doddy Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Rozmawiałam z Beatą jak dzwoniła do Magdy z zapytaniem o miejsce i wtedy mówiła mi, że weźmie w schronisku Sofie na siebie. Beatko, zmieniło się coś od tego czasu? Quote
lilith27 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 doddy odnosisz się jak ewab tylko do jednej formalności, czyli do tego na kogo suczka formalnie będzie adoptowana ja zmierzam do tego, iż w całokształcie działań powino się wspomóc Beatkę nikt nie kwestionuje tego, że suczkę trzeba wyciągnąć nikt nie mówi, że Beata nie będzie chciała pomóc, czy też że coś się zmieniło przecież ja nie mówię, że dziewczyna sie wycofała...skąd ten wniosek? tak samo jak nie nie wymyslam, ażeby ktoś z daleka miał się zainteresować suczką..... ja wskazuję na to, że Beatę trzeba wesprzeć na miejscu ona na prawdę ma bardzo dużo na głowie wskazywanie na 1 osobę jako na opiekuna odpowiedzialnego za adopcje hotel zdjęcia i kontakty nie uważam za trafne wychodzę z inicjatywą w dobrej woli widze jednak, że interpretujecie to na opak napisałam w kupie siła, zróbmy to wspólnymi siłami a wy wyciągacie jakieś dziwne wnioski, jesli ma z tego wynikać dalej problem, już się nie wychylam pozdrawiam Quote
Monday Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 I kolejne spięcie:cool1: Nikt nie zostawi Sofii bez opieki, ale potrzebna jest jedna osoba, do której będzie tel kontaktowy w ogłoszeniach i któa oceni potencjalny dom. Uwierzcie, że ja się nie nadaję...nie umiem obiektywnie ocenić kogoś...jestem po prostu naiwna. I tego na siebie wziąć nie chcę. Napisałam, że zbieram pieniądze - więc opłat będę pilnowała, do tego razem z Beatą zawozimy Sofię do hotelu (i podobno z kimś jeszcze:razz:), zdjęcia zrobimy na miejscu, a wiadomo, że skoro będę wiedziała gdzie ten hotelik, to jak będę miała czas to wsiądę w samochód i pojadę do Sofii....wtedy zroię jej nowe zdjęcia, dowiem się czegoś o niej i przekażę tu na wątek. Ale nie chcę być za to odpowiedzialna sama. Mam nadzieję, że ktoś z radomiaków też czasem pojedzie do Sofii. A czy Magda pozwala zainteresowanym adopcją dzwonić do siebie? Bo od momentu jak pies będzie u niej, to ona najwięcej będzie o psiaku wiedziała. Quote
Monday Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Acha...i ze schroniskiem też niczego nie załatwię, bo niestety nie jestem tam choćby sporadycznym bywalcem. Więc całe uzgodnienie zabrania stamtąd Sofii zostawiam komuś innemu, ale podobno Beata zodziłą się tym zająć, więc problemu nie ma. Quote
doddy Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Ja, tak jak pisałam jestem często u Magdy, więc pewnie i Sofi będziemy odwiedzać i dużo rozmawiać na jej temat. Fotki porobię. ;) Allegro cegiełkowe zrobimy, poszukamy Wirtualnych Opiekunów - tu nadal czekamy na tekst od ponad tygodnia. :) Quote
andzia69 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Kontakty w ogłoszeniach mogę wziąść na siebie...ale...to nie ja będę w kontakcie z hotelikiem i nie ja będę na bieżąco informowana...wiec nie wiem bardzo jak mam odpowiadać na ewentualne pytania odnośnie suni...no ale skoro to jest taki problem w ogłoszeniach możecie dawać namiary na mnie... poza tym i tak bez sprawdzenia domku nikt suni nie dostanie;) czy Sofia jest wysterylizowana? Quote
Monday Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='andzia69'] czy Sofia jest wysterylizowana?[/QUOTE] Dobre pytanie... Z jakiejś czytanej niegdyś literatury wiem, że sterylizacja suk agresywnych może doprowadzić do zwiększenia tej agresji - co raczej nie występuje u samców. Czy to prawda....pojęcia nie mam. Czytałam swego czasu wiele na temat sterylizacji, jak sama musiałam podjąć decyzję o sterylizacji swojej suki. Quote
Monday Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Nadal boję się spraw finansowych, bo mamy zadeklarowanych 330zł. Nie wiem czy z bazarków i aukcji uda nam się uzbierać brakującą kwotę. Quote
andzia69 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Monday - ale 330 zł jest zdeklarowanych co miesiac - tak? ale pisałaś, ze jest na już coś ok. 1000 zł - tak? czy to razem z tymi deklaracjami...bo się pogubiłam:oops: bo jeśli to 1000 jest poza deklaracjami to byłoby prawie na 2 miesiące... Quote
Monday Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Jest 944zł na początek, taka kwota jednorazowa, którą Floyd nam zostawił. I co miesiąc będzie 330zł z deklaracji (do teraz wpłynęło w sumie 200zł od andzie69, malibo57 i ewab) Nie jest źle bo mamy te bazowy 944zł, ale co jak Sofia będzie długo tam siedzieć:cool1: Quote
andzia69 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Monday - no to jest prawie na 2 mies.:p a potem sie będziemy martwić w zależności od tego jaka ona będzie;) Quote
Monday Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 I widzisz andzia - ja to się zawsze zawczasu martwię:eviltong: i tak mam całe życie. Biadolenie, martwienie się...zamiast podjęcie spontanicznie decyzji. A pozwolę sobie na wątku Sofii wkleić takiego psiaka. Nie wiem co znim robić...biadolę po prostu nad nim:oops:, karmię i robię ogłoszenia...3 osoby na wątku, ciężko cokolwiek zrobić. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/jak-mnie-nikt-nie-przegoni-spie-na-klatce-jak-dlugo-mi-sie-uda-radom-149104/[/URL] Quote
andzia69 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='Monday']I widzisz andzia - ja to się zawsze zawczasu martwię:eviltong: i tak mam całe życie. Biadolenie, martwienie się...zamiast podjęcie spontanicznie decyzji. [/QUOTE] Monday - bo my często najpierw robimy, a potem myślimy:evil_lol::evil_lol::evil_lol: ale jakbyśmy najpierw myślały to pewnie żadnego psa by się nie uratowało:p Quote
lilith27 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 doddy napisał(a):Ja, tak jak pisałam jestem często u Magdy, więc pewnie i Sofi będziemy odwiedzać i dużo rozmawiać na jej temat. Fotki porobię. ;) Allegro cegiełkowe zrobimy, poszukamy Wirtualnych Opiekunów - tu nadal czekamy na tekst od ponad tygodnia. :) prosiłam o pomoc majqa może dopiero w przyszłym tygodniu njszybciej napisać tekst wysłalm gdzie indziej wobec tego prośbę o specjalny piękny tekst Quote
ewab Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 [FONT=Verdana]andzia69 napisał(a): [/FONT] [FONT=Verdana]czy Sofia jest wysterylizowana?[/FONT] [FONT=Verdana] Sofia jest wysterylizowana. Info o tym w pierwszym poście.[/FONT] [FONT=Verdana]W tym samym poście zgodnie z życzeniami ciotek umieściłam rozliczenie. Monday proszę o informację o nowych wpływach (o kogo, ile) będę aktualizować.[/FONT] [FONT=Verdana]lilith27 napisał(a):doddy odnosisz się jak ewab tylko do jednej formalności[/FONT] [FONT=Verdana] .................[/FONT] [FONT=Verdana]wychodzę z inicjatywą w dobrej woli[/FONT] [FONT=Verdana]widze jednak, że interpretujecie to na opak[/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Buuu, 5 razy pisałam rozwiniętą odpowiedź na wcześniejszego posta i dogo ciągle mi ją połykało. Napisałam jedno zdanie i Lilith doczytała się trochę więcej niż było. Lilith nikt nie ma zamiaru zostawić tu kogokolwiek samego z problemem Sofii.[/FONT] Quote
Szarotka Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 andzia69 napisał(a):Monday - no to jest prawie na 2 mies.:p a potem sie będziemy martwić w zależności od tego jaka ona będzie;) Dwa miesiace do przodu to i tak sporo. Zawsze mozecie jakie bazarki zrobic. Szkoda tego Miska co spi na schodach. Tez by trzeba cos z nim zrobic.:roll::roll::roll: Quote
lilith27 Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 pinkmoon odpowiedziała ma prośbę o tekst jednak będzie mogła coś naskrobać najwczesniej w poniedziałek poniewaz jest bardzo zajęta Quote
Monday Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 A u Sofii cisza, a tu ustalać wyjazd trzeba. Może ktoś podac adres hotelu u Magdy? Quote
Monday Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 acha...to bardzo dobrze...napisałam pw do Beaty, podałam swój nr tel, mam nadzieję, że skontaktuje się ze mną. Quote
bullterrierka Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Monday napisał(a):acha...to bardzo dobrze...napisałam pw do Beaty, podałam swój nr tel, mam nadzieję, że skontaktuje się ze mną. oczywiście,że się z Tobą skątaktuje nie wiem dlaczego miałabym tego nie zrobić:cool1: Quote
bullterrierka Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Już sobie z Mondey wszystko ustaliłyśmy;) Z Kierowniczką schroniska już rozmawiałam nie ma żadnego problemu z zabraniem suni:loveu:.Umowa adopcyjna będzie podpisana na mnie z adnotacją,że jestem DT.Jak sunia znajdzie DS mam się zgłosić z danymi nowych opiekunów,zdjęciami i samymi dobrymi wiadomościami:lol: Quote
Monday Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Sofia, już niedługo:multi: Szykuj się...koniec siedzenia w boksie, teraz będą same przyjemności (szkolenie to też przyjemność?:evil_lol: ) Quote
Recommended Posts