Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Weszłam od razu na ostatnią stronę i najpierw myślałam że to Sofia zaginęła...:shake: ale tak czy inaczej mocno trzymam kciuki za poszukiwania Tinki. Quote
Żmija Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Witam, Zosia jest u mnie. Robi bardzo szybkie postępy, ale zdecydowanie jeszcze morze pracy na nią. Należałoby jednak powoli szukać dla niej rozsądnego tymczasu, który będzie trzymał się wskazówek i będzie kontynuować pracę. U nas zachowań agresywnyc, że ktoh nie było, ale wyraźnie widać, że Zosia miała i nadal ma duży problem z ufnością wobec ludzi- jakby cały czas obawiała się, że chce jej się zrobić krzywdę. Podejrzewam więc, że jej zachowania agresywne miały właśnie podłoże lękowe. Nie wiem zresztą na ile była to w schronie agresja, a na ile straszenie- strategia typu: lepiej atakiem uprzedzić atak. Na razie jest nam super- Zosia pozwala na coraz więcej. Na razie mnie. Uwielbia pieszczoty ode mnie. Bardzo mnie pilnuje. Dziś pierwszy raz próbowałam ją delikatnie unosić. Wiem, że to nie wyaje się nic wielkiego, ale kazdy mały krok Zosi jest jej wielkim sukcesem. Walczę u niej z epizodami histerii- najistotniejsze dla mnie jest, żeby z histerii nie wpadała w agresję. Jakoś powoli to też wychodzi- a to jest najistotniejsze, żeby w sytuacjach iekomfortowych nie było agresji. Poza tym Zośka ma motor w dupie- uwielbia długie spacery, tarza się w trawie, chrumie jak świnka. Jak moje panoiwanie nad nią się zwiększy popracuję nad jej relacjami z mężczyznami. Quote
andzia69 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Dzieki za bezposrednie relacje. Dobrze by było znaleźc jej tymczas...jednak wydaje mi się to w sferze marzeń:( jest tyle bullowatych, ze po prostu strach się bać, co przyniesie jutrzejszy dzień...No i to musiałby być tymczas u kogoś doswiadczonego, pewnie kobiety najlepiej...a takowych wolnych doswiadczonych to ja nie znam... Quote
Monday Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Dla Sofii aktywny domek !!!! Taki ze spacerami, z zabawami....z dużą ilością zabawy :) Tyle czasu przesiedziała w klatce - jak to dobrze, że chęć do ruszania się nie zanikła...wręcz przeciwnie, tliła się pomału, żeby u Magdy wybuchnąć :) Quote
Monday Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 W jaki sposób pieniądze z aukcji cegiełkowej będą przekazane dla Sofii? Czy bezpośrednio do Magdy....bo trochę nie wiem. Można by było je dopisać do listy finansów naszej księżniczki, ale musimy je mieć fizycznie w jakimś miejscu. Quote
ewab Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 andzia69 napisał(a):No i to musiałby być tymczas u kogoś doswiadczonego, pewnie kobiety najlepiej...a takowych wolnych doswiadczonych to ja nie znam... Też nie znam:( Quote
lilith27 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 ...................................................................... Quote
tula Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Dziewczyny Tinka się znalazła!!!!:):):) Zadzwonił chłopak z ogłoszenia, które nakleiłam koło lasy kapturskiego tam gdzie jest ten tor dla samochodów terenowych, my tam czesto jeździmy na spacery z dzieciakami i psiakami. Ten chłopak robił tam ognisko z kolegami na ostatki i zobaczył ją jak biega i rozpoznał na zdjeciu. Nieźle się za nią naganiałam jak przyjechaliśmy bo była strasznie wystraszona, juz jest w domu, wykąpana i z nami:):) Moja druga sunia Zuzia strasznie się ucieszyła jak ją zobaczyła, no a moja córcia znowu ma za kim biegać po domu:):) Nawet nie wiecie jak sie cieszę:) Bardzo Wam dziękuję za wsparcie i pomoc w rozsyłaniu ogłoszeń szczególnie Tobie Monday i Tobie Lilith:):) Quote
andzia69 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Super wiadomosć:):);) pilnujcie jej teraz jak oka w głowie;) Quote
Monday Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 tula :) aż ze szczęścia to się popłakałam :) :) :) Teraz, to nie jestem w stanie nic ci napisać, prócz tego, że się cieszę !!!!!!! Quote
ewab Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 Ja też bardzo się cieszę, że sunia wróciła:):). Tak bym chciała, by Ali też się znalazł:(. Quote
Szarotka Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Wspaniale, ze Tinka sie znalazla i ze Sofia robi postepy :):) super:) Quote
tula Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Monday a doszły moje wpałty na Sofię? Bo numer Twojego konta wpisywała mi kobieta w banku i mam nadzieję że nic nie pokręciła:) Quote
Monday Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 tak, doszły - a nie są uaktualnione na pierwszej stronie ? Chyba są ;) Jak nocka minęła Tinie? Już przypomniała sobie jak śpi się w domu ??? Gdzie biedulka spała, gdzie się tułała....co jadła :( Quote
tula Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 No to ja niemota jestem bo sobie nie sprawdziłam na pierwszej stronie, sorry:) Tinka wychudła przez ten tydzień i oczywiście jest cały czas głodna, ale niestety musi mieć dawkowane jedzenie żeby sie nie przejadła. No i wygląda że chyba jakieś psy ją pogryzły bo ma pod futrem strupy, ale na szczęście nie bardzo, albo sie gdzieś przeciskała, jutro pojadę z nią do naszego weta żeby to obejrzał. Tinka chyba nadal jest troche w szoku, ale odzyskuje dobry humor:) na szczęście JEST Z NAMI. To bardzo miłe Monday, że tak się nią zainteresowałaś, super z Ciebie babka, ale wiesz to na pewno:) Quote
andzia69 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 dzisiaj wpłaciłam za m-c grudzien dla Sofii:) Quote
Monday Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 andzia69, wpłata jeszcze nie doszła...jak dojdzie, to będzie widoczna na 1 stronie. Dziękuję ;) tula, ja po prostu wyobraziłam sobie Tinę - jak się gdzieś błąka, pewnie się boi, niew iadomo gdzie spi i mnie ścisnęło w żołądku z żalu...a później postawiłam się w waszej sytuacji i jeszcze bardziej smutno mi się zrobiło...ale cieszę się, że wszystko już dobrze :) Ciekawe co u Sofii - kiedy będzie można zacząć robić jej ogłoszenia adopcyjne ??? Dzwonił ktoś do Magdy? Może jakieś zmiany u dziewczyny? Już 20 dni jest w hotelu. Quote
bullterrierka Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Może w weekend odwiedze pręguske. Quote
Monday Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 jedziecie w niedzielę do sofii? Może teraz uda się ładne zdjęcia zrobić. Dowiedzcie się o niej czegoś nowego, przydatnego w rozstrzygnięciu co dalej robić - szukać DS czy DT, czy zostawiać u magdy Quote
Monday Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Właśnie - cicho !!! Miałyście czas podjechać w niedzielę do Sofii? Beata, wiem, że pewnie 1000 spraw masz na głowie, ale czy możesz skontaktować się z Magdą u której jest Sofia i spytać jak z opłatą? Sofię zawiozłyśmy 9 listopada w nocy - więc myślę,że od 10 listopada powinien liczyć się jej pobyt. Zapłaciłyśmy 800zł. Kiedy i ile następna opłata? Quote
Recommended Posts