Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dogadam jeszcze z moim TZem, bo może ma dla mnie coś zaplanowane ;/, ale jakby co to w niedzielę ok południa.
A może uda mi sie TZa wyciągnąć z nami...niech zobaczy jak my się poświęcamy dla Sofii !!!!
Bo ostatnio coś już nosem kręci...;(

• Replies 667
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chciałam o czymś napisać !!!
Na dogomanii organizowana jest pomoc dla pewnej rodziny spod Tarnowa.
Zbieramy ubrania, prezenty pod choinkę, żywność, pieniądze na węgiel i jedzenie dla psiaków.
U tych ludzi bieda aż piszczy, a pomimo tego mają większe serce dla zwierząt niż przeciętny człowiek. Umierającego konia okrywali własnymi kurtkami...choć sami pewnie marzli.
Kto byłby chętny dołączyć się do akcji to zapraszam na wątek
http://www.dogomania.pl/threads/173765-TARNA-W-4-psiaki-koA-i-rodzina-potrzebujAE-pomocy-bieda-aA-piszczy

Pozwolę sobie napisać, że mąż tuli w poniedziałek będzie jechał do warszawy (może zabrać nasze "dary" ), z warszawy pozabiera rzeczy zebrane od warszawskich dogomaniaków i zawiezie do krakowa, a z krakowa Biafra zawiezie je do tej rodziny.
Taki transport rzeczy, zgodnie z tym co powiedziała tula będzie jeszcze później, więc trochę czasu na zorganizowanie się będzie.
Można też wszystko wysłać pocztą.

Dzieciaki zostały poproszone o listę prezentów na święta...i wszyscy się spłakali jak Biafra napisała o czym marzą: kurtka, spodnie, rękawiczki, czapka...jedna najmłodsza dziewczynka chciała tylko puzle i misia - nawet używanego.
Dla nas czapka czy buty nie są marzeniem - dla nich tak wielkim, że właśnie to wybrali sobie jako prezent na święta !!!
Zznierane są również używane rzeczy...brakuje nam jeszcze kaloszy i latarki z takich najpotrzebniejszych rzeczy.

Kto chciałby się podzielić tym co ma, zapraszam na wątek....ostrzegam, jest niesamowicie długi;)

Posted

To co z odwiedzinami u Sofii?
Może jednak wolicie niedzielę spędzić na czymś innym? Np. na szukaniu jakichś rzeczy dla rodziny spod Tarnowa...(taka mała sugestia:) )

Posted

Ja jutro jade do Magdy na 100%,cel mojej wizyty będzie inny ale do Zochy zaglądne;)i zdam relacje.Nie chciałabym się z nikim umawiać na jakąś daną godzine ponieważ sama jeszcze do końca nie wiem o której pojade...Plan mam taki-jak już ogarne moje prywane zoo wsiadam w samochód i jade do Magdy po bullka-zabieram go i pędze do Radomia do weta-po wizycie odstawiam psiaka do hoteliku i spadam do domu do moich psiaków,teraz musze skupić całą swoją uwage na mojej tymczasowej lokatorce i na dłuższe odwiedziny niestety doby brakuje...Jeśli Monday masz ochote na wycieczke możesz jechać ze mną i:a)pomożesz mi podczas podróży bulka do wetab)jak ja pojade do weta zostaniesz i skupisz całą swoją uwage na obserwacji Zochy ;)Nie potrafie niestety powiedzieć o której wyjade...

Posted

Beata, to nie ma co się umawiać. Jedź sama - jak dasz sobie radę. Jak nie to daj znać.
Wywiedz się wszystkiego o Sofii i napisz. Mam nadzieję, że uda ci się jakieś zdjęcie zrobić.
Dowiedz się, czy są jakieś przesłanki odnośnie gotowości do adopcji. Jak Magda ją postrzega, jak zamierza z nią pracować.

Może powoli można przygotowywać się do ogłoszeń.

Posted

Lilith, możesz je przekazać bezpośrednio tuli, ewentualnie jutro moge podjechać do ciebie i zabrać rzeczy...swoje też muszę tuli dostarczyć, więc przy okazji i twoje. Albo jak będziesz na młodzianowie to możesz je podrzucić. Jakby co to dzwoń do mnie 516 088 927.

Posted

Beata M napisał(a):
Monday nie będę ukrywać,ze było by miło jesli chciałabyś ze mną jechać :)

Beata, przepraszam...wczoraj już wyłączyłam kompa i weszłam dopiero teraz.
Trzeba było dzwonić !!!!!!!!!!