Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Monday, część osób nie jest w stanie wejść na dogomanię ponieważ cały czas prowadzone są prace serwisowe. Może więc stąd jest brak odzewu ze strony niektórych userów.

• Replies 667
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Monday lepiej będzie wysłać każdemu pw. Trzymam kciuki za Sofię. Jestem przekonana, że jak wyjdzie zza krat, okaże się, że nie taki diabeł straszny...:p

Posted

ja myślę, że na 1 miesiąc niech idzie do Magdy, a potem będziemy kombinować jak starczy albo nie starczy kasy...myślę, że ten pierwszy miesiac u Magdy da nam dużo informacji o suni:p a moze stanie się cud i znajdzie domek?

Monday - powysyłaj do każdego pw - tak będzie najlepiej;)

Posted

andzia69 napisał(a):
ja myślę, że na 1 miesiąc niech idzie do Magdy, a potem będziemy kombinować jak starczy albo nie starczy kasy...myślę, że ten pierwszy miesiac u Magdy da nam dużo informacji o suni:p a moze stanie się cud i znajdzie domek?

Monday - powysyłaj do każdego pw - tak będzie najlepiej;)

andzia69 myśle dokładnie tak samo jak Ty;)

Posted

Mamy kolejną deklarację przeniesioną z Floyda od a.piurek - 30zł i zostawione przez Nią już wpłacone pieniążki:multi:
Ogromnie się cieszę.
Już jest zadeklarowane 320zł.

Posted

a.piurek napisał(a):
Zaznaczam sobie, choć i tak nie jestem pewna czy po południu uda mi się tu wejść:angryy::angryy::angryy:

a.piurek, teraz już musi się udać;)

Posted

Mam teraz ważne pytanie. Do jakiego hotelu ma trafić Sofia?
Pyta mnie o to osoba z wątku Floyda...chcę odpowiedzieć. Co to za hotel u Magdy, gdzie on jest, a może jakaś strona internetowa???

Posted

nie znam adresu...nie wiem czy ma swoją stronę internetową...

ale mogę podesłać watki psiaków, które u niej są w tej chwili;)

http://www.dogomania.pl/forum/f28/popielata-zelda-w-typie-asta-z-nowotworem-w-uchu-zbieramy-na-operacje-pilne-130099/

http://www.dogomania.pl/forum/f28/tequila-pitbullka-uratowana-przed-eutanazja-prosimy-o-pomoc-w-oglaszaniu-suni-139929/?highlight=

http://www.dogomania.pl/forum/f85/tora-pitbullka-red-nose-szuka-wyjatkowego-milosnika-rasy-131572/

http://www.dogomania.pl/forum/f28/amstaff-roki-prosi-o-grosik-na-swoj-hotelik-czy-ma-szanse-na-normalne-zycie-145685/#post12906248

i Adelka - nie mogę znaleźć jej watku bo to cholerne dogo nie chce wyszukiwać!

ADELKA - 6 letnia amstaffka ze schroniska w Hajnówce po 2 letnim pobycie na schroniskowym łańcuchu dziś trafiła pod opiekę naszej fundacji.

Posted

Jak to na dogo, linki nie działają:angryy:

Czyli sporo psiaków w tym hoteliku...
Mimo wszystko proszę o odpowiedź jaki co to za hotelik. Czy boksy, czy pomieszczenia. Jak z wybiegiem, czy to szkolenie to takie poważne szkolenie, czy raczej w pewnym sensie nauczenie psa pokory wobec człowieka na zasadzei strachu.
Pytam, bo to info jest mi potrzebne.
Ludzie chcą wiedzieć czy przekazać Floydowe pieniążki dla Sofii.

A przy okazji, czy ktoś może zrobić jakiś bazarek dla naszej agresywnej suczki????

Posted

Monday napisał(a):
Jak to na dogo, linki nie działają:angryy:

Czyli sporo psiaków w tym hoteliku...
Mimo wszystko proszę o odpowiedź jaki co to za hotelik. Czy boksy, czy pomieszczenia. Jak z wybiegiem, czy to szkolenie to takie poważne szkolenie, czy raczej w pewnym sensie nauczenie psa pokory wobec człowieka na zasadzei strachu.
Pytam, bo to info jest mi potrzebne.
Ludzie chcą wiedzieć czy przekazać Floydowe pieniążki dla Sofii.

A przy okazji, czy ktoś może zrobić jakiś bazarek dla naszej agresywnej suczki????

strona hodowli tam można się bardzo dużo dowiedzieć o podejściu Magdy do zwierzaków;)
http://www.iansdogs.republika.pl/omnie.html
Mondey jestem pewna,że to najlepsze miejsce dla Sofii.
Magda wkłada całe serce w każdego psiaka i każdego traktuje indywidualnie-posiada OGROMNĄ wiedze o psach typu bull i jest doswiadczonym szkoleniowcem dla którego praca jest pasją.
A warunki dla psiaków są wspaniałe.

Posted

lilith27 napisał(a):
a w ogóle to skad wynika to, że sofia jest agresywna?
sprawia miłe wrażenie

I to, że tak piszesz Lilith napawa optymistycznie, bo faktycznie może przy bliższym poznaniu, kiedy ktoś pokaże jej że człowiek moze być przyjacielem to Sofia otworzy się i okaże się chodzącą łagodnością. Ja w to wierzę i mam nadzieję że jej się uda.

Posted

Ciotki podsyłajcie wątek Sofii znajomym, zachęcajcie do wpłat. Na miejsce u Magdy sunia nie będzie musiała długo czekać - zależy to tylko od tego kiedy będą fundusze.

Posted

Najlepiej jak zadzwonicie do Magdy, bądź ją odwiedzicie i porozmawiacie o metodach, dodatkowo sprawdzając warunki. ;)
My np. jedziemy we wtorek do Magdy, jak coś to zapraszamy to dopowiemy jakie mamy spostrzeżenia.

Na szybko.
Pomieszczenia. U Magdy są psiaki tylko w pomieszczeniach, nie ma zewnętrznych kojców. Wszystkie psiaki (nawet te stricte kojcowe są przyzwyczajane do pomieszczeń, oduczane załatwiania się - np. nasza Zelda została szybciutko oduczona załatwiania się). Kojce są ogrzewane. Wielkość kojców jest różna, od małych z posłaniami dla psiaków, po duże z łóżkami jak dla ludzi, co jest np. przydatne przy sprawdzaniu tendencji do niszczenia mebli.
Zdarza się także, że niektóre psiaki mieszkają w domu (np. nasza Adelka z nią mieszkała), ale to sporadyczne przypadki.

Metody szkolenia.
Po pierwsze to co podoba mi się w Magdy pomaganiu psom i hotelowaniu bezdomnych przypadków, jest fakt że dla niej priorytetem jest sprawdzenie psa przed adopcją w celu dopasowania mu odpowiedniego domu.
Magda nie wymusza na psach metodą kija i marchewki, aby psiaki były od razu grzeczne, już w pierwszym, czy drugim dniu, nie rozbudza w nich zabaw pt. "walka z człowiekiem".

Jako, że sama szkoliłam psy od 12 roku życia, równolegle zajmując się adopcjami - mogę śmiało powiedzieć, że z Magdą nam "po drodze" i mamy podobne podejście do bezdomnym psów.

Mój mechanizm sprawdzania psa pod kątem adopcyjności, nie wygląda tak jak np. w hotelach ze szkoleniowcami.
Ja celowo pierwsze dni popełniam masę "błędów", które popełniają ludzie w pierwszych dniach od adopcji. Obserwując psa, nie wymuszając na nim wskazanych zachowań, mamy dokładniejsze odzwierciedlenie możliwego scenariusza przyszłej adopcji, co jest pomocne w dalszym przygotowywaniu psa do adopcji.

Same metody szkoleniowe Magdy, najlepiej poobserwować osobiście. Z reguły są dopasowane do temperamentu i możliwości psa. To co jest najważniejsze - u Magdy psy nie są uczone, sprawdzane, ani nie mają kontaktu z rękawem do sportów obronnych.
Ja osobiście jestem dużym przeciwnikiem uczenia bullowatych sportów obronnych, a także pokazywania im, że zabawa z człowiekiem w gryzienie może być atrakcyjna. To jednak dłuższy temat do tłumaczeń i rozważań.

Dziewczyny, jeśli macie możliwość bo np. jesteście z Radomia, myślę że najlepiej spotkać się z Magdą. Pokaże Wam pewnie nasze psiaki, z którymi zaczyna przygodę szkoleniową, a także te które są przez nią przygotowane w pełni do szukania domu.

Jeśli ktoś chciałby jechać z nami we wtorek, to podaję swój nr tel 0501 797 018.

Posted

mamy kolejną deklarację miesięczną od zebrazebra - 10zł:loveu:
czyli już 330zł/miesiąc...

malibo57 - 50zł
andzie69 - 50zł
ewab - 100zł
BeataM - 30zł
tula - 30zł
bumerang - 30zł
zebrazebra - 10zł
a.piurek - 30zł

Sporo osób zostawia pieniążki po Floydzie:multi:
A ja mogę napisać, że na dzień dzsiejszy na koncie Sofii mam 844zł:loveu: - sporo, co:razz:, jeszcze jedna osoba, która wpłaciła 100zł musi się wypowiedzieć i będzie wszystko jasne.

Posted

Jednak myślę, że po miesiącu u Magdy rozsądniej będzie przenieść Sofię do tańszego miejsca.
Będą wtedy potrzebne pieniądze na transport, pewnie jakieś szczepienie...

Ponawiam pytanie, kto może zorganizować dla ślicznej pręgusi jakiś bazarek?
Nie mogę sie doczekać zdjęć Sofii, innych niż za kratami;)
Musimy jej pomóc, bo to nie jej wina, że jest lub być może sprawia wrażenie agresywnej. Jeszcze będzie miała dobry domek:loveu:

Bo mało ludzi zachwyca się astami???

Posted

baldek2 dziękujemy:multi:
Mamy 944zł dla Sofii i 330zł deklaracji miesięcznych. Do pobytu niedaleko radomia potrzeba nam jeszcze 420zł:cool1: trochę dużo...
Przypominam, może ktoś zrobić bazarek?
Może ktoś pomóc rozsyłać wątek?

I jeszcze jedno. Czy dobrym rozwiązaniem jest przenoszenie Sofii, zmiana szkoleniowca. Czy to będzie dla niej dobre (w przypadku przenoszenia jej do BOGATYNI)
Jak wpłynie to na nią? I czy takie przerzucanie jej nie będzie miało jakichś skutków ubocznych...biorę tu pod uwagę potencjalny domek.

Posted

Czy mamy na prawie 2 m-ce pobytu w hoteliku. Co do przenoszenia Sofii w inne miejsce - poczekajmy co powie Magda ją pozna. Każda zmiana może wpłynąć niekorzystnie.

Posted

ewab, ale co jak Magda powie, że lepiej żeby ją zostawić u niej?
Skąd tyle pieniędzy wziąć?
Martwi mnie to...
Może od listopada Sofia mogłaby już jechać do hotelu???